تیتر امروز

اعتراضات اقتصادی آری، ایجاد ناامنی نه!/ عدم توافق نتانیاهو و ترامپ برای اقدام نظامی علیه ایران/ پزشکیان: دیگر دلار ۲۸۵۰۰ تومانی به کسی نمی‌دهیم
مجله خبری تحلیلی دیدارنیوز با اجرای محمدرضا حیاتی

اعتراضات اقتصادی آری، ایجاد ناامنی نه!/ عدم توافق نتانیاهو و ترامپ برای اقدام نظامی علیه ایران/ پزشکیان: دیگر دلار ۲۸۵۰۰ تومانی به کسی نمی‌دهیم

این صد و چهل و چهارمین برنامه مجله خبری تحلیلی دیدارنیوز است که امروز پنجشنبه ۱۱ دی‌ماه ۱۴۰۴ با اجرای محمدرضا حیاتی و با حضور کارشناسان و صاحب نظران تقدیم مخاطبان گرامی می‌شود.
از جنگ ۱۲ روزه تا آتش بس در غزه/ ترامپ با قدرت برگشت
دیدار آنچه در سال ۲۰۲۵ اتفاق افتاده را بررسی می‌کند

از جنگ ۱۲ روزه تا آتش بس در غزه/ ترامپ با قدرت برگشت

دیدارنیوز در اولین روز سال ۲۰۲۶، نگاهی گذرا به آنچه در سال میلادی ۲۰۲۵ که گذشت، انداخت که البته ناگفته پیداست ماجرای تجاوز نظامی اسرائیل به خاک ایران مهمترین اتفاق در سال گذشته بود.
سید مرتضی افقه: ذخایر ارزی دولت پس از ۸ سال تحریم به شدت کاهش یافته/ بخشی از افزایش مکرر نرخ ارز، ناشی از سایه جنگ بر کشور است/ برخورد احترام‌آمیز رئیس‌جمهور با معترضین، اتفاق خوبی است، اما امیدوارم خیلی دیر نشده باشد/ آمدن همتی به بانک مرکزی، تاثیر زیادی در میان‌مدت به دنبال نخواهد داشت
در گفت‌و‌گوی دیدار با یک اقتصاددان مطرح شد

سید مرتضی افقه: ذخایر ارزی دولت پس از ۸ سال تحریم به شدت کاهش یافته/ بخشی از افزایش مکرر نرخ ارز، ناشی از سایه جنگ بر کشور است/ برخورد احترام‌آمیز رئیس‌جمهور با معترضین، اتفاق خوبی است، اما امیدوارم خیلی دیر نشده باشد/ آمدن همتی به بانک مرکزی، تاثیر زیادی در میان‌مدت به دنبال نخواهد داشت

استاد اقتصاد دانشگاه شهید چمران اهواز در گفت‌و‌گویی با دیدارنیوز گفت: پزشکیان به عنوان میراث‌دار خرابکاری دولت قبل وارد عرصه شد، اما سعی داشت که با مردم همراهی داشته باشد. این برخورد احترام‌آمیز...
برزو حق‌شناس، کارشناس بازار سرمایه مطرح کرد

عملکرد بانک مرکزی افتضاح بود/ حباب طلا برای سرمایه‌گذاران خطرناک است

برزو حق‌شناس، کارشناس بازار سرمایه با اشاره به عملکرد بانک مرکزی در بازار طلا و سکه گفت: می‌توانم بگویم عملکرد بانک مرکزی در سال ۱۴۰۳ افتضاح بود. اگر بخواهم نمره بدهم، عدد صفر نمره زیادی برای عملکرد بانک مرکزی در برابر اتفاقات سال ۱۴۰۳ بوده است. در حال حاضر قیمت طلا حباب دارد و این حباب برای سرمایه‌گذاران خطرناک است. ممکن است تحت تاثیر افزایش ریسک‌ها رشد داشته باشیم، ولی حباب است که رشد می‌کند.

کد خبر: ۱۸۱۹۱۶
۰۹:۳۷ - ۳۰ اسفند ۱۴۰۳

عملکرد بانک مرکزی افتضاح بود/ حباب طلا برای سرمایه‌گذاران خطرناک است

دیدارنیوز: یک کارشناس بازار سرمایه می‌گوید: عملکرد بانک مرکزی در سال ۱۴۰۳ افتضاح بود. اگر بخواهم نمره بدهم، عدد صفر نمره زیادی برای عملکرد بانک مرکزی در برابر اتفاقات سال ۱۴۰۳ بوده است. کاری که بانک مرکزی انجام داد این بود که در قیمت‌های بسیار پایین و غیرمنطقی اقدام به حراج و عرضه کرد و در موقعی که بازار به دلیل ریسک‌ها رشد عجیب و غریبی کرد و به صورت واضح الان سکه و طلای آب شده حباب دارد، دستش خالی مانده و نمی‌تواند آن شدت عرضه‌ها را داشته باشد.

بازار طلا در حالی سال ۱۴۰۳ را شروع کرد که هر گرم طلای ۲۴ عیار با قیمت ۴ میلیون و ۴۰۰ هزار تومان و هر گرم طلای ۱۸ عیار در ابتدای سال ۳ میلیون و ۳۲۰ هزار تومان به فروش می‌رسید. اما سال، سال پرالتهاب و تنش سیاسی بود. درگیری‌ها در منطقه به اوج خود رسید و در صحنه بین‌الملل نیز ترامپ وارد میدان شد.

