تیتر امروز

علی نوری: نسل امروز برای رسیدن به اهداف تعریف شده حاکمیت کاری نمی‌کند/ مشارکت اجتماعی زمانی اتفاق می‌افتد که تبعیض نباشد/ امید مردم زمانی از بین رفت که فهمیدند که حاکمیت رای می‌خواهد نه مشارکت
گفت و گوی دیدار در برنامه «تیتر» با یک جامعه شناس

علی نوری: نسل امروز برای رسیدن به اهداف تعریف شده حاکمیت کاری نمی‌کند/ مشارکت اجتماعی زمانی اتفاق می‌افتد که تبعیض نباشد/ امید مردم زمانی از بین رفت که فهمیدند که حاکمیت رای می‌خواهد نه مشارکت

دکتر علی نوری استاد دانشگاه و جامعه شناس یکی دیگر از مهمان‌های برنامه «تیتر» بود؛ او در این گفت‌و‌گو به موضوعات مهمی مانند تبعیض، شکاف اجتماعی و ... اشاره کرد. او معتقد است: نسل جوان برای اهدافی...
مانور نظامی اسرائیل و آمریکا در پاسخ به رزمایش ایران/ رئیس‌جمهور ونزوئلا: برای پیروزی آماده‌ایم/ اعلام رتبه‌‌بندی کیفیت زندگی کشورها در سال ۲۰۲۵
مجله خبری تحلیلی دیدارنیوز با اجرای محمدرضا حیاتی

مانور نظامی اسرائیل و آمریکا در پاسخ به رزمایش ایران/ رئیس‌جمهور ونزوئلا: برای پیروزی آماده‌ایم/ اعلام رتبه‌‌بندی کیفیت زندگی کشورها در سال ۲۰۲۵

این صد و سی و هشتمین برنامه مجله خبری تحلیلی دیدارنیوز است که امروز پنجشنبه ۲۰ آذرماه ۱۴۰۴ با اجرای محمدرضا حیاتی و با حضور کارشناسان و صاحب نظران تقدیم مخاطبان گرامی می‌شود.
مظلومیت امروز حضرت زهرا؛ چون دوست کم توجه است شکایت کجا بریم!؟
ولادت حضرت فاطمه زهرا (س) و روز مادر

مظلومیت امروز حضرت زهرا؛ چون دوست کم توجه است شکایت کجا بریم!؟

ایمان و اردات قلبی نسبت به دخت پیامبر گرامی اسلام و همسر مکرمه امام علی و مادر امام حسن و حسین بی نهایت است و برابر دستور قرآن و امر رسول خدا در محبت به او و اهل بیتش اگر کمی بخل بورزیم خاسر...
دیدار معاون اول رئیس‌جمهور با مسئولان انجمن‌های علمی کشور

عارف: دولت چهاردهم، دولتی دانشگاهی است/ به‌‎خاطر برخورد‌های سلیقه‌ای، جوانان رها شده‌اند

محمدرضا عارف، معاون اول رئیس‌جمهور با بیان اینکه دولت چهاردهم، دولتی دانشگاهی است، گفت: به خاطر برخورد‌های سلیقه‌ای، جوانان علاقمند به فعالیت‌های علمی رها شده‌اند.

کد خبر: ۱۷۸۵۵۵
۱۱:۱۱ - ۲۳ دی ۱۴۰۳

عارف: دولت چهاردهم، دولتی دانشگاهی است/ به‌‎خاطر برخورد‌های سلیقه‌ای، جوانان رها شده‌اند

دیدارنیوز: معاون اول رئیس‌جمهور با بیان اینکه دولت چهاردهم، دولتی دانشگاهی است و رئیس‌جمهور نیز بار‌ها بر ضرورت بهره‌گیری از نظرات کارشناسان در دولت تاکید کرده است، گفت: دولت با چالش‌ها و مسائل فراوانی روبرو است و از انجمن‌ها و تشکل‌های علمی انتظار داریم با سرمایه ارزشمند علمی خود و تعبیه سازوکار‌های لازم به دولت در حل مسائل کلان کشور راهکار‌های لازم را ارائه کنند.

محمدرضا عارف در نشست با مسئولان انجمن‌های علمی کشور که با حضور وزیر علوم، تحقیقات و فناوری، نمایندگان انجمن‌های علمی و دانشمندان برجسته کشور و نمایندگان دستگاه‌های امر برگزار شد، تصریح کرد: انجمن‌های علمی به ویژه در پایش برنامه هفتم توسعه، تحقق رشد ۸ درصدی و حل ناترازی‌ها به دولت کمک کنند.

عارف با تاکید بر حل مسائل مرتبط با ثبت شرکت‌های انجمن‌های علمی با همکاری قوه قضاییه و همچنین روند تایبد صلاحیت اساتید فعال این انجمن‌ها، در خصوص حل مشکلات مالیاتی این انجمن‌ها ادامه داد: نگاه دولت چهاردهم این است که تشکل‌های علمی در راستای فعالیت‌های غیرانتفاعی معاف از مالیات باشند و اگر نیاز به اصلاح و بازنویسی قوانین وجود دارد با هماهنگی و همکاری سازمان مالیاتی این مسئله حل شود.

