تیتر امروز

بچه‌ها! نخندین!
افاضات اضافه

بچه‌ها! نخندین!

عوام‌الملک در هفته‌ای که گذشت از حمایت مردم و خواص از یک طرح جدید نوشته و ترانه‌ای هم به گوشش رسیده که می‌گفت: "بچه‌ها! نخندین!"

راهکار پلیس برای مقابله با ۱۸۰۰ فقره سرقت در روز

News Image Lead

آخرین اعلام رییس پلیس پیشگیری نیروی انتظامی، قرار است تا پایان برنامه ششم توسعه، تعداد نگهبانان محله، به ١٠٠ هزار نفر افزایش یابد در حالی که سال ١٣٨٨ سرهنگ محمد حسینی؛ رییس وقت مرکز انتظام پلیس پیشگیری نیروی انتظامی در گفت‌وگو با رسانه‌ها، تاکید کرده بود: «براساس برآورد و بررسی که ما انجام دادیم، کشور در حال حاضر (با جمعیت ٧٢ میلیون و ٨٧٠ هزار نفر) به بیش از ٢٠٠ هزار نگهبان محله نیاز دارد.»

کد خبر: ۶۷۳۱
۰۹:۲۷ - ۲۰ مرداد ۱۳۹۷
دیدارنیوز ـ «سركلانتر سوم پليس پيشگيري تهران بزرگ بر ضرورت بهره‌گيري از نگهبانان محله در محلات تاكيد كرد.» خبر روز گذشته ايسنا، با همين جمله شروع شد . جمله‌اي كه مانند يك تيغ دو لبه، دو مضمون مثبت و منفي در كنار هم دارد؛ مضمون مثبت اينكه نگهبان محله، نيروي آموزش يافته در بخش خصوصي است و تاكيد پليس بر به كار‌گيري نگهبانان محله، تاييدي بر حضور فعال‌تر بخش خصوصي براي همياري با نيروي تامين امنيت عمومي شهروندان است تا حضور اين افراد، كمبود نامحسوس نيروي انتظامي براي رصد و مقابله با جرايم خرد را جبران كند چرا كه بنا بر اعلام سال گذشته رييس پليس پيشگيري ناجا، حداكثر، ٥٣ درصد از مجموع كشفيات جرايم و دستگيري‌هاي نيروي انتظامي برعهده كلانتري‌ها و پاسگاه‌هاست و در حالي كه در دنيا، به ازاي هر ١٠ هزار نفر جمعيت، ٥ الي ٧ نفر مامور انتظامي و تامين‌كننده امنيت عمومي فعال است، ميانگين اين عدد در ايران به ١,٨ نفر مامور انتظامي در مقابل ١٠ هزار نفر جمعيت مي‌رسد . اما مضمون منفي كه در پشت پرده جملات سركلانتر سوم پليس پيشگيري تهران بزرگ نهفته، افزايش آمار جرايم معيشتي و برهم خوردن تعادل امنيت و ناامني به دنبال نوسانات وضعيت اقتصادي كشور است كه سرهنگ علي‌آقا كارخانه هم در بخشي از صحبت‌هاي خود به آن اشاره كرده و با توجه به آنكه موقعيت حوزه استحفاظي اين مقام انتظامي، مناطق شمالي پايتخت را در برمي‌گيرد، به ايسنا گفته است: « در اين مناطق با توجه به اينكه برخي از ساكنانش تمكن مالي بيشتري دارند، ممكن است سارقان قصد انجام برخي اقدامات مجرمانه را داشته باشند و استفاده از نگهبان محله نقش بسزايي در پيشگيري از وقوع جرايم دارد . در هر كوچه‌اي به‌طور متوسط ٥٠ الي ١٠٠ خانواده زندگي مي‌كنند و اين عزيزان با كمترين هزينه مي‌توانند از يك نگهبان محله كمك بگيرند. نگهبانان محله تحت نظارت كلانتري هستند و تحت آموزش‌هاي لازم از سوي پليس پيشگيري و كلانتري محل نيز قرار خواهند گرفت.در عين حال ماموران پليس نيز در آماده‌باش كامل بوده و هر زمان كه نياز به حضور آنان باشد، ماموران در كمترين زمان پس از تماس با مركز فوريت‌هاي پليسي ١١٠ در محل حاضر خواهند شد.»

