تیتر امروز

روز خواص گرامی باد
افاضات اضافه

روز خواص گرامی باد

عوام الملک از اینکه پس از چند ماه نامه‌‌نگاری با حضرت مسعود، پیامکی از او دریافت کرده بسیار خوشحال است و روز خواص را هم تبریک گفته است.
دومینوی پیش روی مخالفان بشار اسد/ سقوط دولت در مهد جمهوریت/ سیل انتقادات از قانون حجاب و عفاف
مجله خبری تحلیلی دیدارنیوز با اجرای محمدرضا حیاتی

دومینوی پیش روی مخالفان بشار اسد/ سقوط دولت در مهد جمهوریت/ سیل انتقادات از قانون حجاب و عفاف

این پنجاه و دومین برنامه مجله خبری تحلیلی دیدارنیوز است که با اجرای محمدرضا حیاتی و با حضور کارشناسان و صاحب نظران تقدیم مخاطبان گرامی می‌شود.
نبوی: با دو جریان مواجهه‌ایم، جریانی که حفظ شرایط را برای معیشت می‌خواهد و جریانی که این خفت را نمی‌پذیرد/ سلیمانی اردستانی:هر که می‌خواهد شهید بشود خودش برود وسط بهشت؛ اما کشور را وارد جنگ نکند!
در مناظره سید عباس نبوی و عبدالرحیم سلیمانی اردستانی مطرح شد (قسمت دوم)

نبوی: با دو جریان مواجهه‌ایم، جریانی که حفظ شرایط را برای معیشت می‌خواهد و جریانی که این خفت را نمی‌پذیرد/ سلیمانی اردستانی:هر که می‌خواهد شهید بشود خودش برود وسط بهشت؛ اما کشور را وارد جنگ نکند!

"بیانیه مجمع مدرسین و محققین قم در خصوص شهادت یحیی سنوار و حمایت از تشکیل دو دولت "موضوع مناظره‌ای با حضور سید عباس نبوی و عبدالرحیم سلیمانی اردستانی به میزبانی دیدار نیوز بود. قسمت اول این مناظره...

تحلیل رای کشور‌ها به قطعنامه ضد ایران در شورای حکام آژانس

تحلیل رای کشور‌ها به قطعنامه ضد ایران در شورای حکام آژانس عنوان یادداشت جدیدی از حسن بهشتی پور، تحلیلگر مسایل بین‌الملل است که می‌خوانید.

کد خبر: ۱۷۵۹۲۷
۱۰:۵۹ - ۰۳ آذر ۱۴۰۳

 

تحلیل رای کشور‌ها به قطعنامه ضد ایران در شورای حکام آژانس

دیدارنیوز: در اجلاس روز پنج شنبه اول آذر ۱۴۰۳ (۲۱ نوامبر ۲۰۲۴) پس از ساعت‌های بحث طولانی بدون توجه به توافق مهم ایران با گروسی مدیر کل آژانس در مورد تعلیق غنی سازی اورانیم شصت درصد و آمادگی ایران برای صدور ویزا برای چهار نفر بازرسان روپایی آژانس، ۱۹ کشور به قطعنامه ضد ایران رای مثبت دادند و ۱۲ کشور آفریقای جنوبی، هند، پاکستان، اندونزی، برزیل، غنا، تایلند، الجزایر، ارمنستان، بنگلادش، کلمبیا و مصر رای ممتنع دادند؛ و فقط سه کشور روسیه، چین و بورکینافاسو رای منفی دادند و ونزوئلا هم، چون حق عضویت نپرداخته بود، از شرکت در رای‌گیری محروم بود. بر این اساس می‌توانیم به نکات تحلیلی زیر برسیم.

