تیتر امروز

اعتراضات اقتصادی آری، ایجاد ناامنی نه!/ عدم توافق نتانیاهو و ترامپ برای اقدام نظامی علیه ایران/ پزشکیان: دیگر دلار ۲۸۵۰۰ تومانی به کسی نمی‌دهیم
مجله خبری تحلیلی دیدارنیوز با اجرای محمدرضا حیاتی

اعتراضات اقتصادی آری، ایجاد ناامنی نه!/ عدم توافق نتانیاهو و ترامپ برای اقدام نظامی علیه ایران/ پزشکیان: دیگر دلار ۲۸۵۰۰ تومانی به کسی نمی‌دهیم

این صد و چهل و چهارمین برنامه مجله خبری تحلیلی دیدارنیوز است که امروز پنجشنبه ۱۱ دی‌ماه ۱۴۰۴ با اجرای محمدرضا حیاتی و با حضور کارشناسان و صاحب نظران تقدیم مخاطبان گرامی می‌شود.
از جنگ ۱۲ روزه تا آتش بس در غزه/ ترامپ با قدرت برگشت
دیدار آنچه در سال ۲۰۲۵ اتفاق افتاده را بررسی می‌کند

از جنگ ۱۲ روزه تا آتش بس در غزه/ ترامپ با قدرت برگشت

دیدارنیوز در اولین روز سال ۲۰۲۶، نگاهی گذرا به آنچه در سال میلادی ۲۰۲۵ که گذشت، انداخت که البته ناگفته پیداست ماجرای تجاوز نظامی اسرائیل به خاک ایران مهمترین اتفاق در سال گذشته بود.
سید مرتضی افقه: ذخایر ارزی دولت پس از ۸ سال تحریم به شدت کاهش یافته/ بخشی از افزایش مکرر نرخ ارز، ناشی از سایه جنگ بر کشور است/ برخورد احترام‌آمیز رئیس‌جمهور با معترضین، اتفاق خوبی است، اما امیدوارم خیلی دیر نشده باشد/ آمدن همتی به بانک مرکزی، تاثیر زیادی در میان‌مدت به دنبال نخواهد داشت
در گفت‌و‌گوی دیدار با یک اقتصاددان مطرح شد

سید مرتضی افقه: ذخایر ارزی دولت پس از ۸ سال تحریم به شدت کاهش یافته/ بخشی از افزایش مکرر نرخ ارز، ناشی از سایه جنگ بر کشور است/ برخورد احترام‌آمیز رئیس‌جمهور با معترضین، اتفاق خوبی است، اما امیدوارم خیلی دیر نشده باشد/ آمدن همتی به بانک مرکزی، تاثیر زیادی در میان‌مدت به دنبال نخواهد داشت

استاد اقتصاد دانشگاه شهید چمران اهواز در گفت‌و‌گویی با دیدارنیوز گفت: پزشکیان به عنوان میراث‌دار خرابکاری دولت قبل وارد عرصه شد، اما سعی داشت که با مردم همراهی داشته باشد. این برخورد احترام‌آمیز...
رییس سازمان دامپزشکی کشور اعلام کرد:

بیماری بوتولیسم علت اولیه مرگ پرندگان میانکاله

رییس سازمان دامپزشکی کشور علت اولیه تلفات مرگبار پرندگان وحشی در تالاب بین‌المللی میانکاله در شرق استان مازندران را مسمومیت طبیعی و یا همان بیماری بوتولیسم اعلام کرد.

کد خبر: ۵۰۴۲۴
۱۴:۴۰ - ۰۸ بهمن ۱۳۹۸

بیماری بوتولیسم علت اولیه مرگ پرندگان میانکاله

دیدارنیوز ـ دکتر علیرضا رفیعی پور روز سه شنبه در حاشیه بازید از تالاب بین المللی میانکاله به خبرنگاران گفت که این مسمومیت ناشی از دو میکروب "کلوستریدیوم " و " بوتولینیوم" است که بیماری بوتولیسم یا همان مسمومیت طبیعی را ایجاد می‌کند.
 
