تیتر امروز

سمانه نایینی:
گفت‌وگوی ویژه دیدارنیوز با یک فعال حوزه روابط عمومی سمن‌ها

سمانه نایینی: "جمع‌آوری" مناسب پسماند است نه کارتن‌خواب‌ها و کودکان کار/ ناکارآمدی شهرداری به سازمان‌های مردم نهاد آسیب زد/ خلع سواد رسانه‌ای پاشنه آشیل روابط عمومی‌ها است

امروز ۲۷ اردیبهشت ماه روز جهانی ارتباطات و روابط عمومی‌هاست و این روز بهانه‌ای شد تا دیدارنیوز در گفت و گویی با یکی از فعالان حوزه روابط‌عمومی سمن‌ها، چالش‌ها و کاستی‌های این حوزه را بررسی کند.
تلاش کن! طلاش کن

تلاش کن! طلاش کن

رویکرد پریسکوپ برآن است که دغدغه و علاقه مندی‌های نسل z رو با تجربه و دانش نسل‌های قبل‌تر ادغام کند تا نتایج جالب و جدیدی در راستای اهداف شغلی هر دو نسل برسد. در قسمت سوم این برنامه چشم پریسکوپ...
رضا صالحی‌امیری:سالیانه ۱۵ میلیارد دلار از کشور خارج می‌شود/ مساله،فرار نخبگان است نه مهاجرت/ با حجاب موافقم با اجبار نه
گفت‌وگوی دیدار در برنامه جامعه‌پلاس با وزیر پیشین فرهنگ و ارشاد اسلامی

رضا صالحی‌امیری:سالیانه ۱۵ میلیارد دلار از کشور خارج می‌شود/ مساله،فرار نخبگان است نه مهاجرت/ با حجاب موافقم با اجبار نه

جامعه پلاس در یکی دیگر از برنامه‌های خود میزبان رضا صالحی امیری، وزیر پیشین فرهنگ و ارشاد اسلامی بود؛ او از دلایل فرار نخبگان گفت و تاکید کرد که به همین دلیل سالیانه ۱۵ میلیارد دلار سرمایه از...
معاون امور اجتماعی بهزیستی استان خراسان رضوی عنوان کرد:

پیشی‌ گرفتن آمار کودکان کار ایرانی از اتباع خارجی

معاون امور اجتماعی بهزیستی خراسان رضوی گفت: در سال‌های گذشته تعداد کودکان کار اتباع خارجی از ایرانی بیش‌تر بود اما در حال حاضر آمار کودکان‌ کار اتباع زیر ۴۰ درصد است.

کد خبر: ۱۹۴۲۲
۱۱:۴۴ - ۰۷ بهمن ۱۳۹۷

دیدارنیوز - غلام‌حسین حق‌دادی در خصوص آمار کودکان کار خراسان رضوی، اظهار کرد: در طی سال‌های اخیر، آمار کودکان کار تحت پوشش بهزیستی افزایش قابل ملاحظه‌ای پیدا نکرده است. آمارهایی که غالباً اعلام می‌شود، افرادی است که زیر پوشش بهزیستی و سازمان‌های مختلف خدماتی دریافت می‌کنند. بنابراین آنچه که گفته می‌شود نمودار جامعه نبوده بلکه نمودار خدمت به جامعه است.

وی افزود: تعداد کودکان کاری که خدمت می‌بینند با تعداد واقعی آن‌ها متفاوت است. قسمتی از آمار این کودکان پنهان است. آمار کودکان کار در دو سال اخیر افزایش نداشته است. بهزیستی در جهت ساماندهی کودکان کار خدمات بیش‌تری نسبت‌به گذشته ارائه می‌دهد. مراکز آموزشی کودکان خانواده به صورت روزانه به کودکان کار و خانواده آن‌ها خدمات توانمندسازی ارائه می‌دهد.

معاون امور اجتماعی بهزیستی استان خراسان رضوی عنوان کرد: بیشتر کودکان کارِ تحت پوشش، پسران هستند و تنها کمتر از ۵ درصد آن‌ها دختران هستند. عمدتاً پسران نوجوان ۱۰ تا ۱۵ سال هستند که طبق قانون کار اجازه کار ندارند، اما به‌دلیل اجبار یا بهره‌کشی دیگران مجبور به کار شده‌اند.

