تیتر امروز

پنجره ‎دیپلماسی در حال بسته‌شدن/ سردرگمی راهبردی، خطرناک‌تر از ماشه/ فرصت پزشکیان برای حذف نهاد‌های بی‌خاصیت 
مجله خبری تحلیلی دیدارنیوز با اجرای محمدرضا حیاتی

پنجره ‎دیپلماسی در حال بسته‌شدن/ سردرگمی راهبردی، خطرناک‌تر از ماشه/ فرصت پزشکیان برای حذف نهاد‌های بی‌خاصیت 

این صد و هفدهمین برنامه مجله خبری تحلیلی دیدارنیوز است که با اجرای محمدرضا حیاتی و با حضور کارشناسان و صاحب نظران تقدیم مخاطبان گرامی می‌شود.
حشمت‌الله فلاحت‌پیشه: بابک زنجانی، نام بزرگی است که بسیاری افراد پشت او پنهان شده‌اند/ آینده ثابت خواهد کرد روس‌ها در جنگ دوازده روزه به اسرائیل کمک کردند/ واژه دشمن را از تندروها بگیرید، دچار لکنت خواهند شد/ کسانی که مردم را مشغول ناکجاآباد کردند، خودشان در سعادت‌آباد خانه می‌ساختند!
بایسته‌های تهران در عرصه سیاست داخلی و خارجی در دوره پساجنگ با رئیس پیشین کمیسیون امنیت ملی مجلس دهم

حشمت‌الله فلاحت‌پیشه: بابک زنجانی، نام بزرگی است که بسیاری افراد پشت او پنهان شده‌اند/ آینده ثابت خواهد کرد روس‌ها در جنگ دوازده روزه به اسرائیل کمک کردند/ واژه دشمن را از تندروها بگیرید، دچار لکنت خواهند شد/ کسانی که مردم را مشغول ناکجاآباد کردند، خودشان در سعادت‌آباد خانه می‌ساختند!

حشمت‌الله فلاحت‌پیشه، تحلیلگر ارشد مسائل بین‌الملل، استاد دانشگاه و رئیس پیشین کمیسیون امنیت ملی مجلس دهم، مهمان یکی دیگر از برنامه‌های «میدان پاستور» بود. دیدار در این برنامه با این استاد دانشگاه...
مهدی خورشیدی: ایران نیاز به یک دنگ شیائوپینگ دارد/ اقتصاد کشور با تغییر وزیر و رئیس جمهور درست نمی‌شود/ روحانی سایه جنگ را از سر مردم کم کرد
گفت‌وگوی دیدار در برنامه «تیتر» با یک جامعه شناس

مهدی خورشیدی: ایران نیاز به یک دنگ شیائوپینگ دارد/ اقتصاد کشور با تغییر وزیر و رئیس جمهور درست نمی‌شود/ روحانی سایه جنگ را از سر مردم کم کرد

«تیتر» در یکی دیگر از برنامه‌های خود میزبان دکتر مهدی خورشیدی جامعه شناس و پژوهشگر حوزه توسعه بود؛ او در این گفت‌و‌گو تاکید کرد اگر همت مردم نبود امروز سعید جلیلی رئیس جمهور بود نه مسعود پزشکیان.

سازمان ملل: طالبان همچنان با القاعده در افغانستان ارتباط دارد

براساس گزارش جدید سازمان ملل، گروه شبه‌نظامی طالبان بر خلاف وعده‌هایش در توافق صلح با آمریکا همچنان با القاعده در افغانستان در ارتباط است و حین مذاکرات با آمریکا هم با آن‌ها رایزنی داشته است.

کد خبر: ۶۲۶۱۳
۱۲:۳۶ - ۱۳ خرداد ۱۳۹۹
سازمان ملل: طالبان همچنان با القاعده در افغانستان ارتباط دارد
 
دیدارنیوز - به نقل از خبرگزاری آناتولی، در گزارش سازمان ملل تاکید شده که طالبان از تحقق یکی از اصلی‌ترین بخش‌های توافق با آمریکا که علنا روابط با القاعده را منع می‌کند، خودداری کرده است. این توافق فوریه پس از چندین ماه مذاکرات در دوحه به امضا رسید.

