تیتر امروز

تصاویر ماهواره‌ای از آسیب حمله ایران به پایگاه اسرائیلی/ انتقاد سازمان ملل از کشتار جدید تل‌آویو
تنش میان ایران و اسرائیل پس از حمله تروریستی دمشق (بروزرسانی می‌شود)

تصاویر ماهواره‌ای از آسیب حمله ایران به پایگاه اسرائیلی/ انتقاد سازمان ملل از کشتار جدید تل‌آویو

بعد از حمله تروریستی روز ۱۳ فروردین رژیم اسرائیل به کنسولگری ایران در سوریه، که باعث شهادت چند فرمانده سپاه شد، ایران شنبه شب ۲۵ فروردین‌ماه حملات گسترده پهپادی و موشکی خود را به اسرائیل انجام...
شاخه‌های زیتون از میان زبانه‌های آتش
یادداشت اختصاصی دیدار؛ چالش ایران و اسرائیل از زاویه‌ای دیگر

شاخه‌های زیتون از میان زبانه‌های آتش

برخی حقایق، معادلات، ملاحظات، مراودات و هماهنگی‌های خاص بین‌المللی در میانه‌های آتش بین ایران و اسرائیل، جان مایه یادداشت اسفندیار عبداللهی است که آینده روابط ایران با آمریکا و اسرائیل را تصویر...
اسپانیا، رفت و برگشت در دویست و پنجاه صفحه

اسپانیا، رفت و برگشت در دویست و پنجاه صفحه

ارزاقی، رمان‌نویسی است که از ابتدا درد و دغدغه مهاجرت داشته و در تک‌تک آثارش این دغدغه‌مندی ملموس است؛آنچه می‌خوانید توضیحی است که حامد شجاعی بر سفرنامه این نویسنده نوشته است.

پرداخت یارانه ۹ میلیونی به‌ازاء هر معتاد در مراکز جامع درمان اعتیاد

رئیس سازمان بهزیستی از پرداخت سالانه ۹ میلیون تومان به‌ازای هر فرد با عنوان یارانه به مراکز جامع درمان و بازتوانی اعتیاد دولتی، مؤسسات و خیریه‌ها تا سقف ۲۰۰ نفر خبر داد و گفت: همچنین مبلغ ۳۰۰ میلیون تومان از سوی این سازمان برای کمک به تأسیس و راه‌اندازی این مراکز پرداخت خواهد شد.

کد خبر: ۶۵۷۲۸
۲۱:۰۵ - ۲۴ تير ۱۳۹۹
پرداخت یارانه ۹ میلیونی به‌ازاء هر معتاد در مراکز جامع درمان اعتیاد
 
دیدارنیوز - وحید قبادی‌دانا با بیان این‌که بر این اساس مطالعات تطبیقی با توجه به فعالیت کشورهای دیگر به‌ویژه پرتغال که یکی از کشورهایی است که از شیوع بالای اعتیاد رنج می‌برد انجام شده است، گفت: همچنین مطالعاتی که در خصوص روش‌های به‌کار گرفته شده در ایتالیا و میزان بهبودیافتگان و رهایابی افراد از اعتیاد در این کشور که قابل توجه بود و تفاوت معنی‌داری داشت، صورت گرفت.

وی با بیان این‌که علاوه‌بر این مطالعات، بررسی و مطالعات علمی ویژه‌ای در خصوص مراکز اقامتی و سرپایی ۲۸ روزه و سه‌ماهه انجام گرفته است، اظهار کرد: در مجموع این مدل به عنوان مدل نوین و پیشرو ارائه شد.

 قبادی‌دانا در خصوص تاکید این طرح بر بازتوانی و استمرار درمان، اظهار کرد: بر اساس این طرح، طول دوره درمان، یک‌ساله و به‌صورت ۴ ماه اقامت شبانه‌روزی و ۸ ماه سر پایی خواهد بود. همچنین بعد از این مدت این افراد رها نخواهند شد و همچنان  ساماندهی می‌شوند.

