تیتر امروز

دومینوی پیش روی مخالفان بشار اسد/ سقوط دولت در مهد جمهوریت/ سیل انتقادات از قانون حجاب و عفاف
مجله خبری تحلیلی دیدارنیوز با اجرای محمدرضا حیاتی

دومینوی پیش روی مخالفان بشار اسد/ سقوط دولت در مهد جمهوریت/ سیل انتقادات از قانون حجاب و عفاف

این پنجاه و دومین برنامه مجله خبری تحلیلی دیدارنیوز است که با اجرای محمدرضا حیاتی و با حضور کارشناسان و صاحب نظران تقدیم مخاطبان گرامی می‌شود.
نبوی: با دو جریان مواجهه‌ایم، جریانی که حفظ شرایط را برای معیشت می‌خواهد و جریانی که این خفت را نمی‌پذیرد/ سلیمانی اردستانی:هر که می‌خواهد شهید بشود خودش برود وسط بهشت؛ اما کشور را وارد جنگ نکند!
در مناظره سید عباس نبوی و عبدالرحیم سلیمانی اردستانی مطرح شد (قسمت دوم)

نبوی: با دو جریان مواجهه‌ایم، جریانی که حفظ شرایط را برای معیشت می‌خواهد و جریانی که این خفت را نمی‌پذیرد/ سلیمانی اردستانی:هر که می‌خواهد شهید بشود خودش برود وسط بهشت؛ اما کشور را وارد جنگ نکند!

"بیانیه مجمع مدرسین و محققین قم در خصوص شهادت یحیی سنوار و حمایت از تشکیل دو دولت "موضوع مناظره‌ای با حضور سید عباس نبوی و عبدالرحیم سلیمانی اردستانی به میزبانی دیدار نیوز بود. قسمت اول این مناظره...
هستی شناسی خودکشی؛ از کلیات تا جزئیات
گزارش دیدار از نشست سیاست و خودکشی در اندیشکده سیمرغ

هستی شناسی خودکشی؛ از کلیات تا جزئیات

گفت و شنود درباب «سیاست و خودکشی»، عنوان نشستی بود که به پیشنهاد گروه جامعه شناسی سیاسی انجمن جامعه شناسی ایران و گروه آینده پژوهی اجتماعی انجمن یادشده با میزبانی و همیاری اندیشکده سیمرغ باریخ،...
ترامپ یا هریس در کاخ سفید

انتخابات آمریکا؛ درخواست بایدن از آمریکایی‌ها/ فضانوردان ناسا هم رای دادند +عکس

انتخابات ریاست جمهوری آمریکا امروز (سه‌شنبه ۱۵ آبان) رسما آغاز شد و رقابت حساس و نزدیک بین کامالا هریس و دونالد ترامپ، نامزد‌های دو حزب دموکرات و جمهوری‌خواه خواهد بود.

کد خبر: ۱۷۵۰۳۲
۰۹:۰۵ - ۱۵ آبان ۱۴۰۳

روز انتخابات آمریکا؛ اولین رئیس‌جمهور زن یا بازگشت مرد جنجالی؟

دیدارنیوز _ سرویس بین الملل: امروز سه‌شنبه ۱۵ آبان‌ماه ۱۴۰۳ (۵ نوامبر ۲۰۲۴)، روز انتخابات در کشور آمریکا است.

به گزارش دیدارنیوز، کامالا هریس، نامزد حزب دموکرات و دونالد ترامپ، نامزد حزب جمهوری‌خواه رقابت نزدیکی برای نشستن روی صندلی کاخ سفید دارند و نظرسنجی‌های اخیر از رقابت شانه‌به‌شانه آنها خبر می‌دهند.

به نقل از العربیه، انتخابات ریاست جمهوری ایالات متحده که شاهد رقابتی بی‌سابقه میان دونالد ترامپ، نامزد جمهوری‌خواهان، و کامالا هریس، نامزد دموکرات‌ها بوده است، دوشنبه روز آخر تبلیغات خود را در حالی به پایان رساند که هر دو نامزد به شدت برای جلب نظر رای‌دهندگان در ایالات میدان نبرد تلاش می‌کردند.

انتخابات آمریکا؛

به گزارش «رویترز»، با وجود چندین ماه رویداد‌های تبلیغاتی پر شر و شور، رأی‌دهندگان همچنان در سطح ملی و در هفت ایالت کلیدی که احتمالاً نتیجه انتخابات را تعیین می‌کنند دچار اختلاف نظر هستند، به‌طوری که ممکن است برنده بلافاصله پس از روز انتخابات مشخص نشود.

ترامپ، رئیس‌جمهوری پیشین ۷۸ ساله و نامزد جمهوری‌خواه، دو سوءقصد و یک محکومیت به جرم جنایی را پشت سر گذاشته، و اولین رئیس‌جمهوری پیشین ایالات متحده است که در یک پرونده جنایی محکوم شده است.

