تیتر امروز

دیدار نتانیاهو با ترامپ؛ حمله دوباره به ایران؟/ جدی بودن خطر ابرتورم در ایران/ محمد خاتمی: راهی جز اصلاحات وجود ندارد
مجله خبری تحلیلی دیدارنیوز با اجرای محمدرضا حیاتی

دیدار نتانیاهو با ترامپ؛ حمله دوباره به ایران؟/ جدی بودن خطر ابرتورم در ایران/ محمد خاتمی: راهی جز اصلاحات وجود ندارد

این صد و چهل و دومین برنامه مجله خبری تحلیلی دیدارنیوز است که امروز پنجشنبه ۴ دی‌ماه ۱۴۰۴ با اجرای محمدرضا حیاتی و با حضور کارشناسان و صاحب نظران تقدیم مخاطبان گرامی می‌شود.
شیرین هانتر: بزرگترین خطر این است که تهران فکر کند؛ مسئله نظامی آمریکا درباره ایران منتفی است/ تهران باید مستقیما و بدون واسطه با واشینگتن مذاکره کند/ نباید بگذاریم که نتانیاهو تنها کسی باشد که شرایط خاورمیانه را برای ترامپ تعریف می‌کند
گفت و گوی دیدار در برنامه «ایرانشهر» با استاد پیشین دانشگاه جرج تاون از واشینگتن

شیرین هانتر: بزرگترین خطر این است که تهران فکر کند؛ مسئله نظامی آمریکا درباره ایران منتفی است/ تهران باید مستقیما و بدون واسطه با واشینگتن مذاکره کند/ نباید بگذاریم که نتانیاهو تنها کسی باشد که شرایط خاورمیانه را برای ترامپ تعریف می‌کند

دیدارنیوز در برنامه «ایرانشهر» به سراغ شیرین هانتر، استاد برجسته و پیشین دانشگاه جرج تاون و تحلیلگر ارشد مسائل سیاسی رفته و موضوعات مختلف از تحولات ونزوئلا، سند ملی ایالات متحده، مذاکره ایران...
مهدی پازوکی: مذاکره یعنی تسلیم، تفکر اسراییلی‌هاست که تندرو‌ها آن را بیان می‌کنند/ حدادعادل با مصوبه تثبیت قیمت بنزین گفت به مردم عیدی دادم!/ طرفداران وفاق بانیان وضع موجود هستند
گفت و گوی دیدار در برنامه تیتر با یک اقتصاددان و استاد دانشگاه

مهدی پازوکی: مذاکره یعنی تسلیم، تفکر اسراییلی‌هاست که تندرو‌ها آن را بیان می‌کنند/ حدادعادل با مصوبه تثبیت قیمت بنزین گفت به مردم عیدی دادم!/ طرفداران وفاق بانیان وضع موجود هستند

«تیتر» در یکی دیگر از برنامه‌های خود میزبان مهدی پازوکی استاد دانشگاه و اقتصاددان بود؛ در این برنامه تخصصی درباره دلایل افزایش قیمت ارز و بحران‌های اقتصادی صحبت شد، ببینید و بخوانید.

بهشتی‌پور: مبادله با کشور حاضر در لیست سیاه FATF مبادله‌ای مساله‌ساز و مشکل‌ساز است

یک کارشناس مسائل بین‌الملل گفت: قرار گرفتن در نقطه سیاه نقشه گروه ویژه اقدام مالی به این معنا است که کشور باید صادراتش را به نرخ ارزان ارائه دهد تا مشتری ترغیب شده و حاضر به خرید آن باشد و نرخ واردات را نیز باید بالا ببرد تا صادر کننده خارجی حاضر به ارائه آن به بازار داخلی شود و با ایران مبادلاتی انجام دهد چرا که برای کشوری که در وضعیت قرمز قرار گرفته هر نوع مبادله‌ای مساله‌ساز و مشکل‌ساز است.

