تیتر امروز

هشدار فرمانده ارتش به تل‌آویو پس از حادثه اصفهان/ واکنش بلینکن/ شعار مرگ بر اسرائیل و آمریکا پس از نمازجمعه
تنش میان ایران و اسرائیل پس از حمله تروریستی دمشق

هشدار فرمانده ارتش به تل‌آویو پس از حادثه اصفهان/ واکنش بلینکن/ شعار مرگ بر اسرائیل و آمریکا پس از نمازجمعه

بعد از حمله تروریستی روز ۱۳ فروردین رژیم اسرائیل به کنسولگری ایران در سوریه، که باعث شهادت چند فرمانده سپاه شد، ایران شنبه شب ۲۵ فروردین‌ماه حملات گسترده پهپادی و موشکی خود را به اسرائیل انجام...
به ما رعایا ربطی ندارد، شما بکنید!
افاضات اضافه

به ما رعایا ربطی ندارد، شما بکنید!

در هفته‌ای که گذشت، عوام‌الملک به مسایل مهم و حساسی چون موی نسوان پرداخته و درباره حوادث اخیر در کشور گفته ما عوام، رعیتی بیش نیستیم و نباید این را فراموش کنیم.

تعریض جاده به قیمت قطع هزاران درخت بلوط هزار ساله/ مرگ دنا در خاموشی

در یکی از مهم‌ترین رویشگاه‌های زاگرسی و زیستگاه‌های حیات وحش هزاران درخت بلوط هزار ساله به بهانه تعریض جاده در حال قطع شدن هستند.

کد خبر: ۸۲۱۵۸
۱۵:۰۲ - ۲۷ بهمن ۱۳۹۹
 
دیدارنیوز ـ این روز‌ها خبر‌ها و عکس‌های تلخی از قطع شدن هزاران درخت بلوط هزار ساله برای تعریض جاده و احداث تونل در منطقه دنا منتشر می‌شود، منطقه‌ای که به عنوان یکی از مهم‌ترین رویشگاه‌های زاگرسی و زیستگاه‌های حیات وحش در کل ایران است.

متاسفانه این اخبار تلخ این روز‌ها دل دوستداران محیط زیست را به درد آورده است، دنا منطقه‌ای باشکوه و پر عظمتی که روزگاری زیستگاه گونه‌های با ارزش بوده، حالا در معرض نابودی است بدون آنکه کسی به آن توجه داشته باشد.

علی نادری کارشناس محیط زیست در گفتگو با باشگاه خبرنگاران جوان، درباره این اتفاق در منطقه دنا اظهار کرد: متاسفانه قرار است به بهانه از بین رفتن نزدیک به ۵ هزار درخت بلوط آن هم فقط در گام اول، فضای گردشگری ایجاد کنند تا گردشگران بیشتری به سمت دنا روانه شوند و منبع کسب درآمدی باشد.

او در ادامه بیان کرد: این روز‌ها منابع طبیعی و محیط زیست هیچ اهمیتی برای بشر ندارد، همه ما می‌دانیم وقتی گردشگر وارد منطقه حفاظت شده شود، به دنبال آن تخریب، آتش سوزی، تغییر کاربری جنگل خواهد آمد و همین موضوع سبب می‌شود که با ورود انسان تعداد زیادی از حیوانات حیات وحش با ارزش این منطقه همچون پلنگ‌ها منطقه را ترک کنند.

این کارشناس محیط زیست با اشاره به اینکه انسان تخریب گر زیستگاه‌های طبیعی گیاهان و حیات وحش است، گفت: شهری که این فاجعه در آن رخ داده است سی سخت نام دارد که جمعیت آن کمتر از ده هزار نفر است، بنابراین این جمعیت اندک نیازی به تعرض جاده و احداث تونل نداشته اند و می‌توان گفت هدف اصلی این ماجرا توسعه گردشگری این متطقه است.

