تیتر امروز

سیدعلی مجتهدزاده: اراده‌ای برای اجرای قانون جرم سیاسی نمی‌بینم/ اعضای هیئت منصفه در ایران، وابستگان یک گروه سیاسی خاص هستند/ یکی از بهترین کارهای مرحوم رئیسی در قوه قضائیه، برکناری جعفری دولت آبادی از دادستانی تهران بود
گفت‌وگوی دیدار در برنامه «ایرانشهر» با یک حقوقدان و وکیل دادگستری

سیدعلی مجتهدزاده: اراده‌ای برای اجرای قانون جرم سیاسی نمی‌بینم/ اعضای هیئت منصفه در ایران، وابستگان یک گروه سیاسی خاص هستند/ یکی از بهترین کارهای مرحوم رئیسی در قوه قضائیه، برکناری جعفری دولت آبادی از دادستانی تهران بود

دیدارنیوز در بیست و یکمین پرده از برنامه «ایرانشهر» به سراغ «سید علی مجتهدزاده»، حقوقدان و وکیل باسابقه دادگستری رفته و مسائل مختلف مرتبط با منافع ملی ایران از فعال شدن مکانیسم ماشه، تحرکات تندرو‌ها...
استقبال ايران از مذاکره واقعی با آمریکا/ خط و نشان پزشکیان برای خودروسازان/ باید راهی برای مذاکره پیدا کرد
مجله خبری تحلیلی دیدارنیوز با اجرای محمدرضا حیاتی

استقبال ايران از مذاکره واقعی با آمریکا/ خط و نشان پزشکیان برای خودروسازان/ باید راهی برای مذاکره پیدا کرد

این صد و سی و دومین برنامه مجله خبری تحلیلی دیدارنیوز است که امروز دوشنبه ۲۶ آبان ۱۴۰۴ با اجرای محمدرضا حیاتی و با حضور کارشناسان و صاحب نظران تقدیم مخاطبان گرامی می‌شود.
زیدآبادی: آنقدر بر سر مجلس فیلتر گذاشتند که امروز صدای رسایی‌ها و ثابتی‌ها را از آن می‌شنویم/ پشت شما، جمهوری اسلامی است!/ عبدالکریمی: پشت من، هیچکس نیست، خداست!/ ناتو، صهیونیست‌ها و رضا پهلوی، نمی‌توانند برای ما دموکراسی بیاورند
در مناظره دو فعال سیاسی در دیدارنیوز مطرح شد

زیدآبادی: آنقدر بر سر مجلس فیلتر گذاشتند که امروز صدای رسایی‌ها و ثابتی‌ها را از آن می‌شنویم/ پشت شما، جمهوری اسلامی است!/ عبدالکریمی: پشت من، هیچکس نیست، خداست!/ ناتو، صهیونیست‌ها و رضا پهلوی، نمی‌توانند برای ما دموکراسی بیاورند

در ادامه سلسله مناظرات دیدارنیوز در خصوص مسائل روز کشور و منافع ملی، میزبان بیژن عبدالکریمی، استاد فلسفه دانشگاه و احمد زیدآبادی، روزنامه نگار و فعال سیاسی بودیم که در ادامه می‌‌خوانید.

ناسخ و منسوخ در نامۀ امام خمینی به آیت‌الله منتظری

احمد منتظری درباره دو نامه امام خمینی به آیت‌الله منتظری در فروردین ماه ۶۸ نوشت: همۀ ما می‌دانیم که آیت‌الله خمینی در تاریخ ۸/۱/۶۸ نامه‌ای خطاب به آیت‌الله منتظری منتشر کرد که در همۀ رسانه‌ها منتشر شد. بعدها پس از بالا گرفتن برخی مناقشات سیاسی، عده‌ای مدعی وجود نامۀ دیگری از آیت‌الله خمینی به تاریخ ۶/۱/۶۸ شدند و ضمن انتشار مفاد آن با ادبیات و مضمون بعضاً متفاوت، آن را نظر قطعی آیت‌الله خمینی در بارۀ آیت‌الله منتظری دانستند.

