تیتر امروز

آیا اسرائیل برای حمله بعدی آماده می‌شود؟/ پاسخ کوبنده‌تر ایران در صورت تکرار حمله/ چراغ سبز سنای آمریکا به ترامپ برای حمله دوباره
مجله خبری تحلیلی دیدارنیوز با اجرای محمدرضا حیاتی

آیا اسرائیل برای حمله بعدی آماده می‌شود؟/ پاسخ کوبنده‌تر ایران در صورت تکرار حمله/ چراغ سبز سنای آمریکا به ترامپ برای حمله دوباره

این صد و چهارمین برنامه مجله خبری تحلیلی دیدارنیوز است که با اجرای محمدرضا حیاتی و با حضور کارشناسان و صاحب نظران تقدیم مخاطبان گرامی می‌شود.
روحی‌صفت: به هیچ وجه نمی‌توان به آتش‌بس کنونی بین ایران و اسرائیل امیدوار بود/ این آتش‌بس پایداری ندارد/ روایت متقی در تلویزیون درباره احتمال از سرگیری حملات اسرائیل تا حدی درست است
یک دیپلمات با سابقه وزارت امورخارجه در گفتگو با دیدارنیوز مطرح کرد

روحی‌صفت: به هیچ وجه نمی‌توان به آتش‌بس کنونی بین ایران و اسرائیل امیدوار بود/ این آتش‌بس پایداری ندارد/ روایت متقی در تلویزیون درباره احتمال از سرگیری حملات اسرائیل تا حدی درست است

به هیچ وجه نمی‌توان به آتش‌بس کنونی بین ایران و اسرائیل امیدوار بود. این آتش‌بس به هیچ عنوان، پایداری نداشته و ما در میانه راه قرار داریم. رژیم صهیونیستی، قطعا تلاش خواهد کرد که ضربات دیگری به...
حسین المدنی: خطر ترومای بین نسلی جدی است/ تاثیر روانی جنگ ممکن است تا آخر عمر باقی بماند/برای کودکان و نوجوانان فضای شاد مهیا کنید
گفت و گوی دیدار با روانشناس و استاد دانشگاه:

حسین المدنی: خطر ترومای بین نسلی جدی است/ تاثیر روانی جنگ ممکن است تا آخر عمر باقی بماند/برای کودکان و نوجوانان فضای شاد مهیا کنید

توجه به جنبه‌های سلامت روان مردم پس از جنگ ایران و اسراییل همچنان بهانه گفت و گوی دیدار با متخصصان و روانشناسان است. گفت‌و‌گو با دکتر سید حسین المدنی، روانشناس و استاد دانشگاه را بخوانید.

در دانشگاه استنفورد؛ محقق ایرانی سیستم پیش‌بینی زلزله ابداع کرد

یک محقق ایرانی و همکارانش در دانشگاه استنفورد با کمک هوش مصنوعی سیستمی برای پیش‌بینی زلزله ابداع کرد.

کد خبر: ۷۴۱۸۵
۱۵:۱۸ - ۰۳ آبان ۱۳۹۹

دیدارنیوز ـ به نقل از اینترستینگ انجینرینگ، گروهی از محققان دانشگاه استنفورد به رهبری مصطفی موسوی با استفاده از هوش مصنوعی روشی برای ارتقای قابلیت خوانش امواج ارتعاشی زمین ابداع کرده‌اند و به عبارت دیگر درک انسان از چگونگی شروع ارتعاشات و حتی چگونگی پایان یافتن آن‌ها را بهبود می‌دهند.
 
در گزارشی که در نشریه «نیچر کامونیکیشنز» منتشر شده، جزئیات روشی توضیح داده شده که همزمان با دریافت سروصدای مربوط به لرزه‌ها، به طور خودکار زلزله را ردیابی می‌کند.
 
موسوی و همکارانش با استفاده از هوش مصنوعی روی میلیون‌ها تغییر ریز و نامحسوس در پوسته زمین تمرکز کردند. آن‌ها امیدوارند با استفاده از این حرکات کوچک علائم هشدار دهنده درباره وقوع زلزله‌های بزرگ را رمز گشایی کنند.
 
گرگوری بروزا یکی از مؤلفان این پژوهش می‌گوید: با بهبود توانایی‌مان در ردیابی و مکان‌یابی این زلزله‌های کوچک می‌توان به چشم‌انداز واضح‌تری از تعامل لرزه‌ها در طول گسل‌ها، شروع و توقف آن‌ها دست یافت.
 
این محققان چند سیستم یادگیری ماشینی برای ردیابی زلزله توسعه داده‌اند که یکی از آن‌ها CRED نام دارد و در سال ۲۰۱۹ میلادی ساخته شده است. این سیستم با الهام از الگوریتم‌های دستیار‌های صوتی توسعه یافته که با صوت فعال می‌شوند.
 
در پژوهش جدید، تازه‌ترین نسخه این سیستم توضیح داده شده است. این مدل می‌تواند لرزه‌های بسیار کوچک با سیگنال‌های ضعیف را ردیابی کند که معمولاً در روش‌های فعلی نادیده گرفته می‌شوند. این سیستم جدید مبدل زلزله (Earthquake Transformer) نامیده شده و با استفاده از مکانیسم توجه مقدار زیادی از داده‌ها را پردازش و مهم‌ترین عناصر آن‌ها را استفاده می‌کند.
 
پژوهشگران با کمک اطلاعاتی شامل یک میلیون لرزه نگاری دستی ثبت شده در دو دهه اخیر در سطح جهان (به استثنای ژاپن) به این سیستم آموزش دادند. در مرحله بعد آن‌ها از اطلاعاتی که طی ۵ هفته مداوم در زمان زلزله ۶.۶ ریشتری توتوری در ژاپن ثبت شده بود، برای تست سیستم استفاده کردند.
 
این سیستم در طول آزمایش، ۲۱ هزار و ۹۲ رویداد را شناسایی و مکان‌یابی کرد که بیش از دو و نیم برابر تعداد زمین لرزه‌هایی است که با دستگاه‌های دستی شناسایی شده است. محققان ژاپنی در اصل برای مطالعه این زلزله از اطلاعات ۵۷ ایستگاه استفاده کردند، حال آنکه در سیستم جدید فقط از اطلاعات ۱۸ ایستگاه استفاده شد.
 
به گفته بروزا، هم اکنون می‌توان از این سیستم برای شناسایی زمین لرزه‌ها در زمان واقعی و به صورت زنده استفاده کرد.
 
منبع: مهر
ارسال نظرات
پربازدیدها
امروز چهارشنبه ۱۱ تير
امروز چهارشنبه ۱۱ تير
امروز چهارشنبه ۱۱ تير
امروز چهارشنبه ۱۱ تير