تیتر امروز

ابوالفتح: قابل انتظار بود که ادامه مذاکرات با دست‌اندازهایی روبرو شود/ اختلافات طرفین بسیار زیاد است/ مواضع مقامات واشنگتن در مذاکرات هم مطرح شود، احتمال توقف ادامه مذاکرات دور از ذهن نیست
یک تحلیلگر ارشد مسائل آمریکا در گفتگو با دیدارنیوز، مطرح کرد

ابوالفتح: قابل انتظار بود که ادامه مذاکرات با دست‌اندازهایی روبرو شود/ اختلافات طرفین بسیار زیاد است/ مواضع مقامات واشنگتن در مذاکرات هم مطرح شود، احتمال توقف ادامه مذاکرات دور از ذهن نیست

اگر قرار بر این باشد که صحبت‌های مطرح شده از سوی مقامات آمریکایی در مذاکرات هم مطرح شود، نه تنها امکان توافق از بین می‌رود که ممکن است؛ ادامه مذاکرات نیز با توقف روبرو شود.
دلار برمی‌گردد، اما اعتماد نه!/ انفجار در شریان اقتصاد ایران/ گشایش اقتصادی یا توهم موقت؟
مجله اقتصادی دیدارنیوز با اجرای لیلا قصاب‌زاده

دلار برمی‌گردد، اما اعتماد نه!/ انفجار در شریان اقتصاد ایران/ گشایش اقتصادی یا توهم موقت؟

این سیزدهمین برنامه مجله اقتصادی دیدارنیوز است که با اجرای لیلا قصاب‌زاده به بررسی آخرین اخبار اقتصادی ایران و جهان در هفته گذشته می‌پردازد و با حضور کارشناسان و صاحب نظران تقدیم شما مخاطبان...

طالبان: آمریکا بودجه‌ای برای تامین هزینه‌های مذاکرات اختصاص نداده است

گروه طالبان اعلام کرده که گزارش‌های مبنی براینکه آمریکا میلیون‌ها دلار را برای هزینه‌های لجستیکی مذاکره‌کنندگان این گروه در دوحه قطر تخصیص داده، نادرست است.

کد خبر: ۴۵۷۱۵
۱۱:۲۴ - ۰۱ دی ۱۳۹۸

دیدارنیوز - نشریه "رول‌کال" وابسته به کنگره آمریکا خبر داده که کنگره با طرح اعطای ۱۵ میلیون دلار هزینه مذاکرات گروه طالبان موافقت کرده است.

گفته شده این مبلغ از سوی وزارت دفاع آمریکا (پنتاگون) صرف سفرها و اقامت هیات طالبان در مذاکرات صلح خواهد شد.

گروه طالبان در شهر دوحه قطر یک دفتر سیاسی برپا کرده است که مذاکرات این گروه برای مصالحه با آمریکا از سوی آن انجام می‌شود.

به گزارش بی‌بی سی، سهیل شاهین، سخنگوی دفتر طالبان در قطر در توئیتر این خبر را رد کرد و گفت قرار نیست آنها چنین پولی از آمریکایی‌ها دریافت کنند.

به نوشته سایت اینترنتی رول‌کال، کنگره به پنتاگون اجازه می‌دهد تا امسال ۱۵ میلیون دلار برای پشتیبانی لجستیکی از مذاکرات صلح افغانستان هزینه کند.

همچنین گفته شده که اعضای کنگره بسیار تلاش کرده‌اند مطمئن شوند که این پول به نفع طالبان خرج نمی‌شود.

وزارت دفاع آمریکا در متن درخواستی که برای دریافت این مقدار پول ارائه کرده، آورده است که "ممکن است" بخشی از این مبلغ به صورت غیرمستقیمی به طالبان نفع برساند.

گفته شده ترتیب‌دهندگان مقررات جدید دفاعی در کنگره آمریکا ناگزیر بوده‌اند این هزینه پیشنهادی را از قوانین منع کمک به گروه‌های تروریستی، معاف کنند.

اردیبهشت ماه گزارش شد که چگونه پنتاگون از کنگره تقاضا کرد این پول و صلاحیت مصرف آن را دریافت کند تا نظامیان آمریکایی مستقر در افغانستان بتوانند مخارج احتمالی مذاکرات صلح میان دولت افغانستان و طالبان را بپردازند که شامل مخارج تامین امنیت، نقل و انتقالات، اقامت، غذا، ارتباطات و تدارکات خواهد بود.

تصور بسیاری‌ در کنگره آمریکا این است که در هر صورت ممکن است بخشی از این 15 میلیون دلار هزینه‌های طالبان را تامین کند؛ گروهی که به نوشته رول‌کال، "صدها آمریکایی را در میدان‌های جنگ کشته، سال‌ها به القاعده پناه داده و سالانه میلیون‌ها دلار از راه فعالیت‌های غیرقانونی درآمد دارد."

در طرح لایحه ارائه شده به کنگره در این مورد تصریح شده که این وجوه نباید برای خرید مهمات جنگی یا انتقال مذاکره کنندگان در وسایل نقیله متعلق به دولت آمریکا، صرف شود.

آمریکا و طالبان از ماه دسامبر ۲۰۱۸ میلادی تا کنون در بیش از ۹ نوبت، در دوحه در مورد راه‌های دست‌یابی به مصالحه در افغانستان مذاکره کرده‌اند.

خروج نیروهای آمریکایی از افغانستان، برقراری آتش بس، مذاکرات بین‌افغانی و تبدیل نشدن افغانستان به پناهگاه گروه‌های تروریستی از مسایل اصلی این مذاکرات بوده است.

هر دو طرف گفته‌اند که در مراحل نهایی برای حصول توافق قرار دارند.

در صورتی که طالبان و آمریکایی‌ها به توافق برسند، این گروه وارد مذاکره با چهره‌های مهم در افغانستان خواهد شد که انتظار می‌رود در آن شرایط دست کشیدن طالبان از جنگ علیه دولت افغانستان و مشارکت در قدرت بررسی شود.
منبع: ایسنا
ارسال نظرات
امروز يکشنبه ۱۴ ارديبهشت
امروز يکشنبه ۱۴ ارديبهشت
امروز يکشنبه ۱۴ ارديبهشت
امروز يکشنبه ۱۴ ارديبهشت