تیتر امروز

اعتراضات اقتصادی آری، ایجاد ناامنی نه!/ عدم توافق نتانیاهو و ترامپ برای اقدام نظامی علیه ایران/ پزشکیان: دیگر دلار ۲۸۵۰۰ تومانی به کسی نمی‌دهیم
مجله خبری تحلیلی دیدارنیوز با اجرای محمدرضا حیاتی

اعتراضات اقتصادی آری، ایجاد ناامنی نه!/ عدم توافق نتانیاهو و ترامپ برای اقدام نظامی علیه ایران/ پزشکیان: دیگر دلار ۲۸۵۰۰ تومانی به کسی نمی‌دهیم

این صد و چهل و چهارمین برنامه مجله خبری تحلیلی دیدارنیوز است که امروز پنجشنبه ۱۱ دی‌ماه ۱۴۰۴ با اجرای محمدرضا حیاتی و با حضور کارشناسان و صاحب نظران تقدیم مخاطبان گرامی می‌شود.
از جنگ ۱۲ روزه تا آتش بس در غزه/ ترامپ با قدرت برگشت
دیدار آنچه در سال ۲۰۲۵ اتفاق افتاده را بررسی می‌کند

از جنگ ۱۲ روزه تا آتش بس در غزه/ ترامپ با قدرت برگشت

دیدارنیوز در اولین روز سال ۲۰۲۶، نگاهی گذرا به آنچه در سال میلادی ۲۰۲۵ که گذشت، انداخت که البته ناگفته پیداست ماجرای تجاوز نظامی اسرائیل به خاک ایران مهمترین اتفاق در سال گذشته بود.
سید مرتضی افقه: ذخایر ارزی دولت پس از ۸ سال تحریم به شدت کاهش یافته/ بخشی از افزایش مکرر نرخ ارز، ناشی از سایه جنگ بر کشور است/ برخورد احترام‌آمیز رئیس‌جمهور با معترضین، اتفاق خوبی است، اما امیدوارم خیلی دیر نشده باشد/ آمدن همتی به بانک مرکزی، تاثیر زیادی در میان‌مدت به دنبال نخواهد داشت
در گفت‌و‌گوی دیدار با یک اقتصاددان مطرح شد

سید مرتضی افقه: ذخایر ارزی دولت پس از ۸ سال تحریم به شدت کاهش یافته/ بخشی از افزایش مکرر نرخ ارز، ناشی از سایه جنگ بر کشور است/ برخورد احترام‌آمیز رئیس‌جمهور با معترضین، اتفاق خوبی است، اما امیدوارم خیلی دیر نشده باشد/ آمدن همتی به بانک مرکزی، تاثیر زیادی در میان‌مدت به دنبال نخواهد داشت

استاد اقتصاد دانشگاه شهید چمران اهواز در گفت‌و‌گویی با دیدارنیوز گفت: پزشکیان به عنوان میراث‌دار خرابکاری دولت قبل وارد عرصه شد، اما سعی داشت که با مردم همراهی داشته باشد. این برخورد احترام‌آمیز...
ناصر ایمانی بیان کرد

رئیس‌جمهور نباید مشکلات را فرافکنی کند/ چرا وزیر ناکارآمد برکنار نمی‌شود؟

ناصر ایمانی، فعال سیاسی اصولگرا با اشاره به سخنان اخیر پزشکیان، می‌گوید که رئیس‌جمهور نباید مشکلات را فرافکنی کند و اگر یک وزیر ناکارآمد است و با روابط خاصی وزیر شده چرا برکنار نمی‌شود؟

کد خبر: ۱۸۹۶۰۹
۱۶:۳۰ - ۱۵ شهريور ۱۴۰۴

رئیس‌جمهور نباید مشکلات را فرافکنی کند/ چرا وزیر ناکارآمد برکنار نمی‌شود؟

دیدارنیوز: مسعود پزشکیان، اخیرا ضمن اشاره به مشکلات موجود در ساختار کشور گفته است: «به جای حل مشکل، به دنبال تغییر آدم‌ها هستیم و همه چیز را سیاسی می‌بینیم. بسیاری از اعتراضات به خاطر آن است که سهم افراد و گروه‌ها داده نشده و از ابتدای دولت چهاردهم با تراکم بحران مواجه بوده‌ایم.»

