تیتر امروز

اکبر حسنی: بانک‌ها برای تسهیلات تولید هزار بهانه می‌تراشند/ می‌توانستم با پولم دلار بخرم
بررسی موانع تولید در گفت‌وگو با مدیر عامل آریا چوب نفیس آفرینش+ویدیو

اکبر حسنی: بانک‌ها برای تسهیلات تولید هزار بهانه می‌تراشند/ می‌توانستم با پولم دلار بخرم

موانع، مشکلات و کارشکنی‌های مسیر تولید از ثبت درخواست و اخذ پروانه تا وارد کردن سخت افزار و موضوع ترخیص آن در گمرکات ایران در گفت‌وگوی دیدار با یک کارآفرین.
گزینه‌های اصولگرا‌های تندرو برای حذف قالیباف
چه کسی رئیس مجلس دوازدهم خواهد شد؟ دیدار گزارش می‌دهد:

گزینه‌های اصولگرا‌های تندرو برای حذف قالیباف

محمدباقر قالیباف گرچه نفر اول انتخابات مجلس دوازدهم از تهران نشد، اما همچنان انتظار دارد که در مقام شیخ مکلای جریان اصولگرا، در جایگاه خود ابقا شود، گزینه‌های دیگری نیز برای ریاست بر مجلس مطرح...
آینده معماری؛ از دانشگاه تا کف بازار کار
دیدار نخستین برنامه از "پریسکوپ" را منتشر می‌کند

آینده معماری؛ از دانشگاه تا کف بازار کار

با توجه به طیف گسترده علاقه مندی‌ها در دهه‌های اخیر در زمینه‌های شغلی و به طبع سردرگمی و عدم آگاهی نسل نوجوان و جوان (نسل Z) نسبت به آینده، بازار کار، میزان درآمد، جایگاه شغلی و اجتماعی هر حرفه...

دعوای خانوادگی جنجال سیاسی

محسن هاشمی در نامه‌ای سرگشاده به فائزه هاشمی از او خواست که عذرخواهی کند

کد خبر: ۷۹۷۴۸
۰۹:۴۰ - ۲۲ دی ۱۳۹۹
دعوای خانوادگی جنجال سیاسی
 
دیدارنیوز - کوچک‌ترین دختر هاشمی رفسنجانی شاید کم‌شباهت‌ترین فرزند خانواده به پدر باشد. برخلاف پسر ارشد که دست‌کم در ظاهر تلاش می‌کند همان منش و روش پدر را پی بگیرد. فائزه هاشمی شاید از معدود افراد خانواده هاشمی‌رفسنجانی است که به‌صراحت شهره است. بی‌پرده سخن می‌گوید و ملاحظاتی را که برادران، خواهر یا محمد هاشمی، یکی از عموهایش در گفتگو با رسانه‌ها دارد، کمتر رعایت می‌کند. به همین دلیل هم همواره بیش از باقی خانواده مورد هجمه و حمله منتقدان خاندان هاشمی رفسنجانی قرار می‌گیرد، در فضای مجازی و رسانه‌ای نقل‌و‌قول‌هایش دست به دست می‌چرخد و آن‌طور که پیش از این نیز شنیده می‌شد مورد عتاب و خطاب خانواده نیز قرار می‌گیرد. این بار، اما محسن هاشمی، تصمیم گرفته این عتاب را در نامه‌ای سرگشاده و مکتوب، علنی کند تا شاید هم بزرگ‌تری کرده و آن‌طور که پیش‌تر شنیده می‌شد جای خالی پدر را در تذکر دادن به فائزه پُر کند و هم احتمالا خطی میان روش و منش خود با خواهرش بکشد تا احیانا آینده و سرنوشت سیاسی‌اش به اظهارات این عضو خانواده گره نخورد؛ به ویژه که موسم انتخابات است و او نیز علی‌رغم تکذیب چندین و چندباره، همچنان یکی از گزینه‌ها!
 