بازار شلوغ سارقان

كارشناسان از ارتباط تنگاتنگ شرايط اقتصادي و اجتماعي با افزايش و كاهش آمار جرايم خرد و كيفري مي‌گويند. از اينكه به محض برهم ريختن تعادل اقتصادي و كاهش قدرت خريد خانوار يا افزايش نقدينگي در دست شهروندان، كار محافظان امنيت كشور، چند برابر مي‌شود چرا كه جامعه عمومي، غير از شهرونداني كه در قالب خانوار تعريف مي‌شوند، گروه ديگري از شهروندان هم در خود دارد كه حتما عضوي از يك خانوار هستند اما تعريف جديدي بايد براي هويت آنها قابل شد؛ آنها «دزد» هستند. سال ١٣٨٧ و چند ماه پيش از برگزاري انتخابات رياست‌جمهوري دهم كه جامعه در دايره التهاب و اضطراب و اميد سرگردان بود، يك برنامه تلويزيوني ميزبان يك قاضي دادگاه بود. قرار بود قاضي درباره دشوارترين حكمي كه صادر كرده بگويد. قاضي از آخرين حكم صادره‌اش گفت؛ حكمي كه چند هفته پيش از حضور در «جام جم» تقرير كرده بود: «دو جوان نزد من آوردند. جرم آنها اين بود كه وارد خانه‌هاي مردم مي‌شدند و مرغ و گوشت فريز شده از يخچال مردم مي‌دزديدند. من واقعا نمي‌دانستم چه حكمي براي اين دو جوان بدهم.» قاضي جملات آخرش را با بغض گفت. بينندگان اين برنامه، هيچ‌وقت نفهميدند كه اين قاضي براي آن دو جوان چه حكمي صادر كرد.

هر روز، بيش از هزار و ٨٠٠ فقره

سال ٩٥ به نقل از نيروي انتظامي اعلام شد كه به‌طور متوسط، روزانه هزار و ٨٠٠ سرقت در كشور اتفاق مي‌افتد و حدود يك چهارم پرونده‌هاي جرم در محاكم قضايي، به سرقت اختصاص دارد ضمن آنكه تهران، علاوه بر آنكه در صف اول رده‌بندي وقوع سرقت در كشور ايستاده، پايتخت سارقان هم محسوب مي‌شود. سال ١٣٩٠، خبرآنلاين در گزارشي با استناد به جداول منتشره از سوي مركز آمار ايران، رشد سرقت را در يك بازه ١٥ ساله بررسي كرد. بنا بر گزارش اين خبرگزاري، در اين دوره ١٥ ساله، سرقت لوازم خودرو از افزايش هزار درصدي، سرقت از اتومبيل از افزايش ٤٥٨ درصدي، سرقت از منزل از افزايش ٣٢٥ درصدي، سرقت از موتوسيكلت از افزايش ٣٨٠ درصدي و سرقت از مغازه‌ها از افزايش ٢٥٠ درصدي برخوردار بوده است. در حالي كه بنا بر اعلام قوه قضاييه، سه استان جرم‌خيز كشور به ترتيب، استان‌هاي ايلام، يزد و تهران هستند، تا امروز بيش از ٢ هزار عنوان اتهامي در دستگاه قضا تعريف شده و يك چهارم جرايمي كه سالانه در كشور رخ مي‌دهد، سرقت مستوجب تعزير است چنان كه بنا بر اعلام رسمي قوه قضاييه در سال ٩٤، «٥٠ درصد اتهامات كشوري كه بيشترين عناوين اتهامي را به خود اختصاص داده‌ به ترتيب، سرقت مستوجب تعزير با ١٢,٨٠ درصد بوده است.»
 