ناصر ایمانی، فعال سیاسی اصولگرا و تحلیلگر سیاسی در این باره به رسانه چندثانیه گفت:

اصول فرمایشات رئیس جمهور درست است. واقعا در کشور ما طی سال‌های گذشته، هر دولتی با هر دیدگاهی که سر کار آمده، به تغییر مدیران دست زده و این تغییر مدیران نیز بیش از توجه به کارامدی مدیران، روی مسائل سیاسی متمرکز بوده است. این حرف اساسا درست است. 

چرا این اتفاق در کشور ما رخ می‌دهد که گاهی در یک وزارتخانه، فردی گذاشته می‌شود که شاید کمترین رابطه را با آن وزارتخانه دارد. باید این پدیده را موشکافی و بررسی کرد تا متوجه شد چرا این موضوع رخ می‌دهد. هر رئیس جمهوری این اختیار را دارد که فردی را به عنوان وزیر یا مدیر عالی رتبه انتخاب کند. نمی‌گویم همیشه این اتفاق رخ می‌دهد، اما این موضوع گاهی دیده می‌شود. 

هر رئیس جمهوری در کشور ما، می‌داند ساختار چگونه است. درواقع از روزی که یک نفر رئیس ججمهور می‌شود از همه تنگناها، مشکلات و مسائل با خبر است؛ بنابراین وقتی یک نفر کاندید ریاست جمهوری است، همه محاسن و نواقص ریاست جمهوری را پذیرفته است. 

این روش، روش ناصحیحی است که یک نفر، رئیس جمهور شود و در اواسط کار بگوید من اختیار دارم، اما افرادم گزینه‌های مطلوب من نیستند. این غیرقابل قبول است. من معتقدم وزرا اصلا باید توسط شخص رئیس جمهور انتخاب شوند و مجلس رای اعتماد ندهد. اما اکنون ساختار قانونی کشور و ساختار روابط قدرت و جریان‌های سیاسی و نهاد‌های موثر در حکومت مشخص است و رئیس جمهور هم مطلع است.

رئیس جمهور نباید مشکلات را فرافکنی کند. پزشکیان، کمترین مقدار افراد از جناح‌های مختلف را وارد کابینه خود کرده است. افراد هم عموما توسط خود رئیس جمهور انتخاب شده‌اند. برخی نیز با لابی‌هایی که در همه دولت‌ها وجود داشته انتخاب شده‌اند. در کشور‌های غربی هم همینطور است. 

از دید من وجدان جامعه، چندان، پذیرای این نوع سخنان رئیس جمهور نیست. برداشت مردم این خواهد بود که دولت، کاستی‌هایی دارد و در تلاش است با این روش، یک نوع فرار رو به جلو انجام دهد. به اعتقاد من، این وضعیت صحیح نیست. 

انتقاد درستی که اکنون بعد از یکسال به دولت پزشکیان وارد می‌شود این است که اگر برخی وزرا، کارمدی یا بازدهی کافی ندارند، چرا توسط دولت، تغییر داده نمی‌شوند؟ اگر یک وزیر ناکارآمد است و با روابط خاصی وزیر شده چرا برکنار نمی‌شود؟ در این شرایط مطرح شدن برخی مطالب توسط رئیس جمهور بازتاب خوبی ندارد.

ارسال نظرات
امروز جمعه ۱۲ دی
امروز جمعه ۱۲ دی
امروز جمعه ۱۲ دی
امروز جمعه ۱۲ دی