تیتر امروز

سید مرتضی افقه: ذخایر ارزی دولت پس از ۸ سال تحریم به شدت کاهش یافته/ بخشی از افزایش مکرر نرخ ارز، ناشی از سایه جنگ بر کشور است/ برخورد احترام‌آمیز رئیس‌جمهور با معترضین، اتفاق خوبی است، اما امیدوارم خیلی دیر نشده باشد/ آمدن همتی به بانک مرکزی، تاثیر زیادی در میان‌مدت به دنبال نخواهد داشت
در گفت‌و‌گوی دیدار با یک اقتصاددان مطرح شد

سید مرتضی افقه: ذخایر ارزی دولت پس از ۸ سال تحریم به شدت کاهش یافته/ بخشی از افزایش مکرر نرخ ارز، ناشی از سایه جنگ بر کشور است/ برخورد احترام‌آمیز رئیس‌جمهور با معترضین، اتفاق خوبی است، اما امیدوارم خیلی دیر نشده باشد/ آمدن همتی به بانک مرکزی، تاثیر زیادی در میان‌مدت به دنبال نخواهد داشت

استاد اقتصاد دانشگاه شهید چمران اهواز در گفت‌و‌گویی با دیدارنیوز گفت: پزشکیان به عنوان میراث‌دار خرابکاری دولت قبل وارد عرصه شد، اما سعی داشت که با مردم همراهی داشته باشد. این برخورد احترام‌آمیز...
نتانياهو به دنبال چراغ سبز حمله به ایران در آمریکا/ سوداگری کاسبان تحریم از فلاکت مردم/ بغداد تازه‌ترین واسطه ميان تهران و واشنگتن/ بازگشت همتی به بانک مرکزی!
مجله خبری تحلیلی دیدارنیوز با اجرای محمدرضا حیاتی

نتانياهو به دنبال چراغ سبز حمله به ایران در آمریکا/ سوداگری کاسبان تحریم از فلاکت مردم/ بغداد تازه‌ترین واسطه ميان تهران و واشنگتن/ بازگشت همتی به بانک مرکزی!

این صد و چهل و سومین برنامه مجله خبری تحلیلی دیدارنیوز است که امروز دوشنبه ۸ دی‌ماه ۱۴۰۴ با اجرای محمدرضا حیاتی و با حضور کارشناسان و صاحب نظران تقدیم مخاطبان گرامی می‌شود.
پنجره‌ای به پشت پرده بحران سازی هسته‌ای برای ایران
تحلیل سند دوم محرمانه دیدارهای پوتین و بوش

پنجره‌ای به پشت پرده بحران سازی هسته‌ای برای ایران

در اقدام قابل توجهی که می‌تواند صفحات تازه‌ای از تاریخ دیپلماسی بین‌الملل را ورق بزند، آرشیو ملی آمریکا در ۲۳ دسامبر ۲۰۲۵، سه سند محرمانه از ملاقات‌های ولادیمیر پوتین و جورج دبلیو بوش در سال‌های...
تحولات سوریه

احمد الشرع: هیچ سلاحی نباید خارج از کنترل دولت باشد

احمد الشرع، رهبر تحریر شام سوریه در یک کنفرانس مطبوعاتی مشترک با هاکان فیدان، وزیر امور خارجه ترکیه گفت که تمام گروه‌های مسلح در کشور باید انحلال خود را اعلام کنند و تأکید کرد که هیچ سلاحی نباید خارج از کنترل دولت وجود داشته باشد.

کد خبر: ۱۷۷۴۹۶
۰۹:۱۴ - ۰۳ دی ۱۴۰۳

احمد الشرع: هیچ سلاحی نباید خارج از کنترل دولت باشد

دیدارنیوز: احمد الشرع، رهبر تحریر شام اعلام کرد که تمام گروه‌های مسلح در کشور باید انحلال خود را اعلام کنند. او تأکید کرد که هیچ سلاحی نباید خارج از کنترل دولت وجود داشته باشد. او گفت قصد دارد نفوذ سوریه در لبنان را کاهش دهد.