انتخابات آمریکا؛

هریس ۶۰ ساله و معاون رئیس‌جمهوری، پس از آنکه پرزیدنت جو بایدن ۸۱ ساله به دلیل عملکرد ضعیف در مناظره با ترامپ از تلاش برای انتخاب مجدد انصراف داد، به صدر فهرست دموکرات‌ها رسید. این فرصتی تاریخی برای هریس ایجاد کرد تا اولین رئیس‌جمهوری زن آمریکا شود.

مطلب مرتبط:

انتخابات آمریکا؛ هریس یا ترامپ/ نیمی از مردم رای داده‌اند

 

پوشش آخرین خبرها و حواشی مربوط به انتخابات آمریکا:

ساعت: ۰۸:۵۵/ الجزیره: کاهش ارزش دلار آمریکا در آستانه انتخابات ۲۰۲۴

ارزش دلار آمریکا در برابر تعدادی از ارز‌های اروپایی و آسیایی کاهش یافت و با کاهش ۰.۷۶ درصدی در برابر یورو به ۱.۰۹۰ دلار رسید و در برابر ین ژاپن با ۰.۷ درصد کاهش به ۱۵۱.۹۰ ین رسید.

ساعت: ۰۹:۰۵/ ادعای نهاد‌های اطلاعاتی آمریکا: روسیه اصلی‌ترین تهدید علیه انتخابات است و ایران هم بیکار ننشسته! 

به نقل از بی بی سی، ارزیابی جدید نهاد‌های اطلاعاتی آمریکا این است که روسیه «مهمترین تهدید جاری» علیه یکپارچگی و صحت انتخابات آمریکاست.

این ارزیابی را نهاد‌های اطلاعاتی آمریکا روز دوشنبه طی بیانیه‌ای مشترک اعلام کردند.

در این بیانیه که توسط دفتر مدیر مرکز ملی اطلاعات آمریکا، رئیس اف‌بی‌آی و رئیس آژانس امنیت سایبری امضا شده آمده افرادی که «به ویژه به روسیه مرتبط‌اند» با تهیه ویدیو‌ها و مقالات جعلی در پی «تضعیف صحت و سلامت انتخابات، تزریق ترس و شبهه در میان رای‌دهندگان نسبت به فرآیند رای‌گیری و ترویج این باور هستند که آمریکایی‌ها برای به کرسی نشاندن عقاید سیاسی خود به خشونت متوسل می‌شوند».

جامعه اطلاعاتی آمریکا که متشکل از ۱۶ نهاد و آژانس اطلاعاتی و جاسوسی است همچنین در ادعای خود گفته ایران هم همان طور که پیش‌تر گزار شده بود با حملات و فعالیت‌های سایبری خود در پی ضربه زدن به کارزار انتخاباتی دونالد ترامپ، رئیس جمهوری سابق آمریکاست.

نهاد‌های اطلاعاتی آمریکا مدعی هستند که عوامل ایران به دنبال انتشار اخبار جعلی با هدف تضعیف انتخابات و ترغیب به خشونت‌اند.

بنابر این ارزیابی ادعایی، ایران همچنان به دنبال گرفتن انتقام قاسم سلیمانی، فرمانده اسبق نیروی قدس سپاه پاسداران است که در ژانویه ۲۰۲۰ و در پی حمله نیرو‌های آمریکایی به کاروان خودرو حامل او در بیرون فرودگاه بغداد ترور شد.

ساعت: ۰۹:۴۸/ ترامپ یا هریس؛ کدام یک برای اقتصاد مفیدتر آمریکا هستند؟

به نقل از دنیای اقتصاد، نشریه اکونومیست اعلام کرد: «در دوره ترامپ، رشد اقتصادی ضعیف‌تر، تورم بالاتر و کسری بودجه بزرگ‌تر پیش‌بینی می‌شود، در حالی که پیروزی هریس منجر به سیاست‌های حمایتی از انرژی‌های پاک، سرمایه‌گذاری در زیرساخت‌ها و مقررات زیست‌محیطی بیشتر خواهد شد.

در حوزه تجارت، ترامپ به سیاست‌های تعرفه‌ای و حمایت از کالا‌های داخلی تمرکز خواهد کرد، در حالی که هریس به سیاست‌های فعلی با تاکید بر رقابت با چین ادامه می‌دهد.

روز انتخابات آمریکا؛ اولین رئیس‌جمهور زن یا بازگشت مرد جنجالی؟/ ادعای نهاد‌های اطلاعاتی: روسیه مهمترین تهدید است، ایران بیکار نیست!

روز انتخابات آمریکا؛ اولین رئیس‌جمهور زن یا بازگشت مرد جنجالی؟/ ادعای نهاد‌های اطلاعاتی: روسیه مهمترین تهدید است، ایران بیکار نیست!

