
بیژن مقدم، مدیرمسئول و صاحب امتیاز پایگاه خبری الف و سعید آجرلو، فعال سیاسی و رسانهای اصولگرا در گفتگویی با دیدار به تحلیل وضعیت سیاسی حاکم بر بهارستان، پس از انتخاب مجدد قالیباف بر ریاست آن پرداختند.
دیدارنیوز-سرویس سیاسی: نمایندگان مجلس اصولگرا در نشست علنی امروز بهارستان با ۲۱۹ رأی از ۲۷۲ آرای مأخوذه، محمدباقر قالیباف را به عنوان رئیس مجلس در دومین سال دوره دوازدهم پارلمان انتخاب و ابقا کردند. گفتنی است که پیش از این، تحرکات گستردهای علیه قالیباف از سوی چهرههای رادیکالتر اصولگرا در مجلس شکل گرفته و در همین رابطه، پیامکهای گستردهای در انتقاد تند از او برای نمایندگان ارسال شده بود.
در همین رابطه به سراغ بیژن مقدم، مدیرمسئول و صاحب امتیاز پایگاه خبری الف و سعید آجرلو، فعال سیاسی و رسانهای اصولگرا رفته و ارزیابی آنها از انتخاب دوباره قالیباف از سوی نمایندگان مجلس را جویا شدیم که مشروح آن را در ادامه از نظر میگذرانید.
بیژن مقدم، مدیرمسئول سایت اصولگرای الف:
در رفتار تندروها، تغییری ایجاد نخواهد شد
در همین رابطه، بیژن مقدم، مدیرمسئول و صاحب امتیاز پایگاه خبری «الف» در گفتگویی با دیدارنیوز، ضمن تحلیل انتخابات امروز ریاست مجلس و انتخاب مجدد قالیباف از سوی نمایندگان، اظهار داشت: انتخابات هیئت رئیسه امسال در مجلس، مقدماتی داشت و این مقدمات، این بود که تخریبهای خیلی زیادی علیه شخص قالیباف صورت گرفت.
وی افزود:، اما رای مجلس نشان داد که این تخریبها اثری نداشته است. نکته مهم هم، این بود که شمار آرای قالیباف از انتخابات سال قبل بیشتر بود و به عبارتی، این تخریب تندروها علیه رئیس مجلس، اثر معکوس به دنبال داشت. نکته مهمتر اینکه، آقایان به رغم تخریبهای صورت گرفته، کاندیدای جدی هم برای رقابت با قالیباف نداشتند. به هر حال، باید فردی هم داشته باشند که مجلس، او را در حد رئیس یک قوه بپذیرد.
این فعال رسانهای اصولگرا، تصریح کرد: استراتژی تندروها، امسال قدری تغییر کرد و وقتی دیدند که کاندیدا ندارند، رفتند به این سو که تحرکات انتخاباتی خود را در انتخابات هیئت رئیسه سامان بدهند تا به نوعی با چینش ترکیب این کرسیها، رئیس مجلس را به عبارتی مدیریت کند. امری که در نهایت در این فقره نیز رخ نداد.
مقدم، اضافه کرد: بنابراین، جریان تندرو در مجلس در انتخابات مجلس ناکام بود و مهمترین جلوه این ناکامی را در انتخاب دوباره قالیباف از سوی نمایندگان شاهد بودیم. به رغم تخریبها، تحرکات و پیامکهای گسترده و در نهایت، فضایی که در مجلس ایجاد کردند، شاهد آن بودیم که میزان آرا قالیباف از دوره گذشته به مراتب بیشتر شد.
مدیرمسئول پایگاه خبری الف در پایان نیز، یادآور شد: به نظر من، چندان تغییر در رفتار تندروها ایجاد نشده و آنها، همینگونه فکر کرده و همینطور نیز عمل میکنند. به نظر من، اینگونه نیست که آقایان از این اتفاق درسی گرفته و تغییری در رفتار خود ایجاد کنند. کسی که بتواند پاسخ آنها را در قالب تذکرات و مواضع غیرمنطقی آنها بدهد به نظر من، شخص محمد باقر قالیباف است، همانگونه که تا کنون بوده است.
