تیتر امروز

آیا اسرائیل برای حمله بعدی آماده می‌شود؟/ پاسخ کوبنده‌تر ایران در صورت تکرار حمله/ چراغ سبز سنای آمریکا به ترامپ برای حمله دوباره
مجله خبری تحلیلی دیدارنیوز با اجرای محمدرضا حیاتی

آیا اسرائیل برای حمله بعدی آماده می‌شود؟/ پاسخ کوبنده‌تر ایران در صورت تکرار حمله/ چراغ سبز سنای آمریکا به ترامپ برای حمله دوباره

این صد و چهارمین برنامه مجله خبری تحلیلی دیدارنیوز است که با اجرای محمدرضا حیاتی و با حضور کارشناسان و صاحب نظران تقدیم مخاطبان گرامی می‌شود.
روحی‌صفت: به هیچ وجه نمی‌توان به آتش‌بس کنونی بین ایران و اسرائیل امیدوار بود/ این آتش‌بس پایداری ندارد/ روایت متقی در تلویزیون درباره احتمال از سرگیری حملات اسرائیل تا حدی درست است
یک دیپلمات با سابقه وزارت امورخارجه در گفتگو با دیدارنیوز مطرح کرد

روحی‌صفت: به هیچ وجه نمی‌توان به آتش‌بس کنونی بین ایران و اسرائیل امیدوار بود/ این آتش‌بس پایداری ندارد/ روایت متقی در تلویزیون درباره احتمال از سرگیری حملات اسرائیل تا حدی درست است

به هیچ وجه نمی‌توان به آتش‌بس کنونی بین ایران و اسرائیل امیدوار بود. این آتش‌بس به هیچ عنوان، پایداری نداشته و ما در میانه راه قرار داریم. رژیم صهیونیستی، قطعا تلاش خواهد کرد که ضربات دیگری به...
حسین المدنی: خطر ترومای بین نسلی جدی است/ تاثیر روانی جنگ ممکن است تا آخر عمر باقی بماند/برای کودکان و نوجوانان فضای شاد مهیا کنید
گفت و گوی دیدار با روانشناس و استاد دانشگاه:

حسین المدنی: خطر ترومای بین نسلی جدی است/ تاثیر روانی جنگ ممکن است تا آخر عمر باقی بماند/برای کودکان و نوجوانان فضای شاد مهیا کنید

توجه به جنبه‌های سلامت روان مردم پس از جنگ ایران و اسراییل همچنان بهانه گفت و گوی دیدار با متخصصان و روانشناسان است. گفت‌و‌گو با دکتر سید حسین المدنی، روانشناس و استاد دانشگاه را بخوانید.
قاسم محب‌علی تحلیلگر مسائل بین‌المللی در گفتگو با "دیدارنیوز"؛

ششمین دیدار بن علوی با ظریف در طی دو ماه/ بن‌علوی واسطه است

News Image Lead

«بن علوی» وزیرخارجه عمان به تهران آمد تا برای ششمین بار در طی دو ماه با محمد جواد ظریف دیدار کند. به نظر می‌رسد این حجم از دیدار‌ها میان دو وزیر خارجه ـ هر قدر هم که به لحاظ سیاسی، نزدیک به یکدیگر باشند و یا صمیمیتی بین آنان وجود داشته باشد ـ کمی غیر عادی است. قاسم محب‌علی تحلیلگر مسائل بین‌المللی و مدیرکل پیشین خاورمیانه وزارت خارجه در گفتگو با دیدارنیوز درباره غیرطبیعی بودن دیدار‌های بن علوی و ظریف در طی دو ماه گذشته و همچنین احتمال ایفای نقش میانجی توسط وزیر امور خارجه عمان گفت: علاوه بر اینکه احتمال ورود پرونده ایران به شورای امنیت و لغو برجام از سوی این شورا وجود دارد که به دنبال آن بازگشت تحریم‌ها را باید انتظار کشید، از سوی دیگر با عنایت به تهدید رئیس‌جمهور و وزارت امور خارجه به خروج از NPT، در صورتی که این ارعاب محقق شود باید منتظر یک وضعیت بسیار ناهنجار و بغرنجی در منطقه باشیم. طبیعی به نظر می‌رسد که در چنین وضعیتی عمانی‌ها به دلیل نگرانی‌های خود دست به تلاش زنند تا این وضعیت را به کنترل درآورند.

کد خبر: ۴۹۸۹۲
۱۴:۳۸ - ۰۳ بهمن ۱۳۹۸

دیدارنیوز ـمژگان فرجی: عمان از معدود کشور‌هایی است که با توجه به صبغه میانه‌روی در سیاست خارجی خود، می‌کوشد نقش‌آفرینی مؤثری در تعدیل تنش‌ها و به راه انداختن گفتگو‌ها در منطقه داشته باشد، برهمین اساس سفر وزیر خارجه آن همواره دارای پیام‌هایی برای رفع تنش‌ها بوده است.

 

«بن علوی» وزیرخارجه عمان روز اول بهمن ماه به تهران آمد تا برای ششمین بار در طی دو ماه با محمد جواد ظریف دیدار کند. این سفر که به گفته وزارت خارجه «دیداری کوتاه و در چهارچوب رایزنی‌های مستمر سیاسی دو کشور انجام گرفت»، اولین حضور او در کشورمان بعد از فوت سلطان قابوس بود و مانند همیشه بر اساس خبر تنظیمی وزارت خارجه، طرفین در این دیدار ضمن تاکید بر روابط برادرانه، ممتاز و راهبردی دو کشور در خصوص آخرین تحولات منطقه‌ای گفتگو و تبادل نظر انجام دادند.

