صدور بیانه مشترک بین تشکلها و نهادهای مدنی اجتماعی با پرداختن به موضوع جنگ و نگاه ویژه به موضوع ضدیت جنگ با زندگی در این بیانه، بهانه گفتوگو با فیروزه صابر فعال مدنی شد.
دیدارنیوزـ نسرین نیکنام: بیش از ۷۰ تشکل مدنی کشورمان با انتشار متن مشترکی ضمن اعلام ضدیت کامل جنگ با زندگی و محکومیت تجاوز اسرائیل و آمریکا علیه ایران، همه کنشگران اجتماعی و نهادهای مدنی را به همبستگی و اقدام علیه جنگ و تجاوز دعوت کردند.
در بخشی از این بیانیه آمده بود که جنگ ضد زندگی است؛ جامعه ایران دوستدار زندگی است و توان و شایستگی بهبود زیست جمعی خود را دارند؛ ما تجاوز نظامی اسرائیل وآمریکا علیه ایران را محکوم میکنیم و ما با هرنوع جنگ افروزی در ایران، منطقه و جهان مخالفیم.
آگاهی از جزییات این بیانیه بهانه گفت و گوی ما با فیروزه صابر فعال مدنی اجتماعی شد.
ویدیوی این گفت و گو را می توانید اینجا و آپارات ببینید.
او در این گفت و گو به این موضوع اشاره داشت که در این جنگ که یک بحران جدی بود، نهادهای مدنی و تشکل ها بارها بیانیه هایی را درباره این پدیده سیاسی، اجتماعی، اقتصادی و ... صادر کردند اما در یک نقطه ای تصمیم گرفته شد که در یک همبستگی منسجم تشکل ها و نهادها روی موضوع جنگ و خاص تر روی موضوع زندگی علیه جنگ به صورت جدی تمرکز داشته باشند.
او ادامه می دهد: صدور بیانیه مشترک یک معنا و مفهوم جدی دارد آن هم همصدا شدن است یعنی با عاملیت خود «جامعه مدنی» صدای خود را رسا کنیم آن هم با شعار زندگی برای همه کس و جنگ برای هیچ کس.
صابر می گوید: بعضی وقت ها توقع ایجاد می شود که نهادهای اجتماعی باید تو لاک خودشان باشد و کار خاصی انجام ندهند اما این منطقی نیست به عنوان مثال نهاد یا تشکلی که روی موضوع فقرزدایی کار می کند اگر نگاه کلان به موضوع نداشته باشد و زوایای بروز فقر را نبیند عملا کاری نمی تواند انجام دهد.
این فعال مدنی می افزاید: در جامعه ای که موضوع حجاب که یک امر اجتماعی است به یک پدیده سیاسی تبدیل می شود، پس نمی توان گفت که نگاه به جنگ فقط سیاسی باشد، اساسا اینها قبل تفکیک از هم نیست، چون زندکی حق همه مردم است این حق حیات باید صدایش را برای نبود جنگ بلند کند.