تیتر امروز

شادی برای «یلدا» با جیب خالی/ از شاهنامه خوانی و فال حافظ تا قصه حسین کرد شبستری
روایت دیدار از قدیمی‌ترین جشن ایران زمین در این روزها

شادی برای «یلدا» با جیب خالی/ از شاهنامه خوانی و فال حافظ تا قصه حسین کرد شبستری

هر سال وقتی آذر خانم (آذرماه) می‌خواهد رخت خود را جمع کند و برود یک اتفاقی می افتد که برای ایرانیان مقد است آن هم اجرای آیین شب چله یا همان یلداست اما این روزها همه می‌گویند چه یلدایی وقتی جیب...
اشرف بروجردی: قوانین حمایت از زنان روی کاغذ ماند/بدون حضور زنان توسعه‌ای در کشور اتفاق نمی‌افتد/ چرا در احزاب سیاسی زنان حضور کمتری دارند
بازخوانی یک گفت و گو

اشرف بروجردی: قوانین حمایت از زنان روی کاغذ ماند/بدون حضور زنان توسعه‌ای در کشور اتفاق نمی‌افتد/ چرا در احزاب سیاسی زنان حضور کمتری دارند

هشتم خرداد ۱۴۰۲ دیدارنیوز میزبان اشرف بروجردی اولین معاون زن دولت خاتمی بود. درگذشت او بهانه‌ای شد تا گفت‌وگوی پیشین را با ملاحظه اینکه حرف‌های او همچنان محل تامل است باز نشر کنیم.
محمود فتوحی: ایران امروز را، رسانه‌های داخلی و خارجی می‌سازند/ از دوره صفویه به بعد، وطن معنای ملک را پیدا کرد/ در ادبیات معاصر، مفهوم ایران تا حدودی ریزش پیدا کرد
گفت و گوی دیدار در برنامه «گپی نو» با پژوهشگر نام آشنای ادبیات فارسی:

محمود فتوحی: ایران امروز را، رسانه‌های داخلی و خارجی می‌سازند/ از دوره صفویه به بعد، وطن معنای ملک را پیدا کرد/ در ادبیات معاصر، مفهوم ایران تا حدودی ریزش پیدا کرد

در هفتمین برنامه از گپی‌نو، با محمود فتوحی، استاد و پژوهشگر نام‌آشنای ادبیات فارسی به گفت‌و‌گو پرداختیم و با او پیرامون مفهوم ایران در شعر فارسی خصوصا قصاید مدحی سخن گفتیم.
آتش‌بس در غزه

فرستاده ترامپ در تل‌آویو؛ ماموریت «ویتکوف» چیست؟

استیو ویتکوف، فرستاده ویژه دونالد ترامپ، رئیس‌جمهوری آمریکا به خاورمیانه، با هدف نظارت بر اجرای آتش‌بس در غزه و روند تبادل اسرا میان اسرائیل و حماس، امروز (چهارشنبه) وارد تل‌آویو شد.

کد خبر: ۱۷۹۴۴۸
۲۰:۰۹ - ۱۰ بهمن ۱۴۰۳

فرستاده ترامپ در تل‌آویو؛ ماموریت «ویتکوف» چیست؟

دیدارنیوز: استیو ویتکوف، فرستاده ویژه رئیس‌جمهوری آمریکا به خاورمیانه، با هدف نظارت بر اجرای آتش‌بس در غزه و روند تبادل اسرا میان اسرائیل و حماس، وارد تل‌آویو شد.

به نقل از العربیه، قرار است مذاکرات درباره مبادله اسرا سه‌شنبه آینده، در شانزدهمین روز اجرای توافق، آغاز شود.

بر اساس گزارش‌ها، ویتکوف حامل پیامی از سوی دونالد ترامپ به اسرائیل است که در آن تأکید شده واشینگتن خواستار اجرای کامل توافق تبادل اسراست و بر ضرورت حل اختلافات امنیتی و سیاسی برای دستیابی به این هدف تأکید دارد.

دعوت نتانیاهو برای دیدار با ترامپ در کاخ سفید

دفتر بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر اسرائیل، پیش‌تر اعلام کرده بود که دعوت‌نامه‌ای برای دیدار با دونالد ترامپ در چهارم فوریه در کاخ سفید دریافت کرده است.

تأکید روبیو بر همکاری نزدیک با مصر

در همین راستا، وزارت خارجه آمریکا اعلام کرد که مارکو روبیو، وزیر خارجه این کشور، در تماس تلفنی با بدر عبدالعاطی، همتای مصری خود، بر اهمیت همکاری نزدیک برای جلوگیری از امکان حاکمیت مجدد «حماس» بر غزه و تهدید دوباره اسرائیل تأکید کرده است.

روبیو همچنین از نقش مصر در میانجیگری برای آزادی گروگان‌ها و برقراری آتش‌بس، قدردانی کرد.

مخالفت آلمان با کوچ اجباری فلسطینیان از غزه

از سوی دیگر، اولاف شولتز، صدراعظم آلمان، در نخستین موضع‌گیری برلین نسبت به طرح پیشنهادی ترامپ برای انتقال جمعیت غزه به مصر و اردن، مخالفت خود را اعلام کرد.

شولتز در یک کنفرانس انتخاباتی در برلین تصریح کرد: «کوچ اجباری فلسطینی‌ها از نوار غزه، موضوعی غیرقابل قبول است.»

او افزود: «هرگونه طرحی برای اسکان مجدد ساکنان غزه در خارج از این منطقه مردود است و حاکمیت این منطقه باید در اختیار تشکیلات خودگردان فلسطین قرار بگیرد.»

صدر اعظم آلمان همچنین بر حمایت برلین از راه‌حل دوکشوری تأکید کرد و گفت که فلسطینی‌ها و اسرائیلی‌ها باید بتوانند در کنار هم در صلح زندگی کنند.

ویرانی ۶۶ درصد زیرساخت‌های غزه

بر اساس برآورد‌های سازمان ملل، شمار فلسطینیانی که طی دو روز گذشته به شمال غزه بازگشته‌اند به بیش از ۳۷۶ هزار نفر رسیده است.

یان اگلند، دبیرکل سازمان غیردولتی «شورای پناهندگان نروژ»، با اشاره به اینکه ۱.۴ میلیون نفر در نوار غزه به کمک فوری نیاز دارند، اعلام کرد که ۶۶ درصد از تأسیسات زیرساختی در این منطقه ویران شده است.

اگلند همچنین تأکید کرد که سازمان‌های بشردوستانه همچنان با موانع بوروکراتیک از سوی اسرائیل مواجه‌اند که مانع از انجام فعالیت‌های امدادی آن‌ها می‌شود. او خواستار حمایت بیشتر از کارکنان بشردوستانه برای اجرای مأموریت‌های امدادی شد.

ارسال نظرات
امروز دوشنبه ۰۱ دی
امروز دوشنبه ۰۱ دی
امروز دوشنبه ۰۱ دی
امروز دوشنبه ۰۱ دی