تیتر امروز

اعتراضات اقتصادی آری، ایجاد ناامنی نه!/ عدم توافق نتانیاهو و ترامپ برای اقدام نظامی علیه ایران/ پزشکیان: دیگر دلار ۲۸۵۰۰ تومانی به کسی نمی‌دهیم
مجله خبری تحلیلی دیدارنیوز با اجرای محمدرضا حیاتی

اعتراضات اقتصادی آری، ایجاد ناامنی نه!/ عدم توافق نتانیاهو و ترامپ برای اقدام نظامی علیه ایران/ پزشکیان: دیگر دلار ۲۸۵۰۰ تومانی به کسی نمی‌دهیم

این صد و چهل و چهارمین برنامه مجله خبری تحلیلی دیدارنیوز است که امروز پنجشنبه ۱۱ دی‌ماه ۱۴۰۴ با اجرای محمدرضا حیاتی و با حضور کارشناسان و صاحب نظران تقدیم مخاطبان گرامی می‌شود.
از جنگ ۱۲ روزه تا آتش بس در غزه/ ترامپ با قدرت برگشت
دیدار آنچه در سال ۲۰۲۵ اتفاق افتاده را بررسی می‌کند

از جنگ ۱۲ روزه تا آتش بس در غزه/ ترامپ با قدرت برگشت

دیدارنیوز در اولین روز سال ۲۰۲۶، نگاهی گذرا به آنچه در سال میلادی ۲۰۲۵ که گذشت، انداخت که البته ناگفته پیداست ماجرای تجاوز نظامی اسرائیل به خاک ایران مهمترین اتفاق در سال گذشته بود.
سید مرتضی افقه: ذخایر ارزی دولت پس از ۸ سال تحریم به شدت کاهش یافته/ بخشی از افزایش مکرر نرخ ارز، ناشی از سایه جنگ بر کشور است/ برخورد احترام‌آمیز رئیس‌جمهور با معترضین، اتفاق خوبی است، اما امیدوارم خیلی دیر نشده باشد/ آمدن همتی به بانک مرکزی، تاثیر زیادی در میان‌مدت به دنبال نخواهد داشت
در گفت‌و‌گوی دیدار با یک اقتصاددان مطرح شد

سید مرتضی افقه: ذخایر ارزی دولت پس از ۸ سال تحریم به شدت کاهش یافته/ بخشی از افزایش مکرر نرخ ارز، ناشی از سایه جنگ بر کشور است/ برخورد احترام‌آمیز رئیس‌جمهور با معترضین، اتفاق خوبی است، اما امیدوارم خیلی دیر نشده باشد/ آمدن همتی به بانک مرکزی، تاثیر زیادی در میان‌مدت به دنبال نخواهد داشت

استاد اقتصاد دانشگاه شهید چمران اهواز در گفت‌و‌گویی با دیدارنیوز گفت: پزشکیان به عنوان میراث‌دار خرابکاری دولت قبل وارد عرصه شد، اما سعی داشت که با مردم همراهی داشته باشد. این برخورد احترام‌آمیز...

آخرین وضعیت واکسن‌های کرونای تاییدشده در جهان

از زمان شیوع کروناویروس و همه گیری بیماری کووید-۱۹ تولیدکنندگان واکسن در جهان با به کارگیری روش‌های مختلف، آزمایشات روی کروناویروس را آغاز و تلاش کردند تا هر چه سریعتر واکسن موثر علیه این بیماری تولید شود.

کد خبر: ۸۱۳۲۱
۱۴:۴۵ - ۱۴ بهمن ۱۳۹۹

آخرین وضعیت واکسن‌های کرونای تاییدشده در جهان

 

دیدارنیوز ـ محققان در کشور‌های مختلف آزمایشات و تحقیقاتی را روی ۱۰‌ها نمونه آزمایشگاهی واکسن انجام داده اند که برخی از آن‌ها به مرحله آزمایش انسانی رسیده، برخی وارد مراحل پایانی بررسی شده و چندین مورد از این واکسن‌ها موفق به اخذ مجوز استفاده اضطراری شده اند.

در ادامه به برخی از این واکسن‌ها که توزیع و تزریق آن‌ها در کشور‌ها آغاز شده، اشاره شده است.

- واکسن اسپوتنیک وی
روسیه توانست اولین واکسن کروناویروس در جهان موسوم به "اسپوتنیک V" (اسپوتنیک - وی) را ثبت کند. پس از آن آزمایشات بالینی این واکسن در روسیه با مشارکت ۴۰ هزار داوطلب انجام شد. تاکنون بیش از ۵۰ کشور جهان برای دریافت بیش از ۱.۲ میلیارد دوز از این واکسن درخواست داشته اند و مجوز استفاده از این واکسن در چندین کشور صادر شده است.