هفته‌هاي پاياني سال ٩٥ عباس جعفري دولت‌آبادي؛ دادستان تهران هم در جلسه‌اي كه براي بررسي آخرين وضعيت جرم سرقت در كشور و با حضور مسوولان قضايي و انتظامي برگزار شد، تاكيد كرد: «آمار سرقت، يكي از شاخصه‌هاي امنيت عمومي است و آمار تعداد سرقت مسلحانه از شاخصه‌هاي مهم ارزيابي تامين امنيت و تقويت احساس امنيت در جامعه است.» در همين جلسه بود كه فرمانده وقت نيروي انتظامي تهران بزرگ با ارايه آمار مقايسه‌اي سرقت در سال ٩٥ و مدت مشابه سال ٩٤ از وقوع ٦ هزار و ٩٠٠ فقره سرقت به عنف در سال ٩٤ و وقوع ٦ هزار و ٧٠٠ فقره سرقت در سال ٩٥ خبر داد. پايان سال ٩٦ هم جانشين فرمانده ناجا اعلام كرد كه ١٢ استان كشور با افزايش آمار سرقت مواجه بوده‌اند.

١٠٠ هزار نگهبان محله تا پايان برنامه ششم توسعه

تشكيل موسسات خصوصي ارايه خدمات حفاظتي و مراقبتي، تاكيد آيين‌نامه اجرايي ماده ١٢٢ قانون برنامه چهارم توسعه بود كه راه‌اندازي موسسات «خدمات انتظامي (حفاظتي و مراقبتي)» را مورد تاييد قرار داد در حالي كه كليات اين قانون، سال ١٣٨٣ در مجلس تصويب شد و به دنبال تشكيل پليس پيشگيري در سال ١٣٨٤، قانون تشكيل اين موسسات هم در سال ٨٨ به تاييد رهبري رسيد و ابلاغ شد و از آن پس، اين موسسات توسط نيروي انتظامي و با بهره‌گيري از بازنشستگان انتظامي به عنوان مديران ارشد اين موسسات راه‌اندازي شد. سال ٩١ هم رييس وقت مركز انتظام پليس پيشگيري در گفت‌وگو با رسانه‌ها خبر داد كه «فعاليت اين مراكز، به سه قوه ابلاغ شده و براساس سياست‌هاي كلي اصل ٤٤ قانون اساسي درباره واگذاري بخشي از وظايف نيروي انتظامي به بخش خصوصي واجد صلاحيت و مجرب تحت نظر اين نهاد، اين موسسات توسط ٥ الي ٧ نفر از افسران عاليرتبه نيروهاي مسلح و تحت نظارت نيروي انتظامي راه‌اندازي مي‌شود.»تا امروز ٧٢٠ موسسه تحت لواي همين قانون در كل كشور تاسيس شده و ٤٥ هزار نگهبان محله هم با دريافت مجوز از اين موسسات، در سراسر كشور مشغول به كار هستند. نگهبانان محله، جوانان داوطلبي هستند كه مدل به روز شده «شبگردها» تلقي شده و با سپري كردن دوره‌هاي آموزشي در اين شركت‌ها، با اعلام نياز محلات، به عنوان نگهبان محله به كار گمارده مي‌شوند. وظايف نگهبانان محلات، تفاوتي با همكاران آنها در نيروي انتظامي نداشته و همانند يك مامور پليس، موظف به تامين امنيت و برخورد با جرايم تعريف شده در محدوده فعاليت خود هستند و ضمن برخورداري از پشتيباني واحدهاي مختلف نيروي انتظامي، يك ضابط قضايي در محدوده فعاليت خود به شمار مي‌آيند. بنا بر آخرين اعلام رييس پليس پيشگيري نيروي انتظامي، قرار است تا پايان برنامه ششم توسعه، تعداد نگهبانان محله، به ١٠٠ هزار نفر افزايش يابد در حالي كه سال ١٣٨٨ سرهنگ محمد حسيني؛ رييس وقت مركز انتظام پليس پيشگيري نيروي انتظامي در گفت‌وگو با رسانه‌ها، تاكيد كرده بود: «براساس برآورد و بررسي كه ما انجام داديم، كشور در حال حاضر (با جمعيت ٧٢ ميليون و ٨٧٠ هزار نفر) به بيش از ٢٠٠ هزار نگهبان محله نياز دارد.»