فشار ترامپ و دموکرات‌های شُل و وِل!
ماجرا از گفت‌وگوی زنده اینستاگرامی فائزه هاشمی با پایگاه خبری انصاف‌نیوز آغاز شد. در این گفت‌وگوی طولانی که به‌مناسبت چهارمین سالگرد آیت‌الله هاشمی رفسنجانی انجام شده بود، علاوه بر خاطراتی از پدر و موضوع وصیتنامه او و بحث‌های مربوط به سیاست داخلی به علاقه‌اش نسبت به ترامپ و پیروزی او نیز اشاره کرد. این بخش مصاحبه بازخوردی گسترده داشت. فائزه در این مصاحبه اعلام کرد که به خاطر ایران دوست داشته ترامپ برنده انتخابات شود، اما اگر یک امریکایی بود، دوست نداشت به ترامپ رای دهد. او دلیل این تمایل را این‌گونه شرح داد: «به خاطر همین فشار‌هایی که می‌آورد، بالاخره شاید یک تغییر سیاستی اتفاق بیفتد. مردم هر چه تلاش می‌کنند اصلاحات انجام بگیرد «مرغ یک پا دارد» و هیچ خبری نمی‌شود و برعکس مردم سرکوب می‌شوند، شاید اگر فشار‌های آقای ترامپ ادامه پیدا می‌کرد، بالاخره ما مجبور می‌شدیم یک تغییر سیاست‌هایی را داشته باشیم. این تغییر سیاست‌ها حتما می‌توانست به نفع مردم اتفاق بیفتد. دموکرات‌های کمی شُل و وِل هستند. یعنی با آمدن دموکرات‌ها این موضع خطای ما بیشتر تقویت می‌شود، امیدوارم نشود ولی چنین چشم‌اندازی دارد.» این اظهارات بازتابی گسترده در فضای مجازی و رسانه‌ای پیدا کرد و برخی منتقدان فائزه هاشمی او را همسو با براندازان که با تحریم هرچه بیشتر ایران موافقند، مقایسه کردند.
 
خواهرم، عذرخواهی کن!
به فاصله یک روز پس از انتشار این مصاحبه، محسن هاشمی، رییس شورای شهر تهران که به نظر می‌رسد پس از درگذشت پدر می‌خواهد راه او را پیش برود و با همه کنشگران سیاسی و مقامات معتدل از هردو جریان ارتباط خوبی داشته باشد، نامه‌ای سرگشاده را با تعبیر «خواهر عزیزم فائزه» آغاز کرد و نوشت که انتشار مصاحبه‌ای از او موجب ناراحتی علاقه‌مندان به آیت‌الله هاشمی و البته اعضای خانواده شده و بهانه‌ای مناسب به افراطیون و تخریب‌گران بزرگ خاندان هاشمی داده و البته همین برگ دیگری است بر مظلومیت آیت‌الله! محسن هاشمی در ادامه متذکر شده که نگارش این نامه به معنای «بزرگ‌تری کردن» برای خواهر کوچک نیست، چراکه فائزه به لحاظ سن و سابقه سیاسی چیزی از او کم ندارد، اما این‌بار تصمیم گرفته گفتگو‌های خانوادگی را در قالب نامه‌ای سرگشاده منتشر کند.

محسن هاشمی به نگاه پدرش و خانواده نسبت به اقدامات ترامپ و راه و روش رییس‌جمهوری فعلی ایالات متحده اشاره کرده و در ادامه نوشته است: «می‌دانم که در سال‌های اخیر برخورد‌های نادرستی با تو، خانواده و فرزندت شده که شاید باعث کشاندن تو به تندروی و خارج شدن از مشی میانه‌روی پدر گردیده، ولی این دلیل نمی‌شود که به رییس‌جمهور کشور بیگانه امید ببندی و دم از استقلال بزنی!» محسن در پایان نیز از فائزه خواسته تا صحبت‌هایش را اصلاح کرده و عذرخواهی کند تا مانع تخریب پدر از طرف تجدیدنظرطلبان خارجی و افراطیون داخلی شود.

محسن هاشمی البته به نامه اکتفا نکرده و در حاشیه نشست اعضای شورای شهر بار دیگر از خطرات و مشکلات ایجاد شده ازسوی ترامپ برای جمهوری اسلامی گفت و تاکید کرد: «صحبت‌های فائزه نه مورد تایید خانواده است و نه مورد تایید حزب کارگزاران که من رییس (شورای) مرکزی آن هستم. من از طرف خانواده از این موضع، از مردم پوزش می‌طلبم.»، اما پیش از این دو واکنش علنی محسن هاشمی و چندی پس از انتشار مصاحبه فائزه هاشمی، زمزمه‌هایی مبنی بر عصبانیت خانواده آیت‌الله هاشمی رفسنجانی به گوش رسید و ازجمله خبرگزاری برنا از اعتراض دیگر فرزندان آیت‌الله نسبت به فائزه هاشمی نوشت. خبری که البته نامه محسن هاشمی دلیلی بر صحت آن است و خانواده‌ای که همواره ذیل نامِ سنگین پدر قرار داشته است؛ پدری که به سیاسی بودن و سیاستمداری شهره بود و شاید فقط دوره‌ای خاص پس از انتخابات ۸۸ صریح‌تر شد و از جریان حاکم و سیاست‌ورزی رسمی دور و به مردم نزدیک‌تر شد.
 
