تیتر امروز

مطهرنیا: بزرگترین محصول دموکراسی، پذیرش مسئولیت است/ اتحاد به معنای همه با هم است، نه همه با من!/ در یک جامعه دموکراتیک، رهبران در برابر مردمان و بالعکس، مسئول هستند و هر دو در برابر آیندگان
در نشست گفتمان عمومی؛ مهارت‌های پیش‌بینی و آینده اندیشی مطرح شد

مطهرنیا: بزرگترین محصول دموکراسی، پذیرش مسئولیت است/ اتحاد به معنای همه با هم است، نه همه با من!/ در یک جامعه دموکراتیک، رهبران در برابر مردمان و بالعکس، مسئول هستند و هر دو در برابر آیندگان

سومین نشست گفتمان عمومی، مهارت‌های پیش‌بینی و آینده اندیشی با حضور مهدی مطهرنیا، رئیس پژوهشکده آینده پژوهی سیمرغ به میزبانی دیدارنیوز برگزار شد.
سید عباس نبوی: ما در بعضی از مسائل شکست‌ خوردیم/ عباس معینی: هرچه جلو آمدیم؛ تفکیک قوا و دموکراسی کمرنگ شد
در مناظره با موضوع بررسی تطبیقی پیش نویس قانون اساسی با قانون مصوب مطرح شد (قسمت اول)

سید عباس نبوی: ما در بعضی از مسائل شکست‌ خوردیم/ عباس معینی: هرچه جلو آمدیم؛ تفکیک قوا و دموکراسی کمرنگ شد

"بررسی تطبیقی پیش‌نویس قانون اساسی ۵۸ با قانون مصوب - تحدید قدرت" موضوع مناظره‌ای با حضور آقایان سید عباس نبوی و عباس معینی به میزبانی دیدار اندیشه بود.
فرشاد مؤمنی: حرکت به سمت توزیع عادلانه قدرت، راه نجات امروز ماست
به مناسبت روز جهانی کارگر برگزار شد

فرشاد مؤمنی: حرکت به سمت توزیع عادلانه قدرت، راه نجات امروز ماست

به مناسبت روز جهانی کارگر، ۱۱ اردیبهشت، گروه علمی، تخصصی صلح انجمن جامعه شناسی ایران با همکاری مدرسه مطالعات نقد اقتصاد سیاسی باشگاه اندیشه، نشستی با موضوع «جایگاه کارگران در ساخت ساختمان صلح...
کامران ندری از دوراهی سخت دولت گفت

خاموشی یا افزایش قیمت!

قطعی برق در شهرهای مختلف کشورمان باعث نارضایتی شدید مردم شده و هرچه به فصل گرما نزدیک‌تر می‌شویم، قطعی و نبود برق مشکلات بیشتری برای مردم ایجاد می‌کند. کامران ندری، اقتصاددان معتقد است که دولت در وضعیتی قرار گرفته که باید بین دو گزینه دشوار انتخاب کند؛ خاموشی یا افزایش قیمت.

کد خبر: ۱۸۳۸۹۷
۱۲:۲۰ - ۱۷ ارديبهشت ۱۴۰۴

خاموشی یا افزایش قیمت!

دیدارنیوز: یک اقتصاددان گفت: دولت در وضعیتی قرار گرفته که باید بین دو گزینه دشوار انتخاب کند؛ خاموشی یا افزایش قیمت. هر دو گزینه موجب نارضایتی می‌شود، اما افزایش قیمت‌ها ممکن است نارضایتی بیشتری در پی داشته باشد.

قطعی برق همچنان ادامه دارد و دولت می‌گوید این مشکل ریشه در ناترازی‌ها دارد. حالا پرسش این است که چگونه می‌شود این بحران را حل کرد و آیا ادامه خاموشی‌ها منجر به ایجاد نارضایتی می‌شود؟ اگر چنین است چاره چیست؟

کامران ندری، اقتصاددان، درباره این موضوع به «نامه‌نیوز» گفت: «ناترازی‌ها در بخش انرژی یک‌شبه ایجاد نشده که بتوان به‌سرعت برطرفش کرد. رفع این ناترازی‌ها نیازمند سرمایه‌گذاری‌های کلان است، اما در حال حاضر دولت توان چنین سرمایه‌گذاری‌هایی را ندارد. اصلاح قیمت‌ها ممکن است به بهبود وضعیت ناترازی‌ها کمک کند، اما این کار سطح نارضایتی عمومی را افزایش می‌دهد. در شرایط فعلی، تنها کاری که دولت می‌تواند انجام دهد، مدیریت کوتاه‌مدت بحران است؛ یعنی اِعمال خاموشی‌ها تا حد امکان. حتی اگر توافق‌هایی برای سرمایه‌گذاری در حوزه انرژی حاصل شود، تأمین منابع مالی و اجرای پروژه‌ها زمان‌بر است و امسال به نتیجه نخواهد رسید».

او ادامه داد: «دولت در وضعیتی قرار گرفته که باید بین دو گزینه دشوار انتخاب کند؛ خاموشی یا افزایش قیمت. هر دو گزینه موجب نارضایتی می‌شود، اما افزایش قیمت‌ها ممکن است نارضایتی بیشتری در پی داشته باشد. شاید لازم باشد نظرسنجی صورت گیرد تا مشخص شود مردم کدام گزینه را ترجیح می‌دهند».

این اقتصاددان همچنین بیان کرد: «ناترازی‌ها حاصل سوء‌تدبیر مدیران در دولت‌های مختلف است. متأسفانه مدیریت کشور حالت چرخشی پیدا کرده و بسیاری از مدیرانی که وضعیت امروز را رقم زده‌اند، همچنان در پست‌های مختلف حضور دارند».

ندری در پایان گفت: «حتی اگر منِ منتقد نیز مسئولیت داشتم، در کوتاه‌مدت راهی جز اجرای خاموشی‌ها یا افزایش قیمت‌ها نداشتم. افزایش قیمت‌ها نیز انتظارات تورمی را تشدید می‌کند و بر همه بخش‌های اقتصاد اثر می‌گذارد. در میان‌مدت هم مسئله تحریم‌ها وجود دارد؛ اگر تحریم‌ها رفع نشوند، امکان حل ناترازی‌ها در میان‌مدت هم وجود ندارد».

ارسال نظرات
امروز پنجشنبه ۱۸ ارديبهشت
امروز پنجشنبه ۱۸ ارديبهشت
امروز پنجشنبه ۱۸ ارديبهشت
امروز پنجشنبه ۱۸ ارديبهشت