
موسی فتوحی، رییس منطقه ۲ سازمان بازرسی کل کشور و بازرس کل خراسان رضوی با اشاره به انحراف شدید در بهره گیری از منابع انسانی و مالی در شهرداری مشهد گفت: مطابق اعلام مدیران شهری در بهترین حالت شهرداری مشهد با ۱۰ هزار نفر نیروی انسانی اداره میشود و تعداد ۳۰ هزار نفر نیرو انحراف شدید در بهره گیری از منابع انسانی و مالی را نشان میدهد. در حالی که با افتخار بیان میشود بودجه سال ۱۴۰۳ شهرداری مشهد ۵۶۰ هزار میلیارد ریال (۵۶ همت) بوده است، اما در حقیقت اعتبار نقدی این بودجه چیزی حدود ۲۵۰ هزار میلیارد ریال بوده که از این میزان مطابق اعلام مسوولان شهرداری ماهانه ۱۰ هزار میلیارد ریال یا یک همت حقوق کارکنان پرداخت شده است.
دیدارنیوز: رییس منطقه ۲ سازمان بازرسی کل کشور و بازرس کل خراسان رضوی گفت: تعداد کارکنان شهرداری مشهد در قالب نیروی استخدام رسمی، پیمانی، قراردادی و حجمی، طبق اعلام شهردار و اعضای شورای شهر ۳۰ هزار نفر است که ۲ برابر نیاز این مجموعه بر اساس نظر مدیران شهرداری است.
حجت الاسلام موسی فتوحی در گفتوگو با ایرنا افزود: مطابق اعلام مدیران شهری در بهترین حالت شهرداری مشهد با ۱۰ هزار نفر نیروی انسانی اداره میشود و تعداد ۳۰ هزار نفر نیرو انحراف شدید در بهره گیری از منابع انسانی و مالی را نشان میدهد.
وی بیان کرد: علاوه بر اینکه مجموعه شهری در تعریف شغل و کار مناسب برای ۳۰ هزار کارمند کنونی با مشکل روبروست، این تعداد نیروی اضافی انگیزه کار واقعی را از نیروهای زحمت کش و وظیفه شناس میگیرد.
بازرس کل خراسان رضوی به تضییع کلان هزینههای شهرداری برای پرداخت حقوق اشاره و اظهار کرد: در حالی که با افتخار بیان میشود بودجه سال ۱۴۰۳ شهرداری مشهد ۵۶۰ هزار میلیارد ریال (۵۶ همت) بوده است، اما در حقیقت اعتبار نقدی این بودجه چیزی حدود ۲۵۰ هزار میلیارد ریال بوده که از این میزان مطابق اعلام مسوولان شهرداری ماهانه ۱۰ هزار میلیارد ریال یا یک همت حقوق کارکنان پرداخت شده است.
وی ادامه داد: بر اساس اعلام مسوولان شهرداری کلانشهر مشهد، این نهاد عمومی در سال جاری باید ماهانه ۱۳ هزار میلیارد ریال حقوق پرداخت کند که با توجه به منابع غیر قطعی درآمدی این مبلغ بسیار سنگینی است.
فتوحی گفت: وجود کارمند اضافی در شهرداریها فقط مختص کلانشهر مشهد نیست بلکه سایر شهرداریهای بزرگ کشور نیز به میزان بسیار بیشتر از نیازشان حقوق بگیر دارند.
بازرس کل خراسان رضوی ادامه داد: قسمتی از آسیب یاد شده متوجه بلایی است که شوراها با جذب نیروی جدید در شهرداریها و دخالت در جذب نیروهای مازاد بر سر بودجه و منابع مدیریت شهری آوردهاند که البته نباید فراموش کرد جذب این تعداد نیروی مازاد در مشهد در طول سالهای متمادی و در دورههای مختلف شورا و مدیریت شهری صورت گرفته و صرفا مربوط به یک دوره خاص نیست البته در برخی ادوار جذب نیروها بسیار قابل توجه بوده است.
وی خاطر نشان کرد: با وجود اینکه نهادهای نظارتی برای جذب نیروی جدید در شهرداریها حساسیتها و سخت گیریهای زیادی را اعمال میکنند، اما شاهد جذب پنهان نیروهای مازاد در شهرداری مشهد بودهایم در نتیجه براساس اعلام مدیران شهری، شهرداری مشهد پایان هر ماه برای تامین و واریز نقدینگی حقوق این تعداد نیرو با مشکل مواجه است.
بازرسی خراسان رضوی در سال ۱۴۰۲ پیرامون تخلفات دستگاههای اجرایی و عمومی استان ۳۴۴ گزارش صادر کرد که در جریان آن ۴۳ نفر از کارکنان و مدیران دستگاههای اجرایی استان مجرم شناخته شدند.
همچنین بیش از هزار و ۲۰۰ دستگاه اجرایی و اداری خراسان رضوی مشمول نظارت مستقیم اداره کل بازرسی قرار دارند و بیش از این تعداد نیز به صورت غیرمستقیم در حیطه نظارتی این نهاد هستند.