تیتر امروز

روز خواص گرامی باد
افاضات اضافه

روز خواص گرامی باد

عوام الملک از اینکه پس از چند ماه نامه‌‌نگاری با حضرت مسعود، پیامکی از او دریافت کرده بسیار خوشحال است و روز خواص را هم تبریک گفته است.
دومینوی پیش روی مخالفان بشار اسد/ سقوط دولت در مهد جمهوریت/ سیل انتقادات از قانون حجاب و عفاف
مجله خبری تحلیلی دیدارنیوز با اجرای محمدرضا حیاتی

دومینوی پیش روی مخالفان بشار اسد/ سقوط دولت در مهد جمهوریت/ سیل انتقادات از قانون حجاب و عفاف

این پنجاه و دومین برنامه مجله خبری تحلیلی دیدارنیوز است که با اجرای محمدرضا حیاتی و با حضور کارشناسان و صاحب نظران تقدیم مخاطبان گرامی می‌شود.
نبوی: با دو جریان مواجهه‌ایم، جریانی که حفظ شرایط را برای معیشت می‌خواهد و جریانی که این خفت را نمی‌پذیرد/ سلیمانی اردستانی:هر که می‌خواهد شهید بشود خودش برود وسط بهشت؛ اما کشور را وارد جنگ نکند!
در مناظره سید عباس نبوی و عبدالرحیم سلیمانی اردستانی مطرح شد (قسمت دوم)

نبوی: با دو جریان مواجهه‌ایم، جریانی که حفظ شرایط را برای معیشت می‌خواهد و جریانی که این خفت را نمی‌پذیرد/ سلیمانی اردستانی:هر که می‌خواهد شهید بشود خودش برود وسط بهشت؛ اما کشور را وارد جنگ نکند!

"بیانیه مجمع مدرسین و محققین قم در خصوص شهادت یحیی سنوار و حمایت از تشکیل دو دولت "موضوع مناظره‌ای با حضور سید عباس نبوی و عبدالرحیم سلیمانی اردستانی به میزبانی دیدار نیوز بود. قسمت اول این مناظره...

سیزدهمین نمایشگاه بین المللی ادوات و ماشین آلات کشاورزی آغاز به کار کرد

سیزدهمین نمایشگاه بین المللی ادوات و ماشین آلات کشاورزی آغاز به کار کرد

کد خبر: ۱۷۵۸۸۸
۱۸:۰۲ - ۰۱ آذر ۱۴۰۳

قائم مقام مرکز توسعه مکانیزاسیون وزارت جهاد کشاورزی از ظرفیت ۱۰۷ میلیون‌ تُنی صنایع تبدیلی کشور گفت و افزود: چهار هزار و ۶۰۰ واحد صنایع تبدیلی با پیشرفت ۲۰ تا ۹۹ درصد در کشور در حال احداث هستند که از این تعداد ۶۲۱ واحد در خوزستان مجوز احداث دریافت کردند و ۱۷۰ واحد وارد فاز اجرایی شده‌اند. اگر این تعداد واحد فعال شوند، ظرفیت دو میلیون تُن صنایع تبدیلی در خوزستان فراهم می‌شود، ظرفیتی که باید به ۳ میلیون و ۲۰۰ هزار تُن برسد. در مجموع این حجم از صنایع ۳۷ میلیون تن از تولیدات کشاورزی پوشش دهد که بهره‌برداری آن‌ها نیازمند ۱۸۵ همت منابع مالی است. استان خوزستان در بخش صنایع تبدیل ظرفیت خوبی دارد و نباید با بی توجهی به فرآوری محصولات و یا خام فروشی، نسبت به ارزش افزوده محصولات تولیدی چشم پوشی کرد.

