تیتر امروز

اعتراضات اقتصادی آری، ایجاد ناامنی نه!/ عدم توافق نتانیاهو و ترامپ برای اقدام نظامی علیه ایران/ پزشکیان: دیگر دلار ۲۸۵۰۰ تومانی به کسی نمی‌دهیم
مجله خبری تحلیلی دیدارنیوز با اجرای محمدرضا حیاتی

اعتراضات اقتصادی آری، ایجاد ناامنی نه!/ عدم توافق نتانیاهو و ترامپ برای اقدام نظامی علیه ایران/ پزشکیان: دیگر دلار ۲۸۵۰۰ تومانی به کسی نمی‌دهیم

این صد و چهل و چهارمین برنامه مجله خبری تحلیلی دیدارنیوز است که امروز پنجشنبه ۱۱ دی‌ماه ۱۴۰۴ با اجرای محمدرضا حیاتی و با حضور کارشناسان و صاحب نظران تقدیم مخاطبان گرامی می‌شود.
از جنگ ۱۲ روزه تا آتش بس در غزه/ ترامپ با قدرت برگشت
دیدار آنچه در سال ۲۰۲۵ اتفاق افتاده را بررسی می‌کند

از جنگ ۱۲ روزه تا آتش بس در غزه/ ترامپ با قدرت برگشت

دیدارنیوز در اولین روز سال ۲۰۲۶، نگاهی گذرا به آنچه در سال میلادی ۲۰۲۵ که گذشت، انداخت که البته ناگفته پیداست ماجرای تجاوز نظامی اسرائیل به خاک ایران مهمترین اتفاق در سال گذشته بود.
سید مرتضی افقه: ذخایر ارزی دولت پس از ۸ سال تحریم به شدت کاهش یافته/ بخشی از افزایش مکرر نرخ ارز، ناشی از سایه جنگ بر کشور است/ برخورد احترام‌آمیز رئیس‌جمهور با معترضین، اتفاق خوبی است، اما امیدوارم خیلی دیر نشده باشد/ آمدن همتی به بانک مرکزی، تاثیر زیادی در میان‌مدت به دنبال نخواهد داشت
در گفت‌و‌گوی دیدار با یک اقتصاددان مطرح شد

سید مرتضی افقه: ذخایر ارزی دولت پس از ۸ سال تحریم به شدت کاهش یافته/ بخشی از افزایش مکرر نرخ ارز، ناشی از سایه جنگ بر کشور است/ برخورد احترام‌آمیز رئیس‌جمهور با معترضین، اتفاق خوبی است، اما امیدوارم خیلی دیر نشده باشد/ آمدن همتی به بانک مرکزی، تاثیر زیادی در میان‌مدت به دنبال نخواهد داشت

استاد اقتصاد دانشگاه شهید چمران اهواز در گفت‌و‌گویی با دیدارنیوز گفت: پزشکیان به عنوان میراث‌دار خرابکاری دولت قبل وارد عرصه شد، اما سعی داشت که با مردم همراهی داشته باشد. این برخورد احترام‌آمیز...
نمایندگان مجلس توانش را دارند که به رهبری هم جسارت کنند

مرعشی: بعضی از نمایندگان یا درک سیاسی‌شان پایین است یا فوق‌العاده خودخواهند

حسین مرعشی، دبیر کل حزب کارگزاران درباره تهدید عراقچی به استیضاح و حملات به لاریجانی توسط تعدادی از نمایندگان مجلس، گفت: یا درک سیاسی‌شان خیلی پایین است و یا فوق‌العاده خودخواهی و خودپرستی بر آنها حاکم شده که نمی‌توانند منافع ملی را بر منافع فردی ترجیح دهند. آنها فکر می‌کنند وزیر خارجه‌ای خوب است که هر روز صبح به مجلس آمده و از دوستان و خانم‌های نماینده اجازه بگیرد و بعد با آژانس بین‌المللی انرژی اتمی حرف بزند، آن‌جا برود و خطرات را از کشور دور کند و این‌جا به جای این‌که با تشویق مواجه شود، توبیخ شود. من برای چنین درکی متأسفم.

کد خبر: ۱۹۰۰۳۹
۱۱:۴۳ - ۲۴ شهريور ۱۴۰۴

مرعشی: بعضی از نمایندگان یا درک سیاسی‌شان پایین است یا فوق‌العاده خودخواهند

دیدارنیوز: دبیرکل حزب کارگزاران سازندگی ایران درباره حضور قالیباف و جلیلی در جلسه شورای‌عالی امنیت ملی و اطلاع آنان از مفاد توافق‌نامه ایران و آژانس گفت: «هر وقت نیاز به قانون‌گذاری باشد، دولت لایحه می‌فرستد و مجلس تصویب و بررسی می‌کند. لازم نیست در موضوعی که در صلاحیت نمایندگان نیست، تا این حد جسورانه منافع ملی هدف قرار گیرد.»

