تیتر امروز

اغتشاش یا اعتراض مدنی؟/ پزشکیان دلار را آزاد کرد/ مادورو در بازداشت، معاونش رئیس‌جمهور موقت!
مجله خبری تحلیلی دیدارنیوز با اجرای محمدرضا حیاتی

اغتشاش یا اعتراض مدنی؟/ پزشکیان دلار را آزاد کرد/ مادورو در بازداشت، معاونش رئیس‌جمهور موقت!

این صد و چهل و پنجمین برنامه مجله خبری تحلیلی دیدارنیوز است که امروز دوشنبه ۱۵ دی‌ماه ۱۴۰۴ با اجرای محمدرضا حیاتی و با حضور کارشناسان و صاحب نظران تقدیم مخاطبان گرامی می‌شود.
مجید حسینی: تاجگردون به جای نگرانی برای مصرف بنزین در دور دور، دلواپس معیشت مردم باشد/ ۸ هزار میلیارد تومان به ۲ درصد سپرده گذاران وام دادند!/ دلیل کسری بودجه، نه دولت که به‌خاطر دزدی ارز است/ اعتراض بازار به «گرانی» نیست/ کشور را به سمت دره ابرتورم می‌برید، ترمز کنید!
گفت‌وگوی دیدار در یک ویژه برنامه با استاد دانشگاه

مجید حسینی: تاجگردون به جای نگرانی برای مصرف بنزین در دور دور، دلواپس معیشت مردم باشد/ ۸ هزار میلیارد تومان به ۲ درصد سپرده گذاران وام دادند!/ دلیل کسری بودجه، نه دولت که به‌خاطر دزدی ارز است/ اعتراض بازار به «گرانی» نیست/ کشور را به سمت دره ابرتورم می‌برید، ترمز کنید!

مجید حسینی، استاد دانشگاه تهران مهمان ویژه برنامه دیدارنیوز بود، او در این گفت‌و‌گو به اعتراضات این روزها، دلایل گران سازی و نقش نسل زد پرداخت.
دلفی، سفیر سابق ایران در فرانسه: حتی جمهوری‌خواهان طرفدار ترامپ هم از اصل اقدام او دفاع نمی‌کنند/ ربایش مادورو، آغاز برنامه ترامپ در آمریکای لاتین است/ شریعتی، فعال سیاسی: ماجرای مادورو باید متضمن هشدار نسبت به حاکمیت ایران درباره امکان تکرار تجربه ونزوئلا باشد/ روسیه و چین، ونزوئلا را خیلی بیشتر از ما دوست ‌داشتند!
در گفت‌و‌گوی دیدار با یک دیپلمات باسابقه و یک تحلیلگر ارشد مسائل سیاسی مطرح شد

دلفی، سفیر سابق ایران در فرانسه: حتی جمهوری‌خواهان طرفدار ترامپ هم از اصل اقدام او دفاع نمی‌کنند/ ربایش مادورو، آغاز برنامه ترامپ در آمریکای لاتین است/ شریعتی، فعال سیاسی: ماجرای مادورو باید متضمن هشدار نسبت به حاکمیت ایران درباره امکان تکرار تجربه ونزوئلا باشد/ روسیه و چین، ونزوئلا را خیلی بیشتر از ما دوست ‌داشتند!

سعید شریعتی، فعال و تحلیلگر ارشد مسائل سیاسی و ابوالقاسم دلفی، سفیر پیشین کشورمان در فرانسه و کارشناس مسائل بین‌الملل در گفت‌و‌گویی با دیدار به ارائه تحلیلی از تحولات اخیر ونزوئلا، پیامدهای انتقال...

دومینوی دهن کجی شورای امنیت به آمریکای ترامپ

اکثریت اعضای شورای امنیت با طرح مکانیسم ماشه آمریکا مخالف هستند. به نظر می‌رسد آمریکا بار دیگر با شکست طرح خود در شورای امنیت روبه‌رو شده است.

کد خبر: ۶۹۷۹۶
۱۷:۲۶ - ۰۵ شهريور ۱۳۹۹
شکست دیگری برای واشنگتن در شورای امنیت
 
دیدارنیوز ـ سرویس جهان: اعضای شورای امنیت تابستان داغی برای دولت دونالد ترامپ رقم زده‌اند. دومینوی دهن کجی شورای امنیت به طرح‌های پمپئو راجع به ایران ادامه دارد. بعد از شکست تاریخی پیش‌نویس قطعنامه آمریکا برای تمدید تحریم‌های تسلیحاتی ایران، ایالات متحده با گزینه مکانیسم ماشه به شورای امنیت برگشت. اما این‌بار نیز اوضاع تا اینجا باب میل دولت ترامپ پیش نرفته است.

