
مسیح فرزانه، کارشناس صنعت خودروسازی گفت: در مجموع بازار خودرو در شرایطی قرار دارد که میتوان آن را بازاری کمسو و کمفروغ توصیف کرد. ادامه این روند، میتواند بسیاری از کسب و کارهای مرتبط با حوزه خودرو را با خطر تعطیلی مواجه کند.
دیدارنیوز: بازار خودرو در شرایطی به رکود عمیق فرو رفته که افزایش قیمت عرضهکنندگان خودرو نیز دیگر انگیزهای برای خرید ایجاد نمیکند. اما علت رخوت بازار خودرو چیست و ادامه این روند، بازار خودرو را به کدام سمت و سو میکشاند؟
بازار خودرو ایران این روزها بیش از هر زمان دیگری دچار بلاتکلیفی و رکودی عمیق است. گرچه فرم بیرونی بازار ثبات نسبی قیمتها و نوعی آرامش در بازار را القا میکند، اما واقعیتهای پنهان در لایههای زیرین بازار مسائل دیگری را روایت میکنند.
کارشناسان معتقدند که تحولات اقتصادی و سیاسی، افت قدرت خرید مصرفکنندگان و بیبرنامگی در بخشهای تولید و واردات همگی دست به دست هم دادهاند تا بازار خودرو به جای حرکت رو به جلو در وضعیت انتظار و رخوت فرو برود.
کاهش معاملات مانع از افزایش قیمت شد/ افزایش قیمت نتوانسته تاثیر ملموسی بر روند بازار بگذارد
مسیح فرزانه، کارشناس صنعت خودروسازی، به تجارت نیوز گفت: شرایط ثبات نسبی بازار خودرو در هفته آینده ادامه مییابد. این ثبات در بستر یک رکود تورمی همراه با افزایش ریسکهای اقتصادی سیاسی شکل گرفته است.
وی افزود: یکی از اتفاقات مهمی که در بازار خودرو رخ داد و انتظار میرود در هفته آینده نیز ادامه یابد، کاهش بسیار چشمگیر و ملموس حجم خرید و فروشها در بازار است. کاهش معاملات در شرایطی اتفاق میافتد که افزایش قیمت از سوی تولیدکنندگان و عرضهکنندگان خودرو نتوانسته تاثیر ملموسی بر روند بازار بگذارد.
فعالان بازار خودرو به بازارهای سرمایهای دیگر کوچ کردهاند
فرزانه تصریح کرد: تحولات سیاسی در کشور و منطقه، ریسکهای اقتصادی را افزایش داده و باعث شده بخشی از مصرفکنندگان، بودجه و سرمایه خود را به بازارهای موازی با نقدشوندگی بالاتر و مقیاس خردتر مانند سکه و ارز منتقل کنند. در نتیجه بسیاری از افراد تمایلی به تبدیل خودروی فعلی خود به گزینه بهتر ندارند یا دستکم در شرایط فعلی از خرید خودرو منصرف شدهاند.
این فعال حوزه خودرو یادآور شد: نمیتوان گفت هیچ نقل و انتقالی در بازار صورت نمیگیرد، اما واقعیت این است که بازار به شدت راکد و کمفروغ شده است.
رکود حاکم بر بازار خودرو ناشی از چیست؟
فرزانه تشریح کرد: نباید از بلاتکلیفی موجود در برنامهریزیهای صنعت خودروسازی اعم از بخش تولید و واردات خودرو در سطح کلان غافل شد. این موارد هرچند جزو عوامل فرعی به شمار میآیند، اما در کنار مسائل عمده اقتصادی و سیاسی، تاثیرات خود را بر بازار خودرو میگذارند.
او ادامه داد: جا ماندن افزایش دستمزدها از نرخ واقعی تورم درعمل باعث تعمیق رکود تورمی شده است. به علاوه منازعات ۱۲ روزه اخیر و تبعات ناشی از آن نیز مزید بر علت شده و بر بازار خودرو تاثیر منفی گذاشته است.
کسب و کارهای حوزه خودرو در آستانه تعطیلی قرار دارد
فرزانه در پایان گفت: در مجموع بازار خودرو در شرایطی قرار دارد که میتوان آن را بازاری کمسو و کمفروغ توصیف کرد. ادامه این روند، میتواند بسیاری از کسب و کارهای مرتبط با حوزه خودرو را با خطر تعطیلی مواجه کند.