تیتر امروز

جنگی فراگیر یا توافق آتش‌بس/ تصویب بودجه ۱۴۰۴ و سیل اعتراضات/ آزادی ریجستری گوشی‌های آیفون
مجله خبری تحلیلی دیدارنیوز با اجرای محمدرضا حیاتی

جنگی فراگیر یا توافق آتش‌بس/ تصویب بودجه ۱۴۰۴ و سیل اعتراضات/ آزادی ریجستری گوشی‌های آیفون

این چهل و دومین برنامه مجله خبری تحلیلی دیدارنیوز است که با اجرای محمدرضا حیاتی و با حضور کارشناسان و صاحب نظران تقدیم مخاطبان گرامی می‌شود.
بخارایی:در قرن ۲۱، جنگ برای نجنگیدن است/ متولی: آقای بخارایی! شما باید موضع تان را صریحا اعلام کنید
گزارش اختصاصی دیدار از مناظره ای در دانشگاه امام صادق

بخارایی:در قرن ۲۱، جنگ برای نجنگیدن است/ متولی: آقای بخارایی! شما باید موضع تان را صریحا اعلام کنید

بسیج دانشجویی دانشگاه امام صادق، مناظره‌ای را با عنوان «نزاع ایران و اسرائیل تا کجا باید ادامه داشته باشد؟» با حضور سید علی متولی، دکترای علوم سیاسی و مدیر موسسه علم و سیاست اشراق و احمد بخارایی...

خیال‌تان راحت باشد که جمعیت هلال‌احمر را دارید (گفتگو با رئیس صلیب‌سرخ گرجستان در سفرش به ایران)

ناتیا لولادزی، رئیس جوان صلیب‌سرخ گرجستان در سفرش به ایران از مراکز مختلف سازمان جمعیت هلال‌احمر بازدید کرد. با بازدید از برنامه‌های آموزشی هلال‌احمر، لولادزی قصد دارد تا داوطلبان سازمان صلیب‌سرخ گرجستان را برای کسب تجربه بیشتر به اصفهان بفرستد.

کد خبر: ۱۷۹۹
۱۲:۱۰ - ۲۹ ارديبهشت ۱۳۹۷

دیدارنیوز - یاسمن طاهریان در روزنامه شهروند گفتگویی انجام داده است با ناتیا لولادزی رئیس صلیب سرخ گرجستان که می خوانید.

هدف شما از سفر به ایران چه بود؟
اول از همه از جمعیت هلال‌احمر ایران برای دعوت به ایران و میهمان‌نوازی گرم‌شان تشکر می‌کنم. هدف اصلی من از سفر به ایران بازدید نزدیک از فعالیت‌های جمعیت هلال‌احمر ایران است. از قبل با فعالیت‌ها و کارهای بشردوستانه این سازمان هم در ایران و هم در سطح بین‌المللی آشنایی داشتم؛ اما می‌خواستم با چشمان خودم از نزدیک ببینم. مشاهده از نزدیک فعالیت‌های این سازمان به‌خصوص در زمینه مدیریت بحران و امداد و نجات بسیار برایم جذاب بود.

سازمان جمعیت هلال‌احمر فعالیت‌های گسترده‌ای در زمینه‌های مختلفی انجام می‌دهد؛ پس هدف اصلی‌ام دیدن این فعالیت‌ها بود و بعد پیداکردن راهی برای همکاری مشترک میان سازمان صلیب‌سرخ گرجستان و جمعیت هلال‌احمر.‌ سال گذشته هم تفاهمنامه‌ای را در مجمع عمومی در آنتالیا برای همکاری‌های مشترک در آینده امضا کردیم تا ببینیم در چه زمینه‌هایی می‌توانیم یکدیگر را حمایت کنیم.

سازمان صلیب ‌سرخ گرجستان چقدر بزرگ است؟ چند نفر داوطلب دارید؟
سازمان صلیب‌سرخ گرجستان به اندازه جمعیت هلال‌احمر داوطلب ندارد. با توجه به جمعیت گرجستان که حدود پنج‌میلیون نفر است، ١٢هزار داوطلب فعال داریم. این داوطلبان در ٣٧ شعبه صلیب‌سرخ گرجستان در سطح کشور فعالیت می‌کنند.

