
خطر امنیتی خواص و صاحبان تنها برخی مشاغل را تهدید میکند، وگرنه هیچ شغل عادی کاملا بدون خطر وجود ندارد. پس راه تقویت امنیت، تنها انسداد نیست، بلکه گاه گشایش تازه است، همراه با آموزش مهارتهای لازم.
دیدارنیوز-محمد منصورنژاد* :
۱. همگان پس از شبیخون وحشیانه اسراییل در هفتههای اخیر، معترفند که همدلی و همدردی اکثر مردم با مقامات (علی رغم همه ناکارامدیها)، فعلا کشور را از یک خطر بسیار جدی رهاند.
نیز مهمترین پادزهر پیشگیری از تکرار چنین وضعیت، کم کردن شکاف دولت ملت است.
۲. بر اساس نکته یاد شده هر کسی که نارضایتی مردم را دامن میزند آگاهانه و یا ناآگاهانه به دشمن یاری رسانده و امنیت ایران را تهدید میکند.
۳. سالهاست که از مطالبات مردم، رفع فیلترینگ است. توقع میرفت دولت برای قدرشناسی از فداکاری و تحلیل فوق العاده درست مردم در این شرایط خاص، فیلترینگ را از شبکهها و پیامرسانهای اجتماعی بردارد؛ (بلکه گامی در رفع حصر و آزادی زندانیان سیاسی و... برداشته شود.)
جدای از اینکه این کار از وعدههای محقق نشده دکتر پزشکیان در روال عادی هم بود!
۴. به بهانه حفظ امنیت، زمزمههایی برای ایجاد محدودیت و گسترش فیلترینگ در رسانههای نوین بگوش میرسد. اما اشاره شد این نغمه دقیقا خواست دشمن، برای عصبانی و نومید کردن مردم است.
جدای از اینکه بدلایل زیر خیلی کارامد هم نیست:
الف. برخی از شهدای اخیر، بسیار دقت داشتند تا از طریق فضای مجازی و رسانهای رصد نشوند، ولی متاسفانه مصون نماندند!
ب. خطر امنیتی خواص و صاحبان تنها برخی مشاغل را تهدید میکند، وگرنه هیچ شغل عادی کاملا بدون خطر وجود ندارد. پس راه تقویت امنیت، تنها انسداد نیست، بلکه گاه گشایش تازه است، همراه با آموزش مهارتهای لازم.
ج. ممکن است پیشگیری و جلوگیری از فصای دیجیتال، کنترل وسایل ارتباطی و اطلاعاتی نوین پیشنهاد شود، ولی
اولا، خود فیلترینگ راه نفوذ بیگانگان را هموارتر ساخته و میسازد (جدای از اینکه مجرای دیگری برای تیغ زدن گروهی به ملت است)
ثانیا، آیا مجاری نفوذ فقط رسانههای موج سومی و اینترنتی است؟
توضیح اینکه "سازمان موساد" از پیش از انقلاب، به صورت مستقل از ساواک، در ایران فعال بود و شبکه اش پس از انقلاب هیچ آسیبی نخورد! به عبارت دیگر موساد زمانی در این سامان بود که اینترنت نبود و به شکل پیچیدهتر تا کنون مانده است. پس برخی سوراخ دعا را گم نکنند و بدانند که از جهت اطلاعاتی مشکل عمیقتر و عقبتر است.
د. اگر نفوذ نیروی انسانی بیگانه در ایران عمیق، ریشه دار و گسترده است، یکی از راههای جذب نیروی همکار آنان، تامین اقتصادی آنانی است که زیر خط فقر و با دشواری زندگی میکنند و منتظر اجابت به هر پیشنهاد مالی، برای ادامه زندگیاند. اما راه حل اصلی از جهت یاد شده:
اولا: حل مشکل فقر است
ثانیا: "کسب و کار اینترنتی" یکی از راههای نه تنها با مقابله فقر، بلکه توسعه اقتصادی در جهان امروز است. پس باید پهنای باند را افزود و سرعت اینترنت را بالا برد و... نه برعکس، از روی عجز، فقط به مجاری انسداد افتاد، که تالی فاسدهای سنگین در پی دارد.
*استاد دانشگاه