
رضا سپهوند، عضو کمیسیون انرژی مجلس و از مخالفان استیضاح وزرا میگوید که اکثر امضاکنندگان استیضاح وزیر راه یک طیف خاص در مجلس شورای اسلامی هستند. او گفت: از این رو برداشتم این است که یک حرکت سیاسی در حال انجام است.
دیدارنیوز: عضو کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی گفت: استیضاح یک وزیر در این شرایط مشکلی را حل نمیکند، بلکه تنها موجب میشود تا چند ماه یک وزارتخانه بدون متولی بماند، بهتر است فرصت لازم به وزیران داده شود تا بتوانند با اجرای برنامههای خود نسبت به حل مشکلات و رفع موانع اقدام کنند و مجلس هم با استفاده از دیگر ابزارهای نظارتی خود به وظیفه اش عمل کند.
رضا سپهوند در گفتوگو با ایرنا، در مخالفت با استیضاح وزرا در شرایط کنونی کشور گفت: در شرایطی که هنوز یک سال از کار دولت نگذشته است، استیضاح وزیر راه یا هر وزیر دیگری به صلاح مملکت نیست، همانطوری که در روزهای پایانی سال گذشته ما استیضاح وزیر اقتصاد انجام شد و عدهای از نمایندگان به خیال آنکه با مردم همدردی میکنند و وضعیت اقتصاد بهتر میشود با استیضاح موافقت کردند، اما امروز شاهدیم بعد از چند ماه وزارت اقتصاد وزیر ندارد و این وضعیت باعث مشکلاتی در اقتصاد کشور شده است.
وی افزود: همان زمان تاکید کردیم که بسیاری از مشکلات حوزه اقتصاد مربوط به تعاملات بینالمللی و تهدیدات بیرونی است و حتی شاهد بودیم که بعد از استیضاح، قیمت دلار به شدت افزایش پیدا کرد و امروز هم میبینیم زمانی که مذاکرات خوب پیش میرود، قیمت ارز پایین میآید و زمانی که مذاکرات خوب پیش نمیرود قیمت دلار بالا میرود.
نماینده مردم خرم آباد در مجلس تاکید کرد: در مورد وزرای دیگر هم همینطور است، ما یک سری مشکلات انباشته از دولتهای پیشین در مورد عدم سرمایهگذاری کافی در زیرساختهای جادهای، ریلی و هوایی و در حوزه نیرو در زیرساختهای نیروگاهی و توسعه انرژیهای تجدید پذیر داریم که همه آنها تلمبار شده و به صورت ناترازیهایی از سال قبل خود را نشان میدهد.
سپهوند تصریح کرد: علاوه بر اینها، تحریمهای ظالمانه و یک جانبه بر علیه کشور ما هم روز به روز بیشتر و موجب شده که ما درآمدهایی را که در لوایح بودجه در سالهای مختلف داشتیم تأمین نشود و نتوانستیم سرمایهگذاری کافی در حوزه زیرساختی و انرژی داشته باشیم.
استیضاح مشکلی از کشور حل نمیکند
وی افزود: با اطلاع از این مسائل، عزل و استیضاح یک وزیر در این شرایط مشکلی از مشکلات ما را حل نمیکند، بلکه تنها موجب میشود تا چند ماه یک وزارتخانه بدون متولی بماند، ممکن است اگر وزیر جدید هم بیاید دوباره دوباره با مشکلات از قبل مانده همچنان با نارساییهایی مواجه باشیم پس معتقدم باید به وزیر فرصت کافی و لازم داده شود که بتواند برنامههای خود را اجرایی کند.
عضو کمیسیون انرژی مجلس تصریح کرد: در مجموع با استیضاح زودهنگام وزرا که بعضا با انگیزههای سیاسی انجام میشود در شرایطی که هنوز یک سال از عملکردشان نگذشته مخالفم و معتقدم که باید نمایندگان با سوال، تذکر و حضور وزرا در کمیسیونهای تخصصی با برررسی دقیق و کارشناسی مسائل و مشکلات، با ارائه راه حل و نظرات دقیق و فنی به دولت کمک کنند.
اکثر امضا کنندگان استیضاح وزیر راه یک طیف خاص در مجلس هستند
سپهوند تاکید کرد: این روش که هر کسی یک وزیر را به خاطر مسائل حوزه انتخابیه یا به خاطر جنبههای سیاسی یا نوع انتصابات و عدم همخوانی سلیقه تعدادی از نمایندگان با دولت استیضاح میکنند، کار درستی نیست و این ضربه به منافع ملی است و برای مردم هم مشکلات زیادی را ایجاد میکند.
وی در مورد آخرین وضعیت طرح استیضاح وزیران دولت در مجلس، افزود: ما این هفته در تعطیلات مجلس بودیم، در مورد وزیر راه حدود ۴۶ نفر ثبت نام کردند و افرادی که استیضاح را امضا کردهاند اکثرا متعلق به یک طیف خاص هستند، از این رو برداشتم این است که یک حرکت سیاسی در حال انجام است. پیش بینیها این است که با شروع جلسات علنی مجلس در هفته آینده و تلاشهای انجام شده، برخی ازمتقاضیان استیضاح وزیر راه و شهرسازی امضای خود را پس بگیرند.
نماینده مردم خرم آباد در مجلس تصریح کرد: اگر دقت کرده باشید در استیضاح همتی هم همین افراد ثبت نام کردند، از این رو خط اصلی استیضاح وزیر راه در اختیار این طیف است.
طرح استیضاح فرزانه صادق مالواجرد وزیر راه و شهرسازی دولت چهاردهم روز سه شنبه ۹ اردیبهشت در مجلس با جمع آوری حدود ۴۱ امضا از سوی نمایندگان مجلس کلید خورد و طراح این استیضاح که هشت محور برای آن تعریف شده، «محمد منان رئیسی» نماینده قم است.