تیتر امروز

هم تشکر می‌کنیم و هم حمایت!
افاضات اضافه

هم تشکر می‌کنیم و هم حمایت!

عوام‌الملک در هفته‌ای که گذشت به «حماسه» بزرگ اخیر در کشور اشاره کرده و گفته بابت این اتفاقات ما فقط باید متشکر باشیم و حمایت کنیم.
سمانه نایینی:
گفت‌وگوی ویژه دیدارنیوز با یک فعال حوزه روابط عمومی سمن‌ها

سمانه نایینی: "جمع‌آوری" مناسب پسماند است نه کارتن‌خواب‌ها و کودکان کار/ ناکارآمدی شهرداری به سازمان‌های مردم نهاد آسیب زد/ خلع سواد رسانه‌ای پاشنه آشیل روابط عمومی‌ها است

امروز ۲۷ اردیبهشت ماه روز جهانی ارتباطات و روابط عمومی‌هاست و این روز بهانه‌ای شد تا دیدارنیوز در گفت و گویی با یکی از فعالان حوزه روابط‌عمومی سمن‌ها، چالش‌ها و کاستی‌های این حوزه را بررسی کند.

مرگ دانش‌آموزان یزدی و کم‌کاری سازمان‌ها (گزارش از مرگ ۲ دانش‌آموز درتفلیس)

News Image Lead

در روز‌های اخیر بازیکنان عضو یک مدرسه فوتبال در یزد به همراه تور گردشگری و به‌بهانه برگزاری اردو راهی گرجستان شدند که در جریان این سفر دو ورزشکار نوجوان یزدی در رودخانه غرق شدند. ۲ دانش‌آموز ایرانی به‌نام‌های «محمد حسین ورمزیار» و «امیر محمد کاربخش» در تفلیس جان باختند.

کد خبر: ۶۷۹۶
۱۲:۵۵ - ۲۰ مرداد ۱۳۹۷
دیدارنیوز ـ در این باره نیز وزیر آموزش‌ و پرورش ضمن ابراز تاسف از حادثه رخ‌ داده برای سه دانش‌آموز در اردوی گرجستان با بیان اینکه این اتفاق بدون اطلاع قبلی مقامات مسئول رخ داده است، بنابراین کسی را نمی‌توان پیدا کرد که از او توضیحی بخواهیم، گفت: همان‌طور که پیش از این هم گفته شده، برگزاری سفرهای خارجی هیچ توجیهی ندارد، الا مواردی که در آن بحث مسابقات بین ‌المللی مطرح باشد، چراکه در اینگونه موارد تمام مسائل ایمنی برای دانش‌آموزان رعایت می‌شود.

در ارتباط با این پرونده دو فرد در ایران و یک‌نفر در گرجستان بازداشت شدند، مدیرکل تربیت بدنی وزارت آموزش ‌و پرورش در این باره اظهار کرد: ماجرای مرگ این دو نوجوان هیچ ارتباطی به آموزش ‌و پرورش ندارد، چراکه مدرسه فوتبال آنها وابسته به این وزارتخانه نبود. حسین بابویی افزود: حتی محل تمرین این دانش‌آموزان مشخص نیست و آنها در هیچ یک از سالن‌های آموزش ‌و پرورش تمرین نکرده و مربی آنها از مربیان آموزش‌ و پرورش نیست. به گزارش تسنیم، او یادآور شد: سازماندهی مدارس فوتبال برعهده وزارت آموزش‌ و پرورش نیست و در ماجرای پیش‌آمده برای این دو دانش‌آموز، آموزش ‌و پرورش هیچ دخالتی نداشته و هیچ مجوزی از سوی این وزارتخانه صادر نشده است. همچنین محمدرضا حبیبی، رئیس کل دادگستری استان یزد با اشاره به ابعاد مختلف پرونده گفت: «اعزام غیرقانونی، سودجویی، تحصیل مال نامشروع و نبود نظارت مناسب بر دانش‌آموزان در کشور گرجستان صورت گرفته؛ چرا که با توجه به‌ سن نوجوانان لازم بود مراقبت ویژه از آ‌نها انجام شود.»