در سیاست خارجی، ترامپ به رویکرد انزواگرایانه و تقویت قدرت سخت تمایل دارد، اما هریس رویکرد چندجانبه‌گرایی و تعامل با متحدان را دنبال می‌کند.

هر دو نامزد سیاست‌های سخت‌گیرانه‌ای نسبت به چین خواهند داشت، اما در دوره ترامپ تنش‌های بیشتری با شرکای تجاری پیش‌بینی می‌شود.

در حوزه‌های مالیات و مهاجرت نیز، هریس بر قوانین سختگیرانه و کاهش کسری بودجه تمرکز می‌کند، در حالی که ترامپ خواستار کاهش مالیات‌ها و محدودیت مهاجرتی بیشتر است.

ساعت: ۱۰:۱۲/ آخرین نظرسنجی‌های انتخابات آمریکا چه می‌گویند؟

به نقل از انتخاب، مدل "سیلور بولتن" نشان می‌دهد که احتمال پیروزی دونالد ترامپ در الکترال‌ها ۵۰.۴% و احتمال پیروزی کامالا هریس ۴۹.۲% است.

انتخابات آمریکا؛ هریس از پیروزی مطمئن است

مدل FiveThirtyEight نیز نتیجه مشابهی دارد که در آن ترامپ در ۵۳% شبیه‌سازی‌ها پیروز شده و هریس ۴۷% شانس پیروزی دارد.

مدل The Economist دقیقا به ۵۰/۵۰ رسیده است، که ناشی از جذب بیشتر آرا توسط هریس در این اواخر است.

ساعت: ۱۰:۰۹/ پرتاب شی ناشناس مقابل ترامپ در پنسیلوانیا

به نقل از العربیه، یکی از حاضران در سخنرانی دونالد ترامپ در ایالت پنسیلوانیا، پس از سخنرانی یک «شیء ناشناس» را جلوی ترامپ پرتاب کرد که توسط یکی از محافظان او از ترامپ دور شد.

ساعت: ۱۱:۳۳/ هریس از پیروزی مطمئن است

به نقل از بی بی سی، کامالا هریس و دونالد ترامپ، نامزد‌های انتخابات ریاست جمهوری آمریکا در آخرین لحظات پیش از روز اصلی انتخابات، تجمعات انتخاباتی خود را برگزار کردند. کامالا هریس در آخرین گردهمایی انتخاباتی خود به فیلادلفیا، در پنسیلوانیا رفت و دونالد ترامپ هم به میشیگان رفته است.

انتخابات آمریکا؛ هریس از پیروزی مطمئن است

هریس به هواداران خود گفت که از پیروزی مطمئن است، اما رقابت هنوز به پایان نرسیده است.

او همچنین گفت که این انتخابات فرصتی برای ورق زدن یک دهه سیاست ناشی از «ترس و تفرقه» است.

کامالا هریس در این سخنرانی به هواداران پر سرو صدای خود که بار‌ها با جیغ و فریاد به سخنان او واکنش نشان می‌دادند گفت: «آلن‌تاون، این همان چیزی بود که منتظرش بودیم. تنها یک روز باقی مانده تا پرپیامدترین انتخابات دوران عمر ما رقم بخورد و باید بگویم که همه چیز در این لحظه در طرف ماست.»

پنسلیوانیا با ۱۹ رای الکتورال، مهمترین ایالت چرخشی در چند انتخابات گذشته آمریکا بوده است و به همین علت کامالا هریس و دونالد ترامپ در چند ماه گذشته بار‌ها برای اهالی نقاط مختلف این ایالت سخنرانی کرده‌اند.

ساعت: ۱۲:۰۲/ سخنگوی وزارت خارجه روسیه برای انتخابات آمریکا چه آرزویی کرد؟

به نقل از العربیه، ماریا زاخارووا، سخنگوی وزارت خارجه روسیه در آستانه انتخابات ریاست جمهوری آمریکا آرزو کرد که «آمریکا دودستگی داخلی و وحشیانه را پشت سر بگذارد.»

زاخارووا، به خبرنگاران گفت: برای آن‌ها یک چیز آرزو می‌کنم: «بر بحران دموکراسی هولناک و سیستمی که اعلام کرده‌اند و علیه آن‌ها تبدیل شده، غلبه کنند.»

انتخابات آمریکا؛ هریس از پیروزی مطمئن است/ سخنگوی وزارت خارجه روسیه چه آرزویی کرد؟

او گفت: «امیدوارم آن‌ها بتوانند بر شکاف داخلی وحشیانه‌ای که مردم ایالات متحده علیه یکدیگر دارند غلبه کنند و ایالات متحده به آن‌ها فرصت حل مشکلات را نمی‌دهد».

