تیتر امروز

مهدی مطهرنیا: زمینه‌های فدرالیسم در ایران مهیا نیست/ چرا آینده ایران؛ نه ایرانِ آینده؟/ ایران، کشور نشاط، جشن و امید بود
در نشست گفتمان عمومی؛ مهارت‌های پیش‌بینی و آینده اندیشی مطرح شد

مهدی مطهرنیا: زمینه‌های فدرالیسم در ایران مهیا نیست/ چرا آینده ایران؛ نه ایرانِ آینده؟/ ایران، کشور نشاط، جشن و امید بود

نشست گفتمان عمومی، مهارت‌های پیش‌بینی و آینده اندیشی با حضور مهدی مطهرنیا، رئیس پژوهشکده آینده پژوهی سیمرغ به میزبانی دیدارنیوز برگزار شد.
امر به معروف باید در ساختار‌های حاکمیتی باشد نه برای چهار تار مو/ تقیه‌ علما، دین را حفظ نمی‌کند/ نباید با کل دنیا مقابله می‌کردیم
در سی‌ و پنجمین برنامه دیدار اندیشه با حجت الاسلام اکبرنژاد مطرح شد:

امر به معروف باید در ساختار‌های حاکمیتی باشد نه برای چهار تار مو/ تقیه‌ علما، دین را حفظ نمی‌کند/ نباید با کل دنیا مقابله می‌کردیم

در سی‌ و پنجمین برنامه دیدار اندیشه با حجت الاسلام محمدتقی اکبرنژاد مجتهد و مدرس حوزه، در ادامه موضوع "نقش خدا و مردم در تحولات اجتماعی" به تاثیر تقیه در کنش علماء دین پرداختیم.
محموله‌های خطرناک یا کالا‌های معمولی؟/ امیدواری پس از دور سوم مذاکرات/ زلزله ژئوپلیتیکی در خاورمیانه
مجله خبری تحلیلی دیدارنیوز با اجرای محمدرضا حیاتی

محموله‌های خطرناک یا کالا‌های معمولی؟/ امیدواری پس از دور سوم مذاکرات/ زلزله ژئوپلیتیکی در خاورمیانه

این هشتاد و نهمین برنامه مجله خبری تحلیلی دیدارنیوز است که با اجرای محمدرضا حیاتی و با حضور کارشناسان و صاحب نظران تقدیم مخاطبان گرامی می‌شود.
یادداشت علی مطهری به بهانه بازگشت ترامپ

ایران می‌تواند از ترامپ امتیاز بگیرد

علی مطهری، نماینده ادوار مجلس در یادداشتی با اشاره به بازگشت دونالد ترامپ به کاخ سفید، معتقد است که ایران می‌تواند در مساله فلسطین و رفع تحریم‌ها از رئیس‌جمهور جدید آمریکا امتیاز بگیرد.

کد خبر: ۱۷۵۳۳۹
۱۲:۳۱ - ۲۱ آبان ۱۴۰۳

ما و ترامپ

دیدارنیوز _ علی مطهری*: پیروزی ترامپ عده‌ای را نگران کرده است ولی باید بدانیم که نه ترامپ امروز - ترامپ چهار سال پیش است و نه جهان امروز، جهان چهار سال پیش. ترامپ قبلا فشار حداکثری را روی ایران پیاده کرده و به شکست خود اذعان کرده و خلاصه ایران را آزموده است.

افکار عمومی امروز جهان به نفع فلسطین است و ترامپ به راحتی نمی‌تواند هر کاری را به نفع اسراییل انجام بدهد. چنان که بیت‌المقدس را پایتخت اسراییل معرفی کرد و جولان سوریه را جزو خاک اسراییل محسوب کرد و برخی کشور‌های اسلامی را به سوی عادی‌سازی روابط با رژیم اشغالگر سوق داد. امروز حتی برخی کشور‌های اروپایی مثل اسپانیا - نروژ و ایرلند کشور فلسطین را به رسمیت شناخته‌اند و پیگیر تشکیل دو کشور مستقل هستند. از طرفی صهیونیست‌ها ۵۰ هزار شهید و ۱۰۰ هزار مجروح روی دست امت اسلامی گذاشته‌اند و با وجود چنین چیزی صلح و حسن همجواری با آن‌ها بدون دستیابی به یک پیروزی که حداقل آن تشکیل کشور فلسطین است - امکان‌پذیر نیست.

طرح عادی‌سازی روابط برخی کشور‌های اسلامی با اسراییل نیز بعید است که به راحتی پیش برود - زیرا این کشور‌ها پذیرش این طرح را مشروط به تشکیل دو دولت مستقل کرده‌اند؛ چیزی که نتانیاهو زیر بار آن نمی‌رود. از طرف دیگر ترامپ مشکلاتی با اروپا و چین و داخل امریکا خواهد داشت. ترامپ خواهان خروج امریکا از ناتو و تنها گذاشتن اروپا در مقابل روسیه و نیز خروج از برخی توافق‌های جهانی مانند توافق پاریس درباره کاهش گاز‌های گلخانه‌ای است که اروپا مخالف این خروج‌هاست. درباره موضوع اوکراین هم ترامپ اعتقادی به ادامه کمک به اوکراین و آزادی سرزمینش ندارد و حتی شبه‌جزیره کریمه را از آن روسیه می‌داند. طبعا اروپا با او دچار چالش خواهد شد. او کار اصلی خود را مبارزه اقتصادی با چین می‌داند و مساله تایوان را چندان مهم نمی‌شمارد. در داخل امریکا هم بسیاری از نخبگان فکری و سیاسی با برخی طرح‌های او از جمله درباره مهاجران مخالفند و از چند ماه دیگر چالش‌های آن‌ها آغاز می‌شود.

اما ایران باید کار خود را انجام بدهد. آرمان آزادی فلسطین به عنوان یک سرزمین اسلامی و مسجدالاقصی به عنوان قبله اول مسلمانان چیزی نیست که با تغییر رییس‌جمهور در امریکا تغییر پیدا کند - خصوصا با قصابی اخیر نتانیاهو. مهم این است که ترامپ برای حل مساله فلسطین نیاز به کمک ایران دارد و ایران نیز خواهان رفع تحریم‌هاست و از قضا ترامپ هم ادعای رفع تحریم کرده است. اینجاست که ایران می‌تواند با تلاش در میدان و دیپلماسی به امتیازاتی دست یابد.

*نماینده سابق مجلس شورای اسلامی

منبع: اعتماد
ارسال نظرات
امروز پنجشنبه ۱۱ ارديبهشت
امروز پنجشنبه ۱۱ ارديبهشت
امروز پنجشنبه ۱۱ ارديبهشت
امروز پنجشنبه ۱۱ ارديبهشت
پرطرفدارترین ها