تیتر امروز

مهدی پازوکی: مذاکره یعنی تسلیم، تفکر اسراییلی‌هاست که تندرو‌ها آن را بیان می‌کنند/ حدادعادل با مصوبه تثبیت قیمت بنزین گفت به مردم عیدی دادم!/ طرفداران وفاق بانیان وضع موجود هستند
گفت و گوی دیدار در برنامه تیتر با یک اقتصاددان و استاد دانشگاه

مهدی پازوکی: مذاکره یعنی تسلیم، تفکر اسراییلی‌هاست که تندرو‌ها آن را بیان می‌کنند/ حدادعادل با مصوبه تثبیت قیمت بنزین گفت به مردم عیدی دادم!/ طرفداران وفاق بانیان وضع موجود هستند

«تیتر» در یکی دیگر از برنامه‌های خود میزبان مهدی پازوکی استاد دانشگاه و اقتصاددان بود؛ در این برنامه تخصصی درباره دلایل افزایش قیمت ارز و بحران‌های اقتصادی صحبت شد، ببینید و بخوانید.
عراقچی: برای حمله دوباره اسرائیل آماده‌ایم/ هشدار جبهه اصلاحات به پزشکیان/ قالیباف: کابینه ترمیم نشود استیضاح می‌کنیم
مجله خبری تحلیلی دیدارنیوز با اجرای محمدرضا حیاتی

عراقچی: برای حمله دوباره اسرائیل آماده‌ایم/ هشدار جبهه اصلاحات به پزشکیان/ قالیباف: کابینه ترمیم نشود استیضاح می‌کنیم

این صد و چهل و یکمین برنامه مجله خبری تحلیلی دیدارنیوز است که امروز دوشنبه ۱ دی‌ماه ۱۴۰۴ با اجرای محمدرضا حیاتی و با حضور کارشناسان و صاحب نظران تقدیم مخاطبان گرامی می‌شود.
شادی برای «یلدا» با جیب خالی/ از شاهنامه خوانی و فال حافظ تا قصه حسین کرد شبستری
روایت دیدار از قدیمی‌ترین جشن ایران زمین در این روزها

شادی برای «یلدا» با جیب خالی/ از شاهنامه خوانی و فال حافظ تا قصه حسین کرد شبستری

هر سال وقتی آذر خانم (آذرماه) می‌خواهد رخت خود را جمع کند و برود یک اتفاقی می افتد که برای ایرانیان مقد است آن هم اجرای آیین شب چله یا همان یلداست اما این روزها همه می‌گویند چه یلدایی وقتی جیب...

با اطلاعات یک تلسکوپ؛ وجود آب در ماه ثابت شد

محققان با استفاده از اطلاعات یک تلسکوپ هوایی به نشانه‌هایی بدون ابهام از وجود آب مولکولی در سطح ماه دست یافته‌اند.

کد خبر: ۷۴۳۴۲
۱۰:۲۳ - ۰۶ آبان ۱۳۹۹

با اطلاعات یک تلسکوپ؛ وجود آب در ماه ثابت شد

 

دیدارنیوز ـ به نقل از‌ای اف پی، طبق دو تحقیقی که روز گذشته منتشر شده، احتمالاً مقدار آب موجود در ماه بیش از تصورات پیشین است. پژوهش‌های منتشر شده برای چشم‌انداز آینده مأموریت‌های فضانوردان به ماه نویدبخش است.

تا یک دهه قبل تصور می‌شد سطح ماه کاملاً خشک باشد. در آن زمان مجموعه‌ای از یافته‌ها نشان داد در زیر دهانه‌هایی در قطب‌های ماه که در سایه هستند، نشانه‌هایی از آب یخ زده وجود دارد.

اما طبق دو پژوهش جدید که در نشریه «نیچر آسترونومی» منتشر شده‌اند، احتمالاً آب به طور گسترده‌تر در سیاره مذکور وجود دارد و همچنین تأیید شده دسترسی به آن در مناطقی در سطح ماه که آفتاب به آن‌ها می‌تابد، گسترده‌تر است.

اگر بتوان آب را از ماه استخراج کرد، فضانوردانی که به این سیاره و فراتر از آن سفر می‌کنند به آب آشامیدنی دسترسی خواهند داشت. آن‌ها حتی می‌توانند با تجزیه مولکول آب سوخت موشک تهیه کنند.

کیسی هانیبال مؤلف ارشد یکی از این پژوهش‌ها از مؤسسه ژئوفیزیک و سیاره شناسی هاوایی می‌گوید: در پژوهش جدید اثر طیف آب مولکولی در مناطق آفتاب‌گیر ماه بدون هیچ ابهامی تشخیص داده شد. اگر در مناطق خاصی از ماه، آب به اندازه کافی وجود داشته باشد، می‌توان از آن به عنوان منبعی برای اکتشافات فضایی توسط انسان استفاده کرد.

تحقیقات پیشین نیز نشانه‌هایی از وجود آب در مناطقی از ماه نشان داده بودند که در معرض تابش نور خورشید قرار دارند. اما این پژوهش‌ها نتوانستند به طور دقیق بین مولکول آب (H۲O) و هیدروکسیل (مولکولی که از یک اتم هیدروژن و ۲ اتم اکسیژن ساخته می‌شود) تمایز قائل شوند.

محققان در این پژوهش از اطلاعات تلسکوپ هوایی SOFIA استفاده کردند.
 
منبع: مهر
ارسال نظرات
امروز چهارشنبه ۰۳ دی
امروز چهارشنبه ۰۳ دی
امروز چهارشنبه ۰۳ دی
امروز چهارشنبه ۰۳ دی