 

با وجود این توضیحات وزارت امور خارجه کشورمان و تاکید بر عادی بودن رفت و آمد‌های مورد اشاره، اما به نظر می‌رسد این حجم از دیدار‌ها میان دو وزیر خارجه ـ هر قدر هم که به لحاظ سیاسی، نزدیک به یکدیگر باشند و یا صمیمیتی بین آنان وجود داشته باشد ـ کمی غیر عادی است.

 

قاسم محب‌علی تحلیلگر مسائل بین‌المللی و مدیرکل پیشین خاورمیانه وزارت خارجه در گفتگو با دیدارنیوز درباره غیرطبیعی بودن دیدار‌های بن علوی و ظریف در طی دو ماه گذشته و همچنین احتمال ایفای نقش میانجی توسط وزیر امور خارجه عمان گفت: رفت و آمد‌های بن علوی، وزیر امور خارجه عمان به ایران و دیدارهای متعدد او با محمد جواد ظریف، وزیر امور خارجه نشان از فعل و انفعالات سیاسی برای خروج از وضعیت موجود و جلوگیری از بحرانی شدن و وخیم‌تر گشتن اوضاع دارد.

 

وی در این خصوص تصریح کرد: اتفاقاتی که پس از ترور سردار قاسم سلیمانی رخ داد بخشی از معادلات منطقه را متاثر از خود ساخت. قضیه سقوط هواپیمای اوکراینی در آسمان ایران و حمله به پایگاه نظامی آمریکایی‌ها در عراق از جمله این موارد بود، همچنین به دنبال این موارد، بحث تهدید وزارت امور خارجه به خروج از NPT و احتمال فعال شدن "مکانیسم ماشه" برجام از سوی اروپایی‌ها مجموع حوادثی به حساب می‌آید که می‌تواند فعالان منطقه‌ای را نگران سازد.

 

ششمین دیدار بن علوی با ظریف در طی دو ماه/ بن‌علوی واسطه است

 

این تحلیلگر مسائل بین‌المللی در ادامه افزود: علاوه بر اینکه احتمال ورود پرونده ایران به شورای امنیت و لغو برجام از سوی این شورا وجود دارد که به دنبال آن بازگشت تحریم‌ها را باید انتظار کشید، از سوی دیگر با عنایت به تهدید رئیس‌جمهور و وزارت امور خارجه به خروج از NPT، در صورتی که این ارعاب محقق شود باید منتظر یک وضعیت بسیار ناهنجار و بغرنجی در منطقه باشیم.

 

مدیرکل پیشین خاورمیانه وزارت امورخارجه در این خصوص تاکید کرد: طبیعی به نظر می‌رسد که در چنین وضعیتی عمانی‌ها به دلیل نگرانی‌های خود دست به تلاش زنند تا این وضعیت را به کنترل درآورند.

 

محب‌علی در رابطه با اینکه گمانه‌زنی‌ها درباره سفر بن علوی به ایران حاکی از این امر است که او حامل پیامی برای دولتمردان کشورمان بوده است، توضیح داد: بابت اهداف سفر بن علوی به ایران بی‌اطلاع هستیم و از طرف عمانی‌ها هم اظهار نظر خاصی دراین‌باره منتشر نشده است، ولی طبیعتا بن علوی واسطه است و بر همین اساس نقطه نظرات طرفین را به یکدیگر انتقال می‌دهد.

 

وی در این خصوص اضافه کرد: وزیر امور خارجه عمان در دفعات گذشته که به ایران سفر کرده بود، از آن طرف حامل پیام‌هایی برای دولتمردان کشورمان بود که در همین راستا واکنش ایران و طرف مقابل را به یکدیگر منتقل کرده بود. عمانی‌ها اساسا در این چند ساله تلاش خود را به کار گرفته بودند که در وضعیت رو به بحران پیش آمده به صورت یک کانال مناسب جهت انتقال نظرات ایران و آمریکایی‌ها عمل کنند.

 

این تحلیلگر مسائل بین‌المللی درباره خواست عمانی ها بابت کاهش تنش در منطقه نیز یادآور شد: عمان یکی از کشور‌های منطقه به حساب می‌آید که سیاست بی طرفی را در منطقه برگزیده، بنابراین با توجه به همین روش با تمام طرف‌ها در ارتباط است، برهمین اساس با ایران هم رابطه خوبی دارد و تنها کشور عربی و عضو شورای همکاری خلیج فارس محسوب می‌شود که سیاست رابطه مثبت با کشورمان را برگزیده است، زیرا سایر کشور‌ها در منطقه حاضر به پذیرش چنین شرایطی نیستند.

 

مدیرکل پیشین خاورمیانه وزارت امور خارجه در ادامه اضافه کرد: کشور‌های شورای همکاری خلیج فارس که رابطه مناسبی با ایران ندارند، وضعیت بینابینی را در این رابطه برگزیده‌اند. علاوه بر این مسئله، عمان تنها کشور منطقه است که هم ثبات سیاسی دارد و هم به اندازه مناسب با طرف‌های بازیگر در فضای بین‌المللی ارتباط مناسب برقرار کرده است.

 

ارسال نظرات
امروز سه‌شنبه ۱۰ تير
امروز سه‌شنبه ۱۰ تير
امروز سه‌شنبه ۱۰ تير
امروز سه‌شنبه ۱۰ تير