تیتر امروز

مهدی مطهرنیا: زمینه‌های فدرالیسم در ایران مهیا نیست/ چرا آینده ایران؛ نه ایرانِ آینده؟/ ایران، کشور نشاط، جشن و امید بود
در نشست گفتمان عمومی؛ مهارت‌های پیش‌بینی و آینده اندیشی مطرح شد

مهدی مطهرنیا: زمینه‌های فدرالیسم در ایران مهیا نیست/ چرا آینده ایران؛ نه ایرانِ آینده؟/ ایران، کشور نشاط، جشن و امید بود

نشست گفتمان عمومی، مهارت‌های پیش‌بینی و آینده اندیشی با حضور مهدی مطهرنیا، رئیس پژوهشکده آینده پژوهی سیمرغ به میزبانی دیدارنیوز برگزار شد.
امر به معروف باید در ساختار‌های حاکمیتی باشد نه برای چهار تار مو/ تقیه‌ علما، دین را حفظ نمی‌کند/ نباید با کل دنیا مقابله می‌کردیم
در سی‌ و پنجمین برنامه دیدار اندیشه با حجت الاسلام اکبرنژاد مطرح شد:

امر به معروف باید در ساختار‌های حاکمیتی باشد نه برای چهار تار مو/ تقیه‌ علما، دین را حفظ نمی‌کند/ نباید با کل دنیا مقابله می‌کردیم

در سی‌ و پنجمین برنامه دیدار اندیشه با حجت الاسلام محمدتقی اکبرنژاد مجتهد و مدرس حوزه، در ادامه موضوع "نقش خدا و مردم در تحولات اجتماعی" به تاثیر تقیه در کنش علماء دین پرداختیم.
محموله‌های خطرناک یا کالا‌های معمولی؟/ امیدواری پس از دور سوم مذاکرات/ زلزله ژئوپلیتیکی در خاورمیانه
مجله خبری تحلیلی دیدارنیوز با اجرای محمدرضا حیاتی

محموله‌های خطرناک یا کالا‌های معمولی؟/ امیدواری پس از دور سوم مذاکرات/ زلزله ژئوپلیتیکی در خاورمیانه

این هشتاد و نهمین برنامه مجله خبری تحلیلی دیدارنیوز است که با اجرای محمدرضا حیاتی و با حضور کارشناسان و صاحب نظران تقدیم مخاطبان گرامی می‌شود.
برای جمهوری اسلامی دشوار است که مردم سیستان و بلوچستان سختی، خشکسالی و هزار گرفتاری را تحمل کنند

مالکی: اقدامات طالبان برای کشور‌های همسایه بازخورد خوبی ندارد/ سدسازی‌های اخیر در افغانستان جای سوال دارد

سدسازی‌های اخیر در افغانستان جای سوال دارد/ به رئیس‌جمهور گفتیم مسئولیت هامون به سازمان محیط زیست و هیرمند به وزارت نیرو سپرده شود

کد خبر: ۱۷۸۱۶۰
۰۹:۵۸ - ۱۶ دی ۱۴۰۳

مالکی: اقدامات طالبان برای کشور‌های همسایه بازخورد خوبی ندارد/ سدسازی‌های اخیر در افغانستان جای سوال دارد

دیدارنیوز: یک عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی گفت: ما به دولت پیشنهاد کردیم که مسئولیت پیگیری دریاچه هامون به سازمان محیط زیست داده شود و مسئولیت هیرمند هم به وزارت نیرو داده شود و وزارت خارجه هم دو وزارت خانه را هماهنگ و مدیریت کند تا ۲ پرونده داشته باشیم.

فداحسین مالکی درباره سدسازی‌های اخیر طالبان روی رود‌های مشترک با ایران و پیگیری حقابه کشورمان از افغانستان گفت: اگر به اتفاقاتی که در حال حاضر در به اصطلاح حاکمیت طالبان می‌افتد با نگرش منطقه‌ای نگاه کنیم برای کشور‌های همسایه بازخورد خوبی ندارد.

این عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی با اشاره به این که حاکمان امروز افغانستان با جمهوری اسلامی ایران، پاکستان و برخی از کشور‌های همسایه و منطقه‌ای به نوعی رفتار می‌کنند که در ساختار گذشته افغانستان ندیده‌ایم، یادآور شد: در دولت‌های گذشته افغانستان در هر موضوعی تعامل وجود داشت که این رفتار بر روابط کشور‌ها با توجه به جایگاهی که خود افغانستان داشت تاثیرگذار بود، اما ما در طول این مدتی که طالبان حاکمیت این کشور را بر عهده گرفته است، چیز دیگری مشاهده کرده‌ایم.

وی با بیان این که بزرگترین موضوعی که در این مدت با حاکمیت طالبان داشته‌ایم بحث حقابه و توجه به مسائل حقوقی، قواعد، قرارداد‌ها و معاهده‌هایی بود که قبلا با افغانستان داشته‌ایم که متاسفانه در این مدت هم رعایت نشده است، اظهار داشت: ایجاد سد‌ها در افغانستان به نظرم خودش جای سؤال دارد، معتقدم هر اقدامی باید در فضای مشارکت دو کشور انجام صورت گیرد که امروز اینطور نیست، البته طبیعی است طالبان نه مجلسی دارد و نه دولتی، هیچ چیزی در این حاکمیت سر جای خودش نیست.

سفیر پیشین ایران در افغانستان تاکید کرد: برای جمهوری اسلامی ایران بسیار دشوار است که مردم سیستان و بلوچستان سختی، خشکسالی و هزار گرفتاری را تحمل کنند، اما طالبان اجازه دهد ۳ میلیارد متر مکعب آب هامون به شورزار‌های گودزره ریخته شود و این اصلاً از هیچ منطقی، چه از نظر شرعی و چه از نظر قانونی برخوردار نیست.

وی ادامه داد: صحبتی که با رئیس جمهور و عراقچی داشتیم نتیجه‌اش این بود که به طور جد این موضوع در دستور کار دولت است و مجلس هم پیگیر این موضوع است.

مالکی در پاسخ به این که این سدسازی‌ها چه تاثیری روی زندگی مردم سیستان و بلوچستان دارد، گفت: چیزی که به عنوان نماینده به دنبالش هستیم و افغانستان هم باید دنبالش باشد این است که ما موضوع حق‌آبه را از دریاچه و تالاب همیشه سرسبز هامون باید جدا بدانیم، هامون شاید بخش عمده‌اش در خاک افغانستان باشد؛ اما اگر هامون آب و زیبایی داشته باشد، جزء ۷ تالاب زیبای دنیا است و می‌تواند اشتغال ایجاد کند و صنعت به وجود بیاورد. ما از مجامع بین‌المللی و خود دولت افغانستان انتظار داریم که هامون را جدا از هیرمند بدانند هیرمند یک موضوع دوجانبه است، اما مساله جایگاه هامون قطعاً جداست.

وی تاکید کرد: ما به دولت پیشنهاد کردیم که مسئولیت دریاچه هامون به سازمان محیط‌زیست داده شود و مسئولیت هیرمند هم به وزارت نیرو داده شود و وزارت خارجه هم دو وزارتخانه را هماهنگ و مدیریت کند تا ۲ پرونده داشته باشیم؛ پرونده هامون در مجامع بین‌المللی خیلی جایگاه مهمی دارد و قطعاً برای مجامع بین‌المللی مهم است و بانک جهانی برای سرمایه‌گذاری می‌آید و قضیه دوجانبه هیرمند را هم به باید وزارت نیرو پیگیری کند.

منبع: ایلنا
ارسال نظرات
امروز پنجشنبه ۱۱ ارديبهشت
امروز پنجشنبه ۱۱ ارديبهشت
امروز پنجشنبه ۱۱ ارديبهشت
امروز پنجشنبه ۱۱ ارديبهشت
پرطرفدارترین ها