به گزارش خبرگزاری «نووستی» زخارووا معتقد است آنچه در آمریکا اتفاق می‌افتد دموکراسی نیست و ربطی به آن ندارد و می‌گوید: «آنچه در آمریکا می‌بینیم نوعی اراذل و اوباش و وضعیتی وحشتناک است که مردم را برابر یکدیگر قرار می‌دهند و به گوشه و کنار می‌برند و به آن‌ها فرصت بیان دیدگاه خود را نمی‌دهند و اگر هم اظهار نظر کنند، آن‌ها را حذف می‌کنند».

ساعت: ۱۲:۳۱/ ترامپ: رقیب من نه کامالا هریس، بلکه سیستم شیطانی دموکرات بود

به نقل از دویچه‌وله، دونالد ترامپ کارزار انتخاباتی خود را با ایراد آخرین نطق، در گرند رپیدز، واقع در ایالت میشیگان به پایان رساند. در این نطق دو ساعته، نامزد حزب جمهوری‌خواه که برای ورود مجدد به کاخ سفید تلاش می‌کند، بسیاری از وعده‌های انتخاباتی‌اش نظیر اعمال تعرفه‌های سنگین و جلوگیری از مهاجرت غیرقانونی را تکرار کرد.

در این مراسم اریک، دونالد جونیور و تیفانی، فرزندان ترامپ او را همراهی می‌کردند. ایوانکا و بارون، دو فرزند دیگر او غایب بودند. اریک ترامپ در سخنانی با ستایش از پدرش گفت که خانواده ترامپ "هیچگاه تا به این اندازه در زندگی‌شان به کسی افتخار نکرده‌اند."

ترامپ در آخرین گردهمایی مبارزات انتخاباتی خود استدلال کرد که رقیب واقعی او در این انتخابات، نه کامالا هریس، بلکه "یک سیستم شیطانی دموکرات" بود. او خطاب به هوادارانش گفت: «ما سیستم فاسد در واشنگتن را شکست خواهیم داد. برای اینکه من با کامالا رقابت نمی‌کنم، بلکه رقیبم یک سیستم شیطانی دموکرات است. این‌ها افراد شروری هستند.»

ترامپ گفت که امسال در بیش از ۹۰۰ گردهمایی انتخاباتی شرکت کرده است.

ایالت میشیگان یکی از ایالت‌های مهم چرخشی به شمار می‌رود که رأی‌دهندگان آن نقش بسزایی در تعیین رئیس‌جمهور بعدی دارند.

ساعت: ۱۳:۳۷/ اولین نتایج رسمی چه زمانی منتشر می‌شود؟

به گزارش سی ان ان، در رقابتی شانه‌به‌شانه، اعلام نهایی رسمی نتایج اندکی زمان می‌برد. براساس قانون انتخابات، هرگونه مغایرت در ایالت‌ها باید تا ۱۱ دسامبر حل و فصل شود.

نمایندگان کالج الکترال ۱۷ دسامبر در مرکز ایالت‌ها گرد هم جمع شده و به طور رسمی رأی خود را به رئیس جمهور و معاونش خواهند داد.

انتخابات آمریکا؛ ترامپ: رقیب واقعی من کامالا هریس نیست!

کنگره نیز ششم ژانویه ۲۰۲۵ در واشنگتن برای شمارش آرا الکترال و تأیید رسمی برنده انتخابات، تشکیل جلسه خواهد داد.

مراسم تحلیف رئیس جمهور جدید نیز ۲۰ ژانویه در واشنگتن برگزار خواهد شد.

به نقل از مهر، اولین نتایج رسمی انتخابات حدود ساعت یک بامداد به وقت تهران بروزرسانی می‌شود.

ساعت: ۱۶:۵۵/ کرملین: نتایج انتخابات آمریکا اهمیتی برای روسیه ندارد

سخنگوی کاخ کرملین هم‌زمان آغاز رسمی آخرین روز انتخابات ریاست‌جمهوری آمریکا، گفت که نتیجه این انتخابات برای روسیه اهمیتی ندارد.

به نقل از ایسنا، «دمیتری پسکوف» سخنگوی کاخ کرملین، امروز (سه‌شنبه) گفت که روسیه اهمیتی به نتیجه انتخابات ریاست‌جمهوری آمریکا نمی‌دهد.

انتخابات ریاست‌جمهوری آمریکا امروز ۵ نوامبر (۱۵ آبان) برگزار می‌شود و در آن «کامالا هریس» نامزد حزب دموکرات با «دونالد ترامپ» نامزد حزب جمهوری‌خواه به رقابت می‌پردازد.

خبرگزاری اسپوتنیک گزارش داد که پسکوف به پایگاه خبری روسی لایف آریو درباره نتیجه انتخابات آمریکا گفت: این موضوع اهمیتی ندارد.

ساعت: ۱۷:۲۲/ آغاز رسمی آخرین روز رأی‌گیری انتخابات آمریکا

انتخابات حضوری ریاست‌جمهوری آمریکا در ایالت‌های خاکستری از جمله کارولینای شمالی، میشیگان، جورجیا و پنسیلوانیا شروع شده است.

