تیتر امروز

رستوران بزنیم؟!
بازار کار و آینده رستوران داری

رستوران بزنیم؟!

در هر قسمت از پریسکوپ ۲ مهمان داریم که یکی علاقه‌مند و دیگری متخصص در یک مسیر شغلی است که در قالب گفت‌وگو آینده آن حرفه را به چالش می‌کشیم.
نزاع دسته جمعی اصولگراها! برسر بهارستان دوازدهم
دیدارنیوز آخرین تحولات انتخاباتی را بررسی کرد:

نزاع دسته جمعی اصولگراها! برسر بهارستان دوازدهم

بسیاری از تحلیلگران و منتقدان می‌گویند در نبود نیروهای اصلاح‌طلب و اصولگرای میانه‌رو، کار اصولگراها برای سهم‌خواهی در مجلس، به جنجال کشیده خواهد شد.
سهراب مظاهری: بحران‌های سیاسی به فرهنگ و اقتصاد مردم گره خورده/ صدا و سیما رسالت خود را به درستی انجام نداد/ شبکه‌های اجتماعی پویش جامعه را متوقف می‌کند
گفت و گوی دیدار در برنامه جامعه پلاس با یک جامعه شناس:

سهراب مظاهری: بحران‌های سیاسی به فرهنگ و اقتصاد مردم گره خورده/ صدا و سیما رسالت خود را به درستی انجام نداد/ شبکه‌های اجتماعی پویش جامعه را متوقف می‌کند

جامعه پلاس عنوان برنامه جدیدی از دیدارنیوز است که در این برنامه در گفت‌وگو با کارشناسان و صاحب نظران چالش‌ها و مشکلات حوزه‌های اجتماعی تحلیل و بررسی می‌شود. شما را به دیدن این سلسله برنامه‌ها...
کد خبر: ۷۹۵۴

گزارش تصویری: زندگی عشایر کرمانج خلخال

۰۴ شهريور ۱۳۹۷ - ۱۳:۱۴
گزارش تصویری: زندگی عشایر کرمانج خلخال
 
در ایران یکی از مهم‌ترین مناطق کرمانج‌نشین، شمال خراسان است که تعدادی از آنها در دوره‌های متفاوت تاریخی و به‌ دنبال برخی تصمیم‌گیری‌ها و ضرورت‌های سیاسی در بسیاری از نقاط کشور پراکنده شده‌اند. منطقه‌ی خلخال نیز بنا‏ به ‌دلایلی پذیرای گروهی از این کردها شده است. قومی که در منطقه ،به کرد کرمانج معروف هستند  که از حدود 250 سال پیش از شمال خراسان به خلخال کوچانده شده اند. حضور کردها در منطقه خلخال  از زمان نادرشاه افشار آغاز شد.

پراکندگی کرمانج ها در نقاط مختلف ایران یک سنت سیاسی در شیوه کشورداری به شمار می رود از جمله در نواحی استان اردبیل در شهرستان خلخال که در حدود 20 روستا کرمانج وجود دارد که روستای کلستان یک از آنهاست.مهمترین محدوده عشایر کردنشین کرمانج در حال حاضر در شمال خلخال قراردارد.

این گزارش به تصاویر ییلاق اهالی روستای کلستان از توابع لنبر شهرستان خلخال استان اردبیل اختصاص دارد که از 15 خرداد تا 15 شهریور درارتفاعات خلخال ساکن می شوند. در سالهای گذشته تعداد خانوارهایی که تابستان خود را در ییلاق می گذراندند بیشتر بود که به دلیل مشکلات فراوان و مهاجرت به ویژه جوانان از تعداد انها کاسته شد.اهالی این روستا مشکلاتی از قبیل راه نامناسب و ناهموار ، نبود لوله کشی آب و نداشتن سرویس بهداشتی و نداشتن اجازه ساخت و ساز دارند. هر ساله ادوات و وسایل زیادی را برای ساخت چادر به ارتفاعات می برند و وقت، انرژی و هزینه زیادی را صرف آماه سازی چادر برای سکونت سه ماه می کنند.

زندگی در کوهستان از یک سو و به سر بردن در دشتهای آزاد و پهناور از سوی دیگر عشایر را مردمانی دلیر و سلحشور بار آورده و روحیه سخاوت و جوانمردی به آنان بخشیده است.

آرامش و ساده زیستی در زندگی مردم موج می زند مهم ترین منابع درآمد روستائیان و عشایر در طبیعت است.

 
عکس: مریم کامیاب
منبع: مهر
ارسال نظرات
نام:
ایمیل:
نظر: