تیتر امروز

عبدالرضا داوری: کار توافق ایران و آمریکا را باید نهایی و تمام شده دانست/ احمدی‌نژاد معتقد است که امام زمان ظهور کرده، اما ما نمی‌توانیم ایشان را ببینیم!/ آقای کیهان! آگاهانه پروژه صهیونیست‌ها را پیش می‌برید یا جاهلانه؟
گفت‌وگوی دیدار در برنامه «ایرانشهر» با یک فعال سیاسی

عبدالرضا داوری: کار توافق ایران و آمریکا را باید نهایی و تمام شده دانست/ احمدی‌نژاد معتقد است که امام زمان ظهور کرده، اما ما نمی‌توانیم ایشان را ببینیم!/ آقای کیهان! آگاهانه پروژه صهیونیست‌ها را پیش می‌برید یا جاهلانه؟

دیدارنیوز در برنامه «ایرانشهر» این بار به سراغ «عبدالرضا داوری»، فعال سیاسی و رسانه‌ای رفته و مسائل مهم و روز سپهر سیاست در ایران را مورد ارزیابی قرار داده است.
قراردادهای سنگین ترامپ با همسایگان ایران/ جراحی پول ملی یا بازی با صفرها؟/ مسوولانی که گرانی را انکار می‌کنند!
مجله اقتصادی دیدارنیوز با اجرای لیلا قصاب‌زاده

قراردادهای سنگین ترامپ با همسایگان ایران/ جراحی پول ملی یا بازی با صفرها؟/ مسوولانی که گرانی را انکار می‌کنند!

این چهاردهمین برنامه مجله اقتصادی دیدارنیوز است که با اجرای لیلا قصاب‌زاده به بررسی آخرین اخبار اقتصادی ایران و جهان در هفته گذشته می‌پردازد و با حضور کارشناسان و صاحب نظران تقدیم شما مخاطبان...
مجمع تشخیص استقلال تصمیم‌گیری چندانی ندارد

عبدی: تصویب پالرمو وقت و هزینه زیادی گرفت/ اعضای مجمع تشخیص سن بالایی دارند

عباس عبدی، تحلیلگر سیاسی اصلاح طلب با اشاره به سن بالای اعضای مجمع تشخیص مصلحت نظام، می‌گوید: پالرمو آنقدر پیچیده نبود که تصویب آن این همه وقت و هزینه بگیرد.

کد خبر: ۱۸۴۳۲۱
۰۹:۱۵ - ۲۷ ارديبهشت ۱۴۰۴

عبدی: تصویب پالرمو وقت و هزینه زیادی گرفت/ اعضای مجمع تشخیص سن بالایی دارند

دیدارنیوز: عباس عبدی گفت: تایید صلاحیت پزشکیان، تا حد زیادی مساله حجاب، فیلترینگ، بازگشت برخی افراد به ساختار قدرت و ایجاد روابط خارجی در یک بسته قرار دارند. تصویب پالرمو هم جزو و نمودی از آن بسته است.

مجمع تشخیص مصلحت نظام سرانجام تکلیف یکی از لوایح مرتبط با FATF را مشخص کرد. مجمع چهارشنبه تصمیم به تصویب کنوانسیون پالرمو گرفت. این تصمیم البته مشروط است و تکلیف لایحه باقی مانده یعنی لایحه CFT هم در جلسات آینده مجمع مشخص خواهد شد.

تاریخچه پرونده طویل و دراز FATF و دو لایحه مرتبط با آن یعنی پالرمو و CFT به دولت حسن روحانی برمی گردد. آن زمان، مخالفان سیاسی دولت از هر اقدامی برای ناکام ماندن این لوایح فروگذار نکردند. نپذیرفتن این لوایح از جمله موانع در برقراری ارتباطات مالی با جهان بوده. هرچند که این موانع به اندازه تحریم‌ها نیستند، اما بسیاری از کارشناسان معتقد بوده‌اند این دو پرونده باعث شده حتی کشور‌های دوست هم نتوانند با ایران مراوده پولی و مالی داشته باشد.