سعید آجرلو، فعال سیاسی اصولگرا:
تندروها، نهایتا ۱۰ درصد از مجلس را در اختیار دارند
همچنین، سعید آجرلو، فعال سیاسی و رسانهای اصولگرا نیز در گفتوگو با دیدارنیوز به انتخابات امروز هیئت رئیسه و ریاست مجلس اشاره کرده و عنوان داشت: انتخابات امروز، حتما در فضای سیاسی کشور-هم در داخل مجلس و هم در بیرون آن-تاثیر خواهد گذاشت. از این جهت که بالاخره یک گروهی در مجلس با این ادعا که مجلس یازدهم به حد کافی انقلابی نبوده و مجلس دوازدهم باید انقلابیتر باشد به دنبال این بودند که رای قالیباف را کم کنند. به نظر من، این پروژه شکست خورده و با رای ۸۰ درصد مجلس به او، این گروه؛ نهایتا ۱۰ درصد از پارلمان را در اختیار دارند.
وی افزود: بعد از انتخابات ریاست جمهوری و انتخابات مجلس گذشته، این ادبیات که ما انقلابیتر هستیم به دنبال این بود که طیف اصلی جریان اصولگرا بدل شود. اما مجموعه تحولات از سال گذشته تا امروز و انتخابات اخیر ریاست مجلس، نشان داد که همچنان طیف قالیباف، مرکز جریان اصولگرایی هستند. به نظر من، این رقابت درون جریانی نیز با اتفاقات امروز تا حد زیادی پاسخ گرفت.
بخش میانه هر دو جناح، بنای تداوم ادبیات تفاهم را دارند
این فعال سیاسی اصولگرا، تصریح کرد: منتها، هم این گروه که من به آنها؛ «شبه انقلابی» میگویم و هم بخشی از اصلاحطلبان رادیکال، حتما نمیخواستند که آرا قالیباف از ۲۰۰ رای بیشتر شود. اما به عقیده من، بخش میانه هر دو جناح، چنین تلاشی نداشته و بنا دارند تا ادبیات تفاهم را جلو ببرند.
آجرلو، یادآور شد: ما دو ادبیات در مواجهه با دولت داریم. یک راهکار، این است که این دولت با بهانهجوییها و استیضاحها، موفق نشود. یک رویکرد دوم هم این است که رهبری در روز اول تشکیل دولت گفتند که موفقیت این دولت، موفقیت کشور و نظام است. طیف اصولگرایی که محور آن، قالیباف بوده به دنبال این است که با همه تفاوتها و نگرشهای سیاسی، علاقه دارد که این دولت موفق شود. به نظر من، بخشی از اصلاحطلبان با این گفتمان همراه هستند.
وی، اضافه کرد: البته، این مسئله مستمسکی نیست که دولت به واسطه آن، بخشهای عمرانی و زیرساختی و اقتصادی را متوقف کرده و ایده جدید نداشته باشد. از نظر سیاسی، ایده تفاهمگرایی در موضوعات مختلف-از ناترازیها و مذاکرات گرفته تا رفع فیلتر برخی اپلیکیشنها-همچنان کار میکند. ایدهای که قالیباف در درون جریان اصولگرا ایستاده و با پیشبرد آن در صدد است که این دولت شکست نخورد. این ایده، امروز از سوی مجلس پاسخ گرفت و حتما اثرات خود را در جریانها و گروههای سیاسی خواهد گذاشت.
نتیجه این انتخابات برای اداره مجلس روشن است
این فعال رسانهای اصولگرا، همچنین در پایان خاطرنشان کرد: در انتخابات امروز، اولا رقیب جدی برای قالیباف پیدا نشد و حتی در نواب رئیس، دبیرها و دیگر سمتها، آقایان به هدف خود نرسیدند. نتیجه این انتخابات برای اداره مجلس روشن است. در پارلمان، عموم نمایندگان به دنبال این هستند که تصمیمات درست گرفته و به دور از حواشی، مشکلات مردم را حل کنند.