به نقل از شرق، آریزونا، جورجیا، میشیگان، نوادا، کارولینای شمالی، پنسیلوانیا و ویسکانسین موسوم به ایالت‌های کلیدی (خاکستری) می‌توانند بسیار در نتیجه انتخابات ریاست‌جمهوری تأثیرگذار باشند.

ایالات متحده امروز با شروع رأی‌گیری در یک روستای ایالت نیوهمپشایر کار خود را آغاز کرد. به‌تدریج تعداد بیشتری از ایالت‌های آمریکا به جمع ایالت‌های برگزارکننده انتخابات می‌پیوندند.

ساعت: ۱۸:۱۴/ رای‌گیری چه زمانی به پایان می‌رسد و فرد پیروز کی مشخص می‌شود؟

به نقل از بی بی سی، زمان پایان رای‌گیری با توجه به اختلاف زمانی در ایالت‌های مختلف متفاوت است، اما تا ساعت ۱۱ شب در شرق آمریکا (۰۴:۰۰ صبح به وقت گرینویچ، ۰۷:۳۰ صبح تهران) رای‌گیری در تمامی حوزه‌های سراسر آمریکا به پایان خواهد رسید.

حوزه‌های هاوایی و آلاسکا البته کمی دیرتر بسته می‌شوند. به طور سنتی بعد از ساعت ۱۱ شب به وقت محلی در کالیفرنیا رای‌گیری خاتمه می‌یابد.

درباره مشخص شدن نام پیروز این انتخابات نظر‌ها متفاوت است. بعضی بر این باورند که نتیجه نهایی این دوره از انتخابات آمریکا بیشتر از چند ساعت طول نخواهد کشید و بعضی دیگر می‌گویند ممکن است مشخص شدن نتیجه آن چند روز طول بکشد.

نتایج اولیه در این انتخابات ممکن است گمراه‌کننده باشد. ممکن است نامزدی که در شمارش اولیه آرای حضوری پیشتاز است با شمارش آرای پستی و سایر آرای غیرحضوری از رقیب خود عقب بیفتد.

انتخابات آمریکا؛ این هفت ایالت سرنوشت انتخابات را تعیین می‌کنند/ تعرفه انتخاباتی در رای‌گیری امروز +عکس

ساعت: ۱۸:۴۹/ ترامپ: امروز مهم‌ترین روز در تاریخ آمریکاست

آخرین روز رأی‌گیری انتخابات ریاست‌جمهوری آمریکا که صحنه رقابت میان «کامالا هریس» دموکرات و «دونالد ترامپ» جمهوری‌خواه است، روز سه‌شنبه و در اکثر ایالت‌های آمریکا آغاز شده است.

به نقل از ایسنا، در همین راستا، ترامپ در شبکه اجتماعی «ایکس» برای دعوت از شهروندان آمریکا در جهت مشارکت در انتخابات ریاست جمهوری این کشور، نوشت: «امروز، رسما روز انتخابات است! امروز، مهم‌ترین روز در تاریخ آمریکا خواهد بود.»

او افزود: «میزان اشتیاق رأی‌دهندگان بی‌سابقه است، زیرا مردم (آمریکا) می‌خواهند آمریکا را مجددا بزرگ کنند. همین مسئله به‌معنای طولانی بودن صفوف رأی خواهد بود. من از شما می‌خواهم صبوری کنید و مهم نیست چقدر طول بکشد، رأی خود را در صندوق بیاندازید و در صف بمانید.»

ترامپ در ادامه، به حزب دموکرات تاخت و نوشت: «دموکرات‌های تندرو کمونیست از شما می‌خواهند تا در انتخابات شرکت نکنید و به خانه‌هایتان بازگردید. ما با کمک یکدیگر مجددا آمریکا را بزرگ خواهیم کرد.»

ساعت: ۱۸:۵۷/ این هفت ایالت سرنوشت انتخابات را تعیین می‌کنند

در انتخابات ریاست جمهوری امسال آمریکا، حدود ۲۴۰ میلیون نفر واجد شرایط رای دادن هستند، اما تنها تعداد نسبتاً کمی از آن‌ها به احتمال زیاد تعیین خواهند کرد که چه کسی رئیس‌جمهور بعدی می‌شود.

به نقل از بی بی سی، کارشناسان معتقدند که هم کامالا هریس و هم دونالد ترامپ، به‌طور منطقی در چند ایالت مشخص پیروز خواهند شد. در نتیجه تنها چند ایالت انگشت‌شمار باقی می‌مانند که تکلیفشان قطعی نیست و پیروزی در آن‌ها می‌تواند سرنوشت نهایی انتخابات را تعیین کند.