کد خبر: ۵۳۰۵۲
۱۱:۰۱ - ۰۳ اسفند ۱۳۹۸

دیدارنیوز - حسن بهشتی‌پور با اظهار تاسف از قرار گرفتن نام ایران در لیست سیاه FATF، گفت: اولین تاثیر اینکه یک کشور در لیست سیاه قرار می‌گیرد این است که ریسک سرمایه‌گذاری در آن کشور بالا می‌رود. ممکن است برخی بگویند در حال حاضر هیچ‌گونه سرمایه‌گذاری در ایران انجام نمی‌شود که ما نگرانش باشیم و این در حالی است موضوع ریسک سرمایه‌گذاری روی سایر مسائل هم تاثیر می‌گذارد. برای مثال حق بیمه‌ای که ایران باید برای کشتیرانی بپردازد به تبع همین ریسک مبلغش بصورت قابل توجهی بالا می‌رود یا بیمه کالای صادراتی ایران افزایش پیدا می‌کند.

وی ادامه داد: قرار گرفتن در نقطه سیاه نقشه گروه ویژه اقدام مالی به این معنا است که کشور باید صادراتش را به نرخ ارزان ارائه دهد تا مشتری ترغیب شده و حاضر به خرید آن باشد و نرخ واردات را نیز باید بالا ببرد تا صادر کننده خارجی حاضر به ارائه آن به بازار داخلی شود و با ایران مبادلاتی انجام دهد چرا که برای کشوری که در وضعیت قرمز قرار گرفته هر نوع مبادله‌ای مساله‌ساز و مشکل‌ساز است.

وی افزود: بنابراین و با این وصف، کشور باید یک هزینه هنگفتی روی صادرات، واردات و همچنین بیمه‌های پرداختی بابت صادرات و واردات و هزینه حمل و نقل متحمل شود که واقعا در صورت یک حساب و کتاب ساده متوجه می‌شویم اگر پالرمو یا CFT را بپذیریم می‌توانیم از این شرایط خارج شویم.

این کارشناس مسائل بین‌الملل در خصوص امکان تعارض برخی قوانین FATF با قوانین داخلی کشور نیز گفت: با توجه به پیش‌بینی‌هایی که مجلس صورت داده است که با صراحت اعلام کردیم، اگر قوانین پالرمو یا CFT در تعارض با قوانین داخلی ما قرار بگیرد، ملاک عمل ما قوانین داخلی خواهد بود؛ ایران می‌تواند با این تحفظی که مجلس گذاشته مواد مساله‌دار از نظر کشور را در شرایط توافق با گروه ویژه اقدام مالی لحاظ کند که با این شرایط نمی‌دانم مجمع تشخیص مصلحت نظام با چه تشخیص مصلحتی کشور را در این شرایط قرار داده است؟!

وی ادامه داد: امروز در موقعیتی قرار گرفته‌ایم که حتی کشورهایی مانند روسیه، چین، ترکیه و عراق که همچنان با ما رابطه دوستانه داشته و تبادلات مالی انجام می‌دهند در شرایط سختی قرار بگیرند که حتی اگر بخواهند مبادلاتشان را با ما ادامه دهند هزینه بیشتری را متقبل می‌شوند و به تبع آن هزینه بیشتری را از ما مطالبه خواهند کرد. 

وی افزود: ما می‌توانستیم حداقل این لوایح را بپذیریم و اگر فردا روزی احساس کردیم که قوانینی در این گروه خلاف و مغایر قوانین داخلی ما است مجددا به شرایطی که امروز داریم باز می‌گشتیم و در این بین فضایی برای کشور گشوده می‌شد. باید این مساله را هم مدنظر قرار دهیم که اساسا چندین کشور معاهدات پالرمو و CFT را با حق تحفظ پذیرفته‌اند و ایران هم می‌توانست همین مسیر را برود.  

بهشتی‌پور با تاکید بر اینکه نباید به استقبال مشکلات برویم گفت: هر چقدر دیرتر برای تصویب لوایح گروه ویژه اقدام مالی تصمیم بگیریم، ضرر و زیان بیشتری را به کشور تحمیل می‌کنیم و نمی‌دانم مسئولیت این ضرر را چه کسی به عهده خواهد گرفت و اصولا به چه استنادی در حوزه امنیت ملی این هزینه گزاف را می‌پردازیم و بنده به عنوان پژوهشگر این حوزه توجیه نیستم. 

وی افزود: آنهایی که می‌گویند ما تحریم هستیم و فضا بدتر از این نخواهد شد بدانند که کشورهایی همچون چین، روسیه و غیره هم دیگر برای همکاری با ما دچار مشکل می‌شوند.

منبع: ایلنا
ارسال نظرات
امروز شنبه ۰۶ دی
امروز شنبه ۰۶ دی
امروز شنبه ۰۶ دی
امروز شنبه ۰۶ دی