طبق گزارش خبرگزاری فرانسه AFP، دیان دیجانی، سفیر اندونزی در سازمان ملل و رئیس ادواری شورای امنیت در جلسه ماهانه شورای امنیت در مورد خاورمیانه با اشاره به مخالفت ۱۳ کشور عضو این شورا، طرح آمریکا برای تجدید تحریم‌ها علیه ایران را رد کرد. همچنین گفت شورا در موضعی نیست که درباره درخواست واشنگتن اقدامی کند.

مایک پمپئو، وزیرخارجه آمریکا ۲۰ اوت در اجلاس شورای امنیت سازمان ملل شرکت کرد و در خواست فعال‌سازی مکانیسم ماشه را ارائه داد. تحریم‌های تسلیحاتی ایران در ماه اکتبر براساس توافق برجام، پس از یک بازه زمانی پنج ساله به پایان می‌رسد.

دو سال پیش دونالد ترامپ، رئیس جمهوری آمریکا از برجام خارج شد و به همین دلیل بسیاری معتقد هستند که آمریکا نمی‌تواند از مکانیسم ماشه استفاده کند. هدف آمریکا از طرح فعال کردن مکانیسم ماشه این است که تحریم‌های ایران در شورای امنیت بازگردد. آمریکا برخلاف نظر اکثریت اعضای شورای امنیت بر این باور است که از منظر حقوقی مجاز به استفاده از مکانیسم ماشه علیه ایران است، چون ایالات متحده آمریکا یکی از کشور‌های شرکت‌کننده در توافق هسته‌ای سال ۲۰۱۵ بوده است.

عصبانیت کرفت از شورای امنیت
طبق گزارش بی بی سی، کلی کرفت، نماینده آمریکا در سازمان ملل در پی مخالفت شورای امنیت با شروع مکانیسم ماشه گفت: «بگذارید در این خصوص کاملا شفاف باشم. دولت ترامپ از ایستادن در جایگاهی که هم‌نشینان محدودی داشته هراسی ندارد. من تنها از این متاسفم که دیگر اعضای شورای امنیت راه خود را گم کرده‌اند و حال می‌بینند که هم‌نشین تروریست‌ها شده‌اند.»
 
بعد از اعلام نظر اعضای شورای امنیت در مورد مکانیسم ماشه، محمدجواد ظریف، وزیرخارجه ایران در توئیتر خود نوشت: «قلدری قانون‌گریزانه پمپئو یک بار دیگر آمریکا را منزوی کرد. با آنکه ایالات متحده مانع رایزنی در شورای امنیت درباره ابلاغیه غیرقانونی‌اش در روز جمعه شد، اعضای حاضر در نشست امروزِ این شورا در خصوص مسائل خاورمیانه تلاش آمریکا را باطل و بلااثر دانستند. وقت آن است دونالد ترامپ از گوش دادن به حرف‌های نوچه‌های زورگو دست بردارد.»

در واقع حق استفاده از این مکانیسم تنها برای اعضای مشارکت کننده در توافق هسته‌ای محفوظ است و آمریکا با خروج از این توافق در سال ۲۰۱۸ به مشارکت در آن پایان داده است. آمریکا نمی‌تواند ابلاغیه‌ای منطبق با پاراگراف ۱۱ قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت در نظر بگیرد و نمی‌تواند روند آغاز مکانیسم بازگردانی تحریم‌ها را به جریان بیاندازد و آمریکا تنها عضو شورای امنیت است؛ منتهی ادعایی خلاف دارد. با این شرایط آمریکا در سازمان ملل هر روز منزوی‌تر و تنهاتر می‌شود و دومینوی شکست‌های پی‌درپی از ابهت آمریکا در جهان می‌کاهد.
 
ارسال نظرات
امروز چهارشنبه ۱۷ دی
امروز چهارشنبه ۱۷ دی
امروز چهارشنبه ۱۷ دی
امروز چهارشنبه ۱۷ دی
پرطرفدارترین ها