انتخابات آمریکا؛ رای‌گیری چه زمانی به پایان می‌رسد؟/ ترامپ: امروز مهم‌ترین روز در تاریخ آمریکاست

هفت ایالت - آریزونا، جورجیا، میشیگان، نوادا، کارولینای شمالی، پنسیلوانیا و ویسکانسین - می‌توانند کلید ورود به کاخ سفید را در دست داشته باشند.

ساعت: ۱۹:۰۱/ نمایی از تعرفه انتخاباتی در رای‌گیری امروز

انتخابات آمریکا؛ رای‌گیری چه زمانی به پایان می‌رسد؟/ این هفت ایالت سرنوشت انتخابات را تعیین می‌کنند

تصویر بالا نمایی از برگه تعرفه در انتخابات امروز است که در سمت چپ نام هر نامزد دیده می‌شود و رای دهندگان با علامت زدن در مقابل نام، شخص مورد علاقه خود را انتخاب می‌کنند.

این برگه‌های رای نه تنها حاوی یک محل خاص برای رای دادن به کامالا هریس یا دونالد ترامپ است، بلکه رقابت‌های مجلس نمایندگان و سنا و همچنین طرح‌های محلی، مانند تامین مالی برای خدمات اجتماعی، را نیز شامل می‌شود.

پر کردن این فرم تقریبا ۱۰ دقیقه طول می‌کشد.

ساعت: ۱۹:۵۱/ روسیه طرف ترامپ است یا هریس؟ 

ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهوری روسیه در ماه سپتامبر با لبخندی تمسخرآمیز به پرسشی درباره انتخابات ریاست‌جمهوری آمریکا پاسخ داد. پوتین به طنز گفت که رئیس‌جمهور «مورد علاقه» او برای آمریکا جو بایدن بوده است، اما از آنجایی که بایدن دیگر کاندیدای انتخابات نیست، به‌طور کنایه‌آمیز از حمایت از کامالا هریس گفت و خنده «واگیردار» او را به‌عنوان یک نکته مثبت مطرح کرد.

به نقل از یورونیوز، پوتین در نشست ولادی‌وستوک درباره ترامپ گفت: «تحریم‌ها و محدودیت‌های بسیاری علیه روسیه وضع شد که هیچ رئیس‌جمهور دیگری پیش از او این کار را انجام نداده بود.»

از پاسخ کنایه‌امیز پوتین که بگذریم، شاید به نظر برسد که ترامپ گزینه ترجیحی کرملین است.

هریس وعده حمایت از اوکراین را داده و به‌نظر می‌رسد که احتمالاً کمک‌های نظامی و اقتصادی دولت بایدن را به این کشور ادامه خواهد داد، در حالی که ترامپ ابراز تمایل به مذاکره برای پایان دادن به درگیری کرده و احتمالاً تحریم‌ها علیه روسیه را لغو خواهد کرد.

علاوه بر این، هریس به‌طور علنی از روسیه در مسائل حقوق بشر به‌ویژه در رابطه با مرگ رهبر مخالفان روسیه، الکسی ناوالنی، در زندان انتقاد کرده و مرگ او را «نشانه‌ای دیگر از بی‌رحمی پوتین» دانسته است. در مقابل، ترامپ وضعیت ناوالنی را با دردسر‌های قانونی خودش مقایسه کرده است.

کامالا هریس مشخص نکرده است که موضع او چه تفاوتی با موضع‌گیری جو بایدن دارد. ایالات متحده تاکنون بیش از ۵۹.۵ میلیارد دلار تسلیحات و کمک به اوکراین، از زمان شروع حملات روسیه در سال ۲۰۲۲، ارسال کرده است.

جامعه اطلاعاتی ایالات متحده در ژوئیه ۲۰۱۶ پوتین را به مداخله در انتخابات با هدف کمک به ترامپ برای شکست رقیب دموکرات او یعنی هیلاری کلینتون متهم کرد. اطلاعات آمریکا همچنین مدعی شد که روسیه در انتخابات ۲۰۲۰ نیز دخالت کرده است.

پوشش رسانه‌های دولتی روسیه از انتخابات نیز نشان می‌دهد که کرملین انتخاب دونالد ترامپ را ترجیح می‌دهد، اما به نظر می‌رسد که ساکنان مسکو در ترجیحات خود اختلاف نظر داشته باشند.

ساعت: ۲۰:۰۱/ تدابیر گسترده امنیتی در مرکز رأی‌گیری در آریزونا

به نقل از دویچه‌وله، تدابیر امنیتی گسترده در مرکز رأی‌گیری در فونیکس، مرکز ایالت آریزونا این محل را شبیه یک "قلعه" کرده است.

در پی اقدامات امنیتی، موانع بتنی، نرده‌های بلند آهنی و نیز نیرو‌های مسلح در این محل مستقر هستند.

گفته شده است کارکنان حوزه‌های انتخاباتی و مقامات امنیتی آمریکا به علت اتهاماتی که از سوی دونالد ترامپ در مورد "دستکاری در نتیجه انتخابات" مطرح شده و ایجاد تنش ها‌ی احتمالی ناشی از آن، نگران هستند.

