تیتر امروز

اعتراضات اقتصادی آری، ایجاد ناامنی نه!/ عدم توافق نتانیاهو و ترامپ برای اقدام نظامی علیه ایران/ پزشکیان: دیگر دلار ۲۸۵۰۰ تومانی به کسی نمی‌دهیم
مجله خبری تحلیلی دیدارنیوز با اجرای محمدرضا حیاتی

اعتراضات اقتصادی آری، ایجاد ناامنی نه!/ عدم توافق نتانیاهو و ترامپ برای اقدام نظامی علیه ایران/ پزشکیان: دیگر دلار ۲۸۵۰۰ تومانی به کسی نمی‌دهیم

این صد و چهل و چهارمین برنامه مجله خبری تحلیلی دیدارنیوز است که امروز پنجشنبه ۱۱ دی‌ماه ۱۴۰۴ با اجرای محمدرضا حیاتی و با حضور کارشناسان و صاحب نظران تقدیم مخاطبان گرامی می‌شود.
از جنگ ۱۲ روزه تا آتش بس در غزه/ ترامپ با قدرت برگشت
دیدار آنچه در سال ۲۰۲۵ اتفاق افتاده را بررسی می‌کند

از جنگ ۱۲ روزه تا آتش بس در غزه/ ترامپ با قدرت برگشت

دیدارنیوز در اولین روز سال ۲۰۲۶، نگاهی گذرا به آنچه در سال میلادی ۲۰۲۵ که گذشت، انداخت که البته ناگفته پیداست ماجرای تجاوز نظامی اسرائیل به خاک ایران مهمترین اتفاق در سال گذشته بود.
سید مرتضی افقه: ذخایر ارزی دولت پس از ۸ سال تحریم به شدت کاهش یافته/ بخشی از افزایش مکرر نرخ ارز، ناشی از سایه جنگ بر کشور است/ برخورد احترام‌آمیز رئیس‌جمهور با معترضین، اتفاق خوبی است، اما امیدوارم خیلی دیر نشده باشد/ آمدن همتی به بانک مرکزی، تاثیر زیادی در میان‌مدت به دنبال نخواهد داشت
در گفت‌و‌گوی دیدار با یک اقتصاددان مطرح شد

سید مرتضی افقه: ذخایر ارزی دولت پس از ۸ سال تحریم به شدت کاهش یافته/ بخشی از افزایش مکرر نرخ ارز، ناشی از سایه جنگ بر کشور است/ برخورد احترام‌آمیز رئیس‌جمهور با معترضین، اتفاق خوبی است، اما امیدوارم خیلی دیر نشده باشد/ آمدن همتی به بانک مرکزی، تاثیر زیادی در میان‌مدت به دنبال نخواهد داشت

استاد اقتصاد دانشگاه شهید چمران اهواز در گفت‌و‌گویی با دیدارنیوز گفت: پزشکیان به عنوان میراث‌دار خرابکاری دولت قبل وارد عرصه شد، اما سعی داشت که با مردم همراهی داشته باشد. این برخورد احترام‌آمیز...
رئیس مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت اعلام کرد

هشدار درباره ذبح غیر بهداشتی دام در عید قربان

محسن فرهادی، رئیس مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت، با تأکید بر اهمیت رعایت نکات بهداشتی در فرآیند ذبح دام، هشدار داد که انجام این سنت دینی در شرایط غیربهداشتی می‌تواند زمینه‌ساز شیوع بیماری‌های خطرناک مشترک میان انسان و دام شود.

کد خبر: ۱۸۵۳۴۳
۱۳:۰۰ - ۱۵ خرداد ۱۴۰۴

هشدار درباره ذبح غیر بهداشتی دام در عید قربان

دیدارنیوز: با فرا رسیدن عید سعید قربان، رئیس مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت، با تأکید بر اهمیت رعایت نکات بهداشتی در فرآیند ذبح دام، هشدار داد که انجام این سنت دینی در شرایط غیربهداشتی می‌تواند زمینه‌ساز شیوع بیماری‌های خطرناک مشترک میان انسان و دام شود.

محسن فرهادی با بیان اینکه دهم ذی‌الحجه، مصادف با عید قربان، یکی از بزرگ‌ترین اعیاد اسلامی است، گفت: با افزایش ذبح دام در این ایام، رعایت اصول ایمنی و بهداشتی بیش از هر زمان دیگری ضرورت می‌یابد. در حالی‌که قربانی یکی از جلوه‌های مهم عبودیت در فرهنگ دینی ماست، بی‌توجهی به الزامات بهداشتی می‌تواند سلامت عمومی و محیط‌زیست را تهدید کند.

فرهادی اظهار داشت: برخی بیماری‌های خطرناک مانند تب کریمه کنگو، می‌توانند از طریق تماس با خون، گوشت یا ترشحات دام آلوده یا از راه مصرف فرآورده‌های دامی منتقل شوند. بنابراین، انجام قربانی در محیط‌های بهداشتی و تحت نظارت متخصصان ضروری است.

وی با اشاره به دستورالعمل‌های وزارت بهداشت در این زمینه تأکید کرد: دام زنده باید از مراکز مجاز تحت نظارت شبکه دامپزشکی تهیه شده و ذبح نیز تنها در کشتارگاه‌های رسمی و با تأیید سلامت دام از سوی دامپزشک انجام گیرد. همچنین باید از ذبح دام در معابر عمومی، منازل، پارک‌ها و اماکن غیرمجاز خودداری شود، زیرا این اقدام باعث آلودگی محیط شهری و انتشار عوامل بیماری‌زا خواهد شد.

رئیس مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت ادامه داد: افراد ذابح موظف به استفاده از وسایل حفاظت فردی از جمله دستکش، ماسک، چکمه و روپوش هستند و پس از پایان ذبح، شست‌وشوی کامل دست‌ها و ابزار ضروری است. ضایعات و امعاء دام نیز باید به‌صورت اصولی دفع شوند و به‌هیچ‌وجه نباید در فضا‌های سبز، جوی‌ها یا آب‌های سطحی رها شوند، زیرا این موضوع موجب جذب حیوانات موذی و انتشار آلودگی خواهد شد.

فرهادی در خصوص مصرف گوشت دام قربانی نیز هشدار داد: گوشت باید حداقل ۲۴ ساعت در یخچال با دمای ۴ درجه سانتی‌گراد نگهداری و سپس مصرف شود. همچنین جگر و سایر احشاء دام باید دست‌کم ۴۸ ساعت در همان شرایط نگهداری شده و بعد از آن مورد استفاده قرار گیرند.

وی در پایان خاطرنشان کرد: رعایت کامل این توصیه‌ها نه‌تنها تضمین‌کننده سلامت فردی و عمومی است، بلکه بیانگر مسئولیت‌پذیری دینی، اجتماعی و زیست‌محیطی هر فرد در قبال جامعه خواهد بود.

ارسال نظرات
امروز جمعه ۱۲ دی
امروز جمعه ۱۲ دی
امروز جمعه ۱۲ دی
امروز جمعه ۱۲ دی
پرطرفدارترین ها