
جامعه پلاس در یکی دیگر از برنامههای خود به سراغ دکتر مهدی خورشیدی، جامعه شناس رفته و با او درباره شرایط کنونی و آینده ایران گفتوگو کرده که میبینید و میخوانید.
دیدارنیوزـ نسرین نیکنام: بررسی شرایط کنونی جامعه و از همه مهمتر آینده ایران بهانه گفت و گوی ما با مهدی خورشیدی، جامعه شناس شد؛ او در ابتدای این گفت و گو به موضوع مهم مهاجرت نخبگان اشاره کرد و گفت: اگر این افراد احساس خوشبختی و امید به زندگی بالایی داشتند آیا باز از ایران می رفتند؟ چه کسی کشور خود را رها می کند و می رود؟
ویدیوی این گفت و گو را می توانید اینجا، یوتیوب و آپارات ببینید.
به دلیل طولانی شدن گفت و گو فایل این ویدیو در دو قسمت منتشر می شود.
ویدیوی اول
ویدیوی دوم
او ادامه می دهد: آمارها نشان میدهد که احساس خوشبختی و شادی در مردم پایین است البته می دانید که داشتن امید و احساس شادی بستگی به این دارد که مشکلات رفاهی حل شده باشد، در کشوری که اختلاف طبقانی زیاد، رشد اقتصادی پایین است و از طرفی هم مدام در حال تهدید در عرصه های بین المللی است شادی و احساس خوشبختی بعید و دور است و از همه مهمتر اینکه مردم آن برای آزادیهای اجتماعی، فرهنگی، حقوقی و پوشش باید بجنگند همه این عوامل سبب می شود که احساس خوشبختی وجود نداشته باشد.
او تاکید می کند در کشوری که آمار طلاق در آن وحشتناک است و هنوز سر پوشش دعواست چطور می توان حرف از توسعه زد، این در حالی است که دولت رئیسی کسر بودجه هزار همتی برای مردم این کشور به یادگار گذاشته است.
این جامعه شناس با اشاره به گسست در جامعه می گوید: این گسست و شکاف بین مردم و حاکمیت در تمام بخش های اجتماعی، فرهنگی و سیاسی وجود دارد اما کسی به آن توجه نمی کند.
خورشیدی حضور نسل زد را در عرصه های کنونی کشور مورد توجه قرار می دهد و می گوید: با اینکه این نسل مانند ما فشارهای زیادی را تحمل کرده و می کند اما من به اینها امید دارم، نسل قدیم یعنی پدران ما نسل هایی بودند که برای رسیدن به یک ایدئولوژی و آرمان های جهانی قیام کردند اما به استکبارستیزی رسیدند.
او همچنان معتقد است که راه برون رفت از شرایط کنونی و ترمیم شکاف بین مردم و حاکمیت در گرو توجه به نسل زد است؛ باید با آنها وارد گفت و گو شد چون نسل آنها مثل ما صبور و آرام نیست آنها منتظر مونولوگ ها نمی شوند، مدام در حال پرسشگری هستند و حاکمیت مجبور است پاسخگوی آنها باشد.
او ادامه می دهد: اما رفتن به مسیر دیگر و بی توجهی به همین شیوه گفت و گو نتیجه ی عیانی دارد درگیری های فیزیکی در کف خیابان چون یک اصل وجود دارد و آن هم این است که خشونت خشونت می آورد.
خورشیدی نقد جدی به نظارت استصوابی و شیوه نظارت شورای نگهبان دارد و می گوید: فقیه و حقوقدانی که حتی تجربه یک روز کار اجرایی را ندارد نمی تواند برای مردم به دنبال انتخاب فردی باشد که قرار است در بالاترین جایگاه اجرایی یک کشور بنشیند.