3متهم بازداشت شدند

در ادامه دادستان عمومی و انقلاب مرکز استان یزد گفت: پس از بازداشت دو نفر از دست‌اندرکاران اعزام دانش‌آموزان، با ارسال نیابت قضائی در کشور گرجستان هم یک متهم بازداشت شد. علی‌اکبر شمس از تحقیق کامل از خانواده‌ها و اولیای دم و شهود و مطلعین در محل حادثه خبر داد و افزود: فیلم صحنه جرم مطالبه و بررسی شده است تا ابعاد دقیق حادثه روشن شود، چون بیم جرائم مالی و سودجویی در این اعزام دانش‌آموزان متصور بود، حساب‌های بانکی متهمان نیز مسدود شده است. او با اشاره به «لزوم برخورد با عوامل تاسیس کننده آموزشگاه‌های ورزشی که نظارت لازم را بر مجموعه خود اعمال نمی‌کنند»، ابراز کرد: قرار نظارت قضائی مبنی ‌بر جلوگیری از هرگونه اردوی این باشگاه ورزشی که اقدامات غیرقانونی اخیر در حوزه آن انجام شده بود، صادر و ابلاغ شده است. به گزارش میزان، او خاطرنشان کرد: این اطمینان به خانواده‌های دانش‌آموزان داده می‌شود که دستگاه قضائی استان، حامی آنها است و تا پایان رسیدگی به ‌ابعاد این موضوع و برخورد با مسببان این حادثه از هیچ تلاشی فروگذار نمی‌کند و در کنار خانواده‌ها می‌ماند.

کمیسیون اصل90، پیگیر حادثه مرگ دانش‌آموزان

یک عضو کمیسیون قضائی و حقوقی مجلس، با تاکید بر اینکه حادثه مرگ دانش‌‌آموزان یزدی در سایه اهمال کاری وزارت آموزش ‌و پرورش رخ داده و وزیر باید از مردم عذرخواهی کند از پیگیری این موضوع از طریق کمیسیون اصل ۹۰ خبر داد. روح ا... حضرت‌پور درباره حادثه مرگ دو دانش‌آموز یزدی در گرجستان که توسط مدرسه فوتبال به این کشور سفر کرده بودند، گفت: در این مورد باید از مسئولان وزارت آموزش‌ و پرورش گلایه کنیم که با وقاحت در مصاحبه‌ای به این نکته اشاره کردند که این سفر بدون هماهنگی با این وزارتخانه صورت گرفته است. این در حالی است که یک مجموعه تحت پوشش آنها نباید این جسارت را داشته باشد که بدون اخذ مجوز از آموزش‌ و پرورش اقدام به ‌طراحی سفر خارج از کشور کند. او ادامه داد: البته والدین این دانش‌آموزان هم از این نظر مقصر هستند که بدون حصول اطمینان از قانونی بودن این سفر که باید قبل از آن تاییدیه‌های لازم از وزارت آموزش ‌و پرورش اخذ می‌شد، فرزندانشان را راهی کرده‌اند. این نماینده مجلس تاکید کرد: هم‌ اکنون مسئولان وزارت آموزش ‌و پرورش باید در این مورد پاسخگو باشند، آن هم در شرایطی که ادعا می‌کنند متهم اصلی این اتفاق مشخص نیست، شاید این جسارت ناشی از این باشد که در گذشته در پی بروز حوادث متعدد که باعث از بین رفتن تعدادی از دانش‌آموزانی شد که برای اردو به‌ شهرهای مختلف سفر کرده بودند با این وزارتخانه به‌طور جدی برخورد نشد، به همین دلیل وقتی مجدد این حادثه در سایه کم‌کاری مسئولان مربوطه رخ داد، آنها تنها به یک واکنش از طریق مصاحبه اکتفا کردند. این در حالی است که به‌غیر از جبران خسارت شخص وزیر نیز باید به‌دلیل تکرار این بی‌توجهی از مردم عذرخواهی کند.