آیا برنامه‌ای برای جذب داوطلبان بیشتری دارید؟
بله؛ همواره برای جذب داوطلبان فعالیت کرده و در دانشگاه‌های مختلف برنامه‌های آموزشی برگزار می‌کنیم. ما همچنین ١٤ تفاهمنامه با مدارس غیرانتفاعی مختلف امضا کرده‌ایم تا بتوانیم داوطلبان را از سنین خیلی کم جذب کنیم. در نتیجه رده سنی داوطلبان ما از ٦ سالگی یعنی زمانی که کودکان به مدرسه می‌روند، شروع می‌شود. در مدارس برای برنامه‌های خیریه‌ای مختلف مانند فروش کیک روزهای مشخصی تعیین شده است. بسیاری از سازمان‌ها و مدارسی که طرف قراردادمان هستند، داوطلب این سازمان هم به شمار می‌روند.

کدام دسته از بلایای طبیعی گرجستان را تهدید می‌کنند؟
بیشتر سیل و زلزله و بهمن.

همانطور که می‌دانید ایران در معرض بلایای طبیعی مانند زلزله قرار دارد. وقوع سیل در ‌سال ٢٠١٥ در تفلیس هم فاجعه بزرگی به بار آورد. آیا برای داوطلبان برنامه آموزشی به‌خصوصی برای امداد‌ونجات و شیوه عملکرد آنها هنگام وقوع فاجعه دارید؟
دولت گرجستان مسئولیت به‌خصوصی را چه در فجایع انسانی و چه طبیعی به سازمان صلیب‌سرخ گرجستان محول کرده است. کار ما هماهنگی میان سازمان‌های مردم‌نهاد مختلف است. در عین حال برای دولت نقش کمکی داریم. ما تنها سازمانی هستیم که در جلسات دولتی شرکت می‌کند. هنگام وقوع سیل در ‌سال ٢٠١٥ عملیات امداد‌ونجات کاملا بر عهده صلیب‌سرخ گرجستان بود. تمام کارهای بشردوستانه مانند جمع‌آوری و پخش مواد غذایی، البسه و چادرها بر عهده ما بود. خیلی‌ها هم کمک‌های غیرنقدی کردند. در ٦ ‌سال گذشته ما تنها سازمانی هستیم که برای خانواده‌های آسیب‌دیده حمایت‌های روانی و اجتماعی فراهم کرده‌ایم. حمایت روانی و اجتماعی موضوعی جدید است و ما تنها سازمانی هستیم که آن را اجرا می‌کند. بعد از وقوع سیل شروع کردیم به جمع‌آوری کمک‌های نقدی؛ کاری که تا به حال انجام نشده بود. به آسیب‌دیدگان کارت‌های بانکی هدیه دادیم که به مدت ٦‌ ماه،‌ ماهیانه مبلغ مشخصی واریز می‌شد. یکی از اولویت‌های سازمان صلیب‌سرخ گرجستان مدیریت بحران است. ما سعی می‌کنیم ظرفیت این سازمان را تا اندازه‌ای افزایش دهیم که بتوانیم هنگام وقوع بحران، در مرحله اول کمک‌های اولیه برسانیم و بعد از آن عملیات امدادونجات را انجام دهیم.

بعد از وقوع سیل چه‌ کارهایی برای جذب کمک‌های نقدی و غیر نقدی انجام شده است؟
عملیات امدادونجات سازمان صلیب‌سرخ گرجستان بعد از وقوع سیل بسیار گسترده بود. در آن زمان در ساختمان مرکز بحران در منطقه آسیب‌دیده Vake مستقر شدیم. دولت این فضا را برای ما فراهم کرد. تمام فعالیت‌های صلیب‌سرخ در همان محل انجام شده و افراد بسیاری کمک‌های نقدی و غیرنقدی اهدا کردند. پوشش رسانه‌ای از فعالیت‌های صلیب‌سرخ هم بسیار بالا بود. ما همچنین‌هات ‌لاینی را باز کردیم که مردم می‌توانستند به شماره آن زنگ بزنند و کمک‌های نقدی کنند. بسیاری از شرکت‌ها هم برنامه‌هایی برای جمع‌آوری کمک‌های نقدی راه‌اندازی کردند؛ سفارت‌های مختلفی هم کمک کردند.

