تیتر امروز

استقبال ايران از مذاکره واقعی با آمریکا/ خط و نشان پزشکیان برای خودروسازان/ باید راهی برای مذاکره پیدا کرد
مجله خبری تحلیلی دیدارنیوز با اجرای محمدرضا حیاتی

استقبال ايران از مذاکره واقعی با آمریکا/ خط و نشان پزشکیان برای خودروسازان/ باید راهی برای مذاکره پیدا کرد

این صد و سی و دومین برنامه مجله خبری تحلیلی دیدارنیوز است که امروز دوشنبه ۲۶ آبان ۱۴۰۴ با اجرای محمدرضا حیاتی و با حضور کارشناسان و صاحب نظران تقدیم مخاطبان گرامی می‌شود.
زیدآبادی: آنقدر بر سر مجلس فیلتر گذاشتند که امروز صدای رسایی‌ها و ثابتی‌ها را از آن می‌شنویم/ پشت شما، جمهوری اسلامی است!/ عبدالکریمی: پشت من، هیچکس نیست، خداست!/ ناتو، صهیونیست‌ها و رضا پهلوی، نمی‌توانند برای ما دموکراسی بیاورند
در مناظره دو فعال سیاسی در دیدارنیوز مطرح شد

زیدآبادی: آنقدر بر سر مجلس فیلتر گذاشتند که امروز صدای رسایی‌ها و ثابتی‌ها را از آن می‌شنویم/ پشت شما، جمهوری اسلامی است!/ عبدالکریمی: پشت من، هیچکس نیست، خداست!/ ناتو، صهیونیست‌ها و رضا پهلوی، نمی‌توانند برای ما دموکراسی بیاورند

در ادامه سلسله مناظرات دیدارنیوز در خصوص مسائل روز کشور و منافع ملی، میزبان بیژن عبدالکریمی، استاد فلسفه دانشگاه و احمد زیدآبادی، روزنامه نگار و فعال سیاسی بودیم که در ادامه می‌‌خوانید.
سجاد عبدالله‌پور: اگر بپرسید علم بهتر است یا ثروت قطعا می‌گویم علم/ در کار روی اصول اخلاقی‌ا‌م پا نگذاشتم/ فکر می‌کردم در دبی برایم فرش قرمز پهن می‌کنند، اما اینطور نبود
گفت‌وگوی دیدار با یک کارآفرین

سجاد عبدالله‌پور: اگر بپرسید علم بهتر است یا ثروت قطعا می‌گویم علم/ در کار روی اصول اخلاقی‌ا‌م پا نگذاشتم/ فکر می‌کردم در دبی برایم فرش قرمز پهن می‌کنند، اما اینطور نبود

دیدارنیوز در یکی از گفت‌و‌گو‌های ویژه خود به سراغ سجاد عبدالله‌پور، مهندس معمار و کارآفرین که این روز‌ها در دبی زندگی می‌کند، رفته و از او درباره لایه‌های پنهان و پیدا مهاجرت و کار کردن در یک...

پوکی استخوان؛ بیماری خاموش، اما شایع در جامعه

مهران اعظمی، متخصص ارتوپدی ضمن هشدار نسبت به افزایش شیوع پوکی استخوان در جامعه، این بیماری را یک «قاتل خاموش استخوان‌ها» توصیف کرد.

کد خبر: ۱۸۸۶۹۶
۱۶:۰۷ - ۲۶ مرداد ۱۴۰۴

پوکی استخوان؛ بیماری خاموش، اما شایع در جامعه

دیدارنیوز: یک متخصص ارتوپدی و عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی اراک گفت: کاهش تراکم استخوان حتی با یک زمین خوردن ساده می‌تواند زمینه‌ساز شکستگی‌های جدی در لگن، ران و ستون فقرات شود.

 به نقل از وبدا، مهران اعظمی، ضمن هشدار نسبت به افزایش شیوع پوکی استخوان در جامعه، این بیماری را یک “قاتل خاموش استخوان‌ها” توصیف کرد و گفت: در افرادی که دچار کاهش تراکم استخوان هستند، حتی ضربات خفیف نیز می‌تواند منجر به شکستگی‌های شدید شود، به‌ویژه در ناحیه لگن و استخوان ران.

افزایش جمعیت سالمندان و شیوع پوکی استخوان در کشور

وی با اشاره به افزایش جمعیت سالمندان در کشور، افزود: پوکی استخوان یا استئوپروز در حال تبدیل شدن به یکی از معضلات جدی حوزه سلامت است. در ایران، شیوع این بیماری در زنان بالای ۵۰ سال حدود ۴.۵ درصد و در مردان حدود ۲.۳ درصد گزارش شده که بیشتر به دلایل هورمونی و تغییرات پس از یائسگی در بانوان مرتبط است.

اعظمی تأکید کرد: افراد با جثه کوچک، سابقه خانوادگی ابتلا، اختلالات هورمونی مانند کم‌کاری یا پرکاری تیروئید، مصرف طولانی‌مدت برخی دارو‌ها مثل کورتون‌ها، دارو‌های ضدتشنج و مبتلایان به بیماری‌های زمینه‌ای بیشتر در معرض خطر پوکی استخوان هستند.

پوکی استخوان اغلب بدون علامت است

وی با بیان اینکه پوکی استخوان اغلب بدون علامت است، اظهار کرد: این بیماری معمولاً زمانی تشخیص داده می‌شود که فرد بر اثر یک حادثه ساده مانند زمین‌خوردن دچار شکستگی می‌شود. همچنین، در افراد مسن، شکستگی‌های میکروسکوپی در مهره‌های ستون فقرات می‌تواند به مرور باعث کاهش قد، قوز پشتی و تغییر فرم بدن شود.

عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی اراک، با اشاره به اینکه تراکم استخوان برای همه افراد توصیه نمی‌شود، گفت: انجام تست تراکم استخوان بیشتر برای بانوان بالای ۶۰ سال، آقایان بالای ۷۰ سال و افرادی با عوامل خطر مانند سابقه شکستگی، مصرف دارو‌های خاص یا بیماری‌های زمینه‌ای ضروری است.

اعظمی افزود: تراکم استخوان در خانم‌ها از سن ۵۰ سالگی سالانه بین ۰.۵ تا ۱ درصد کاهش می‌یابد. بنابراین، انجام فعالیت بدنی منظم، مصرف مکمل‌ها، ترک سیگار، پرهیز از مصرف الکل و کافئین و پیروی از یک سبک زندگی سالم می‌تواند نقش مؤثری در پیشگیری و کنترل پوکی استخوان داشته باشد.

وی در پایان توصیه کرد: شناسایی زودهنگام این بیماری و اصلاح سبک زندگی در سنین میانسالی، مهم‌ترین راهکار برای پیشگیری از عوارض جدی آن در سالمندی است.

ارسال نظرات