براساس گزارش سازمان ملل، القاعده ۴۰۰ تا ۶۰۰ عامل فعال در ۱۲ ولایت افغانستان دارد و کمپ‌های آموزشی آن در شرق این کشور برقرار است.

در این گزارش آمده است: طلبان حین مذاکرات با ایالات متحده آمریکا مرتبا با القاعده در تماس بوده و تضمین‌هایی داده که روابط تاریخی آن‌ها حفظ شود. واکنش القاعده به این توافق مثبت بوده و آن را پیروزی برای طالبان و مبارزه‌طلبی جهانی دانسته است.

براساس توافق فوریه، طالبان متعهد است تا به هیچ یک از اعضای خود یا دیگر گروه‌ها از جمله القاعده اجازه ندهد تا از خاک افغانستان برای تهدید امنیت ایالات متحده و متحدانش استفاده کنند و خودش هم با گروه‌ها و اشخاصی که امنیت آمریکا و متحدانش را تهدید می‌کنند، همکاری نداشته باشد و جلوی این گروه‌ها برای جذب‌، آموزش و تامین مالی را بگیرد.

براساس این گزارش، رهبری ارشد القاعده همچنان در افغانستان حضور دارد و علاوه بر این صدها عامل مسلح القاعده  و گروه‌هایی از شبه‌نظامیان خارجی متحد طالبان هم در شبه قاره هند هستند.  

در این گزارش آمده است، شمار چشمگیری از چهره‌های القاعده حین دوره مذکور در افغانستان کشته شده‌اند. بر این اساس، روابط طالبان خصوصا با شبکه حقانی و القاعده بر پایه دوستی، گذشته‌ای مملو از کوشش‌های مشترک، هماهنگی ایدئولوژیکی و ازدواج‌های بین گروهی است.

این گزارش همچنین با اشاره به فعالیت‌های خرابکارانه داعش در این کشور تاکید می‌کند، تیم ناظران سازمان ملل اکنون برآورد می‌کنند که شمار داعشی‌ها در افغانستان حداقل ۲۲۰۰ تن است. طبق این گزارش، داعش "مستعد اجرای حملاتی در بخش‌های مختلفی از این کشور از جمله کابل" است اما برخی از آن حملات مورد ادعا "ممکن است به طور کلی یا جزئی برگرفته از یک همکاری تاکتیکی با شبکه حقانی باشد."

نویسندگان این گزارش استدلال می‌کنند که اعتبار طالبان به عنوان یک شریک در مبارزه با تروریسم برای جامعه بین‌المللی  "در مقابله موفقیت‌آمیز آن‌ها با تهدید شاخه خراسان داعش" و همچنین نحوه رسیدگی آن‌ها به هرگونه تهدیدی از جانب القاعده نهفته است.

براساس این گزارش، شمار شبه‌نظامیان تروریست خارجی که به دنبال "هدف و معیشت" در افغانستان هستند، شامل "حدود ۶۵۰۰ پاکستانی" این مساله را به چالشی پیچیده تبدیل می‌کند که نیازمند نظارت دقیق خواهد بود.

این گزارش در شرایطی منتشر می‌شود که دولت افغانستان به تلاش‌ها برای صلح از طریق ادامه رهایی زندانیان طالبان از زندان‌ها و پیشبرد مذاکرات بین افغان‌ها به رهبری عبدالله عبدالله رئیس شورای عالی آشتی ملی افغانستان ادامه می‌دهد.
ارسال نظرات
امروز جمعه ۲۸ شهريور
امروز جمعه ۲۸ شهريور
امروز جمعه ۲۸ شهريور
امروز جمعه ۲۸ شهريور