ساعت: ۲۰:۱۱/ رای‌گیری در آلاسکا و واشنگتن آغاز شد

رای‌گیری در ساعت هفت به وقت محلی در آلاسکا و ساعت هشت به وقت محلی در ایالت واشنگتن شروع شد.

به نقل از بی بی سی، آلاسکا که بزرگترین ایالت آمریکا از لحاظ مساحت است دارای سه رای کالج الکترال و واشنگتن یکی از بزرگترین تولیدکنندگان چوب در ایالات متحده، ۱۲ رای کالج الکترال دارد.

هاوایی با چهار رای کالج الکترال به عنوان آخرین ایالات متحده، حوزه‌های رای گیری خود را در ساعت هفت به وقت محلی باز می‌کند؛ و برای درک میزان بزرگی آمریکا و تفاوت‌های زمانی مختلف در سراسر آن کشور، رای‌گیری در هاوایی تنها هفت ساعت قبل از بسته شدن اولین حوزه رای‌گیری در ساحل شرقی آغاز می‌شود.

ساعت: ۲۰:۲۲/ ترامپ و همسرش در پالم‌بیچ فلوریدا رای دادند

دونالد ترامپ، نامزد پرسروصدای حزب جمهوری‌خواه در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا، دقایقی پیش در کنار همسرش ملانیا در پالم بیچ نزدیک محل خانه‌اش رای داد.

انتخابات آمریکا؛ روسیه طرف ترامپ است یا هریس؟/ رای‌گیری در آلاسکا و واشنگتن

ساعت: ۲۰:۳۱/ تازه‌ترین داده‌های نظرسنجی در ایالت‌های چرخشی چه چیزی را نشان می‌دهد؟

رای‌گیری در هر هفت ایالت چرخشی در حال انجام است. نگاهی می‌اندازیم به تازه‌ترین داده‌های نظرسنجی تا ببینیم هر یک از آن‌ها در چه وضعیتی هستند.

به نقل از بی بی سی، اختلاف بین دو نامزد همچنان بسیار کم است و نمی‌توان به طور مشخص گفت که چه کسی پیشتاز است؛ مهم است حاشیه خطا را در حدود سه تا چهار درصد در نظر بگیریم.

با این حال، نظرسنجی‌ها نسبت به اوایل امروز نشان می‌دهد که کامالا هریس در ایالت چرخشی و کلیدی پنسیلوانیا پیشتاز شده است. این در حالی است که پیشتر نامزد‌ها در این ایالت برابر بودند.

ایالت پنسیلوانیا که لقب «شاه‌کلید» به خود گرفته است، به نظر کارشناسان بزرگترین جایزه در نقشه میدان نبرد انتخاباتی قلمداد می‌شود و هریس و ترامپ این ایالت را با گردهمایی‌های انتخاباتی خود سرریز کرده‌اند.

ترامپ همچنان در ایالات چرخشی نوادا، جورجیا، کارولینای شمالی و آریزونا کمی پیشتاز است، هریس هم در ویسکانسین و میشیگان پیشتاز است.

انتخابات آمریکا؛ چند میلیون نفر رای داده‌اند؟

انتخابات آمریکا؛ چند میلیون نفر رای داده‌اند؟

ساعت: ۲۲:۰۹/ هشدار اف‌بی‌آی در مورد ویدئو‌های جعلی

به نقل از بی بی سی، اف‌بی‌آی، پلیس فدرال آمریکا، هشدار دیگری را درباره ویدیو‌های جعلی منتشر شده در فضای مجازی صادر کرد و گفت که هدف آن‌ها ایجاد تردید در انتخابات ایالات متحده است.

روز سه‌شنبه، اف‌بی‌آی گفت که دو ویدئوی غیرمعتبر از آمریکایی‌ها خواسته بودند که به دلیل تهدید تروریستی زیاد در مراکز رای‌گیری و ادعای تقلب در آراء زندان‌های چندین ایالت، «از راه دور رای دهند.»

این ویدئو‌ها طوری تهیه شدند که شبیه یک بیانیه مطبوعاتی اف‌بی‌آی و گزارش‌های شبکه سی‌بی‌اس باشد، هرچند این ویدئو‌ها در شبکه اجتماعی ایکس تعداد زیادی بازدید کننده نداشت.

اف‌بی‌آی گفت هدف از این ویدئو‌ها «تضعیف روند دموکراتیک ما و از بین بردن اعتماد به سیستم انتخاباتی» است.

شبکه سی‌بی‌اس نیز این ویدئو‌ها را که لوگوی این شبکه را داشت «ساختگی» دانست.

بخش وریفای بی‌بی‌سی، دریافته است که محتویات این کلیپ‌ها با ویدئو‌های تولید شده توسط یک شبکه گسترده‌تر اطلاعات نادرست مستقر در روسیه مرتبط است، شبکه‌ای که در ماه‌های اخیر صد‌ها مورد جعلی تولید کرده است.

