تیتر امروز

احمد بخارایی: پیام مردم در انتخابات مجلس و ریاست جمهوری روشن بود/ اعتراضات آرام بود، اما به خشونت کشیده شد/ امروز با خشونت اقتصادی، اجتماعی و سیاسی رو‌به‌رو هستیم/ با ارزپاشی مشکل حل نشد صورت مساله پاک شد
گفت و گوی دیدار با یک جامعه شناس:

احمد بخارایی: پیام مردم در انتخابات مجلس و ریاست جمهوری روشن بود/ اعتراضات آرام بود، اما به خشونت کشیده شد/ امروز با خشونت اقتصادی، اجتماعی و سیاسی رو‌به‌رو هستیم/ با ارزپاشی مشکل حل نشد صورت مساله پاک شد

احمد بخارایی، استاد دانشگاه و جامعه شناس در گفت و گوی با دیدار تاکید می‌کند که مردم در انتخابات مجلس و ریاست جمهوری پیام خود را ارسال کرده بودند.
غلامرضا ظریفیان: جامعه در یک شوک سنگین روحی به سر می‌برد/ با توجه به مشکلات هیبریدی جامعه، بروز اعتراضات قابل پیش‌بینی بود/ نسبت دانش‌آموزان به دانشجویان در اعتراضات دی‌ماه، حدود یک به ۶ بود/ کارشناسان صد نامه فرستادند و صد راه نشان دادند، آقایان یا نامه نمی‌خوانند یا راه نمی‌دانند!/ متاسفانه برخی، اعتراضات را در فروکش کردن آن و بعدش هم آخیش گفتن خودشان می‌بینند!
در گفت‌وگوی دیدار با معاون وزیر علوم در دولت اصلاحات مطرح شد

غلامرضا ظریفیان: جامعه در یک شوک سنگین روحی به سر می‌برد/ با توجه به مشکلات هیبریدی جامعه، بروز اعتراضات قابل پیش‌بینی بود/ نسبت دانش‌آموزان به دانشجویان در اعتراضات دی‌ماه، حدود یک به ۶ بود/ کارشناسان صد نامه فرستادند و صد راه نشان دادند، آقایان یا نامه نمی‌خوانند یا راه نمی‌دانند!/ متاسفانه برخی، اعتراضات را در فروکش کردن آن و بعدش هم آخیش گفتن خودشان می‌بینند!

یک فعال سیاسی و استاد باسابقه دانشگاه در گفت‌وگویی با دیدار، معتقد است که اعتراضات دی‌ماه قابل پیش‌بینی بوده و نباید ریشه آن را صرفا اقتصادی قلمداد کرد. وی همچنین به تاکید بر این باور است که...

بیانیه خانه احزاب درباره شرایط فعلی کشور

خانه احزاب ایران در بیانیه‌ای به ارائه راهکارهایی برای خروج از شرایط فعلی کشور پرداخت.

کد خبر: ۸۴۶۷
۱۴:۳۳ - ۱۰ شهريور ۱۳۹۷

دیدارنیوز - متن کامل این بیانیه به شرح زیر است:

خانه احزاب ایران

قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران بر اساس اصول اسلامیت – جمهوریت و مشارکت آحاد جامعه در تعیین سرنوشت خود بنیان نهاده شده است. بدین معنا که همه اقشار مردم در استقرار نظام و تداوم آن نقش بی بدیل و قطعی داشته و بدون حضور مؤثر آنان نظام از کارکرد اصلی خود فاصله خواهد گرفت اما اینکه مردم چگونه در رشد و توسعه و ادامه سرنوشت و حیات خود نقش آفرینی کنند، از دغدغه‌های اصولی تدوین کنندگان قانون اساسی می‌باشد. در حوزه اقتصاد تأمین استقلال اقتصادی جامعه و ریشه کن کردن فقر – فساد – تبعیض و تأمین نیازهای اساسی انسان در جریان رشد و افزایش نقش مردم در روند توسعه و پیشرفت اقتصادی کشور و در حوزه سیاسی پذیرش اصل آزادی و برقراری دموکراسی و فعالیت احزاب، گروهها، اجتماعات و افزایش میزان مشارکت مردم در تعیین سرنوشت خود و کشور در حوزه فرهنگ؛ رشد فضائل اخلاقی و استمرار دین باوری مردم در حوزه موضوعات اجتماعی نیز توجه و شکل گیری و بقاء عدالت اجتماعی خاصه در اصول 29،30و 49 از دغدغه‌های اساسی تدوین کنندگان قانون اساسی بوده است.

 در اصل 26 قانون اساسی نیز به وضوح آزادی احزاب، جمعیت ها، انجمن های سیاسی و صنفی و انجمن های اسلامی یا اقلیت های دینی شناخته شده آمده است، مشروط بر آنکه اصول استقلال، آزادی، وحدت ملی، موازین اسلامی و اساس جمهوری اسلامی را نقض نکنند اگر چه قانون اساسی بدین صراحت بر فعالیت احزاب تأکید و آنرا ضروری و آزاد اعلام کرده است اما متأسفانه در طول سالیان گذشته تاکنون رویکرد مطلوب توسط دولتها و متولیان تحزب تحقق نیافته است.

می توان حضور متشکل مردم در احزاب سیاسی و فعالیت احزاب را به صورت عاملی در جهت رشد و توسعه کشور و افزایش علاقه مندی مردم به فعالیت های سیاسی و مشارکت سازمان یافته تلقی کرد.

فساد افسار گسیخته در حال آسیب رساندن به کیان نظام اقتصادی کشور است؛ آسیب های اجتماعی ارکان جامعه را تهدید می کند؛ بر اثر ضعف مدیریت هر روز اخباری از اختلاس و ارتشاء به گوشمان می رسد؛ بدون شک با نبود احزاب قانونی شناسنامه دار و مطبوعات متعهد در کشور تشدید خواهد شد.

خانه احزاب بر موارد ذیل تأکید دارد:

1- با پاسخگویی مسئولان و عمل به تکلیف، دولت و مجلس و قوای سه گانه باید افق روشن را برای آینده نزدیک ترسیم نمایند.

2- ضرورت دارد همکاری و تعامل احزاب سیاسی با دولت دو طرفه باشد. احزاب می توانند موجب انسجام و همدلی در کشور شده امنیت ملی را تقویت و به افزایش سرمایه اجتماعی کمک نمایند.

3- احزاب می توانند در عرصه بین المللی نیز فعال بوده و با همکاری با احزاب کشورهای دیگر، دیپلماسی عمومی را که موجب تقویت و گسترش روابط جمهوری اسلامی ایران با سایر کشورها خواهد بود بسط دهند و از آن در شرایط موجود بهره گیرند.

4-خانه احزاب ایران به استمرار فعالیت متعهدانه احزاب رسمی در صحنه تأکید نموده ( نه مرخصی سالانه آنها) و انتظار دارد پیشنهاداتی که در این بیانیه مطرح شده مورد توجه و اقدام دولت و قوای سه گانه قرار گیرد.

اکنون همه ما نیازمند اتحاد و انسجام هستیم. نیازمند آن هستیم تا با وحدت در مقابل دسیسه های خارجی اقتدار نظام و کیان ایران عزیز را حفظ کنیم و بر اساس رهنمودهای رهبر معظم انقلاب بر مشکلات داخلی فائق آئیم.
ارسال نظرات
پربازدیدها
پربحث ترین ها
امروز دوشنبه ۰۶ بهمن
امروز دوشنبه ۰۶ بهمن
امروز دوشنبه ۰۶ بهمن
امروز دوشنبه ۰۶ بهمن
پرطرفدارترین ها