دو پادشاه در یک اقلیم
تا ساعات نگارش این گزارش فائزه هاشمی نسبت به نامه سرگشاده برادرش واکنشی نشان نداده است. او نه پاسخی به نامه داده، نه عذرخواهی کرده و نه متنی را در این خصوص منتشر کرده است. با این حال همزمان با انتشار نامه سرگشاده محسن هاشمی، مصاحبه دیگری از فائزه هاشمی در «خبرآنلاین» منتشر شده که مشخص است مقدمات تهیه و تدوین آن، پیش از این جنجال فراهم شده است؛ با این حال فائزه هاشمی در بخشی از این گفتگو که قاعدتا پیش از این جنجال تهیه شده، اما همزمان با اوج‌گیری آن منتشر شد، به بحث‌های خانوادگی و اختلاف‌نظر‌ها اشاره کرده و به شوخی گفته که «دو پادشاه در یک اقلیم نمی‌گنجند» و شرح داده «محسن بین ما از همه محافظه‌کارتر یا به قول خودش عاقل‌تر است. خیلی دلش می‌خواهد ما را کنترل کند. مامان برایش هنوز عجیب است مثلا می‌گوید مگر تو چه‌کاره‌ای که این حرف‌ها را می‌زنی؟ یا مثلا مگر سرت می‌شود که تو را دعوت کنند؟! به شوخی جواب می‌دهم، مگر نمی‌دانید که من یک شخصیت بین‌المللی هستم؛ شما ما را تحویل نمی‌گیرید!»

فائزه هاشمی در این مصاحبه هم صریح و بی‌پرده صحبت کرده و در بخشی از آن گفته است: «مشکل من این است که یاد گرفته‌ام حقیقت را بی‌روتوش بگویم و خیلی‌ها خوش‌شان نمی‌آید، این خیلی‌ها در دو جبهه هستند هم در راست و هم در چپ، یا هم در اصولگرا‌ها و هم در اصلاح‌طلب‌ها» و در ادامه بخشی از خاطرات روزنامه «زن» را مرور کرده و در بخش دیگری نیز به برخی فشار‌ها به خانواده پس از درگذشت پدر اشاره کرده است. اما بخشی از این گفتگو نشان می‌دهد این «گوشزد‌ها و تذکرهای» خواهر و برادری خانواده سیاسی هاشمی دوطرفه است؛ به‌خصوص آنجا که فائزه هاشمی می‌گوید که «به محسن گفتم کاندیدا نشود، اشتباه است!» و جالب آنکه محسن هاشمی نیز از قضا در جریان تکذیب کاندیداتوری خود، از نامعقول بودن کاندیداتوری در شرایط کنونی گفته و در دو اظهارنظر جداگانه تلویحا از «سوپرمنی عاشق» گفته بود که به باور او، تنها گزینه‌ای است که شرایط کاندیداتوری را در این شرایط دارد و البته او، چنین نیست.
 
ثروت خاندان هاشمی و علاقه به ترامپ؟!
به غیر از حملاتی که ازسوی مخالفان و منتقدان همیشگی خانواده هاشمی پس از اظهارات فائزه هاشمی مطرح شد، برخی افراد موافق خط‌مشی او نیز دختر کوچک آیت‌الله هاشمی رفسنجانی را خطاب قرار دادند. محمد‌علی ابطحی در صفحه توییترش با کنایه به ثروت خانواده هاشمی نوشت: «سرکار خانم فائزه هاشمی! کاش آرزو نمی‌کردید ترامپ بماند برای فشار بیشتر به ایران. باور کنید وضع معیشت بیشتر مردم، مثل خاندان هاشمی نیست. رنج بردند از دوران تحریم و فشار. هیچ قوم و ملتی با نگاه به خارجی سربلند نشده.» محمد مهاجری، فعال رسانه‌ای اصولگرا نیز که به لحاظ خط‌مشی منتقد هاشمی رفسنجانی نیست، به کنایه و طنز در حساب کاربری‌اش در توییتر نوشت: «آقای محسن هاشمی خواهرش فائزه را به خاطر اینکه گفته کاش ترامپ رییس‌جمهوری می‌شد، دعوا کرده. آقامحسن عزیز! علاقه به ترامپ (احمدی‌نژاد آنها) منحصر به همشیره شما نیست. بسیاری از ما اصولگرا‌ها عاشق ماندنش بودیم. یک‌دفعه هم که خواهر شما خواست به راه راست! هدایت شود حالش را گرفتید.» با این حال کنایه او بیش از اینکه همچون ابطحی به خانواده هاشمی باشد، به اصولگرایانی است که همواره محل نقد او قرار می‌گیرند
 
منبع: اعتماد
ارسال نظرات
نام:
ایمیل:
نظر:
بنر شرکت هفت الماس صفحات خبر
رپورتاژ تریبون صفحه داخلی
شهرداری اهواز صفحه داخلی