ساعت: ۲۲:۴۱/ تا کنون بیش از ۸۰ میلیون نفر رای داده‌اند

به نقل از یورونیوز، گزارش رسانه‌های ایالات متحده بر اساس آخرین داده‌های ۴۸ ایالت و منطقه کلمبیا، حاکی از آن است که تاکنون ۸۳ میلیون نفر رای خود را به صندوق‌ها انداخته‌اند. این آمار همچنین شامل افرادی می‌شود که بیش از آغاز ماه نوامبر به شیوه‌های مختلف رای داده بودند.

انتخابات آمریکا؛ ترامپ و همسرش در پالم‌بیچ فلوریدا رای دادند/ هشدار اف‌بی‌آی در مورد ویدئو‌های جعلی

انتخابات آمریکا؛ ترامپ و همسرش در پالم‌بیچ فلوریدا رای دادند/ هشدار اف‌بی‌آی در مورد ویدئو‌های جعلی

اگرچه به این ترتیب مشخص شد که تا کنون بیش از نیمی از دارندگان شرایط رای‌دهی در ایالات متحده در انتخابات شرکت کرده‌اند، اما این رقم بطور قابل توجهی کمتر از کل آرایی است که در سال ۲۰۲۰ میلادی «پیش از روز انتخابات» روانۀ صندوق‌ها شده بود.

پیش از این در انتخابات ریاست جمهوری سال ۲۰۲۰ میلادی «تا پایان مهلت رای‌گیری» حدود ۱۵۸ میلیون نفر در انتخابات مشارکت کرده بودند.

ساعت: ۲۳:۰۸/ بررسی آدرس ایمیل روسی در ارتباط با تهدیدهای بمب‌گذاری در ایالت جورجیا

مقامات اطلاعاتی ایالات متحده در حال بررسی یک آدرس ایمیل با استفاده از یک دامنه اینترنتی روسی هستند که گمان می‌رود منشاء تهدیدات بمب‌گذاری روز انتخابات در ایالت جورجیا بوده است.

با این وجود، از آنجا که می‌توان آدرس‌های ایمیل را جعل کرد، مقامات هنوز نمی‌توانند تایید کنند که ایمیل این تهدیدات از روسیه فرستاده شده است. بر همین اساس محققان در حال بررسی تاریخچه فعالیت این ایمیل هستند تا مشخص کنند چه کسی پشت این تهدیدات بوده است.

به گفته پلیس شهرستان فولتن، این تهدیدات باعث بسته شدن موقت برخی مراکز رای گیری شده بود.

ساعت: ۰۰:۰۳/ بامداد چهارشنبه ۱۶ آبان: فضانوردان ناسا هم رای دادند

ناسا عکسی از چهار فضانورد خود در ایستگاه فضایی بین‌المللی منتشر کرد که اعلام کردند در انتخابات ریاست جمهوری شرکت کرده‌اند.

نیک هیگ، فضانوردی که این عکس را در شبکه ایکس منتشر کرده، می‌نویسد: «مهم نیست که نشسته‌اید، ایستاده‌اید یا شناور هستید. مهم این است که شما رای دهید!»

انتخابات آمریکا؛ چند میلیون نفر رای داده‌اند؟/ بررسی آدرس ایمیل روسی در ارتباط با تهدیدهای بمب‌گذاری در جورجیا

ساعت: ۰۰:۳۵/ بامداد چهارشنبه: جو بایدن از آمریکایی‌ها خواست که رای دهند

به نقل از یورونیوز، جو بایدن، رئیس جمهور آمریکا در پیامی کوتاه در شبکه اجتماعی ایکس از شهروندان آمریکا دعوت کرد که رای بدهند و «صدای خود را به گوش دیگران برسانند».

ساعت: ۰۰:۳۶/ بامداد چهارشنبه: ناتو با برنده انتخابات آمریکا همکاری خواهد کرد

مارک روته، دبیرکل ائتلاف نظامی ناتو روز سه‌شنبه در جریان یک نشست خبری تاکید کرد که ناتو با هر کسی که در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا پیروز شود، همکاری خواهد کرد و برای تقویت روابط با قدرتمندترین عضو این ائتلاف هر کاری انجام خواهد داد.

 

ارسال نظرات
نام:
ایمیل:
نظر:
نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی : ۰
غیر قابل انتشار : ۰
بی نام
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۹:۵۶ - ۱۴۰۳/۰۸/۱۵
2
1
جانعه امریکا مرد سالار هستدو. هیچگاه یک زن نمیتونه به عنوان رئیس جمهور در انجا سر کار بیاید درست مثل ایران که زنان نمی توانند
بنر شرکت هفت الماس صفحات خبر
رپورتاژ تریبون صفحه داخلی