حجم اتفاقات و تحولاتی که در کشور رخ داد بازار طلا و سکه را هم دچار التهاب کرد. اکنون که در روز‌های پایانی سال به سر می‌بریم، قیمت هر گرم طلای ۲۴ عیار به ۸ میلیون و ۹۰۰ هزار تومان و طلای ۱۸ عیار نیز با رشد ۹۴ درصدی به ۶ میلیون و ۶۰۰ هزار تومان رسیده است.

قیمت سکه امامی نیز که در ابتدای سال جاری ۳۸ میلیون و ۸۰۰ هزار تومان بود، در لحظه نگارش این گزارش با قیمت ۷۸ میلیون و ۷۵۰ هزار تومان معامله می‌شود. همچنین قیمت سکه بهار آزادی از ۳۶ میلیون تومان به بیش از ۷۳ میلیون تومان رسید. بر اساس رصد بازار، در دوره ۹ ماهه سال ۱۴۰۳ سکه با ۳۹ درصد افزایش قیمت عنوان پربازده‌ترین بازار را به خود اختصاص داد.

عملکرد بانک مرکزی افتضاح بود/ حباب طلا برای سرمایه‌گذاران خطرناک است

برزو حق‌شناس، کارشناس بازار سرمایه در تحلیل خود از روند بازار طلا و سکه در سال ۱۴۰۳ به اقتصاد ۲۴ گفت: «علیرغم سیاست‌های انقباضی بسیار عجیب و شدیدی که بانک مرکزی حاکم کرده بود و در طول سال آن را تشدید کرد، اما بازار طلا و سکه بیشترین بازدهی را در سال ۱۴۰۳ به سرمایه‌گذاران داد. عوامل مختلفی در این امر دخیل بودند و بیشترین عامل، تشدید ریسک‌ها بود.»

وی با اشاره به عملکرد بانک مرکزی در بازار طلا و سکه، بیان کرد: «می‌توانم بگویم عملکرد بانک مرکزی در سال ۱۴۰۳ افتضاح بود. اگر بخواهم نمره بدهم، عدد صفر نمره زیادی برای عملکرد بانک مرکزی در برابر اتفاقات سال ۱۴۰۳ بوده است. کاری که بانک مرکزی انجام داد این بود که در قیمت‌های بسیار پایین و غیرمنطقی اقدام به حراج و عرضه کرد و در موقعی که بازار به دلیل ریسک‌ها رشد عجیب و غریبی کرد و به صورت واضح الان سکه و طلای آب شده حباب دارد، دستش خالی مانده و نمی‌تواند آن شدت عرضه‌ها را داشته باشد. از این رو جا دارد که نهاد‌های نظارتی ورود پیدا کنند و دقت داشته باشند که در چه قیمت‌هایی و چرا منابع بانک مرکزی عرضه شده و چه کسانی خرید کرده‌اند.»

این کارشناس بازار‌های مالی ادامه داد: «در حال حاضر قیمت طلا حباب دارد و این حباب برای سرمایه‌گذاران خطرناک است. ممکن است تحت تاثیر افزایش ریسک‌ها رشد داشته باشیم، ولی حباب است که رشد می‌کند.»

حق‌شناس در توصیه به سرمایه‌گذاران بازار طلا و سکه نیز عنوان کرد: «کسی که سرمایه‌گذار است باید توجه کند که روی حباب دارد سرمایه گذاری می‌کند. اگر ریسک درگیری نظامی را برای خود لحاظ نمی‌کنید ممکن است طلا بازدهی جالبی نداشته باشد، ولی اگر تحلیل مبنی بر این باشد که ریسک‌ها بیشتر و تنش‌ها منجر به درگیری می‌شود، سرمایه‌گذاری در بازار طلا جای توجیه دارد. در حال حاضر طلا به شدت حباب دارد و این برای سرمایه گذاران خطرناک است. سرمایه‌گذاران این مهم را باید لحاظ کنند که هرگونه چرخش در عوامل سیاسی ممکن است آن‌ها را با زیان‌های بسیار سنگینی مواجه کند.»

وی در پیش‌بینی خود از آینده بازار طلا و سکه در سال ۱۴۰۴ گفت: «باتوجه به حبابی که طلا اکنون دارد، درصورتی که ریسک‌ها بسیار تشدید و منجر به درگیری شود، طلا بازدهی خواهد داشت. اما اگر قرار بر سیاست فشار حداکثری باشد، بازار طلا عایدی چندانی برای سرمایه گذارانش نخواهد داشت. علیرغم اینکه در صورت تشدید تنش‌ها این بازار مقداری بازدهی خواهد داشت، اما بعید می‌دانم به پای تورم برسد. اگر به این سمت برویم که تنش‌ها تشدید نشود و حتی توافقی هم میان ایران و آمریکا شکل گیرد، من این هشدار را می‌دهم که سرمایه‌گذاران دچار ضرر شوند.»

ارسال نظرات
امروز جمعه ۱۲ دی
امروز جمعه ۱۲ دی
امروز جمعه ۱۲ دی
امروز جمعه ۱۲ دی