توافق ایران و آژانس بین المللی انرژی اتمی بهانه‌ای جدید برای تندرو‌ها و برخی ساکنین بهارستانی شد تا فاز جدیدی از حملات خود را علیه عباس عراقچی و علی لاریجانی آغاز کنند. اما علت این حملات چیست؟ آیا پای انتقام گیری جدید از دولت در میان است؟

حسین مرعشی، دبیر کل حزب کارگزاران، در گفت‌وگویی با خبرآنلاین، با اشاره به اقدام جدید نمایندگان مجلس بیان کرد: «برای من باعث تأسف است که مجلس مستقر از رد صلاحیت شخصیت‌های معتبر سیاسی از جناح میان‌رو و اصلاح‌طلب و حتی حذف جریانات اصولگرای باسابقه و ریشه‌دار شکل گرفته است.»

وی درباره حضور قالیباف و جلیلی در جلسه شورایعالی امنیت ملی و اطلاع آنان از مفاد توافق‌نامه ایران و آژانس گفت: «هر وقت نیاز به قانون‌گذاری باشد، دولت لایحه می‌فرستد و مجلس تصویب و بررسی می‌کند. لازم نیست در موضوعی که در صلاحیت نمایندگان محترم نیست، تا این حد جسورانه منافع ملی هدف قرار گیرد.»

مشروح گفت‌وگوی حسین مرعشی، دبیر کل حزب کارگزاران را می‌خوانید؛

* آقای مرعشی! ارزیابی شما درباره تهدید عراقچی به استیضاح و حملاتی که به لاریجانی بعد از توافق ایران و آژانس می‌شود، چیست؟

شرایط امروز ایران به گونه‌ای است که ما نیاز داریم از مجموعه نظام سیاسی، فراتر از نظام و حتی از شخصیت‌ها و احزاب سیاسی، در مقابل دولت‌های خارجی و نهاد‌هایی مثل آژانس، یک حرف واحد بیان شود؛ این ضرورت شرایط امروز ایران است. اگر همه در یک حرف متحد و متفق باشیم، شاید بتوانیم با هزینه کمتری کشور ایران و نظام جمهوری اسلامی را از این مرحله سخت عبور دهیم.

نمایندگان یا درک سیاسی‌شان خیلی پایین است و یا...

مجلس فعلی هنوز نمی‌تواند خود را متقاعد کند که در چارچوب کلی نظام سیاسی اقدام کند؛ یعنی یا سطح درک و آگاهی مجلس بسیار پایین است و نمی‌تواند بفهمد که رئیس‌جمهور، دبیر شورای عالی امنیت ملی و وزیر خارجه در شرایط سیاسی فعلی ایران بدون محاسبه صحبت نمی‌کنند، تصمیم نمی‌گیرند و بدون هماهنگی با سیاست‌های کلی نظام اقدامی نمی‌کنند، یا این مجلس درکی از آن ندارد، یا بعضی از نمایندگان محو قدرت پوشالی‌شان در سمت نمایندگی هستند که همصداق این ضرب‌المثل فارسی «برای یک دستمال قیطریه را آتش بزنند» شدند. 

در واقع یکی از این دو مورد است: یا درک سیاسی‌شان خیلی پایین است و یا فوق‌العاده خودخواهی و خودپرستی بر آنها حاکم شده که نمی‌توانند منافع ملی را بر منافع فردی ترجیح دهند. آنها فکر می‌کنند وزیر خارجه‌ای خوب است که هر روز صبح به مجلس آمده و از دوستان و خانم‌های نماینده اجازه بگیرد و بعد با آژانس بین‌المللی انرژی اتمی حرف بزند، آن‌جا برود و خطرات را از کشور دور کند و این‌جا به جای این‌که با تشویق مواجه شود، توبیخ شود. من برای چنین درکی متأسفم.

نمایندگان مجلس توانش را دارند که به رهبری هم جسارت کنند

* قالیباف و جلیلی به‌عنوان اعضای شورای عالی امنیت ملی در جلساتی که در رابطه با توافقنامه ایران و آژانس بحث می‌شود، حضور دارند و طبیعتاً از مفاد این توافقنامه هم خبر دارند. تا چه اندازه می‌توان گفت حملات صورت گرفته انتقام‌گیری و سیاسی‌کاری است؟

من این موضع‌گیری‌ها را خلاف امنیت ملی کشور می‌دانم. اگر مطلع باشند یا خیر، به ایشان اطلاع داده می‌شود. قرار نیست در موضوعات پیچیده و مهم تمام نمایندگان در تصمیم‌گیری‌ها نقش داشته باشند. هر وقت نیاز به قانون‌گذاری باشد، دولت لایحه می‌فرستد و مجلس تصویب و بررسی می‌کند. لازم نیست در موضوعی که در صلاحیت نمایندگان نیست، تا این حد جسورانه منافع ملی هدف قرار گیرد.

* گفته می‌شود که، چون پایداری‌چی‌ها و دلواپسان نمی‌توانند به رهبری انتقاد کنند، به منصوبات رهبری و کسانی که اختیارات تام از ایشان دارند، انتقاد می‌کنند.

به نظرم دوستانی که در مجلس جمع شده‌اند، توانش را دارند که به رهبری هم جسارت کنند.

ارسال نظرات
امروز جمعه ۱۲ دی
امروز جمعه ۱۲ دی
امروز جمعه ۱۲ دی
امروز جمعه ۱۲ دی
پرطرفدارترین ها