وی توضیح داد: با توجه به این که آب تالاب میانکاله نیز راکد و باتلاقی است، بیماری بوتولیسم نیز ناشی از همین شرایط منجر به تولید سم در گیاه و آب در این منطقه شد و با تغذیه پرندگان از این آب و گیاه منجر به تلفات آن‌ها شده است و این بیماری نیز تاکنون در بیش از ۲۰ تالاب در سطح جهان سابقه داشته به طوری که بین ۱۰۰ هزار تا یک میلیون بال پرنده را تلف کرد.
 
رفیعی پور گفت: نتیجه اولیه براساس چندین آزمایش و بازدید میدانی به دست آمده و نتیجه دقیق‌تر آن در ۲۴ ساعت آینده اعلام خواهد شد و در صورتی که نیاز به تکرار آزمایش و یا حتی ارسال نمونه‌ها به خارج از کشور برای آزمایش گیری باشد، این کار از سوی دامپزشکی کشور انجام می‌شود.
 
رییس سازمان دامپزشکی کشور با اشاره به این که ۳۰ تیپ از بیماری بوتولیسم در جهان شناسایی شد، اظهار داشت: نوع بیماری که در پرندگان میانکاله مشاهده شده از نوع تیپ " سی ام " است که قابلیت انتقال از پرندگان به انسان را ندارد.
 
رفیعی پور با این وجود به شهروندان توصیه کرد تا اطلاع ثانونی از مصرف گوشت پرندگان شکاری و شنا در آب تالاب بین المللی میانکاله خودداری کنند.
 
وی گفت: میکروب‌های این بیماری بی هوازی است و سم خطرناکی در آب راکد و زمین بالاتلاقی ایجاد می‌کند و پیش بینی می‌شود این بیماری حداکثر ۱۰ هزار پرنده را در تالاب میانکاله تلف کند.
 
پیش از این محیط زیست مازندران از جمع آوری دستکم ۶ هزار قطعه لاشه تا روز یکشنبه خبر داد و اعلام کرد که در روز‌های اخیر روند این بیماری کاهش یافته و طبق گزارش محیط زیست در روز جاری میزان مرگ و میر به حد صفر رسیده است.
 
رد احتمال مسمویت فاضلابی تالاب
رییس سازمان دامپزشکی کشور مسمومیت آب تالاب بر اثر ورود فاضلاب‌های خانگی و یا صنعتی را رد کرد و خواهان مدیریت پیشگیری با اجرای طرح‌های ملی برای مقابله با بیماری بوتولیسم در تالاب‌های کشور شد.
 
رفیعی پور در مورد تاخیر هفت روزه اعلام نتیجه علت تلفات پرندگان در میانکاله را رسیدن به نتیجه دقیق‌تر دانست و اظهارداشت: گمانه زنی‌های اولیه سازمان دامپزشکی کشور بر احتمال بوتولیسم بود و با توجه به بحرانی که ایجاد شد، دامپزشکی به عنوان مرجع اصلی از دوره شیوع تلفات دام طیور در منطقه حضور می‌یابد و پایان بحران نیز باید از سوی این سازمان اعلام شود.
 
براثر بیماری مشکوکی که هفته گذشته در تالاب بین المللی میانکاله رخ داد، تاکنون باعث مرگ بیش از ۷ هزار بال پرنده وحشی از ۱۲ گونه از پرندگان زمستان گذران در این تالاب بین المللی شد که بیشترین تلفات مربوط به چنگر و فلامینگو گزارش شده است.
 
یگان حفاظت محیطزیست و کارشناسان دامپزشکی از بدو انتشار تلفات وارد منطقه شدند و سرگرم نمونه گیری و جمع آوری لاشه‌های پرندگان و دفن بهداشتی آن‌ها شدند که تاکنون بیش از ۶ هزار لاشه از منطقه جمع آوری شد.
منبع: ایرنا
ارسال نظرات
امروز جمعه ۱۲ دی
امروز جمعه ۱۲ دی
امروز جمعه ۱۲ دی
امروز جمعه ۱۲ دی
پرطرفدارترین ها