تیتر امروز

دلفی: اصل مذاکرات، همچنان بین ایران و آمریکا معتبر است/ فضای داخلی مذاکرات با فضای بیرونی و رسانه‌ای آن بسیار متفاوت است/ روس‌ها، توافق ایران با غرب را بزرگترین تهدید برای خود می‌دانند/ متاسفانه راه حل انتخابی وزارت خارجه برای اروپا؛ دور شدن هرچه بیشتر از این میانبر ارزشمند است
سفیر پیشین ایران در فرانسه در گفتگویی با دیدارنیوز مطرح کرد

دلفی: اصل مذاکرات، همچنان بین ایران و آمریکا معتبر است/ فضای داخلی مذاکرات با فضای بیرونی و رسانه‌ای آن بسیار متفاوت است/ روس‌ها، توافق ایران با غرب را بزرگترین تهدید برای خود می‌دانند/ متاسفانه راه حل انتخابی وزارت خارجه برای اروپا؛ دور شدن هرچه بیشتر از این میانبر ارزشمند است

آمریکایی‌ها از همه ابزارهای تحت اختیار خود برای اعمال فشار حداکثری بر ایران در بیرون از مذاکرات استفاده می‌کنند. آمریکایی‌ها به رغم اینکه با اروپا دارای اختلافات بسیار جدی هستند، اما از کارت...
مرتضی نظری: چه کسی اجازه داد ۱۶ نهاد حاکمیتی وارد کار آموزش و پرورش شوند/ بخاطر دیپلم، دانش آموزان را گروگان گرفتیم/نمی‌توانید در خیابان قرنی بنشینید و ۱۱۰ هزار مدرسه را اداره کنید
واکاوی مشکلات آموزش و پرورش با تحلیلگر و کارشناس مسائل آموزش و پرورش

مرتضی نظری: چه کسی اجازه داد ۱۶ نهاد حاکمیتی وارد کار آموزش و پرورش شوند/ بخاطر دیپلم، دانش آموزان را گروگان گرفتیم/نمی‌توانید در خیابان قرنی بنشینید و ۱۱۰ هزار مدرسه را اداره کنید

در چهارمین برنامه از سری برنامه‌های «تیتر» دغدغه‌های خانواده در حوزه آموزش و پرورش را با مرتضی نظری، کارشناس و تحلیلگر این حوزه مطرح کرد که می‌بینید و می‌خوانید.
مطهرنیا: چرا هیئتی که اکنون در ایران حاکم است، علاقه‌ای به بازسازی نمادهای ملی ندارد؟/ ایران باید به جزیره ثبات و نقطه کانونی صلح و اتحاد جهانی بدل شود/ در کنار اکثریت خواهم ایستاد
در نشست گفتمان عمومی؛ مهارت‌های پیش‌بینی و آینده اندیشی مطرح شد

مطهرنیا: چرا هیئتی که اکنون در ایران حاکم است، علاقه‌ای به بازسازی نمادهای ملی ندارد؟/ ایران باید به جزیره ثبات و نقطه کانونی صلح و اتحاد جهانی بدل شود/ در کنار اکثریت خواهم ایستاد

نشست گفتمان عمومی، مهارت‌های پیش‌بینی و آینده اندیشی با حضور مهدی مطهرنیا، رئیس پژوهشکده آینده پژوهی سیمرغ به میزبانی دیدارنیوز برگزار شد.
پارکینسون خاموش؛ دشمنی که بی‌صدا آغاز می‌شود

آیا فست‌فودها آغازگر پارکینسون‌ هستند؟

بر اساس یافته‌های پژوهشگران، مصرف مکرر غذا‌های فوق‌فرآوری‌شده مانند چیپس، نوشابه، شیرینی‌های صنعتی و فست‌فودها، می‌تواند با بروز علائم خاموش و اولیه بیماری پارکینسون ارتباط داشته باشد.

کد خبر: ۱۸۵۵۲۱
۱۰:۳۴ - ۱۹ خرداد ۱۴۰۴

آیا فست‌فودها آغازگر پارکینسون‌ هستند؟

دیدارنیوز: یافته‌های جدید پژوهشگران نشان می‌دهد مصرف مکرر غذا‌های فوق‌فرآوری‌شده مانند چیپس، نوشابه، شیرینی‌های صنعتی و فست‌فودها، می‌تواند با بروز علائم خاموش و اولیه بیماری پارکینسون ارتباط داشته باشد؛ علائمی که ممکن است سال‌ها پیش از تشخیص قطعی در بدن شکل بگیرند.

یافته‌های جدید منتشر شده در مجله پزشکی «آکادمی عصب‌شناسی آمریکا» نشان می‌دهد افرادی که به‌طور منظم و زیاد از غذا‌های فوق‌فرآوری‌شده استفاده می‌کنند، در معرض خطر بیشتری برای بروز علائم پنهان بیماری پارکینسون قرار دارند؛ علائمی که ممکن است تا سال‌ها ناشناخته باقی بمانند.

