تیتر امروز

سهراب مظاهری: بحران‌های سیاسی به فرهنگ و اقتصاد مردم گره خورده/ صدا و سیما رسالت خود را به درستی انجام نداد/ شبکه‌های اجتماعی پویش جامعه را متوقف می‌کند
گفت و گوی دیدار در برنامه جامعه پلاس با یک جامعه شناس:

سهراب مظاهری: بحران‌های سیاسی به فرهنگ و اقتصاد مردم گره خورده/ صدا و سیما رسالت خود را به درستی انجام نداد/ شبکه‌های اجتماعی پویش جامعه را متوقف می‌کند

جامعه پلاس عنوان برنامه جدیدی از دیدارنیوز است که در این برنامه در گفت‌وگو با کارشناسان و صاحب نظران چالش‌ها و مشکلات حوزه‌های اجتماعی تحلیل و بررسی می‌شود. شما را به دیدن این سلسله برنامه‌ها...
از بدرقه تیمسار ربیعی و جهانبانی تا زورآزمایی با ژنرال‌های اصلاح‌طلب
همافر حقوقدان و سیاستمدار اقتصاد خوانده در تنگنای سی‌ام

از بدرقه تیمسار ربیعی و جهانبانی تا زورآزمایی با ژنرال‌های اصلاح‌طلب

در سی‌امین برنامه از تنگنا و فصل سوم آن، حامد شجاعی میزبان محمود علیزاده طباطبایی، حقوقدان و عضو شناخته‌شده حزب کارگزاران سازندگی بود و از روزهای قبل از انقلاب و ماجرای کودتای نوژه و نقش روس‌ها...

دادگاه عاملان اسید‌پاشی باید علنی برگزار شود

News Image Lead

وکیل پایه یک دادگستری و کارشناس جرم گفت: فروش اسید باید کنترل شود تا این ماده به راحتی در دسترس همگان نباشد.

کد خبر: ۳۶۳
۱۰:۵۰ - ۲۸ فروردين ۱۳۹۷
دیدارنیوز- جعفر کوشا، وکیل پایه یک دادگستری و کارشناس جرم  درباره چرایی افزایش جرائمی مانند اسیدپاشی در جامعه گفت: وقتی جامعه در ارتباط با عاملان اسید‌پاشی اقدامات عاجل و موثری نمی‌کند، این امر می‌تواند در استفاده دیگران  از اسید به عنوان یک وسیله برای انتقام مهم باشد. همچنین با توجه به اینکه اسید نسبت به سلاح‌های سرد مانند چاقو راحت‌تر تهیه و حمل آن آسان‌تر است، استفاده از آن بیشتر می‌شود.

وی با بیان اینکه در مواردی که قصد اسید‌پاش انتقام‌گیری‌ست؛ برای اینکه آن آسیب نمود بیشتری داشته باشد، از اسید استفاده می‌کند، تصریح کرد: یکی از دلایلی که امروز این جرم در بین جوانان شیوع پیدا کرده، جنبه شهرت‌طلبی آن است و از آنجا که پیگیری‌های موثری در ماجرای اسیدپاشی اصفهان نشد، این اقدام شیوع بیشتری پیدا کرد.

این وکیل پایه یک دادگستری و کارشناس جرم تاکید کرد: اگر جرائمی مانند اسیدپاشی زیاد می‌شود به دلیل این است که قانون در این مورد موثر نیست، همچنین فرهنگ‌سازی در این زمینه بسیار کم‌بوده است. از سوی دیگر کنترل در زمینه فروش اسید صورت نگرفته و هر کسی به راحتی می‌تواند این ماده را تهیه کند. معتقدم فروش اسید باید کنترل شود تا این ماده به راحتی در دسترس همگان نباشد.

کوشا در پاسخ به این سوال که آیا موادی مانند اسید که می‌تواند جامعه را تهدید کند؛ مانند سلاح سرد نباید دارای ممنوعیت و محدودیت‌هایی شود، گفت: به نظر نمی‌رسد؛ ممنوعیت این نوع مواد موثر واقع شود. ممکن است مواد یا ابزار دیگری نیز باشند که قانون‌گذار آنها را در نظر نگرفته باشد و جرم با آنها شایع شود. معتقدم فرهنگ‌سازی، آموزش، کارآمدی قوانین و دادگستری قوی می‌تواند پاسخگوی این منازعات باشد.

وی افزود: قانون اگرچه کم‌تاثیر نیست، اما نمی‌تواند خیلی موثر باشد و مهم این است که به نظر می‌آید؛ دادگستری خصوصی در حال شکل‌گیری است؛ به این معنی که یک سری افراد از آنجایی که طریق مجامع قانونی به نتیجه مطلوب نمی‌رسند، از همین‌رو خود اقدام می‌کنند.

این وکیل پایه یک دادگستری و کارشناس جرم با بیان اینکه اگر اسیدپاشی توسط فرد تکرار شود، طبق قانون مفسد‌فی‌الارض محسوب می‌شود، خاطرنشان کرد: البته قانونی که در حال حاضر استفاده می‌شود مربوط به قبل از انقلاب است، اما اگر اسیدپاشی در ملا‌ءعام و همراه با رعب و وحشت باشد می‌تواند مجازات‌هایی مانند اعدام نیز داشته باشد.

کوشا تاکید کرد: معتقدم باید مراحل دادرسی و دادگاهی عاملان اسید‌پاشی به اطلاع مردم برسد، حتی این نوع دادگاه‌ها به صورت علنی برگزار شود. همچنین در خصوص اجرای احکام باید قاطعانه برخورد کنند تا کارآمدی لازم را داشته باشند.
منبع: ایلنا
ارسال نظرات
نام:
ایمیل:
نظر:
بنر شرکت هفت الماس صفحات خبر
رپورتاژ تریبون صفحه داخلی
شهرداری اهواز صفحه داخلی