این واکسن تاکنون مجوز استفاده اضطراری را از سازمان جهانی بهداشت دریافت نکرده، اما "واسیلی نبنزیا" نماینده دائمی روسیه در سازمان ملل اواخر ژانویه در مصاحبه اختصاصی با خبرگزاری "تاس" گفته است: روسیه انتظار دارد سازمان بهداشت جهانی به زودی واکسن کروناویروس را تایید کند.

وزیر بهداشت آلمان نیز با اشاره به کمبود واکسن کروناویروس در اروپا گفته است که می‌توان از واکسن‌های کروناویروس ساخت چین و روسیه برای غلبه بر کمبود فعلی استفاده کرد هرچند که این اقدام مستلزم تایید آژانس دارویی اروپاست.

- واکسن فایزر/بیو ان تک
انگلیس اولین کشور در جهان بود که واکسن کروناویروس فایزر/بیو ان تک محصول مشترک دو شرکت آمریکایی و آلمانی را تایید کرد و هشتم دسامبر ۲۰۲۰ اولین داوطلب که یک زن ۹۰ ساله بود در برابر بیماری کووید-۱۹ واکسینه شد.

همچنین در یازدهم دسامبر این واکسن توانست مجوز استفاده اضطراری را از سازمان غذا و داروی آمریکا به منظور پیشگیری از ابتلا به بیماری کووید-۱۹ دریافت کند. براساس این مجوز توزیع و تزریق واکسن در ایالات متحده آغاز شد.

علاوه بر این، اورزولا فن درلاین، رئیس کمیسیون اتحادیه اروپا نیز پیش از این اعلام کرد که به دنبال موافقت اداره دارویی اروپا با استفاده از واکسن شرکت‌های «فایزر» و «بیو ان تک» برای پیشگیری از ابتلا به بیماری «کووید ۱۹»، مجوز استفاده از این واکسن را صادر کرده است.

در نهایت بعد از تأیید واکسن کرونای فایزر ـ بیوان‌تک در چندین کشور، سازمان جهانی بهداشت نیز مجوز اضطراری استفاده از این واکسن را صادر کرد.

- واکسن آسترازنکا
واکسن آسترازنکا که محصول شرکت داروسازی انگلیسی-سوئدی است دومین واکسن تایید شده در انگلیس است که اوایل سال جاری میلادی اولین تزریق این واکسن انجام گرفت.

همچنین اتحادیه اروپا استفاده از واکسن کروناویروس آسترازنکا را برای همه بزرگسالان تأیید کرده است که بر اساس اعلام آژانس دارویی اتحادیه اروپا اثربخشی این واکسن در آزمایشات بالینی حدود ۶۰ درصد بوده است. این سومین واکسن تایید شده در اتحادیه اروپاست.

مکزیک و کویت نیز از دیگر کشور‌هایی هستند که استفاده اضطراری از واکسن کروناویروس آسترازنکا را تایید کرده اند.

- واکسن مدرنا
این واکسن که محصول یک شرکت داروسازی آمریکایی است در ۱۸ دسامبر سال گذشته توانست مجوز استفاده اضطراری را از سازمان غذا و داروی این کشور اخذ کند. با صدور مجوز استفاده اضطراری، واکسن کروناویروس مدرنا برای تزریق در افراد ۱۸ سال و بالاتر توزیع شد.

همچنین مدرنا سومین واکسن کروناویروس تایید شده در انگلیس است که نخست وزیر این کشور اوایل ماه ژانویه خبر تایید آن را اعلام کرد.

واکسن مدرنا دومین واکسن کروناویروس است که مجوز استفاده اضطراری از آن در اتحادیه اروپا مورد تایید قرار گرفت.

- واکسن‌های کروناویروس ساخت چین
واکسن سینوفارم که محصول کشور چین است توسط اداره ملی محصولات پزشکی این کشور برای استفاده عمومی تایید شده است. همچنین بنابر اعلام وزارت بهداشت امارات این واکسن در این کشور نیز ثبت شده است و برزیل، اندونزی و ترکیه هم از جمله خریداران واکسن چینیِ سینوفارم هستند.

همچنین سینوواک دیگر واکسن کروناویروس تولید چین است که تاکنون محموله‌ای از این واکسن به اندونزی و ترکیه ارسال شده است.

 
 
منبع: ایسنا
ارسال نظرات
امروز جمعه ۱۲ دی
امروز جمعه ۱۲ دی
امروز جمعه ۱۲ دی
امروز جمعه ۱۲ دی
پرطرفدارترین ها