تیتر امروز

مهدی مطهرنیا: زمینه‌های فدرالیسم در ایران مهیا نیست/ چرا آینده ایران؛ نه ایرانِ آینده؟/ ایران، کشور نشاط، جشن و امید بود
در نشست گفتمان عمومی؛ مهارت‌های پیش‌بینی و آینده اندیشی مطرح شد

مهدی مطهرنیا: زمینه‌های فدرالیسم در ایران مهیا نیست/ چرا آینده ایران؛ نه ایرانِ آینده؟/ ایران، کشور نشاط، جشن و امید بود

نشست گفتمان عمومی، مهارت‌های پیش‌بینی و آینده اندیشی با حضور مهدی مطهرنیا، رئیس پژوهشکده آینده پژوهی سیمرغ به میزبانی دیدارنیوز برگزار شد.
امر به معروف باید در ساختار‌های حاکمیتی باشد نه برای چهار تار مو/ تقیه‌ علما، دین را حفظ نمی‌کند/ نباید با کل دنیا مقابله می‌کردیم
در سی‌ و پنجمین برنامه دیدار اندیشه با حجت الاسلام اکبرنژاد مطرح شد:

امر به معروف باید در ساختار‌های حاکمیتی باشد نه برای چهار تار مو/ تقیه‌ علما، دین را حفظ نمی‌کند/ نباید با کل دنیا مقابله می‌کردیم

در سی‌ و پنجمین برنامه دیدار اندیشه با حجت الاسلام محمدتقی اکبرنژاد مجتهد و مدرس حوزه، در ادامه موضوع "نقش خدا و مردم در تحولات اجتماعی" به تاثیر تقیه در کنش علماء دین پرداختیم.
محموله‌های خطرناک یا کالا‌های معمولی؟/ امیدواری پس از دور سوم مذاکرات/ زلزله ژئوپلیتیکی در خاورمیانه
مجله خبری تحلیلی دیدارنیوز با اجرای محمدرضا حیاتی

محموله‌های خطرناک یا کالا‌های معمولی؟/ امیدواری پس از دور سوم مذاکرات/ زلزله ژئوپلیتیکی در خاورمیانه

این هشتاد و نهمین برنامه مجله خبری تحلیلی دیدارنیوز است که با اجرای محمدرضا حیاتی و با حضور کارشناسان و صاحب نظران تقدیم مخاطبان گرامی می‌شود.
کاهش نرخ ارز در ایران

مذاکرات ایران و آمریکا؛ سقوط دلار تا کجا ادامه دارد؟

دنیای اقتصاد درباره وضعیت دلار پس از مذاکرات ایران و آمریکا در رم نوشت: تا زمانی که روند گفت‌و‌گو‌ها ادامه داشته باشد، سطحی از خوش‌بینی در بازار قابل مشاهده است. با این‌حال، بازار نسبت به اخبار مثبت یا منفی منتشرشده در خصوص آن، واکنش‌هایی افزایشی یا کاهشی از خود نشان خواهد داد. از این‌رو، به نظر می‌رسد که در نظر گرفتن یک محدوده مشخص برای نوسان نرخ ارز توسط سیاستگذار، می‌تواند به ایجاد ثبات نسبی در بازار کمک کند.

کد خبر: ۱۸۳۰۸۴
۰۹:۳۹ - ۳۱ فروردين ۱۴۰۴

مذاکرات ایران و آمریکا؛ سقوط دلار تا کجا ادامه دارد؟

دیدارنیوز: پس از مذاکرات ایران و آمریکا در رم و خبرهای مثبت سیاسی، قیمت دلار تا کجا ریزش خواهد کرد؟

روز گذشته، دلار آزاد هم‌زمان با آغاز دور دوم مذاکرات میان ایران و آمریکا، برخلاف واکنش کاهشی بازار در دور نخست این گفت‌وگوها، افزایش قیمت جزئی را تجربه کرد. با این حال، بررسی‌ها نشان می‌دهد بازار همچنان نسبت به نتیجه مذاکرات خوش‌بین است، زیرا از قله قیمتی دور شده است. بسیاری از فعالان بازار ترجیح می‌دهند تا پیش از ورود به معاملات سنگین، چشم‌انداز روشن‌تری از سرنوشت مذاکرات داشته باشند و تا مشخص شدن مسیر گفت‌وگوها، با احتیاط بیشتری عمل کنند.