کد خبر: ۲۱۲۶۶
۱۲:۲۰ - ۰۵ اسفند ۱۳۹۷

دیدارنیوز - احمد منتظري درباره نامه امام خمینی به آیت‌الله منتظری نوشت: همۀ کسانی که با ادبیات دینی آشنایی دارند از اصل ناسخ و منسوخ با خبرند. ساده‌ترین تعریف برای ناسخ و منسوخ این است که اگر فردی در بارۀ موضوع واحدی نظری داد و بعد نظرش را به هر دلیلی در بارۀ همان موضوع عوض کرد، نظر اولش لغو یا نسخ تلقی می‌شود و نظر دوم‌اش به عنوان نظر نهایی و قطعی او به شمار می‌آید. بدین ترتیب، نظر اول منسوخ و نظر دوم ناسخ نام می‌گیرد.

از طرفی همۀ ما می‌دانیم که آیت‌الله خمینی در تاریخ ۸/۱/۶۸ نامه‌ای خطاب به آیت‌الله منتظری منتشر کرد که در همۀ رسانه‌ها منتشر شد. بعدها پس از بالا گرفتن برخی مناقشات سیاسی، عده‌ای مدعی وجود نامۀ دیگری از آیت‌الله خمینی به تاریخ ۶/۱/۶۸ شدند و ضمن انتشار مفاد آن با ادبیات و مضمون بعضاً متفاوت، آن را نظر قطعی آیت‌الله خمینی در بارۀ آیت‌الله منتظری دانستند.

من در اینجا در صدد تشکیک در سندیت نامۀ ۶/۱ نیستم و در عین حال، چون به فرمایش امام علی می‌کوشم تا "فرد را با حق بسنجم نه حق را با فرد" نظر آیت‌الله خمینی در بارۀ موضوعات مختلف از جمله نظرش در بارۀ آیت‌الله منتظری برای‌ام علی‌السویه است.

با این حال، نه از باب سندیت، بلکه از نقطه نظر موضع شناسی و کشف نظر نهایی آیت‌الله خمینی نسبت به آیت‌الله منتظری، روشن است که نامۀ ۸/۱ نامۀ ۶/۱ را آشکارا نسخ و لغو کرده و از این جهت بود و نبود نامۀ ۶/۱ یکسان است.

در اینجا، اما این پرسش پیش می‌آید که پس چرا برخی محافل به رغم نسخ نامۀ ۶/۱ همچنان بر آن تأکید و بخصوص در این روز‌ها آن را تبلیغ می‌کنند؟

دلیل اولش این است که آن‌ها نظر نهایی و قطعی آیت‌الله خمینی در بارۀ آیت‌الله منتظری را که در نامۀ ۸/۱ مطرح شده است قبول ندارند و به انحاء مختلف می‌کوشند از زیر بار تعهدات آن شانه خالی کنند. دلیل دوم هم این است که اصل بدیهی ناسخ و منسوخ را نمی‌پذیرند و به عمد آن را نادیده می‌گیرند.

نپذیرفتن اصل ناسخ و منسوخ اما برای این محافل ممکن است بی‌هزینه هم نباشد! همۀ ما می‌دانیم که آیت‌الله خمینی در اواخر عمر خود وصیت‌نامه‌اش را تغییر داد؛ بنابراین باید وصیت‌نامۀ اولیه‌ای نیز در کار باشد. حالا که ناسخ و منسوخ برای عده‌ای فاقد اعتبار است، طبعاً انتشار وصیت‌نامۀ ابتدایی نیز می‌تواند در روشن‌تر کردن افکار و مواضع آیت‌الله خمینی مفید باشد! 

چرا آن وصیت‌نامه منتشر نمی‌شود؟
ارسال نظرات
نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی : ۰
غیر قابل انتشار : ۰
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۳:۵۲ - ۱۳۹۷/۱۲/۰۵
0
0
من با نظریه ایشان کاملا موافقم
امروز چهارشنبه ۲۸ آبان
امروز چهارشنبه ۲۸ آبان
امروز چهارشنبه ۲۸ آبان
امروز چهارشنبه ۲۸ آبان