
قطعی برق در شهرهای مختلف کشورمان باعث نارضایتی شدید مردم شده و هرچه به فصل گرما نزدیکتر میشویم، قطعی و نبود برق مشکلات بیشتری برای مردم ایجاد میکند. کامران ندری، اقتصاددان معتقد است که دولت در وضعیتی قرار گرفته که باید بین دو گزینه دشوار انتخاب کند؛ خاموشی یا افزایش قیمت.
دیدارنیوز: یک اقتصاددان گفت: دولت در وضعیتی قرار گرفته که باید بین دو گزینه دشوار انتخاب کند؛ خاموشی یا افزایش قیمت. هر دو گزینه موجب نارضایتی میشود، اما افزایش قیمتها ممکن است نارضایتی بیشتری در پی داشته باشد.
قطعی برق همچنان ادامه دارد و دولت میگوید این مشکل ریشه در ناترازیها دارد. حالا پرسش این است که چگونه میشود این بحران را حل کرد و آیا ادامه خاموشیها منجر به ایجاد نارضایتی میشود؟ اگر چنین است چاره چیست؟
کامران ندری، اقتصاددان، درباره این موضوع به «نامهنیوز» گفت: «ناترازیها در بخش انرژی یکشبه ایجاد نشده که بتوان بهسرعت برطرفش کرد. رفع این ناترازیها نیازمند سرمایهگذاریهای کلان است، اما در حال حاضر دولت توان چنین سرمایهگذاریهایی را ندارد. اصلاح قیمتها ممکن است به بهبود وضعیت ناترازیها کمک کند، اما این کار سطح نارضایتی عمومی را افزایش میدهد. در شرایط فعلی، تنها کاری که دولت میتواند انجام دهد، مدیریت کوتاهمدت بحران است؛ یعنی اِعمال خاموشیها تا حد امکان. حتی اگر توافقهایی برای سرمایهگذاری در حوزه انرژی حاصل شود، تأمین منابع مالی و اجرای پروژهها زمانبر است و امسال به نتیجه نخواهد رسید».
او ادامه داد: «دولت در وضعیتی قرار گرفته که باید بین دو گزینه دشوار انتخاب کند؛ خاموشی یا افزایش قیمت. هر دو گزینه موجب نارضایتی میشود، اما افزایش قیمتها ممکن است نارضایتی بیشتری در پی داشته باشد. شاید لازم باشد نظرسنجی صورت گیرد تا مشخص شود مردم کدام گزینه را ترجیح میدهند».
این اقتصاددان همچنین بیان کرد: «ناترازیها حاصل سوءتدبیر مدیران در دولتهای مختلف است. متأسفانه مدیریت کشور حالت چرخشی پیدا کرده و بسیاری از مدیرانی که وضعیت امروز را رقم زدهاند، همچنان در پستهای مختلف حضور دارند».
ندری در پایان گفت: «حتی اگر منِ منتقد نیز مسئولیت داشتم، در کوتاهمدت راهی جز اجرای خاموشیها یا افزایش قیمتها نداشتم. افزایش قیمتها نیز انتظارات تورمی را تشدید میکند و بر همه بخشهای اقتصاد اثر میگذارد. در میانمدت هم مسئله تحریمها وجود دارد؛ اگر تحریمها رفع نشوند، امکان حل ناترازیها در میانمدت هم وجود ندارد».