هنگام وقوع هر فاجعه‌ای، آیا صلیب‌سرخ گرجستان تنها سازمان حاضر در محل است یا سازمان‌های مردم‌نهاد دیگری هم برای امداد‌رسانی حاضر می‌شوند؟
سازمان‌های مردم‌نهاد هم حضور دارند؛ آنها یا سازمان‌های بین‌المللی هستند یا سازمان‌های مردم‌نهاد محلی. هنگام وقوع بحران، قانون به ما اجازه هماهنگی و برقراری ارتباط با سازمان‌های مردم‌نهاد را می‌دهد تا تداخل و بی‌نظمی در فعالیت‌های‌مان به وجود نیاید.

در ‌سال ٢٠٠٨، وقتی که میان گرجستان و روسیه درگیری بر سر اوستیای جنوبی پیش آمد، جمعیت هلال‌احمر ایران کمک‌های بزرگی به گرجستان کرد. آیا جمعیت هلال‌احمر ایران هم می‌تواند در موقعیت مشابهی روی کمک گرجستان حساب کند؟
اتفاقا خودم می‌خواستم به این موضوع اشاره کنم. تاریخچه همکاری ما با جمعیت هلال‌احمر ایران طولانی است. در‌ سال ٢٠٠٨ ایران نخستین سازمان بین‌المللی بود که به کمک صلیب‌سرخ گرجستان شتافت. می‌دانید که ١٩٠ کشور شامل سازمان‌های صلیب‌سرخ و هلال‌احمر عضو فدراسیون بین‌المللی هستند. اگر فاجعه‌ای رخ دهد، سعی می‌کنیم با استفاده از ظرفیت‌های خودمان و سازمان‌های دیگر با آن روبه‌رو شویم؛ مثلا در گروه‌های حمایتی اجتماعی و روانی، روانشناسان خوبی داریم که به دیگر سازمان‌ها فرستاده می‌شوند. ایران دوست خوب ماست و با توجه به تاریخچه همکاری‌مان، قطعا می‌توانند روی ما حساب کنند.

آیا در خاورمیانه هم حضور دارید؟ و یا برنامه‌ای برای حضور در این منطقه را دارید؟
در حال‌ حاضر هیچ عملیات در حال اجرا در حوزه بین‌المللی نداریم. البته هنگام وقوع هر فاجعه‌ای سعی کرده‌ایم که کمک‌های نقدی جمع‌آوری کنیم. خیلی وقت‌ها برای سوریه این کار را انجام داده‌ایم. با گرجستان هم جلسه‌ای برگزار کردیم تا درباره وضع حقوق بشر در سوریه صحبت کنیم. پس می‌توانم بگویم فعالیت مستقیم نداریم اما کمک‌های نقدی‌مان را به سازمان‌های فعال در منطقه می‌فرستیم.

نکته دیگری هست که دوست دارید، اضافه کنید.
دوست دارم سفرم را جمع‌بندی کنم. اول از سازمان امدادونجات جمعیت هلال‌احمر بازدید کردم و هیچ کلماتی نمی‌تواند کاری که این سازمان انجام می‌دهد را توصیف کند. خیلی افتخار می‌کنم به این سازمان دوست و همکار که توانایی انجام این فعالیت‌ها را دارد. خیال‌تان راحت باشد که سازمان جمعیت هلال‌احمر را دارید. به اصفهان هم رفتم و از سازمان هلال‌احمر این استان، مرکز درمان و توانبخشی و آموزش و پژوهش دیدن کردم. کاری که در سازمان درمان و توانبخشی انجام می‌شود، حیرت‌انگیز است. در مرکز آموزش‌وپژوهش صحبت کردیم تا بتوانیم نیروهای خودمان را برای آموزش در زمینه مدیریت بحران به اصفهان بفرستیم؛ تجهیزات این مرکز فوق‌العاده است. امیدوارم که بتوانیم در آینده همکاری‌های بیشتری داشته باشیم. باید تجربه‌های‌مان را به اشتراک بگذاریم. ما جمعیت هلال‌احمر را دعوت می‌کنیم به گرجستان بیایند تا بتوانیم عملکرد صلیب‌سرخ گرجستان را نشان دهیم و ببینیم چگونه می‌توانیم از یکدیگر یاد بگیریم و حامی همدیگر باشیم. 
 
منبع: روزنامه شهروند / شنبه 29 اردیبشهت 97
ارسال نظرات
نام:
ایمیل:
نظر:
بنر شرکت هفت الماس صفحات خبر
رپورتاژ تریبون صفحه داخلی