تیتر امروز

رای منفی ایران به قطعنامه تشکيل کشور فلسطین!/ پزشکیان و عراقچی در قطر/ توافق ایران و آژانس با تائید شورای عالی امنیت ملی
مجله خبری تحلیلی دیدارنیوز با اجرای محمدرضا حیاتی

رای منفی ایران به قطعنامه تشکيل کشور فلسطین!/ پزشکیان و عراقچی در قطر/ توافق ایران و آژانس با تائید شورای عالی امنیت ملی

این صد و شانزدهمین برنامه مجله خبری تحلیلی دیدارنیوز است که با اجرای محمدرضا حیاتی و با حضور کارشناسان و صاحب نظران تقدیم مخاطبان گرامی می‌شود.
مهدی خورشیدی: ایران نیاز به یک دنگ شیائوپینگ دارد/ اقتصاد کشور با تغییر وزیر و رئیس جمهور درست نمی‌شود/ روحانی سایه جنگ را از سر مردم کم کرد
گفت‌وگوی دیدار در برنامه «تیتر» با یک جامعه شناس

مهدی خورشیدی: ایران نیاز به یک دنگ شیائوپینگ دارد/ اقتصاد کشور با تغییر وزیر و رئیس جمهور درست نمی‌شود/ روحانی سایه جنگ را از سر مردم کم کرد

«تیتر» در یکی دیگر از برنامه‌های خود میزبان دکتر مهدی خورشیدی جامعه شناس و پژوهشگر حوزه توسعه بود؛ او در این گفت‌و‌گو تاکید کرد اگر همت مردم نبود امروز سعید جلیلی رئیس جمهور بود نه مسعود پزشکیان.
دین ناب محمدی(ص) باید مورد توجه قرار بگیرد/ باید از تفسیرهای نادرست و ظالمانه فاصله بگیریم/ تحریف شخصیت‌های مذهبی و بدل ساختن آن‌ها به مقام خدایی، الگو بودن‌شان را زیر سوال می‌برد
در سی‌و‌نهمین برنامه دیدار اندیشه با سلیمانی اردستانی مطرح شد:

دین ناب محمدی(ص) باید مورد توجه قرار بگیرد/ باید از تفسیرهای نادرست و ظالمانه فاصله بگیریم/ تحریف شخصیت‌های مذهبی و بدل ساختن آن‌ها به مقام خدایی، الگو بودن‌شان را زیر سوال می‌برد

در سی‌ونهمین برنامه دیدار اندیشه با حجت الاسلام عبدالرحیم سلیمانی اردستانی با موضوع "محمد (ص) تحریف شده‌ترین شخصیت تاریخ" گفت‌و‌گو کردیم.
یادداشتی از محمد منصورنژاد

سخنان ناپخته سخنگوی پزشکیان

محمد منصورنژاد، در یادداشتی به اظهارات بحث‌برانگیز اخیر فاطمه مهاجرانی، سخنگوی دولت پزشکیان پرداخته که در دیدارنیوز می‌خوانید.

کد خبر: ۱۷۴۸۰۹
۱۲:۱۷ - ۱۰ آبان ۱۴۰۳

سخنان ناپخته سخنگوی پزشکیان

دیدارنیوز _ محمد منصورنژاد*: جملاتی از سخنگوی قوه مجریه این روز‌ها شنیده شد که به وضوح سطحی اند. مثلا گفته شد: موضوعات با پیگیری رسانه‌ای بدتر می‌شوند یا برای رفع فیلترینگ، نیاز به لشکر کشی نیست. از این سخنان بوی گفتار روسای جمهور پیشین به مشام می‌رسد و از این رو احساس بدی را منتقل کرده، جدای از اینکه منطقا به دلایل زیر خطاست:

۱. بدیهی است که مخالفان پزشکیان که خود را اصلا مخاطب این پیام‌ها نمی‌بینند و از این رو حتی اگر با چند ده نفر باشد، علیه حتی تلگرام و واتسآپ تظاهرات خیابانی می‌کنند، بدون اینکه مجوز بخواهند! اگر طرفداران پزشکیان این حرف را جدی بگیرند، تنها میدان را برای رقیب هموار ساختند.

۲. امروز رسانه اگر از سلاح بیشتر ابزار قدرت نباشد، کمتر هم نیست. طرفداران پزشکیان چرا باید این وسیله را زمین نهند؟ اگر مطالبات رسانه‌ای و فشار‌های مردمی نباشد، آیا اصحاب قدرت به این تیم جدید، فرصت نفس کشیدن می‌دهند؟ بگذارید نیرو‌های مردمی بلند فریاد کنند، تا شما بتوانید بخش کوچکی از مطالبات را از دهان خداوندان زر و زور و تزویر بیرون بکشید.

۳. همین چند ماه حکومت کردن باید به این بانوی محترم آموخته باشد که تحقق وعده‌ها چقدر دشوار و بلکه گاه ناممکن است. حال که دولت اثباتا توان بالا ندارد، چرا آزادی‌های مردمی را کم کند؟ اگر پزشکیان و همراهانش بتوانند فضا را برای تنفس آزادانه‌تر نیرو‌های اجتماعی مساعد کنند، مردم خودشان بلدند چگونه زندگی کنند. پس باید آزادی اصحاب رسانه و سایر نیرو‌های مدنی را قدر شناخت و حمایت کرد، نه برعکس.

۴. ممکن است گفته شود با بازکردن فضا رقبا بیشتر حرف می‌زنند! اول آنکه، به تعبیر جناب خاتمی، آزادی، یعنی آزادی مخالفان و دیگر اینکه رقبا اگر سخن منطقی داشتند که پیوسته در چند دهه از داغ و درفش استفاده نمی‌کردند و اوضاع جامعه چنین نمی‌شد. با باز شدن فضا، سخن درست و حق ماندگار شده و مدعیات باطل، حباب شان می‌ترکد.

۵. در نهایت ممکن است تعداد موضوعاتی که عدد آن‌ها از انگشتان یکدست هم کمترند، با دامن زدن رسانه‌ای به جایی نرسند، اما این استثناها، نباید تبدیل به قاعده شود. نمی‌دانم این قدرت چه طعمی دارد که هر کسی بدان صندلی چسبید، مردم را بیگانه می‌پندارد و دچار حق پنداری می‌گردد! و هیچ نقدی را بر نمی‌تابد!

۱۰ آبان ۱۴۰۳

*دین پژوه و استاد دانشگاه

ارسال نظرات
امروز سه‌شنبه ۲۵ شهريور
امروز سه‌شنبه ۲۵ شهريور
امروز سه‌شنبه ۲۵ شهريور
امروز سه‌شنبه ۲۵ شهريور