اول) کشور‌های آلمان، فرانسه و انگلیس که خود پیشنهاد دهنده قطعنامه بودند به همراه متحدان ضد ایرانی آن‌ها یعنی آمریکا، استرالیا، کانادا، اوکراین و دیگر اعضای اتحادیه اروپا مانند ایتالیا، اسپانیا، بلژیک، لوکزامبورگ، هلند، در مجموع ۱۲ کشور که انتظار می‌رفت رای مثبت به قطعنامه بدهند، اما هفت کشور دیگر کدام کشور‌ها بودند؟ ژاپن، کره جنوبی، آرژانتین، اکوادور، پاراگوئه، مراکش و گرجستان.

دوم) در بین کشور‌های همسایه ایران رای پاکستان و ارمنستان، بسیار اهمیت داشت. چرا این کشور‌ها به قطعنامه رای مخالف ندادند؟ چرا سیاست ایران درمورد نزدیک شدن هر چه بیشتر روابط با همسایگان در این مورد پاسخ مثبت نداد؟ این دو کشور در مورد قطعنامه حرداد ماه گذشته نیز رای ممتنع داده بودند. جالب آنکه ایران بیشترین حمایت‌ها را از ارمنستان داشته است و نیز درمورد پاکستان باید یادآور شیم این کشور حتی پیمان ان پی تی را هم نپذیرفته و اجرا هم نمی‌کند. واقعا چرا ما حتی نتوانستیم همسایگان خود را قانع کنیم اقدام‌های ایران در صنعت هسته‌ای صرفا صلح‌آمیز است. یا چرا این دو همسایه ترجیح می‌دهند در اختلاف بین ما و اروپا و آمریکا بی طرف بمانند؟

سوم) هر پنج کشور عضو بریکس در شورای حکام آژانس عضو هستند. با اینکه ایران رسما عضو گروه بریکس شده است، اما از این میان فقط روسیه و چین رای منفی دادند به راستی چرا هند، برزیل و آفریقای جنوبی مانند این دو کشور دیگر رای منفی به قطعنامه ندادند؟ چرا این سه کشور ترجیح می‌دهند همچنان در اختلاف‌های اساسی ایران با غرب بی طرف بمانند آیا واقعا بریکس در سایر موارد هم چنین عمل خواهد کرد؟

چهارم) از بین گروه کشور‌های اسلامی که ظاهرا روابط خوبی هم با ایران دارند کشور‌های الجزایر، اندونزی، بنگلادش، و مصر رای منفی ندادند. واقعا نباید فکر کنیم چرا این کشور‌ها در چنین موقعیت‌هایی از ایران حمایت نمی‌کنند؟ تاسف بار رای موافق کشور مسلمان مراکش است که با ایران روابطش هم قطع است.

پنجم) به غیر از کشور‌هایی که در قالب گروه‌های مختلف نام بردم آخرین مورد مربوط به کشور‌های جنبش عدم تعهد است در قالب این گروه نیز انتظار می‌رفت کشور‌هایی نظیر آرژانتین، اروگوئه، و اکودور و گرجستان لااقل رای موافق ندهند، اما آن‌ها هم با غرب همسو شدند. کشور‌های غنا، تایلند و کلمبیا نیز تنها به دادن رای ممتنع اکتفا کردند و از دادن رای منفی به این قطعنامه خوداری کردند.

*حسن بهشتی پور، تحلیلگر مسایل بین الملل

ارسال نظرات
نام:
ایمیل:
نظر:
نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی : ۰
غیر قابل انتشار : ۰
شیروان خسروی
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۳:۵۲ - ۱۴۰۳/۰۹/۰۳
0
0
در کشورهای اکوادور و آرژانتین و اروگوئه هم اکنون راست ترین دولتها بر سر کارند و مطمئنا در اینگونه موارد رایشون منطبق با رای امریکا و اروپاست . نظر و گرایش دولت گرجستان هم نسبت به ایران در مجامع بین المللی من حیث المجموع بیشتر به سمت و سوی منفی گرایش داشته تا مثبت یا حتی خنثی . پس بند پنجم از روی ناآگاهی جناب نویسنده به شرایط این کشورها نگاشته شده .
بنر شرکت هفت الماس صفحات خبر
رپورتاژ تریبون صفحه داخلی