تیتر امروز

انفجار در باند فرودگاه مشهد/ فارس: باند و ساختمان‌ها آسیبی ندیده‌اند
درگیری نظامی ایران و اسرائیل (این گزارش بروزرسانی می‌شود)

انفجار در باند فرودگاه مشهد/ فارس: باند و ساختمان‌ها آسیبی ندیده‌اند

دومین شب از درگیری نظامی ایران و اسرائیل چند کشته و زخمی برجای گذاشت. پس از حمله تروریستی تل‌آویو به تهران و شهرهای دیگر ایران، درگیری دو طرف اوج گرفته و انفجار در مراکز حساس نظامی و انرژی ادامه...
راهنمای سلامت روان برای شرایط جنگ
آرامش خودتان را حفظ کنید

راهنمای سلامت روان برای شرایط جنگ

در شرایطی که حملات وحشیانه و تجاوز نظامی اسرائیل به ایران و پاسخ قاطع تهران به این حملات ادامه دارد، حفظ آرامش و سلامت روان مردم در شرایط جنگی اهمیت زیادی دارد.
کوروش احمدی: صدور قطعنامه شورای حکام علیه تهران از پیش برنامه‌ریزی شده بود/ احتمال ارجاع پرونده ایران به شورای امنیت وجود دارد/ ایران باید ظرف دو هفته آینده با آمریکا توافق کند/ حتی ۱۰ درصد خطر احتمال جنگ، خطر بسیار بزرگی است
دیپلمات پیشین ایران در نیویورک در گفت‌و‌گو با دیدارنیوز مطرح کرد

کوروش احمدی: صدور قطعنامه شورای حکام علیه تهران از پیش برنامه‌ریزی شده بود/ احتمال ارجاع پرونده ایران به شورای امنیت وجود دارد/ ایران باید ظرف دو هفته آینده با آمریکا توافق کند/ حتی ۱۰ درصد خطر احتمال جنگ، خطر بسیار بزرگی است

کوروش احمدی، دیپلمات پیشین ایران در گفتگو با دیدارنیوز می‌گوید: مسئله در این است که آیا توافقی با آمریکا حاصل می‌شود یا خیر و اگر حاصل نشود، آیا خطر جنگی وجود دارد یا خیر و اگر حتی در حد ۱۰ درصد...

خوش‌بینی گروسی درباره گفتگو‌های ایران و آمریکا؛ «روزی مثبت برای صلح»

رافائل گروسی، مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی با ابراز خوش‌بینی نسبت به روند گفت‌و‌گو‌های هسته‌ای غیر مستقیم میان ایران و آمریکا در رم آن را «یک روز مثبت برای صلح» توصیف کرد.

کد خبر: ۱۸۳۱۱۷
۱۷:۰۴ - ۳۱ فروردين ۱۴۰۴

خوش‌بینی گروسی درباره گفتگو‌های ایران و آمریکا؛ «روزی مثبت برای صلح»

دیدارنیوز: مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی دور دوم گفت‌و‌گو‌های هسته‌ای ایران و آمریکا را مثبت ارزیابی کرد و گفت که نقش آژانس برای راستی‌آزمایی هر توافقی میان ۲ طرف تعیین‌کننده است.

«رافائل گروسی» مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی با ابراز خوش‌بینی نسبت به روند گفت‌و‌گو‌های هسته‌ای غیر مستقیم میان ایران و آمریکا که دور دوم آن روز شنبه در رم، پایتخت ایتالیا برگزار شد، آن را «یک روز مثبت برای صلح» توصیف کرد.

او که با روزنامه ایتالیایی ریپوبلیکا گفت‌و‌گو می‌کرد در پاسخ به این سوال که چرا آن را روز مثبت می‌داند؟ اظهار داشت:، زیرا مذاکرات بر سر موضوع هسته‌ای ایران در دور دوم این گفت‌و‌گو‌ها واقعاً می‌توانست به شکست انجامیده و همه چیز متوقف شود. این خطر وجود داشت. در عوض، روح (مذاکرات) رم نشان داده است که می‌توان رو به جلو رفت.

