
اعضای مجمع نمایندگان استان تهران در مجلس، به منظور پیگیری مطالبات موکلان خود پیرامون وضعیت نامناسب تامین آب در تهران از شرکت آبفای استان تهران بازدید کردند.
دیدارنیوز: اعضای مجمع نمایندگان استان تهران در مجلس شورای اسلامی همچون سیدعلی یزدی خواه (رییس مجمع) و فلسفی، عزیزی، شریعتی، متکی، ثابتی، سراج، شاوردیان، محمودی، جراره، بشیری، خزایی و قیصری امروز (سه شنبه ۳۱ تیرماه) به منظور پیگیری برای رفع مشکل شهروندان درخصوص تامین آب از شرکت آب و فاضلاب استان تهران بازدید به عمل آوردند سپس نشستی با محسن اردکانی رییس آبفای استان تهران و سایر مدیران این مجموعه برگزار کردند.
سیدعلی یزدی خواه رئیس مجمع نمایندگان استان تهران در مجلس در ابتدا خطاب به مدیران این مجموعه گفت: شما وظیفه دارید که آب مورد نیاز شهروندان را تامین کنید. چرا باید این حوزه به این صورت مدیریت شود؟
پیمان فلسفی در تشریح جزئیات این نشست، گفت: با توجه به محدودیتهایی که در ارتباط با تامین آب شرب و سایر موارد مصرف آب در کشور همچنین استان تهران وجود دارد نمایندگان تهران به شرکت آب و فاضلاب استان تهران آمدیم و نشستی با حضور مدیران این مجموعه برگزار کردیم تا وضعیت تامین و میزان مصرف آب شرب، کشاورزی، صنعتی، خدمات و فضای سبز را که تهران در مصرف آنها تفاوتهایی با سایر مناطق کشور دارد مورد بررسی قرار دهیم.
نماینده مردم تهران، ری، شمیرانات، اسلامشهر و پردیس در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: بر اساس گزارش ارائه شده میزان مصرف آب شرب و بهداشتی به دلیل بالا بودن جمعیت استان تهران نسبت به سایر استانها بالاتر است و در بخش کشاورزی تقریبا معادل آب شرب و بهداشت مصرف آب داشته سپس میزان مصرف صنعت، خدمات و فضای سبز قرار میگیرند بنابراین یک تعادل و توازنی باید بین مصارف و نحوه تامین آب ایجاد شود.
وی تصریح کرد: با تدابیری که در مدیریت آب و فاضلاب استان تهران اندیشیدند، سعی میکنند تاب آوری مصرف کنندگان در حوزههای مختلف شهری، کشاورزی، صنعت، خدمات و فضای سبز را بالا ببرند.
فلسفی افزود: میزان بارندگی در سال جاری نسبت به سال گذشته کاهش یافته و حدود ۴۰ درصد میزان بارندگی کمتر شده است بنابراین ذخایر موجود در سدها کاهش یافته از جمله در چند سد اصلی تهران منابع کمتری نسبت به سال گذشته دارند و میزان مصرف هم به دلیل گرمای هوا و افزایش جمعیت بالا رفته است.
وی یادآور شد: بر اساس آمارها در ۱۲ روزه جنگ تحمیلی میزان مصرف آب در تهران کاهش یافته بود که نشان میدهد میزان استحصال آب و بارندگی کم بوده و میزان مصرف بالا است بنابراین باید مصرف کنترل شود.
فلسفی افزود: هم اکنون محدودیتهایی هم در زمینه کنترل آب اعمال میشود که عمدتا به کاهش فشار آب مصرفی و سکونتگاهها و مناطق شهری اختصاص پیدا کرده است تا جایی که آب برخی مناطق قطع شده است که باید برای رفع این مشکل چاره اندیشیده شود.
وی گفت: شهروندان باید میزان مصرف را کاهش دهند چرا که واقعیتی که با آن مواجه هستیم این است که منابع آبی و استحصال آب کاهش پیدا کرد و مصرف افزایش پیدا کرده است در عین حال این موارد نافی وظایف وزارت نیرو و شرکتهای آب و فاضلاب منطقهای بویژه در تهران نیست و آنها موظف هستند آب را تامین کنند.
فلسفی افزود: ما اذعان داریم آنها تلاش میکنند و فعالیتهای خوبی را در ارتباط با تامین آب و تعادل بین میزان مصرف و تامین آب در نظر گرفتند، اما فرهنگ مصرف آب باید مورد بازنگری قرار گیرد از سوی دیگر رسانهها باید تلاش کنند تا به موقع اطلاع رسانی کنند که اگر قرار است قطعی آب و کاهش فشار باشد با اطلاع مردم صورت گیرد تا آنها با مشکلی مواجه نشوند.
وی تاکید کرد: در عین حال قوانین موجود در حوزه آب به دلیل اینکه یک نگاه متوازن و عادلانهای در تامین و مصرف آب داشته باید کارها بر آن اساس آنها پیش برود بنابراین مسئله غیر قابل حل نیست.
فلسفی افزود: هم اکنون مدیران آبفا تلاش میکنند برای انتقال آب از سد طالقان به تهران و اجرای پروژههای عمرانی دیگری که این مشکل را از طریق آن حل کنند ضمن اینکه رئیس جمهور ۱۶ هزار میلیارد تومان اعتبارات برای این بخش مصوب کرده که باید تخصیص داده شود و منابعی هم از اعتبارات در اختیار و توسعه متوازن ۲ که در اختیار نمایندگان قرار دارد پیش بینی کردیم بنابراین نباید در تخصیص اعتبارات در این بخش مشکلی ایجاد شود که اداره آبفا و وزارت نیرو در استان تهران نتوانند به وظایف خود عمل کنند.
وی افزود: هم اکنون یکی از روشها بازچرخانی منابع آب، احداث تصفیه خانه است تا بتوانند آبی که به پساب تبدیل میشود، تصفیه کنند تا به مصرف کشاورزی و فضای سبز برسانند.
این نماینده مردم در مجلس دوازدهم گفت: بر اساس گزارش آبفا قرار است تا پایان برنامه هفتم پیشرفت ۵۵ تصفیه خانه در تهران احداث شود که ۳۴ تصفیه خانه وجود دارد ۷ تصفیه خانه در حال احداث است و احداث ۴ تا هم از امسال شروع میشود که بخش عمدهای از آن به فناوری روز برمی گردد ضمن اینکه فناوریهای دیگری نیز همچون آب شیرین کنها و و همچنین انتقال آب از دریا وجود دارد که هرچند هزینه بالاتری دارند، اما میتوان از آنها نیز استفاده کرد.
وی افزود: امیدواریم مسائل فنی اینگونه روشها برطرف شود تا بتوانند با فناوری روز که بخشی توسط شرکتهای دانش بنیان، دانشگاه صنعتی شریف و جهاد دانشگاهی در حال انجام است به رفع این مشکل کمک کرد در عین حال باید روشها یا زیرساختهای مورد نظر مورد بازنگری قرار گیرد.
سخنگوی مجمع نمایندگان استان تهران در مجلس شورای اسلامی، اظهار کرد: ما باید چرخه آبی که به مصرف شهر میرسانیم مورد بازنگری قرار دهیم.