حق‌دادی در خصوص آمار کودکان کار اتباع خارجی بیان کرد: آمار کودکان کار در سال‌های گذشته، نسبت‌به دقتی که سازمان اتباع و مهاجران خارجی داشته، یا نسبت‌به همکاری‌هایی که سازمان‌های مختلف با بهزیستی داشته‌اند، متفاوت بوده است. سازمان‌دهی کودکان کار و خیابانی یک آئین‌نامه‌ای دارد که ۱۲ سازمان عضو آن هستند، اما اخیراً این آئین‌نامه در حال اصلاح است که شاید سازمان‌های دیگری هم به آن اضافه شوند.

وی ادامه داد: اداره‌کل اتباع و مهاجران خارجی همکاری خوبی با سازمان بهزیستی دارد. در سال‌های گذشته تعداد کودکان کار اتباع از ایرانی بیش‌تر بود، اما در حال حاضر آمار کودکان کار اتباع زیر ۴۰ درصد است.

معاون امور اجتماعی بهزیستی استان خراسان رضوی تاکید کرد: کودکان کار به کار گرفته نمی‌شوند، چرا که با کار آن‌ها مخالف هستیم. این کودکان از روی اجبار و نیاز به کار روی آوردند. رویکرد بهزیستی فقط تحویل این بچه‌ها به خانواده‌شان نیست. این کودکان و خانواده آن‌ها در مراکز آموزشی کودک خانواده بررسی می‌شوند. مسئله‌ای که در بهزیستی و سازمان‌های مرتبط قابل حل باشد، از طریق مددکاری رفع خواهیم کرد.

وی خاطرنشان کرد: بعضی از این خانواده‌ها فرهنگ استفاده و بهره‌گیری از فرزندان خود را ندارند. به آن‌ها می‌گوئیم این کار جرم بوده و اخلاقی نیست. هزینه‌های درمان و تحصیل کودکان کار از طریق سازمان‌های خیریه همراه و اعتبارات بهزیستی تأمین می‌شود. اگر سن این کودکان از ۱۵ سال گذشته باشد و بتوانند کارهای سبک از لحاظ قانونی انجام دهند و فنی و حرفه‌ای آن‌ها را به عنوان کارآموز قبول کند، آن‌ها را به فنی حرفه‌ای معرفی کرده و آموزش‌هایی به آن‌ها داده می‌شود و در مواردی مدرک فنی و حرفه‌ای نیز به آن‌ها اعطا می‌شود تا در آینده برای خود شغلی پیدا کنند. تغذیه و بسته‌های حمایتی تحصیلی نیز از جانب سازمان‌های دولتی، خیرین و بهزیستی برای کودکان کار داده می‌شود.

حق‌دادی در خصوص طرح سامان‌دهی کودکان‌کار مطرح کرد: بهزیستی سال گذشته طرح فروش روزنامه در سر چهارراه‌ها را با همکاری روزنامه‌ها، افرادی که بین ۱۵ تا ۱۸ سال بودند به خدمت گرفته می‌شدند. روزنامه برای این افراد تهیه و آن‌ها با فروختن این روزنامه درآمد کسب می‌کردند. برخی اعتقاد داشتند این کار کودک‌آزاری است چرا که شرایط سختی برای کودکان ایجاد می‌کند. نظر به اعتقاد مخالفان و موافقان، اجرای این طرح بعد از مدتی لغو و درآمد این نوجوانان قطع شد.

وی تاکید کرد: بهزیستی این افراد و خانواده آن‌ها را سامان‌دهی کرد. رویکرد بهزیستی به این صورت است که با خانواده این افراد ارتباط برقرار شود که خانواده زمینه کار فرزندان خود را در خیابان‌ها ایجاد نکنند.
منبع: ایسنا
ارسال نظرات
نام:
ایمیل:
نظر:
بنر شرکت هفت الماس صفحات خبر
رپورتاژ تریبون صفحه داخلی
شهرداری اهواز صفحه داخلی