وی با اشاره به خانواده‌محور بودن این شیوه درمان، توضیح داد: برای حفظ ارتباط روحی و روانی این افراد با خانواده، از ابتدا خانواده در کنار تیم درمانی که برای این افراد تصمیم‌گیری خواهد کرد، حضور خواهند داشت.

قبادی‌دانا با بیان این‌که در این مراکز برای هر فرد یک نسخه و یک نقشه درمانی خاص پیشنهاد خواهد شد، توضیح داد: به این مراکز تاکید شده است از هیچ دارویی که به عنوان جایگزین ماده مخدر استفاده شده، استفاده نشود. در واقع درمان به‌صورت پرهیز مدار خواهد بود.

به گفته وی، حرفه‌آموزی و ایجاد شغل برای بازگشت فرد به جامعه، از جمله محورهای اصلی کار این مراکز است.

وی با اشاره به این‌که اگر فرد دارای اعتیاد، خانواده نداشته نباشد، این مجموعه اجتماعی خانواده وی خواهد بود، گفت: همچنین اگر معتادان بهبودیافته محل اقامت نداشته باشند برای آنها محل اقامت چه در طول درمان و چه بعد از آن در نظر گرفته خواهد شد. همچنین اگر فرد دارای اعتیاد شغل داشته باشد، به او کمک خواهد شد تا به شغل خود برگردد و اگر چنانچه تاکنون حرفه‌ای نیاموخته باشد در آن مرکز حرفه‌آموزی در شغل‌های مختلف مثل جوش‌کاری و غیره برای او آموزش داده خواهد شد.

رئیس سازمان بهزیستی ادامه داد: استفاده و بهره‌گیری از گروه‌های همتا یعنی افرادی که قبلاً اعتیاد داشته و بهبود یافته‌اند برای استفاده از تجربیات آنها برای عدم بازگشت فرد به سمت اعتیاد، در این مراکز موثر است.

 قبادی‌دانا با بیان‌این‌که برخی از این افراد همراه با سوءمصرف مواد دارای اختلالات روحی و روانی هستند، افزود: این افراد نیز در این مراکز مورد توجه قرار خواهند گرفت تا به‌طور جامع مورد درمان قرار گیرند. همچنین افرادی هستند که به دلیل اعتیاد از خانواده طرد شده‌اند که به خانواده و همسر آنها فراخوان داده می‌شود تا ارتباط خانوادگی با استفاده از برنامه مشاوره برقرار شود.

وی در ادامه از پرداخت سالانه ۹ میلیون تومان به ازای هر فرد به عنوان یارانه به مراکز جامع درمان و بازتوانی اعتیاد دولتی، مؤسسات و خیریه‌ها تا سقف ۲۰۰ نفر خبر داد و گفت: همچنین مبلغ ۳۰۰ میلیون تومان از سوی این سازمان برای کمک به تأسیس و راه‌اندازی این مراکز پرداخت خواهد شد.

 قبادی‌دانا با اشاره به این‌که  نحوه صحیح اداره این مراکز و اجرای صحیح الگو بسیار حائز اهمیت است، گفت: چراکه اگر الگویی علمی باشد ولی به‌طور صحیح اجرا نشود با مشکل روبه‌رو خواهد شد. نقش شرکای اجتماعی و استفاده از تجربیات آنها برای تأسیس این مجموعه‌ها که فراخوان داده می‌شوند بسیار مهم است و نشاط و ورزش، شغل و اشتغال از عوامل بازدارنده از اعتیاد هستند.

وی با بیان این‌که این روش یک روش تلفیقی و ترکیبی از روش‌های موفق در زمینه کنترل و بازتوانی معتادان است، گفت: البته نسبی و مطلق نیست ولی می‌تواند درصد بهبودی را ارتقاء و درصد عود را کاهش دهد.
منبع: ایلنا
ارسال نظرات
نام:
ایمیل:
نظر:
بنر شرکت هفت الماس صفحات خبر
رپورتاژ تریبون صفحه داخلی
شهرداری اهواز صفحه داخلی