ممکن بود دانش‌آموزان به قاچاقچیان فروخته شوند

این نماینده مجلس اظهار کرد: این امر محرزی است که بعد از وزارت آموزش‌ و پرورش به‌عنوان متولی اصلی این بخش، مدیر این مدرسه هم مقصر بوده، چرا که بدون اخذ مجوز از این وزارتخانه اقدام به ‌طراحی این اردو کرده است، آن هم در شرایطی که ممکن بود اتفاقات ناگوارتری رخ دهد، به این صورت که یا تمام دانش‌آموزان در آن نقطه وارد باتلاق می‌شدند یا حتی امکان داشت که قاچاقچیان اعضای بدن با ربودن تعدادی از این کودکان اقدام به فروش آنها می‌کردند. به گزارش خانه ملت، او یادآور شد: البته وزارت امورخارجه هم باید به این موضوع ورود پیدا کند، ضمن اینکه ما هم از طریق کمیسیون‌های آموزش و تحقیقات و اصل 90 مجلس این موضوع را به‌منظور شناسایی و برخورد با مقصران اصلی پیگیری می‌کنیم تا بعد از این شاهد تکرار این قبیل حوادث برای دانش‌آموزان کشور نباشیم.

آیا آموزش‌ و پرورش مقصر است؟

همچنین نایب رئیس کمیسیون قضائی و حقوقی مجلس، با یادآوری ‌اینکه خروج دانش‌آموزان یزدی از کشور تنها در صورت صدور مجوز از آموزش ‌و پرورش غیرقانونی نبوده است، بر ضرورت مجازات عاملان بی‌توجهی در حفاظت از آنها تاکید کرد. محمد کاظمی گفت: اگر اعزام این دانش‌آموزان و سایر افرادی که در این اردو شرکت کرده‌اند به گرجستان بر اساس مجوز وزارت آموزش و پرورش صورت گرفته باشد، قطعا خروج آنها از کشور غیر قانونی نبوده است. او ادامه داد: اگر در حفاظت از این دانش‌آموزان قصوری صورت گرفته باشد، لازم است که عاملان این بی‌توجهی مجازات شوند و بر اساس مقررات خسارت و دیه دانش‌آموزانی که جان خود را از دست داده‌اند را نیز پرداخت کنند. این نماینده مردم در مجلس دهم، با اشاره به‌ روند قانونی که برای بررسی این حادثه باید طی شود، تصریح‌ کرد: هم‌اکنون اولیای این دانش‌آموزان باید از افرادی که فرزندانشان را به این اردو برده‌اند، به مراجع قضائی شکایت کنند تا بعد از تشکیل پرونده از سوی دستگاه قضائی و نهادهای مربوطه به این موضوع رسیدگی شود. به گزارش خانه ملت، کاظمی در بیان سهم هر کدام از وزارتخانه‌های امور خارجه و آموزش‌وپرورش و دستگاه قضائی در بررسی این حادثه یادآور شد: سهم هر کدام از دستگاه‌‌های مربوطه اعم از وزارتخانه‌های امور خارجه و آموزش ‌و پرورش برای پیگیری این موضوع بعد از بررسی‌ جزئیات حادثه و احراز علل وقوع آن تعیین می‌شود تا درصد لزوم مداخله هر یک از آنها برای پیگیری این موضوع مشخص شود، ضمن اینکه قطعا در اولین گام دستگاه قضائی به این موضوع ورود پیدا می‌کند.

منبع:آرمان/زهرا سلیمانی/۲۰ مرداد ۹۷
ارسال نظرات
نام:
ایمیل:
نظر:
بنر شرکت هفت الماس صفحات خبر
رپورتاژ تریبون صفحه داخلی
شهرداری اهواز صفحه داخلی