تیتر امروز

اغتشاش یا اعتراض مدنی؟/ پزشکیان دلار را آزاد کرد/ مادورو در بازداشت، معاونش رئیس‌جمهور موقت!
مجله خبری تحلیلی دیدارنیوز با اجرای محمدرضا حیاتی

اغتشاش یا اعتراض مدنی؟/ پزشکیان دلار را آزاد کرد/ مادورو در بازداشت، معاونش رئیس‌جمهور موقت!

این صد و چهل و پنجمین برنامه مجله خبری تحلیلی دیدارنیوز است که امروز دوشنبه ۱۵ دی‌ماه ۱۴۰۴ با اجرای محمدرضا حیاتی و با حضور کارشناسان و صاحب نظران تقدیم مخاطبان گرامی می‌شود.
مجید حسینی: تاجگردون به جای نگرانی برای مصرف بنزین در دور دور، دلواپس معیشت مردم باشد/ ۸ هزار میلیارد تومان به ۲ درصد سپرده گذاران وام دادند!/ دلیل کسری بودجه، نه دولت که به‌خاطر دزدی ارز است/ اعتراض بازار به «گرانی» نیست/ کشور را به سمت دره ابرتورم می‌برید، ترمز کنید!
گفت‌وگوی دیدار در یک ویژه برنامه با استاد دانشگاه

مجید حسینی: تاجگردون به جای نگرانی برای مصرف بنزین در دور دور، دلواپس معیشت مردم باشد/ ۸ هزار میلیارد تومان به ۲ درصد سپرده گذاران وام دادند!/ دلیل کسری بودجه، نه دولت که به‌خاطر دزدی ارز است/ اعتراض بازار به «گرانی» نیست/ کشور را به سمت دره ابرتورم می‌برید، ترمز کنید!

مجید حسینی، استاد دانشگاه تهران مهمان ویژه برنامه دیدارنیوز بود، او در این گفت‌و‌گو به اعتراضات این روزها، دلایل گران سازی و نقش نسل زد پرداخت.
دلفی، سفیر سابق ایران در فرانسه: حتی جمهوری‌خواهان طرفدار ترامپ هم از اصل اقدام او دفاع نمی‌کنند/ ربایش مادورو، آغاز برنامه ترامپ در آمریکای لاتین است/ شریعتی، فعال سیاسی: ماجرای مادورو باید متضمن هشدار نسبت به حاکمیت ایران درباره امکان تکرار تجربه ونزوئلا باشد/ روسیه و چین، ونزوئلا را خیلی بیشتر از ما دوست ‌داشتند!
در گفت‌و‌گوی دیدار با یک دیپلمات باسابقه و یک تحلیلگر ارشد مسائل سیاسی مطرح شد

دلفی، سفیر سابق ایران در فرانسه: حتی جمهوری‌خواهان طرفدار ترامپ هم از اصل اقدام او دفاع نمی‌کنند/ ربایش مادورو، آغاز برنامه ترامپ در آمریکای لاتین است/ شریعتی، فعال سیاسی: ماجرای مادورو باید متضمن هشدار نسبت به حاکمیت ایران درباره امکان تکرار تجربه ونزوئلا باشد/ روسیه و چین، ونزوئلا را خیلی بیشتر از ما دوست ‌داشتند!

سعید شریعتی، فعال و تحلیلگر ارشد مسائل سیاسی و ابوالقاسم دلفی، سفیر پیشین کشورمان در فرانسه و کارشناس مسائل بین‌الملل در گفت‌و‌گویی با دیدار به ارائه تحلیلی از تحولات اخیر ونزوئلا، پیامدهای انتقال...

آمریکا می تواند به میز مذاکرات چندجانبه بازگردد

سفیر کشورمان در اتریش در گفت وگو با روزنامه اتریش علیا اظهار کرد: آمریکا چه در چارچوب دولت فعلی چه دولت آینده می تواند به این میز مذاکرات چندجانبه بازگردد.

کد خبر: ۷۲۵۸۷
۱۳:۰۹ - ۱۰ مهر ۱۳۹۹
آمریکا می تواند به میز مذاکرات چندجانبه بازگردد
 
دیدارنیوز - متن مصاحبه عباس باقرپور سفیر کشورمان در اتریش به شرح زیر است:

سوال: وضعیت کنونی کرونا در ایران چگونه است؟
عباس باقرپور: شیوع کرونا تمام جهان را فراگرفته است. در ایران نیز مانند دیگر کشورها، این بیماری فرازونشیب زیادی داشته و چالش هایی را پدید آورده که اکثرا بسیار خوب مدیریت شده اند. برای من یک نکته مهم است: در شیوع این بیماری که درد و رنج های بسیاری را در سراسر جهان به همراه آورده، نیاز به یک پاسخ جمعی و همکاری بین المللی از سوی جامعه جهانی احساس می شود. رویکردهای یکجانبه گرایانه کمکی به رفع این چالش نمی کند.