به نقل از دویچه‌وله، حاکمان جدید سوریه خواستار این هستند که تمام سلاح‌ها در این کشور تحت کنترل دولت قرار بگیرند. احمد الشرع (ابومحمد جولانی)، رهبر شبه‌نظامیان اسلام‌گرای هیئت تحریر شام (HTS) روز یکشنبه ۲۲ دسامبر (۲ دی) در یک کنفرانس مطبوعاتی مشترک با هاکان فیدان، وزیر امور خارجه ترکیه، گفت که همه گروه‌های مسلح در سوریه به‌زودی "انحلال خود را اعلام" خواهند کرد و به ارتش خواهند پیوست.

الشرع همچنین اعلام کرد که هیئت تحریر شام اجازه نخواهد داد "هیچ سلاحی خارج از کنترل دولت" در کشور وجود داشته باشد، حتی در مناطق تحت کنترل نیرو‌های دموکراتیک سوریه (SDF) که به رهبری کرد‌ها اداره می‌شوند. وی افزود که ساختار جدید نیرو‌های مسلح سوریه طی روز‌های آینده اعلام خواهد شد.

هاکان فیدان، وزیر خارجه ترکیه نیز تاکید کرد که سوری‌ها به تنهایی مسئول سرنگونی بشار اسد بودند. او خطاب به رهبران هیئت تحریر شام گفت: «این پیروزی تنها متعلق به شماست نه هیچ‌کس دیگر، سوریه با فداکاری‌های شما از یک فرصت تاریخی بهره‌مند شده است.»

کاهش نفوذ در لبنان

احمد الشرع، رهبر هیئت تحریر شام که تاکنون به ابومحمد جولانی معروف بود، پیش از این، اعلام کرده بود که سوریه نفوذ خود در لبنان را به طور چشمگیری کاهش خواهد داد.

الشرع در دیداری با نمایندگان ارشد اقلیت دروزی لبنان گفت که دمشق دیگر "به‌طور منفی در امور لبنان دخالت نخواهد کرد". وی تأکید کرد که رهبری جدید سوریه به "حاکمیت لبنان، یکپارچگی سرزمینی، استقلال تصمیم‌گیری و ثبات امنیتی آن" احترام می‌گذارد.

این دیدار میان احمد الشرع، رهبر هیئت تحریر شام، و ولید و تیمور جنبلاط، رهبران دروزی، در کاخ ریاست‌جمهوری در دمشق برگزار شد. الشرع تأکید کرد که سوریه در لبنان "به یکسان از همه طرف‌ها فاصله خواهد گرفت". او همچنین اعتراف کرد که سوریه تاکنون "منشاء ترس و نگرانی" برای همسایه خود بوده است.

حضور طولانی سوریه در لبنان

ولید جنبلاط، که مدت‌ها از منتقدان سرسخت بشار اسد، رهبر سابق سوریه بوده است، رژیم اسد را متهم کرده که در قتل پدرش در سال ۱۹۷۷ در جریان جنگ داخلی لبنان نقش داشته است.

ارتش سوریه در سال ۱۹۷۶ به‌عنوان بخشی از نیرو‌های عربی وارد لبنان شد تا جنگ داخلی این کشور را که یک سال پیش آغاز شده بود، متوقف کند. اما به‌جای خروج، نیرو‌های سوری تا سال ۲۰۰۵ در این کشور حضور داشتند و گروه‌های طرفدار سوریه، مانند شبه‌نظامیان حزب‌الله، تمام بخش‌های سیاسی و نظامی لبنان را کنترل می‌کردند. خروج کامل ارتش سوریه سرانجام در پی اعتراضات گسترده مخالفان در لبنان و فشار شدید بین‌المللی صورت گرفت.

اپوزیسیون لبنان دمشق و حزب‌الله را متهم می‌کند که در ترور رفیق حریری، نخست‌وزیر محبوب لبنان، نیز نقش داشته‌اند.

ارسال نظرات
امروز پنجشنبه ۱۱ دی
امروز پنجشنبه ۱۱ دی
امروز پنجشنبه ۱۱ دی
امروز پنجشنبه ۱۱ دی