معاون اول رئیس‌جمهور با تاکید بر اینکه انجمن‌های علمی مشاوران دولت چهاردهم هستند، تصریح کرد: از انجمن‌های علمی می‌خواهیم که پس از ابلاغ مصوبات دولتی نظرات کارشناسانه خود را به دولت ارائه کنند و دولت نیز بلافاصله بر اساس این نگاه کارشناسی دانشمندان و اساتید برجسته علمی، اصلاحات لازم را به عمل خواهد آورد.

وی با بیان اینکه نیاز به نگاه و حضور انجمن‌های علمی در همه بخش‌های کشور داریم، تصریح کرد: کشور گرفتار آسیب‌های اجتماعی به ویژه شکاف نسلی است و باید دید انجمن‌های علمی چقدر برای حل این مسائل ورود و به دولت کمک کرده‌اند و با حضور این انجمن‌های علمی در کنار دولت، در خدمت مردم باشیم و اگر بنا است مسئله‌ای با رویکرد علمی حل شود قطعاً دولت قوت قلب برای اجرا خواهد داشت.

معاون اول رئیس‌جمهور با اشاره به اهمیت فعالیت انجمن‌های علمی دانشجویی افزود: در گذشته مجموعه‌های جوان و علمی دانشجویی در دانشگاه‌ها به وجود آمد که بسیار موثر و فعال بودند و گاهی به دلیل برخورد‌های غیرمنطقی و سلیقه‌ای دانشگاه‌ها، جوانان علاقه‌مند به کار تشکیلاتی رها شده‌اند و انجمن‌های علمی باید برای میدان دادن به جوانان دانشمند و فعال کردن آنان برای حل مشکلات کشور ورود کنند.

معاون اول رئیس‌جمهور درخصوص لزوم تکریم نخبگان و برجستگان علمی تاکید کرد: امروز جوانان الگوی علمی ندارند و به دلایل برخورد‌های سلیقه‌ای، الگوسوزی در دانشگاه‌ها و مراکز علمی و پژوهشی شده است که باید اقدام ارزشمند خوب و تاثیرگذار تکریم نخبگان برجسته علمی کشور را تا زمانی که این دانشمندان در قید حیات هستند، انجام دهیم.

عارف با اشاره به پدیده مهاجرت دانشمندان جوان طی سال‌های گذشته و با بیان اینکه به جای تقبیح مهاجرت آنان، رابطه‌شان را با ایران حفظ کنیم، تاکید کرد: جوانان دانشمند و نخبه که از کشور مهاجرت کرده‌اند، هنوز نگاه به ایران دارند و باید ارتباط آن‌ها با ایران را حفظ کرده و مشوق‌های لازم را ارائه کنیم و همچنین برای جلوگیری از مهاجرت جوانان برجسته و اساتید دانشگاهی جوان با کمک وزارت علوم، مسائل اولیه مسکن و معیشت آنان برطرف شود که البته وزارت علوم دولت چهاردهم برنامه‌های بسیار خوب برای اساتید جوان در نظر گرفته است که در آینده اعلام می‌کنیم.

وی افزود: گاهی این جوانان فکر می‌کنند که با قهر سیاسی و اجتماعی روبرو هستند و تمامی پل‌های پشت سر آن‌ها خراب شده است که باید با برگزاری کنفرانس‌ها و کارگاه‌های علمی از آنان برای بهره‌گیری از نظرات علمی و کارشناسی استفاده کرد تا برای حضور پررنگ آن‌ها نیز زمینه‌سازی شود.

عارف از وزارت علوم خواست تا با ساماندهی انجمن‌های علمی زمینه‌های حضور آنان در تصمیم‌گیری‌های دولت ایجاد شود.

معاون اول رئیس‌جمهور همچنین در این جلسه دستور داد تا مشکلات این انجمن‌ها از جمله مالیاتی، بودجه‌ای و اختصاص مکان مناسب با تشکیل کارگروهی با حضور معاونان وزارتخانه‌های علوم و بهداشت و معاون علمی و فناوری رئیس‌جمهور و سایر دستگاه‌های ذی‌ربط حل شود.

همچنین در این نشست نمایندگان انجمن‌های علمی به تشریح مشکلات خود از جمله برخوردار نبودن از مکان مستقل برای استقرار و فعالیت، مشکلات مرتبط با امور مالیاتی، ناکافی بودن منابع مالی، طولانی بودن فرایند تایید صلاحیت منتخبان انجمن‌های علمی پرداختند.

ارسال نظرات
امروز شنبه ۲۲ آذر
امروز شنبه ۲۲ آذر
امروز شنبه ۲۲ آذر
امروز شنبه ۲۲ آذر