منبع: اعتماد/۲۰ مرداد ۹۷
ارسال نظرات
نام:
ایمیل:
نظر:
نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی : ۰
غیر قابل انتشار : ۰
3 روشی که سارقین منزل و محل کار را بیچاره میکند
|
Iran, Islamic Republic of
|
۲۲:۲۸ - ۱۳۹۷/۰۵/۲۰
0
0
وقتی ورود سارقین را غیر ممکن کنیم دیگه هیچ یک از مشکلات ناشی از سرقت، از جمله مواجه شدن با سارقین حین سرقت در منزل یا حتی بعد از سرقت در صورت دستگیری را نخواهیم داشت، پس در قدم اول باید به یاد داشته باشیم که هرگز نمیتونیم ورود سارقین را با به کار گرفتن نگهبان محله یا نصب دوربین، آلارم، قفل، حفاظ و دربهایی که متقلبانه ضد سرقت معرفی و فروخته میشن غیر ممکن کنیم، چرا که اولا ساکت کردن نگهبان محله یا همدست کردن نگهبان از کارهای بسیار ساده است که میتونید گزارشهای متعددی را در اخبار منتشر شده پیدا کنید و دوما برای سارقین اصلا مهم نیست دوربین یا آلارم نصب باشه یا نه چون خیلی سریع وارد میشن و قبل از اینکه سر و صدای آژیر یا تلفن کننده آلارم بتونه مزاحمتی براشون ایجاد کنه خارج میشن، پس باید اینو به یاد داشته باشیم که در موضوع پیشگیری از ورود سارقین به داخل خانه های ویلایی یا مجتمعهای آپارتمانی، اصلا مهم نیست که درب مشاع ساختمان از چه نوعی و مجهز به چه یا چند قفل است چون به هر حال سارقین از جایی مثل دیوار یا تحت عنوان پیک، مامور پست، آب، برق و ...وارد خواهند شد، در حالیکه تنها نکته مهم در موضوع پیشگیری از سرقت منزل، غیر قابل نفوذ بودن قفل درب آپارتمان است و در واقع اصلا مهم نیست درب آپارتمان چوبی باشه یا از این دربهایی که به اسم ضد سرقت میفروشند، چون برای سارقین فقط قفلهای روی درب مهمه که بتونن از طریق یکی از روشهای رایج، از جمله، شاه کلید، هک، توپی زنی با پیچگوشتی یا انبر قفلی و همچنین دیلم زنی، باز یا تخریبش کنند، در حالی که اگر روی درب واحد، قفل ضد دیلم مرد نگهبان به عنوان تنها قفل ضد سرقت که انواع درب، حتی دربهای چوبی معمولی را هم بدون هیچ اما و اگری ضد سرقت میکنه و غیر قابل بازکردن با شاه کلید، هک، توپی زنی و دیلم زنی است نصب بشه دیگه تلاش سارقین حداکثر میتونه درب آپارتمان را خراب کنه ولی هرگز نمیتونن بازش کنند و وارد بشن و اینجاست که قفل ضد دیلم مرد نگهبان سارقین را بیچاره میکنه.

نکته دیگه در موضوع پیشگیری از سرقت منزل و محل کار، ورود از طریق بالکن، نورگیر و پنجره هاست که تنها راه پیشگیری اینه که مقابل تمام این ورودیها، حفاظ فولادی نصب بشه که با توجه به طراحی و نصب آنها، امکان جدا کردن با جک یا بریدنشون با قیچی وجود نداشته باشه. توضیح اینکه با توجه به این مهم که حفاظهای بالکن، پنجره و نورگیر بسیار قابل نفوذ هستند و عموما به صورت سنتی ساخته میشوند، حتما از کسانی خرید کنید که ضمانت کتبی ارائه کنند که سارقین امکان ورود از طریق حفاظهایی که به شما فروخته اند را نداشته باشند.

و در مرحله آخر و معدودی از موارد، پیشگیری از ورود سارقین از طریق کانالهای کولر را باید مورد توجه قرار داد که برای این موضوع هم، لوله های پی وی سی به طول 20 تا 30 سانتیمتر و قطر حداکثر 10 سانتیمتر را با چسب مخصوص داخل کانال کولر بچسبونید.
بنر شرکت هفت الماس صفحات خبر
رپورتاژ تریبون صفحه داخلی
شهرداری اهواز صفحه داخلی