حسن روحانی در اواخر دولت خود از رهبری درخواست بررسی مجدد لوایح در مجمع را داشت، اما لوایح نه در آن دولت نه در دولت سیزدهم تعیین تکلیف نشد. لایحه پالرمو، اما روز چهارشنبه تصویب شد و با خود این سوال را به میان آورد که چرا این تصمیم مجمع این همه زمان برده است؟

عباس عبدی، تحلیلگر سیاسی اصلاح طلب و روزنامه نگار در واکنش به تصویب لایحه پالرمو در مجمع تشخیص مصلحت نظام در گفت‌و‌گو با خبرگزاری خبرآنلاین می‌گوید: مجمع تشخیص استقلال تصمیم‌گیری چندانی ندارد و بیشتر نگاه می‌کند که فضای عمومی قدرت چگونه است و بر اساس آن تصمیم‌گیری می‌کند.

پالرمو آنقدر پیچیده نبود که این همه وقت و هزینه بگیرد

وی در پاسخ به این سوال که «آیا این اتفاق در دولت حسن روحانی ممکن نبود؟» گفت: طبیعتا در دولت روحانی نمی‌خواستند این مسائل به نتیجه برسد و به همین دلیل با آن مخالفت می‌کردند. اساساً لوایح مرتبط با FATF موضوعی نیست که تصمیم گیری درباره آن بخواهد این همه سال طول بکشد. موضوع بسیار ساده‌ای است که یا موافق دارد و یا مخالف. مجمع تشخیص مصلحت نظام حدود ۴۰ -۵۰ نفر عضو دارد که نیمی از آنها آنقدر سن و سال بالایی دارند که نمی‌توانند فعال باشند. معلوم نیست که این همه اتلاف منابع و فرصت به چه علت است؟ این خیلی ساده است یا می‌گویید FATF را می‌خواهیم و یا نمی‌خواهیم.

این فعال سیاسی اصلاح طلب با بیان اینکه در مورد تصویب پالرمو به نظر می‌رسد تصمیم گرفته شده فراتر از سیستم تصمیم گیری مجمع تشخیص مصلحت نظام است، گفت: در این مورد یک چارچوب منطقی مشخصی وجود ندارد که بتوان گفت اعضای مجمع تاکنون به نتیجه نمی‌رسیدند. این موضوع آن‌قدر پیچیده نیست که نیاز به صرف این‌همه وقت و هزینه داشته باشد. حتی بررسی پیچیده‌ترین موضوعات هم در یک یا دو جلسه اتفاق می‌افتد. به نظر می‌رسد این همه وقت و هزینه اثرات منفی دارد و کمکی به حل مسئله نمی‌کند.

روزی علما در مدح فرزند کمتر حرف می‌زدند و امروز در مدح فرزندآوری

عبدی معتقد است: اگر ایران در مسیر دیگری، سیاست خارجی خود را اصلاح کند همه این این مسائل حل خواهد شد و دیگر کسی به این موضوع توجه نخواهد کرد.

وی افزود: به‌عنوان مثال، در مورد موضوع سیاست فرزندآوری، در سال‌های ۶۷ و ۶۸ که هدف کاهش فرزندآوری بود، اکثریت علما در مدح کاهش جمعیت صحبت می‌کردند، اما اکنون که هدف افزایش فرزندآوری است، همه در مدح افزایش جمعیت حرف می‌زنند. این مواضع خیلی اثرگذار نیست و مخاطب احساس نمی‌کند که استقلال فکری در این موضوع وجود دارد.

تصویب پالرمو جزئی از یک بسته است

عباس عبدی در پاسخ به اینکه «آیا این تغییر نگاه به خاطر آمدن دولت پزشکیان صورت گرفته است» گفت: بحث فقط دولت پزشکیان نیست. تایید صلاحیت پزشکیان، تا حد زیادی مساله حجاب، فیلترینگ، بازگشت برخی افراد به ساختار قدرت و ایجاد روابط خارجی در یک بسته قرار دارند. تصویب پالرمو هم جزء و نمودی از آن بسته است.

او در پاسخ به اینکه فکر می‌کنید مجمع CFT را هم بپذیرد گفت: جزئیات اینها را نمی‌دانم و اساساً فکر می‌کنم پیگیری اخبار مجمع تشخیص مصلحت اهمیت جدی ندارد بلکه باید به این موضوع به صورت یک نماد نگاه کنید که تصمیمی گرفته شده و بازتابی از آن در مجمع تشخیص قابل مشاهده است.

ارسال نظرات
پربازدیدها
امروز شنبه ۲۷ ارديبهشت
امروز شنبه ۲۷ ارديبهشت
امروز شنبه ۲۷ ارديبهشت
امروز شنبه ۲۷ ارديبهشت
پرطرفدارترین ها