رسول سلگی که در آیین افتتاحیه سیزدهمین نمایشگاه بین المللی ادوات و ماشین‌آلات کشاورزی خوزستان سخن می‌گفت از بانک کشاورزی حامي کشاورزان دانست و ادامه داد: منابع این بانک کفايت نیاز بهره‌برداران و فعالان صنعت کشاورزی کشور را ندارد. بر اساس قوانین بانکی کشور، ۱۵ درصد منابع دیگر بانک‌های عامل باید در اختیار بخش کشاورزی قرار گیرد. منابع و تسهیلات بانکی حلقه واسط میان تولیدکنندگان ماشین آلات و کشاورزان است. از سال ۹۰ تاکنون بانک کشاورزی به صورت مستمر تسهیلاتی مکانیزاسیون را اعطا کرده است. در سال جاری ۵ همت تسهیلات از سوی بانک کشاورزی متناسب با ظرفیت هر استان اختصاص یافته است.

وی ادامه داد: در سه سال گذشته اصلی‌ترین شرکت تولیدکننده تراکتور بنا به دلایلی در بحث اعطای تراکتور با استفاده از تسهیلات بانکی متوقف مانده بود که امسال پس از پیگیری‌ها دوباره فعال شد و تفاهنمامه‌ای میان بانک کشاورزی و شرکت تراکتورسازی ایران منعقد می‌شود و از یک ماه گذشته تا به امروز بیش از ۵۰۰ دستگاه با تسهیلات به کشاورزان واگذار شد. با توجه به شرایط و وضعیت متناسب با منابع، نباید از موضوع کیفیت تولید غافل شد و در این حوزه باید به سمت کشاورزی پایدار حرکت کرد. در کشاورزی مبتنی بر توسعه پایدار ضمن اینکه باید امنیت غذایی فراهم شود باید به نسل آتی نیز توجه داشت. استفاده از تجهیزات هوشمند و دقیق در حوزه کشاورزی را از جمله رویکردهای مرکز توسعه مکانیزاسیون و صنایع کشاورزی است.


مجید نبی‌پور رئیس جهاد کشاورزی خوزستان از توان بی‌نظیر صنعت کشاورزی استان گفت و افزود: کشاورزی خوزستان زیر سایه نفت و گاز است. سایه‌ای که توانمندی‌های این صنعت را پنهان کرده است. در استان خوزستان ۲ میلیون و ۲۰۰ هزار هکتار زمین قابل کشت داریم. گنج واقعی خوزستان کشاورزی است. سهم استان از تولید گندم کشور ۲۵ درصد است. چغندر قند، شکر، برنج و ... محصولات کشاورزی استان هستند که بخش قابل توجهی از نیاز کشور را تامین می‌کند.

وي در ادامه گفت: باید شرایط را برای کشاورز فراهم کنیم که توان تهیه ماشین‌آلات را داشته باشد. در این صورت می‌توان انتظار بهره‌وري و افزایش تولید داشت. در خوزستان گندم ضعیف پرورش می‌دهیم. میزبان برداشت در هر هکتار شش‌ و نیم تن است، این در حال است که در استان این مقدار ۳ تن است. فاز اول طرح ۵۵۰ هزار هکتاری راه‌اندازی شد. باید به فکر راه‌اندازی فاز دوم با تکیه به توان نیروهای بومی و منابع مالی استان باشیم. بنیاد برکت ۲۵۰ هزار هکتار زمین برای تولید برنج را به زیر کشت برده است. باید به فکر تامین آب باشیم.

سیزدهمین نمایشگاه بین‌المللی ادوات و ماشین آلات کشاورزی چهارشنبه با حضور ۹۲ شرکت در اهواز آغاز بکار کرد این نمایشگاه تا سوم آذر ماه جاری از ساعت ۱۵ تا ۲۱ در محل نمایشگاه بین‌المللی خوزستان برپا است.

ابراهیم متین‌سیرت

ارسال نظرات
نام:
ایمیل:
نظر:
بنر شرکت هفت الماس صفحات خبر
رپورتاژ تریبون صفحه داخلی