تیتر امروز

سردار علایی: نابودی اسرائیل حتمی است، چون امام (ره) فرمودند
گزارش اختصاصی دیدارنیوز از مراسم چهل و چهارمین سالگرد شهادت محمد منتظرالقائم

سردار علایی: نابودی اسرائیل حتمی است، چون امام (ره) فرمودند

سردار حسین علایی در مراسم چهل و چهارمین سالگرد شهادت محمد منتظرالقائم ضمن بیان روایت خود از عملیات آمریکایی طبس و نحوه به شهادت رسیدن منتظرالقائم، در دفاع از عملیات ایران علیه اسرائیل گفت: اسرائیل...
در جستجوی روزنه‌ای حدفاصل ساختار حقیقی و حقوقی
عماد بهاور، عضو شورای مرکزی نهضت آزادی ایران در تنگنای بیست و نهم

در جستجوی روزنه‌ای حدفاصل ساختار حقیقی و حقوقی

در بیست و نهمین برنامه از تنگنا و فصل سوم آن، حامد شجاعی میزبان عماد بهاور، عضو شورای مرکزی نهضت آزادی ایران است و درباره تحولات درونی این تشکل و برخی مسائل مهم فضای سیاسی گفت‌وگو کرده است.
تیم اقتصادی دولت، دردی که درمان نمی‌شود/ خلجی: بیکاری، تورم و نقدینگی کاهشی و اقتصاد در حال رشد، تیم اقتصادی دست نمی‌خورد
«دیدارنیوز» چالش‌های تیم اقتصادی دولت را بررسی کرد:

تیم اقتصادی دولت، دردی که درمان نمی‌شود/ خلجی: بیکاری، تورم و نقدینگی کاهشی و اقتصاد در حال رشد، تیم اقتصادی دست نمی‌خورد

از ابتدای شروع به‌کار دولت سیزدهم تحلیل‌گران از تیم اقتصادی انتقاد کرده‌اند و معتقدند دولت و مجلس به دلیل نگاه‌‌های سیاسی دست به تغییر مثبت در کابینه نمی‌زند. گزارش جای نکاهی اجمالی به این موضوع...

کاهش ۲۰ درصدی مصرف بنزین در سال ۹۹

ایرنا نوشت: مصرف بنزین در کشور با توجه به سهمیه‌بندی این سوخت و همچنین شیوع بیماری کرونا در سال ۹۹ در مقایسه با سال پیش از آن ۲۰ درصد کاهش داشته است. با این حال این نگرانی وجود دارد که در صورت عدم بهینه‌سازی و رشد مصرف، در سال‌های آینده ایران دوباره واردکننده بنزین شود.

کد خبر: ۸۴۳۸۸
۱۰:۵۷ - ۰۴ فروردين ۱۴۰۰
کاهش ۲۰ درصدی مصرف بنزین در سال ۹۹
 
دیدارنیوز ـ سال ۹۹ برای اقتصاد ایران و جهان سال سختی بود. به دلیل شیوع کرونا اغلب فعالیت‌های اقتصادی تعطیل شد و این موضوع در کنار ممنوعیت تردد و اعمال قرنطینه کاهش مصرف سوخت را به دنبال داشت.

کرونا بر مصرف سوخت خودروها نیز تاثیرگذار بود و این موضوع باعث شد تا مصرف بنزین در کشور با افتی ۲۰ درصدی همراه شود.

در حالی که میانگین مصرف روزانه در سال ۹۸ حدود ۸۹ میلیون لیتر بود که این رقم در ۱۱ ماه سال ۹۹ به روزانه ۷۵ میلیون لیتر رسید.

کاهش مصرف بنزین در حالی اتفاق افتاد که در مقابل، سوخت جایگزین آن یعنی سی.ان.جی با افزایش ۵ درصدی مصرف همراه بود.

ایرانیان که در سال ۹۸ روزانه ۲۰.۷ میلیون متر مکعب سی.ان.جی مصرف کردند که این عدد برای ۱۱ ماه سال ۹۹ به ۲۲.۵ میلیون متر مکعب رسید.

کاهش مصرف بنزین در کنار افزایش مصرف سی.ان.جی این فرصت را در اختیار کشور قرار داده تا بتواند بنزین بیشتری صادر کند.

این در حالی بود که ایران به دلیل تحریم‌های آمریکا، نفت کمتری می‌فروخت و درآمدهای نفتی نیز با چالش رو به رو بود.
در واقع افزایش صادرات فرآورده‌های نفتی توانست بخشی از کمبود درآمدهای نفتی را جبران کند.

به گزارش ایرنا، ظرفیت تولید بنزین ایران در طول دولت تدبیر و امید با رشدی بیش از ۱۰۰ درصدی همراه بوده و از ۵۲ میلیون لیتر در روز در سال ۹۲ به ۱۰۷ میلیون لیتر در پایان سال ۹۹ رسید.

با این حال ادامه روند فعلی مصرف در صورت رفع محدودیت‌های کرونا می‌تواند مصرف بنزین در کشور را به شدت افزایش دهد.

موضوعی که ایران را از دایره صادرکنندگان بنزین خارج کرده و حتی تا دو سال آینده دوباره واردکننده بنزین خواهیم شد.

البته با اصلاح الگوی مصرف و افزایش بهینه‌سازی مصرف سوخت می‌توان از این اتفاق جلوگیری کرد. با این حال در کنار اصلاح الگوی مصرف باید افزایش مصرف سی.ان.جی را نیز در دستور کار قرار داد.

ایران در شرایط فعلی ۴۰ میلیون متر مکعب ظرفیت توزیع روزانه سی.ان.جی را دارد که می‌توان با توجه به ظرفیت خالی موجود که حدود ۲۰ میلیون متر مکعب می‌شود، افزایش مصرف بنزین را کنترل کرد.

همچنین ایران که دومین دارنده ذخایر گاز جهان به شمار می‌رود، می‌تواند با تکیه بر این سوخت ملی، در مصرف سوخت مایع صرفه‌جویی کند.


ارسال نظرات
نام:
ایمیل:
نظر:
بنر شرکت هفت الماس صفحات خبر
رپورتاژ تریبون صفحه داخلی
شهرداری اهواز صفحه داخلی