نادری تشریح کرد: پیمانکار جاده یاسوج وعده کاشت نهال‌های بلوط را بجای درخت‌های هزارساله می‌دهد، وعده‌ای که مزاحی بیش نیست. چرا که رشد درخت‌های بلوط بسیار کند و عمرشان طولانی است.

در پی این اقدام تعداد زیادی از اهالی این منطقه و مسئولان شهری اعتراضات خود را اعلام کردند. عبدالحمید پناهی فرماندار منطقه دنا در سخنرانی پیش از خطبه نماز جمعه سی سخت گفته بود: متاسفانه با کارشکنی‌های محیط زیست به خاطر مشکلات زیست محیطی فعلاً فعالیت احداث دو دهانه تونل متوقف شده است که مردم شهر سی سخت از استاندار و دیگر مسئولین خواهان حل این مشکل و شروع به کار این پروژه هستند چرا که با احداث این مسیر که در سال حدود یک میلیون نفر گردشگر از آن عبور و مرور می‌کنند حل خواهد شد.

جالب است بدانید که درختان بلوط ریه ایران محسوب می‌شوند که حدود ۲ هزار سال عمر می‌کنند، هرکدام از این درخت‌ها حداقل پنج تن وزن دارد و مانع پخش شدن کربن در محیط زیست می‌شود و حالا اتفاقی که در دنا در حال رخ دادن است برخلاف قوانین و سیاست‌های زیست محیطی است.

تاکنون ۵۵۳ ذخیرگاه زیستکره در ۱۰۷ کشور جهان به ثبت رسیده‌است. ذخیره‌گاه زیست‌کره دنا در استان کهگیلویه و بویراحمد و ذخیره‌گاه زیست‌کره تنگ صیاد در استان چهارمحال و بختیاری تنها ذخیره‌گاه‌های ایران هستند که در یونسکو به ثبت رسیده‌اند.

گفتنی است که هر ساله حدود ۱۷ هزار هکتار جنگل در آتش می‌سوزند و علاوه بر آتش سوزی بخش زیادی از جنگل‌ها و منابع طبیعی کشور توسط تصرفات انسان از بین می‌رود، علی ظفری کارشناس محیط زیست در گفتگو با باشگاه خبرنگاران جوان، درباره آتش سوزی جنگل‌ها اظهار کرد: در سال جاری تعداد زیادی از درختان جنگل‌های ما طعمه آتش شدند و خسارات غیر قابل جبرانی بر طبیعت و محیط زیست ما وارد شد که نتیجه آن در نسل‌های بعدی مشخص خواهد شد.

ظفری با اشاره به اینکه در تیرماه سال ۹۸، ۱۰۰ هکتار از جنگل‌های استان لرستان در آتش سوخت، افزود: جبران پوشش گیاهی در هر منطقه‌ای که در آن آتش سوزی اتفاق میفتد، زمان زیادی می‌برد که باید سازمان محیط زیست با همراهی ساکنان بومی و محلی هر منطقه آن را بازسازی کند.

این کارشناس محیط زیست با بیان اینکه علت ۹۵ درصد آتش سوزی جنگل‌ها، عامل انسانی است، گفت: هر سال آتش سوزی‌ها در فصول تابستان و پاییز شدت می‌گیرد، اما آمار آتش سوزی جنگل‌ها در چند سال اخیر از حالت طبیعی خودش خارج شده است.

نابودی جنگل‌ها و زیستگاه‌های طبیعی توسط انسان‌ها موضوع دیرینه‌ای است که تا به امروز هیچ مسئولی از جمله سازمان محیط زیست به آن توجه نکرده است، جالب است بدانید علاوه بر منطقه دنا در استان کهگیلویه و بویراحمد چند جاده‌ی ارتباطی دیگر هم در ساخت است که از دل جنگل‌های بلوط گذر می‌کند.
 
ارسال نظرات
نام:
ایمیل:
نظر:
بنر شرکت هفت الماس صفحات خبر
رپورتاژ تریبون صفحه داخلی
شهرداری اهواز صفحه داخلی