روز گذشته دور دوم گفت‌و‌گو‌های غیرمستقیم بین ایران و آمریکا در رم برگزار شد. دلار آزاد در زمان گفت‌و‌گو‌ها در محدوده ۸۵ هزار تومان در نوسان بود، اما پس از انتشار شایعه‌ای مبنی بر تعلیق روند مذاکرات، قیمت آن تا کانال ۸۶ هزار تومان نیز پیشروی کرد. این روند افزایشی حاکی از آن است که انتظارات و فضای روانی حاکم بر بازار نقش پررنگی در جهت‌دهی نرخ ارز ایفا می‌کند. در نهایت با تکذیب این خبر دلار آزاد کار خود را با قیمت ۸۵ هزار و ۸۰۰ تومان پایان داد. به‌نظر می‌رسد فعالان بازار همچنان در انتظار روشن‌تر شدن نتایج این گفت‌و‌گو‌ها هستند و ترجیح می‌دهند تا زمانی که چشم‌انداز مذاکرات مشخص‌تر شود، با احتیاط بیشتری عمل کنند. بنابر سخنان عراقچی پس از پایان جلسه، مذاکرات گفت و گوی دور دوم نیز به خوبی پیش رفته است و طرفین موفق شده‌اند در یک سری اصول و اهداف به تفاهم بهتری برسند. پس از این اظهار نظر سیگنال مثبتی به بازار داده شد و دلار فردایی در محدوده‌ای کمتر از نرخ ثبت شده برای روز گذشته معامله شد.

ضرورت مهار نوسانات بازار

بررسی‌ها حاکی از آن است که با وجود تداوم گفت‌و‌گو‌ها همچنان ریسک بروز برخی چالش‌های مربوط به مذاکرات در فضای بازار وجود دارد. با این وجود ایجاد چالش در مذاکرات به معنای شکست آن نیست. تا زمانی که روند گفت‌و‌گو‌ها ادامه داشته باشد، سطحی از خوش‌بینی در بازار قابل مشاهده است. با این‌حال، بازار نسبت به اخبار مثبت یا منفی منتشرشده در خصوص آن، واکنش‌هایی افزایشی یا کاهشی از خود نشان خواهد داد. از این‌رو، به نظر می‌رسد که در نظر گرفتن یک محدوده مشخص برای نوسان نرخ ارز توسط سیاستگذار، می‌تواند به ایجاد ثبات نسبی در بازار کمک کند.

تعیین یک محدوده مشخص برای نوسان نرخ ارز، به کاهش رفتار‌های هیجانی بازار کمک می‌کند و با ایجاد نوعی لنگر روانی، انتظارات تورمی را در مسیر کنترل‌شده‌تری قرار می‌دهد. این رویکرد باعث می‌شود که بازار در مواجهه با اخبار متناقض، دچار نوسانات شدید نشود. همچنین تعیین یک محدوده مشخص برای نوسان نرخ ارز، می‌تواند تاثیرات مثبتی بر فعالیت و تصمیم‌گیری فعالان اقتصادی داشته باشد. در فضایی که نرخ ارز قابل پیش‌بینی و از نوسانات شدید در امان باشد، فعالان اقتصادی می‌توانند با اطمینان بیشتری به برنامه‌ریزی برای تولید، واردات، صادرات و سرمایه‌گذاری بپردازند. این امر منجر به تقویت اعتماد فعالان اقتصادی شده و بستر مساعدتری برای رشد و پایداری اقتصادی فراهم می‌آورد.

شکاف ارزی ۱۹.۹ درصد شد

روز گذشته، دلار در بازار رسمی با افزایشی جزئی همراه بود؛ به‌طوری‌که هر دلار در مرکز مبادله در این روز در رقم ۷۱ هزار و ۵۴۱ تومان معامله شد. در آذرماه ۱۴۰۳، بانک مرکزی با اعلام خبر راه‌اندازی سامانه ارز تجاری، هدف اصلی از تاسیس آن را حرکت به سمت تک‌نرخی شدن ارز عنوان کرد. با این حال، در تاریخ ۱۸ فروردین‌ماه، شکاف میان نرخ ارز رسمی و آزاد به اوج تاریخی ۴۸.۶ درصد رسیده بود. با انتشار اخبار مربوط به آغاز مذاکرات، این شکاف قیمتی روندی کاهشی به خود گرفت و در روز گذشته به ۱۹.۹ درصد رسید. اگر شکاف در سطح فعلی باقی بماند می‌توان گفت هدف اصلی از راه‌اندازی سامانه ارز تجاری محقق شده است.

کاهش قیمت طلایی‌ها

با وجود افزایش قیمت دلار در بازار داخلی، انواع قطعات سکه در این روز کاهش قیمت را تجربه کردند. به‌طوری که سکه طلای طرح جدید با قیمت ۷۷ میلیون و ۸۱۰ هزار تومان به فروش رسید. بررسی‌ها نشان می‌دهد که حباب سکه در این روز کاهش یافته و برای سکه طلای طرح جدید به ۱۰ میلیون و ۴۳۰ هزار تومان رسیده است. به نظر می‌رسد این کاهش در قیمت بازاری سکه ناشی از کاهش حباب آن بوده است.

ارسال نظرات
امروز پنجشنبه ۱۱ ارديبهشت
امروز پنجشنبه ۱۱ ارديبهشت
امروز پنجشنبه ۱۱ ارديبهشت
امروز پنجشنبه ۱۱ ارديبهشت
پرطرفدارترین ها