گروسی درباره محل برگزاری دور بعدی گفت‌و‌گو‌ها که گفته شده است دوباره در مسقط، پایتخت عمان خواهد بود و این سوال که آیا ممکن است مذاکرات دیگری در رم برگزار شود؟ تصریح کرد: تصمیم‌گیری در این باره بر عهده ۲ طرف خواهد بود. با این حال، ایتالیا اعتباری در این زمینه کسب کرده است که دیگران آن را ندارند و از آنجایی که مذاکرات قطعا شنبه آینده به پایان نخواهد رسید، فکر می‌کنم شاهد دیدار‌ها و دیدار‌های فنی دیگر بین آمریکا و ایران در رم باشیم.

مدیرکل آژانس اتمی در پاسخ به اینکه ایتالیا چه نقشی می‌تواند، ایفا کند؟ گفت: در حال حاضر می‌توانم بگویم که دیپلماسی ایتالیا نقش سازنده‌ای ایفا می‌کند، اما فکر می‌کنم، غیرممکن نیست که ایتالیا از نزدیک در مذاکرات نقش داشته باشد.

او که روز گذشته در رم و پیش از آغاز گفت‌و‌گو‌های غیر مستقیم تهران و واشنگتن با «آنتونیو تایانی» وزیر امورخارجه ایتالیا دیدار و گفت‌و‌گو کرد، افزود: من بار‌ها با تایانی صحبت کرده و چندین دیدار تدارکاتی با او داشته‌ام.

رافائل گروسی در پاسخ به این سوال که چه زمانی می‌توان انتظار امضای توافقنامه را داشت؟ خاطرنشان کرد: ما در مورد هفته‌ها صحبت می‌کنیم، نه ماه‌ها. در این گفت‌و‌گو‌ها تمایل به اقدام سریع وجود دارد، زیرا همان‌طور که می‌دانید سناریو‌های بدتری هم وجود دارد.

رئیس دیده‌بان هسته‌ای سازمان ملل دلیل خوش‌بینی خود را این گونه توصیف کرد که «۲ طرف شروع به بحث در مورد چیز‌های مشخصی کرده‌اند و من قصد ۲ مذاکره‌کننده را برای حرکت به جلو دیده‌ام. من هم با آمریکایی‌ها و هم با ایرانی‌ها صحبت می‌کنم، دیدگاه فنی خود را به آنها ارائه می‌دهم که امری ضروری است، زیرا بدون امکان راستی‌آزمایی آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در میدان، امکان دستیابی به توافقات در مورد موضوع هسته‌ای وجود ندارد.»

وی در پاسخ به سوالی درباره ادامه برنامه غنی‌سازی غیر تسلیحاتی در ایران در هر گونه توافق احتمالی جدید میان تهران و واشنگتن بدون اشاره به همکاری داوطلبانه و همیشگی ایران با بازرسان آژانس بین‌المللی انرژی اتمی گفت:، اما تنها با ارائه یک سیستم راستی‌آزمایی و نظارت جدی و دقیق. آژانس اتمی در گذشته در ایران کار بازرسی انجام می‌داد، اما اکنون از کمبود اعتماد رنج می‌بریم. هدف اساسی بازسازی اعتماد است.

گروسی درباره وضعیت فعلی غنی‌سازی اورانیوم در ایران بیان کرد: شرایط هنوز به شکل همان تصویری است که در گزارش ما در فوریه ارائه شده است. در ماه ژوئن ما یک به‌روز رسانی مهم ارائه خواهیم کرد.

منبع: ایسنا
ارسال نظرات
امروز يکشنبه ۲۵ خرداد
امروز يکشنبه ۲۵ خرداد
امروز يکشنبه ۲۵ خرداد
امروز يکشنبه ۲۵ خرداد
پرطرفدارترین ها