سوال: در اوج بحران کرونا آمریکا تحریم ها علیه ایران را گسترش داد...
عباس باقرپور: تحریم های یکجانبه و غیرقانونی برای ما مشکلات مضاعفی را پدید آورد. جامعه جهانی باید علیه اینگونه برخوردها و اقدامات با جدیت برخورد کند. به مدد سیستم بهداشتی و درمانی عالی در کشور و تلاش خستگی ناپذیر مردم، توانستیم این چالش های مضاعف را نیز مدیریت کنیم. حتی فراتر از آن ما توانستیم ظرفیت های خود را تقویت کرده و برخی اقلام درمانی را به کشورهای اروپایی و آسیایی ارسال کنیم. در عین حال هیچ گاه فراموش نخواهیم کرد که تحریم ها که در واقع تروریسم پزشکی و اقتصادی هستند، با ما چه کرد. این اقدامات جنایتی علیه بشریت می باشند. هم چنین سکوت و عدم اقدام برخی که تلویحا تایید کننده آن رویکرد ظالمانه می باشد نیز در خاطر مردم ما خواهد بود.  

سوال: پنج هفته دیگر آمریکایی ها رییس جمهور جدیدی را انتخاب می کنند. دونالد ترامپ یا جو بایدن؟ کدام یک از این کاندیداها برای ایران بهتر است؟
عباس باقرپور: شما چه فکری می کنید؟ (با خنده) ما در مسائل داخلی دیگر کشورها دخالت نمی کنیم، اما ما تحولات بین المللی را از نزدیک رصد می کنیم. ما آموخته ایم که نگاهمان به سمت خارج نبوده و به ظرفیت ها و توانمندی های ملی خود تکیه کنیم.

سوال: در حال حاضر بین دو کشور همسایه ایران (ارمنستان و آذربایجان) یک درگیری کهنه دوباره به وخامت گراییده است. آیا تهران نمی تواند در این زمینه میانجیگری کند؟
عباس باقرپور: ما این تحولات را به دقت پیگیری کرده و خواهان کاهش تنش ها هستیم. ما به عنوان دوست خوب ارمنستان و آذربایجان طبیعتا و با کمال میل برای دست یافتن به راه حل این مشکلات کمک خواهیم کرد.

سوال: آینده توافق هسته ای را چگونه می بینید؟
عباس باقرپور: راهکار زیربنایی ما برای تمامی مشکلات بین المللی فارغ از پیچیدگی های آن این است: راه حل مبتنی بر گفت و گو. ما خواستار استفاده صلح آمیز از انرژی هسته ای برای مقاصد پزشکی و علمی هستیم. این موضوع را باید هر کشوری برای خود تصمیم گیری کند. اتریش 41 سال پیش تصمیم گرفت که از انرژی اتمی چشم پوشی کند. ما مسیر دیگری را انتخاب کردیم. ما همواره تاکید کرده ایم که به دنبال سلاح هسته ای نیستیم اما با توجه به برنامه های ملی نیازمند برنامه صرفا صلح آمیز هسته ای هستیم اما برخی کشورها بر مبنای اطلاعات غلط و هدفمند یک بحران بی موردی را ایجاد کردند. این موضوع با توافق هسته ای حل و فصل شد. پس از آن اما آمریکا به صورت یکجانبه میز مذاکرات چندجانبه را ترک کرد. میز مذاکرات چندجانبه هم چنان وجود دارد و آمریکا چه در چارچوب دولت فعلی چه دولت آینده می تواند به این میز مذاکرات چندجانبه بازگردد.

سوال: آیا شما در این زمینه پشتیبانی کافی از اروپا را احساس می کنید؟
عباس باقرپور: اروپا تعهدات ایفاء نشده ای دارد که بهتر است آنها را اجراء کند. ما از دولت های اروپایی به خاطر مواضع خوب آنها و هم چنین تلاش های سیاسی بسیار ارزنده ای که اخیرا در شورای امنیت در مقابل اقدام بدون پایه حقوقی آمریکا داشته اند، قدردانی می کنیم. در عین حال، هم چنان منتظر اقدام عملی اروپا در بهره مندی اقتصادی از توافق هسته ای هستیم.
ارسال نظرات
امروز چهارشنبه ۱۷ دی
امروز چهارشنبه ۱۷ دی
امروز چهارشنبه ۱۷ دی
امروز چهارشنبه ۱۷ دی
پرطرفدارترین ها