مطالعه‌ای که نتایج آن در وبگاه علمی SciTechDaily بازتاب یافته، نشان می‌دهد افرادی که رژیم غذایی‌شان سرشار از محصولات صنعتی مانند غلات صبحانه آماده، نوشیدنی‌های شیرین و گازدار، کوکی‌ها، سوسیس و هات‌داگ است، بیش از دیگران دچار اختلالات عصبی زودهنگام می‌شوند. این اختلالات بخشی از مرحله‌ای به نام پارکینسون قبل از بروز علائم هستند؛ مرحله‌ای که در آن مغز دستخوش تغییرات تدریجی می‌شود، اما هنوز نشانه‌های رایجی مانند لرزش دست یا کُندی حرکت بروز نکرده‌اند.

پارکینسون خاموش؛ دشمنی که بی‌صدا آغاز می‌شود

بیماری پارکینسون به طور کلاسیک با علائمی، چون لرزش، مشکلات تعادلی، کُندی حرکات و سفتی عضلات شناخته می‌شود، اما سال‌ها پیش از آن‌که این نشانه‌ها ظاهر شوند، مغز وارد مرحله‌ای بی‌صدا و نامحسوس می‌شود. دانشمندان در این پژوهش دقیقاً روی همین فاز تمرکز کرده‌اند و دریافته‌اند که الگو‌های تغذیه‌ای می‌توانند بر شدت یا سرعت بروز این علائم اولیه تأثیر بگذارند.

غذا‌های فوق‌فرآوری‌شده؛ ترکیبی خطرناک از ظاهر فریبنده و ارزش غذایی پایین

غذا‌های فوق‌فرآوری‌شده به محصولاتی اطلاق می‌شود که فرآیند‌های صنعتی زیادی روی آنها انجام شده و معمولاً حاوی مقادیر بالایی از افزودنی‌ها، نگهدارنده‌ها، رنگ‌های مصنوعی و چربی‌های ترانس هستند. این غذا‌ها اگرچه سریع، ارزان و خوش‌طعم‌اند، اما معمولاً فاقد مواد مغذی مانند فیبر، ویتامین‌ها و آنتی‌اکسیدان‌ها هستند و در عوض، سرشار از قند، نمک و چربی‌های ناسالم‌اند.

از جمله این خوراکی‌ها می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

نوشابه‌های گازدار و شیرین

کیک‌ها و بیسکوییت‌های بسته‌بندی شده

فست‌فود‌هایی مانند همبرگر و ناگت مرغ

غذا‌های یخ‌زده آماده مصرف

اسنک‌هایی مانند چیپس و پفک

آیا این تحقیق اثبات‌کننده است؟

محققان تأکید می‌کنند که نتایج این تحقیق نشان‌دهنده‌ی ارتباط بین مصرف زیاد غذا‌های فوق‌فرآوری‌شده و بروز علائم اولیه پارکینسون است، نه دلیل مستقیم آن. به عبارتی، این پژوهش اثبات نمی‌کند که این غذا‌ها به تنهایی باعث بروز بیماری می‌شوند، اما احتمال می‌دهد که بتوانند بستر بروز آن را فراهم یا تشدید کنند.

چرا این یافته اهمیت دارد؟

تشخیص زودهنگام بیماری پارکینسون یکی از بزرگ‌ترین چالش‌های علم پزشکی است، زیرا اغلب تا زمان بروز علائم بارز، آسیب‌های عصبی زیادی در مغز اتفاق افتاده‌اند. اگر رژیم غذایی بتواند در این فرآیند نقش داشته باشد، شناسایی و اصلاح عادات تغذیه‌ای می‌تواند به یک ابزار پیشگیرانه تبدیل شود.

قدم‌هایی برای کاهش خطر:

برای کمک به سلامت مغز و کاهش ریسک ابتلا به بیماری‌های عصبی مانند پارکینسون، بهتر است:

مصرف غذا‌های تازه، کامل و کم‌فرآوری‌شده را افزایش دهید.

مصرف قند، نمک و چربی‌های اشباع‌شده را کاهش دهید.

از خوردن غذا‌های آماده، نوشابه‌های شیرین و فست‌فود‌ها پرهیز کنید.

رژیم غذایی سرشار از میوه، سبزی، غلات کامل و ماهی داشته باشید.

این تحقیق زنگ هشداری است برای توجه بیشتر به نقش تغذیه در سلامت مغز. شاید ظاهر خوشمزه‌ی چیپس و نوشابه، پنهان‌کننده‌ی تأثیرات عمیق آنها بر سلامت عصبی باشد. با انتخاب‌های سالم‌تر در رژیم غذایی روزانه‌مان، می‌توانیم گام بلندی برای پیشگیری از بیماری‌هایی مانند پارکینسون برداریم.

منبع: ایرنا
ارسال نظرات
امروز دوشنبه ۱۹ خرداد
امروز دوشنبه ۱۹ خرداد
امروز دوشنبه ۱۹ خرداد
امروز دوشنبه ۱۹ خرداد
پرطرفدارترین ها