تیتر امروز

مهدی پازوکی: مذاکره یعنی تسلیم، تفکر اسراییلی‌هاست که تندرو‌ها آن را بیان می‌کنند/ حدادعادل با مصوبه تثبیت قیمت بنزین گفت به مردم عیدی دادم!/ طرفداران وفاق بانیان وضع موجود هستند
گفت و گوی دیدار در برنامه تیتر با یک اقتصاددان و استاد دانشگاه

مهدی پازوکی: مذاکره یعنی تسلیم، تفکر اسراییلی‌هاست که تندرو‌ها آن را بیان می‌کنند/ حدادعادل با مصوبه تثبیت قیمت بنزین گفت به مردم عیدی دادم!/ طرفداران وفاق بانیان وضع موجود هستند

«تیتر» در یکی دیگر از برنامه‌های خود میزبان مهدی پازوکی استاد دانشگاه و اقتصاددان بود؛ در این برنامه تخصصی درباره دلایل افزایش قیمت ارز و بحران‌های اقتصادی صحبت شد، ببینید و بخوانید.
عراقچی: برای حمله دوباره اسرائیل آماده‌ایم/ هشدار جبهه اصلاحات به پزشکیان/ قالیباف: کابینه ترمیم نشود استیضاح می‌کنیم
مجله خبری تحلیلی دیدارنیوز با اجرای محمدرضا حیاتی

عراقچی: برای حمله دوباره اسرائیل آماده‌ایم/ هشدار جبهه اصلاحات به پزشکیان/ قالیباف: کابینه ترمیم نشود استیضاح می‌کنیم

این صد و چهل و یکمین برنامه مجله خبری تحلیلی دیدارنیوز است که امروز دوشنبه ۱ دی‌ماه ۱۴۰۴ با اجرای محمدرضا حیاتی و با حضور کارشناسان و صاحب نظران تقدیم مخاطبان گرامی می‌شود.
شادی برای «یلدا» با جیب خالی/ از شاهنامه خوانی و فال حافظ تا قصه حسین کرد شبستری
روایت دیدار از قدیمی‌ترین جشن ایران زمین در این روزها

شادی برای «یلدا» با جیب خالی/ از شاهنامه خوانی و فال حافظ تا قصه حسین کرد شبستری

هر سال وقتی آذر خانم (آذرماه) می‌خواهد رخت خود را جمع کند و برود یک اتفاقی می افتد که برای ایرانیان مقد است آن هم اجرای آیین شب چله یا همان یلداست اما این روزها همه می‌گویند چه یلدایی وقتی جیب...
رئیس اتاق ایران و عراق:

صادرات ایران به عراق ۲۰ درصد کاهش یافت

رییس اتاق بازرگانی ایران و عراق اظهار داشت: قطعا اگر نظام تهاتری راه‌اندازی شود بخشی از مشکلات ما برطرف می‌شود از همین روی بانک مرکزی ایران با روابطی مناسبی که دارد می‌تواند برای این موضوع با بانک مرکزی عراق رایزنی کند.

کد خبر: ۷۲۹۲۸
۱۵:۲۹ - ۱۵ مهر ۱۳۹۹

صادرات ایران به عراق ۲۰ درصد کاهش یافت

 

دیدارنیوز: یحیی آل اسحاق  در مورد روند تجارت ایران و عراق اظهار داشت: مرزهای مسافرتی ایران و عراق از زمان شیوع ویروس کرونا به دلایل مسائل بهداشتی به صورت دو جانبه بسته شد و موضوع جدیدی نیست اما روابط تجاری ادامه‌دار است که می‌توان گفت یکی از بهترین روابط تجاری ایران در دنیاست. البته اولویت طرف تجاری ایران به ترتیب چین، عراق، امارات، ترکیه و افغانستان هستند.

 

وی ادامه داد: متاسفانه حجم تجارت در سطح جهانی به دلیل شرایط خاص کاهش پیدا کرده و تجارت منطقه‌ای هم متاثر از آن با افت تجارت روبرو بوده است اما عزم دو کشور ایران و عراق به گسترش بازار است.

 

رئیس اتاق ایران و عراق اضافه کرد: مساله حائز اهمیت آنکه مسئولین دولتی، فعالین اقتصادی و نهادهای عمومی بدنبال گسترش و توسعه این بازار هستند،. در صورتی که شرایط بین المللی و منطقه‌ای بهتر شود بازار عراق بازار بسیار خوبی است و روابط تجاری ایران و عراق، سرمایه گذاری‌های مشترک، خدمات بازرگانی و مسائل دیگر پیرامون آن بهتر خواهد شد.

 

یحیی آل اسحاق  اضافه کرد: متاسفانه در حوزه نقل و انتقالات ارز همچنان مشکلاتی وجود دارد و اگرچه این روند در جریان است اما روان نیست. در حوزه تعهدات ارزی صادرکنندگان، باید با بانک مرکزی به فرمول جامع الجهات رسید تا هم تجارت وجود داشته باشد و هم خواسته‌های بانک مرکزی را سامان دهد و هنوز این فرمول وجود ندارد. زیرا بازار عراق و افغانستان با دیگر بازارها متفاوت‌اند و اختلاف عملیاتی دارند و بانک مرکزی باید یک فرمول خاص خود را برای این دو بازار در نظر بگیرد.

 

 وی ادامه داد: نوع معاملات ما با عراق کمی متفاوت است؛ بخشی از آن معاملات ریالی و بخشی هم به صورت چمدانی است که به دلیل مسائل کرونا دیگر امکان‌پذیر نیست و بخشی از طریق صرافی‌ها و از طریق نهادهای بخش خصوصی برگشت می‌شود که منتها نوع آن متفاوت است و گاها می‌توان با کالا تهاتر کنند و همچنین برخی اوقات مبادلات با دینار یا پول دیگری است.

 

 رییس اتاق بازرگانی با تاکید بر نقش سیستم تهاتری در مبادلات دو کشور گفت: قطعا اگر نظام تهاتری راه‌اندازی شود بخشی از مشکلات ما برطرف می‌شود از همین روی بانک مرکزی ایران با روابط مناسبی که دارد می‌تواند برای این موضوع با بانک مرکزی عراق رایزنی کند. چون اکنون ما نیاز به مواد اولیه واحدهای تولیدی و بعضی قطعات داریم که اگر نظام تهاتری اجرایی شود امکان اینکه درآمدهای ارزی سریع‌تر و بهتر بازگردد وجود دارد.

 

آل اسحاق در مورد روند صادرات ایران به عراق گفت: درآمد صادراتی ما در شش ماهه ابتدایی سال تقریبا 3 و نیم میلیارد دلار است در حالی که در سال 98 نزدیک به 12 میلیارد دلار بود. همچنین صادرات ما نسبت به سال گذشته تقریبا 20 درصد کاهش داشته که البته این کاهش صادرات تنها مربوط به کشور ما نیست و موضوع کاهش تجارت جهانی است که نزدیک به 15 تا 20 درصد افت داشته است.

 

منبع: ایلنا

ارسال نظرات
امروز چهارشنبه ۰۳ دی
امروز چهارشنبه ۰۳ دی
امروز چهارشنبه ۰۳ دی
امروز چهارشنبه ۰۳ دی